Forum » Pomoč in nasveti » Optimizacija novega Pcja
Optimizacija novega Pcja
Johnny QJ ::
torej
nov pc - OS free
ASUS B550 TUF Gaming Plus
AMD Ryzen 3600
16GB ram
RTX 3060 TI 8GB
kaj od softwarea bi priporočali, da se dobro izkoristi komponente?
ASUS AI Suite 3
AMD ryzen cpu master
tole sem našel , kaj bi še bilo koristno?
nov pc - OS free
ASUS B550 TUF Gaming Plus
AMD Ryzen 3600
16GB ram
RTX 3060 TI 8GB
kaj od softwarea bi priporočali, da se dobro izkoristi komponente?
ASUS AI Suite 3
AMD ryzen cpu master
tole sem našel , kaj bi še bilo koristno?
Siddh ::
Vsa ta nesnaga za "optimizacijo" samo podaljša zagon sistema in teče neprestano v ozadju zato, da tu pa tam kak ventilator deluje "optimalno".
Na nov računalnik naloži potrebne gonilnike, pa je to vse.
glede optimizacije pa jaz enkrat na leto računalnik prečistim z CCleaner.
Na nov računalnik naloži potrebne gonilnike, pa je to vse.
glede optimizacije pa jaz enkrat na leto računalnik prečistim z CCleaner.
zanimivo, Linus na youtubu sicer priporoča amd cpu master, recimo vsaj za tisto funkcijo, ki ti samodejno overclocka
hojnikb ::
techfreak :) je izjavil:
AI Suite 3 je uporaben za nastavljanje krivulj ventilatorjev.
to lahko pocnes v biosu
zanimivo, Linus na youtubu sicer priporoča amd cpu master, recimo vsaj za tisto funkcijo, ki ti samodejno overclocka
cpu se ze sam "overclocka" preko xfr
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Jarno ::
Moje izkušnje so takšne, da sem z optimizacijo ventilatorjev v ohišju, -0.05 V-offsetom ter Asus AI tweakerjem iz BIOS-a CB R23 score povečal z dobrih 8870 na 9300, kar nekateri dobijo z R5 3600X. Ryzen master je samo oviral, zato ga nisem utiliziral za pospeševanje.
Kot referenco dajem sliko:
#65W!
Moje izkušnje so takšne, da sem z optimizacijo ventilatorjev v ohišju, -0.05 V-offsetom ter Asus AI tweakerjem iz BIOS-a CB R23 score povečal z dobrih 8870 na 9300, kar nekateri dobijo z R5 3600X. Ryzen master je samo oviral, zato ga nisem utiliziral za pospeševanje.
si naredil kak test v igrah tudi za primerjavo?
V igrah nisem testiral, pa tudi verjetno ne bom poustvarjal starih okoliščin , je pa primerljivo povečanje zmogljivosti v dveh benchmarkih, CB R23 in cpu-z. Iz firbca, če lahko poženeš cpu-z benchmark in poveš rezultat...
#65W!
bom prilepil, ampak čez kak dan, ker imam komp na drugi lokaciji.
kaj pa bios nastavitve?
Global C-state Control = Enabled
Power Supply Idle Control = Low Current Idle
CPPC = Enabled
CPPC Preferred Cores = Enabled
AMD Cool'n'Quiet = Enabled
PPC Adjustment = PState 0
je to ok?
kaj pa bios nastavitve?
Global C-state Control = Enabled
Power Supply Idle Control = Low Current Idle
CPPC = Enabled
CPPC Preferred Cores = Enabled
AMD Cool'n'Quiet = Enabled
PPC Adjustment = PState 0
je to ok?
Zgleda vredu, PState 0 omogoča max. performans, napram 1 oz. 2. Lahko pustiš tudi na Auto.
CPPC je lahko enabled, razen če ti bo kvaliteto jeder meril in tagal zunanji program.
CPPC je lahko enabled, razen če ti bo kvaliteto jeder meril in tagal zunanji program.
#65W!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jarno ()
z CPU-Z 4058 rezultat, singlethread 497 - z uporabo tega asus suite 3 in funkcije optimize performance.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RYZEN - OC (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Navijanje | 64016 (13286) | strumf666 |
» | Cinebench R23 slo-tech lestvica / scores (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 8376 (5870) | Ma_en_tm |
» | PC #2Oddelek: Kaj kupiti | 3199 (1904) | D3m |
» | AMD najavil Ryzene 3000 in Radeone 5000 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Procesorji | 36424 (30011) | Predator X |