» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
142 / 142
»
»»

KTr1sk ::

"How to Use Windows 10 AFTER Microsoft Kills It"

Slovensko podjetje Acro Security ima rešitev :P
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

BlackCaiman ::

Kje kupiti win 10 ključ oz serijsko, da ne bo 100EUR+?

Pozna kdo Gropuon?

Toms hardware - Groupon

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

ebay
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Han ::

csd-keys pika com

Motion ::

Imam problem. Na računalniku zelo naključno kreša explorer. Lahko samo kliknem na naključno mapo na lokalnem disku ali na serverju. krešne lahko med tem ko poskušam skopirat datoteko med mapama na serverju ali pa na lokalnem disku. Povsem naklučno. Začelo se je okrog 14 nazaj. Nato je naš informatik/ računalničar testiru računalnik in popravu inštalacijo windowsov. Dal drugi SSD noter (čeprav je reku da prejšni ne kaže problemov). Sedaj po enem tednu je problem nazaj.

Vsi testi za diske, ram,... na računalniku niso zaznali problemov.
Event log izpiše to napako.
 eventlog

eventlog

Menjaj napajalnik in spremljaj...

Motion ::

Sicer sem napisal da naključno kreša lahko nekako ponovim napako in kreš. Recimo zadnje pol ure krešne že ko kliknem na omrežni disk ki je na serverju.
Pred tem sem sem pravtako lahko kreš ponovil če sem kopiral datoteko zakatero search everthing (program ki ga uporabljam za kopiranje fajlov med mapami) ni kazal datuma nastanka, medtem je popolnoma isto datoteko ki jo indeksira z datumom nastanka skopiralo brezproblema.

8-O

Menjaj napajalnik. Sem imel podoben problem na serverju - vsa diagnostika brez napak, gepl se je pa naključno obešal, resetiral ipd.

DamijanD ::

Kakšen nasvet kako rešiti, če en uporabnik ne more priti v svoj profil (Can't sign in odpre se seja z začasnim profilom)?
- poskusil sem s preimenovanjem in brisanjem v registru (torej izbris začasnega in preimenovanje .bak v "normalnega")
- v safe modu se da enostavno logirati v profil
- v ostala dva profila se normalno logira

Še dodatne informacije: včeraj sem iz tega računalnika vzel disk ven, da sem prekopiral podatke na drug računalnik. Ko sem dal disk nazaj, se je računalnik normalno zagnal in tudi v ta profil se je dalo normalno logirati. Danes zjutraj, ko sem prižgal ta računalnik, se je nekaj zgodilo in za nekaj časa je šel v repairing disk in potem je zgledalo, da je vse normalno - samo v profil pa se ne logira. Ne vem, če je povezano - na tem profilu je bil aktiven onedrive, ki pa od včeraj nima več licence.

Oz. še bolj kot kako rešiti me zanima, če se da ugotovit, kaj je narobe oz. kaj se je zgodilo? Se da kje v event viewerju videti kaj je tisti problem, ki onemogoči profil?

Motion je izjavil:

Sicer sem napisal da naključno kreša lahko nekako ponovim napako in kreš. Recimo zadnje pol ure krešne že ko kliknem na omrežni disk ki je na serverju.
Pred tem sem sem pravtako lahko kreš ponovil če sem kopiral datoteko zakatero search everthing (program ki ga uporabljam za kopiranje fajlov med mapami) ni kazal datuma nastanka, medtem je popolnoma isto datoteko ki jo indeksira z datumom nastanka skopiralo brezproblema.

8-O

Lahko napišeš specifikacije računalnika?

sbawe64 ::

DamijanD
Preveri HDD, chkdsk se ne požene na lepe oči.
Local account ali domenski ?

