» »

Prenos starega sistemskega diska z Win 10 v novi PC

Prenos starega sistemskega diska z Win 10 v novi PC

blink ::

Zanima me ce kdo iz prakse ve kako Windows 10 obvladuje prenos sistemskega diska iz enega PC-ja v drug PC, torej da OS, nastavitve, instalirane programe... lahko uporabis nemoteno na novem hardweru. Recimo da iz starega laptopa fizicno preneses disk v novega - ali gre tukaj zgolj za vprasanje instalacije dodatnih gonilnikov ali je bolj zakomplicirano? Gre pa za neaktivirane Windowse 10.
  • spremenilo: blink ()

floyd1 ::

Pri meni je delalo takoj po inštalaciji novih gonilnikov. Sicer pa se načeloma to odsvetuje. Vsekakor je boljsa nova inštalacija, bolj ziher, da bo vse ok delalo.

blink ::

floyd1 je izjavil:

Pri meni je delalo takoj po inštalaciji novih gonilnikov. Sicer pa se načeloma to odsvetuje. Vsekakor je boljsa nova inštalacija, bolj ziher, da bo vse ok delalo.

Vem, bolj me zanima v smislu ce mi na enem PC-ju kaj crkne hardver da lahko prestavim disk v drug PC in nadaljujem delo.

Kaj pa boš, če crkne ravno disk?

Kot sem rekel, pri meni je šlo super. Iz i5 laptopa na stacionarnega ryzen 5 1600.

Če pa hočeš biti 100%, nabavi še en disk, starega skloniraj na novega in se potem z njim malo poigraj v drugem računalniku. Za ziher.

Invictus ::

Windows 10, za licenciranje tvoje inštalacije, pošlje neko kodo na MS, ki je izračunana iz tvojega hardwara.

Skratka, če karkoli zamenjaš, imaš že lahko probleme z licenco. Ampak MS nekako na eno kopija Windowsov pusti 2 različni inštalaciji. Že od pamtiveka...

Včasih pa tudi drugače ;). Meni je MS support svetoval zamenjavo plate na laptopu, ko se jim je usul licenčni software. Reinštalacija je pomagala.

Drugače je ta tvoj problem bolj pametna rešitev backup in rezervni računalnik... Oz. shranjevanje zadev v cloudu (NAS, ali nekaj na netu).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Res je, zahteval je tudi novo licenčno kodo. Ampak to je samo javljal, delat se je (še) dalo.

solatko ::

blink - Zatežilo ti bo samo za aktivacijo, drugače pa dela b.p..
Delo krepa človeka

m0LN4r ::

Naceloma se problem z licenco obide z MS racunom in izberes "I changed my hardware" pozneje v problems.

Jaz sem to vedno delal z rollback varianto, ki je pocistila driverje starega sistema, pa potem si priklopil disk na novo plato, nov proc itn. in je windows prakticno samo na novo nalozil genericne driverje in vuala.

AKA SYSPREP
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4139 140 141 142 )

Oddelek: Operacijski sistemi
70701414368 (26195) tetriandoch
»

Bliža se konec brezplačne podpore za Windows 7 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
18449726 (36945) bajar
»

Izvoz digitalnih potrdil iz nedelujočega računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
667148 (5544) solatko
»

Izteka se možnost brezplačne nadgradnje na Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7126258 (19454) orreel
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8727660 (22780) R1710

Več podobnih tem