Forum » Loža » Nakup ETF skladov in delnic za začetnike
Nakup ETF skladov in delnic za začetnike
i33a ::
Pozdravljeni,
v zadnjem času sem zaslužil nekaj denarja, ki ga nameravam vloĹžiti v ETF sklade in določene delnice. (Del bom ohranil v gotovini + del je v kriptovalutah).
Zanima me predvsem kje imate odprte trgovalne račune?
Največ pohval sem slišal na račun InteractiveBrokers, dosti reklam pa dobivam tudi o eTorro .
Seveda sem odprt tudi za druge predloge. Moj namen je občasno dokupovati sklade, delnice (mesečno/na dva meseca) in mi je pomembno, da je broker varen (ima kateri od njih varstveno shemo?), so nizki fee-ji, ...
Slišal sem tudi za optimtrader, ki je slovenska/nemška firma in delujejo preko InteractiveBrokers.
Kolikor vem imajo višje fee-je, tako da me zanima kaj je njihova prednost?
Najlepša hvala za nasvete
v zadnjem času sem zaslužil nekaj denarja, ki ga nameravam vloĹžiti v ETF sklade in določene delnice. (Del bom ohranil v gotovini + del je v kriptovalutah).
Zanima me predvsem kje imate odprte trgovalne račune?
Največ pohval sem slišal na račun InteractiveBrokers, dosti reklam pa dobivam tudi o eTorro .
Seveda sem odprt tudi za druge predloge. Moj namen je občasno dokupovati sklade, delnice (mesečno/na dva meseca) in mi je pomembno, da je broker varen (ima kateri od njih varstveno shemo?), so nizki fee-ji, ...
Slišal sem tudi za optimtrader, ki je slovenska/nemška firma in delujejo preko InteractiveBrokers.
Kolikor vem imajo višje fee-je, tako da me zanima kaj je njihova prednost?
Najlepša hvala za nasvete
tt33 ::
Poišči malo po forumu, obstaja že kar nekaj tem o tem. Dobra izbira zaenkrat za Slovence je TradeStation Global, preko katerega lahko uporabljaš Interactive Brokers platformo, vključno z web vmesnikom, ki je enostaven za uporabo. Poleg tega nimajo inactivity feeja (stroška, ki ga plačuješ, če ne trguješ dovolj pogosto). Slednji je pri Optimtrader relativno visok, zato ga tudi nisem izbral, ko sem pred meseci delal primerjavo. Prednost Optimtraderja je za uporabnika najbrž to, da ti lahko pripravijo vse potrebno za davkarijo, vendar so stroški te storitve tudi relativno visoki, tako da se za nekoga, ki ne trguje blazno veliko, pomojem ne izplača. Če trguješ več kot nekajkrat na leto ali se greš celo day trading, pa ne vem, kaj je najboljše; bi moral odpreti cenike in izračunati stroške za svojo strategijo.
Disclaimer: nisem nikakršen strokovnjak, zgolj občasen buy&hold vlagatelj s par letnimi transakcijami.
Disclaimer: nisem nikakršen strokovnjak, zgolj občasen buy&hold vlagatelj s par letnimi transakcijami.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tt33 ()
i33a ::
Hvala za odgovore.
Tudi sam sem sem nagibal k TradeStation Global, a sem videl, da zaradi Brexita ni na voljo za prebivalce EU.
Tako da najbrž ne bom čakal in bom odprl pri Trading212 ter kasneje mogoče prestavil (ko/če uredijo stvari glede Brexita).
Tudi sam sem sem nagibal k TradeStation Global, a sem videl, da zaradi Brexita ni na voljo za prebivalce EU.
Tako da najbrž ne bom čakal in bom odprl pri Trading212 ter kasneje mogoče prestavil (ko/če uredijo stvari glede Brexita).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Degiro online broker (in alternative) - ima kdo izkušnje? (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 155194 (444) | pirx |
» | Izbira on-line brokerja (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 209756 (435) | OMax |
» | Trading212 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 55781 (2480) | tony1 |