Na pamet ne vem, ampak sigurno se kaj najde v event viewerju za lažjo diagnostiko (pod Windows Logs -> system oz. applications ali setup).
Glej po datumu in uri, potem ko se logiras v ta account v safe mode.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

sbawe64 ::

Motion je izjavil:

8-O

Poženi kakšen stress test (occt, https://techguided.com/best-tools-to-st... ).
2020 is new 1984
Corona World order

Imam en malo starejši prenosnik, ki je bil v originalu z Win 7, potem se je na njem naredil upgrade na Win10 - vsi uporabniki/računi so lokalni. A če naredim ponovno čisto namestitev Win10, a bo licenca zaznana ali ne? Oz. kaj bi bil najboljši način za popolni reinštal tega računalnika?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()

Licenca bi morala biti zaznana. Druga opcija je 'reinstall' oziroma sveža namestitev znotraj sistema.

mtosev ::

https://www.notebookcheck.net/Microsoft...

Microsoft will charge $30 for an extra year of security updates on Windows 10
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

SVGA ::

A kdo tu uporablja Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 verzijo OS na osebnem računalniku? Če ja, kako se obnese, vam manjka kaj kar je recimo v Pro ali Home verziji?

Han je izjavil:

Licenca bi morala biti zaznana. Druga opcija je 'reinstall' oziroma sveža namestitev znotraj sistema.

Sem naredil "Reset this PC" - in je očitno "clean" inštalacija in licenca pa je aktivirana. Kar pa ni naredilo - med postopkom me je vprašal če zbrišem vse diske (bile sta 2 particiji - glavna + neka lenovo restore). Sem rekel DA in potem je sicer zbrisal vse - ampak particij pa ni ustvaril na novo...

DamijanD je izjavil:

Han je izjavil:

Sem naredil "Reset this PC" - in je očitno "clean" inštalacija in licenca pa je aktivirana. Kar pa ni naredilo - med postopkom me je vprašal če zbrišem vse diske (bile sta 2 particiji - glavna + neka lenovo restore). Sem rekel DA in potem je sicer zbrisal vse - ampak particij pa ni ustvaril na novo...

Meni tale način reinstall ni ničesar izbrisalo

in tudi če in inštaliraš Windows 11 znotraj Windows-a in izbereš prvo opcijo, da se vse ohrani

tetriandoch ::

SVGA je izjavil:

A kdo tu uporablja Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 verzijo OS na osebnem računalniku? Če ja, kako se obnese, vam manjka kaj kar je recimo v Pro ali Home verziji?

Manjka ti ves bloat kot Microsoft store itd. Drugače dela vse. Podpora do 12.1.2027. Torej 15 mesecev dlje kot navadno. Lahko se namesti tudi iot enter prise, ki ima podporo do 2032. Je pa samo v ameriški angleščini. Rešitev je namestitev navadnega enterprise v slovenščini in potem pretvorba sistema v iot. Uporaba istih skript kot za aktivacijo Windows in office. Lahko se namesti tudi W11 v obeh različicah, saj za razliko od navadne ni pogoj za namestitev TPM modul. Torej bo tudi za z navadnim nepodprte pc-je.

SVGA ::

A sam uporabljaš LTSC Windows OS? Dela vse, noben program ne teži ob inštalaciji da hoče novejšo verzijo Windows? LTSC 10-ka je že 3 leta stara... Jaz bi namestil US-EN verzijo, glavno mi je da imam šumnike (SLO tipkovnico), jezik mi je OK če je Ang. Bi pa IoT če že, da je mir do 2032. Hvala za odgovor.

tetriandoch ::

SVGA je izjavil:

A sam uporabljaš LTSC Windows OS? Dela vse, noben program ne teži ob inštalaciji da hoče novejšo verzijo Windows? LTSC 10-ka je že 3 leta stara... Jaz bi namestil US-EN verzijo, glavno mi je da imam šumnike (SLO tipkovnico), jezik mi je OK če je Ang. Bi pa IoT če že, da je mir do 2032. Hvala za odgovor.

Zaenkrat sem testiral na mini pc-jih in nisem imel nobenih težav, vsaj z običajnimi programi ne. Edino Adobe profi programje naj ne bi delalo na ltsc verzijah. Ne vem pa a na bodočih ali tudi trenutnemu.
««
142 / 142
»
»»