Forum » Loža » Razmetano stanovanje po odselitvi
Razmetano stanovanje po odselitvi
glotinpod ::
Pozdravljeni!
Sem bil v podobni situaciji kot kolega od OPja. Imeli smo težavnega podnajemnika kateri je bil prvih 7 let čisto vredu, vse smo se vredu razumeli, neko poletje smo bili celo skupaj 14 dni na dopustu. Nato pa je sledil razhod s partnerko, začel je popivat, stanovanje je puščal v čedalje večjem razvratu in nič se mu ni dalo dopovedat, da naj za stanovanje vseeno skrbi, da ni vredu, če je alkohol polit po tleh več dni itd.... Smo imeli kar nekaj obiskov na sodišču kako ga spravit ven, pa se izakže da to v Sloveniji sploh ni tako enostavno. Po kakšnem letu smo le prišli do tega, da se je izselil, je pa za seboj pustil še kar nekaj robe, katero je rekel, da jo bo kmalu prišel pobrat.
No 1 mesec ga ni bilo nikjer, smo ga kontaktirali kaj naj z njegovimi stvarmi in ni odgovoril. Smo mu potem napisali, da mu bomo njegove stvari hranili še 1 teden, potem pa grejo na smetišče, ker jih ne rabijo. No takrat se je pa odzval in rekel, da mu njegovih stvari ne smemo dat nikamor, da je to njegova lastnina in da če bo kaj manjkalo, da bo šlo na sodišče. Sem mu napisal nazaj, da v svoji hiši lahko delam kar hočem in da mi ni potrebno hranit njegovih stvari, pa me je nato v roku 3 dni kontaktiral odvetnik, se skliceval na nevem kakšne zakone in kako bomo šli v tožbe in zmetali na tisoče evrov za razna sojenja, pa na koncu še ni zagotovo, da bi zmagali.
Potem sem imel pa dosti, sem kupil v Bauhausu nekaj škatel, stvari spravil notri in jih odpeljal v garažo, ki jo imam v najemu. Od tega je že 6 let, on se ni nikoli javil, da bi stvari pobral, sam se pa tudi ne ukvarjam več s tem.
OP, kar ti priporočam je, da poskusite to rešiti po mirni poti in zaenkrat sobo pospravite in date stvari nekam na stran. Saj tega ne more biti toliko.
Lp
Sem bil v podobni situaciji kot kolega od OPja. Imeli smo težavnega podnajemnika kateri je bil prvih 7 let čisto vredu, vse smo se vredu razumeli, neko poletje smo bili celo skupaj 14 dni na dopustu. Nato pa je sledil razhod s partnerko, začel je popivat, stanovanje je puščal v čedalje večjem razvratu in nič se mu ni dalo dopovedat, da naj za stanovanje vseeno skrbi, da ni vredu, če je alkohol polit po tleh več dni itd.... Smo imeli kar nekaj obiskov na sodišču kako ga spravit ven, pa se izakže da to v Sloveniji sploh ni tako enostavno. Po kakšnem letu smo le prišli do tega, da se je izselil, je pa za seboj pustil še kar nekaj robe, katero je rekel, da jo bo kmalu prišel pobrat.
No 1 mesec ga ni bilo nikjer, smo ga kontaktirali kaj naj z njegovimi stvarmi in ni odgovoril. Smo mu potem napisali, da mu bomo njegove stvari hranili še 1 teden, potem pa grejo na smetišče, ker jih ne rabijo. No takrat se je pa odzval in rekel, da mu njegovih stvari ne smemo dat nikamor, da je to njegova lastnina in da če bo kaj manjkalo, da bo šlo na sodišče. Sem mu napisal nazaj, da v svoji hiši lahko delam kar hočem in da mi ni potrebno hranit njegovih stvari, pa me je nato v roku 3 dni kontaktiral odvetnik, se skliceval na nevem kakšne zakone in kako bomo šli v tožbe in zmetali na tisoče evrov za razna sojenja, pa na koncu še ni zagotovo, da bi zmagali.
Potem sem imel pa dosti, sem kupil v Bauhausu nekaj škatel, stvari spravil notri in jih odpeljal v garažo, ki jo imam v najemu. Od tega je že 6 let, on se ni nikoli javil, da bi stvari pobral, sam se pa tudi ne ukvarjam več s tem.
OP, kar ti priporočam je, da poskusite to rešiti po mirni poti in zaenkrat sobo pospravite in date stvari nekam na stran. Saj tega ne more biti toliko.
Lp
Furbo ::
Brez moraliziranja. Dotično osebo obvestiš (pisno s povratnico), da mora prevzet svoje stvari (npr. v 15 dneh id dne prejema pisma, vidiš po datumu na povratnici). Na dogovorjen datum postaviš stvari na dogovorjeno mesto. Če osebe na ta dan (ali po poteku 15 dni od prejema pisma) ni po stvari, delaš z njimi kar hočeš.
Jaz v takih dopisih vidim samo slabe stvari.
- črno na belem potrdiš obstoj teh stvari
- prevzemaš neko odgovornost zanje
Jaz bi (po toliko časa) vrgel v smeti, prodal kar je dobrega in čao. Če nekdo po par letih pride naokoli, je po mojem že zamudil vse šanse, da kaj iztoži kasneje.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Raptor F16 ::
Minilo je že več kot leto odkar se je hči od kolega izselila iz njegovega stanovanja. Za sabo je pustila razmetane in umazane prostore s svojimi stvarmi. Ali lahko on njene stvari vrže v smeti/proda,.. Jo je kakorkoli dolžan obveščati o njenih stvareh / da naj pospravi svoje stvari (je bila že obveščena, vendar ji zgleda ni mar)? Kako lahko zahteva, da naj pospravi/počisti za sabo?
Hvala za odgovore.
Stvari se pospravi (zmeče) v škatle, zalepi in podpiše. Škatle se potem spravi nekam na suho zavije v polivinil in pusti dokler se hči ne zjasne kaj bi s stvarmi.
Prostor se nato pospravi inuporablja za kaj drugega npr. soba za goste. V primeru, da gre hčeri kaj narobe (beri, frajer jo brez vsega pusti in nažene proč) lahko še vedno pride nazaj in potem sobo uporablja v skladu s strožjim hišnim redom.
Tako bi jaz naredil.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Kvinta ::
Smo imeli kar nekaj obiskov na sodišču kako ga spravit ven, pa se izakže da to v Sloveniji sploh ni tako enostavno.
Dobri ste da mate cajt eno leto lol .... jaz sem pred mnogimi leti izselil en par v 10min zamenjal klučavnice ojačal vrata nakar sem dobil kazen za nasilno izselitev in pa za motenje posesti kljub temu ,da je pogodba že potekla oz. po zakonu ,če se prav spomnem bi moral it na sodišče in bi jih to sodišče ne vem sicer kdaj prisilno izselilo mogoče po 10 letih ne vem.
A.C.A.B
zmaugy ::
Smo imeli kar nekaj obiskov na sodišču kako ga spravit ven, pa se izakže da to v Sloveniji sploh ni tako enostavno.
Dobri ste da mate cajt eno leto lol .... jaz sem pred mnogimi leti izselil en par v 10min zamenjal klučavnice ojačal vrata nakar sem dobil kazen za nasilno izselitev in pa za motenje posesti kljub temu ,da je pogodba že potekla oz. po zakonu ,če se prav spomnem bi moral it na sodišče in bi jih to sodišče ne vem sicer kdaj prisilno izselilo mogoče po 10 letih ne vem.
Pa te niso prisilili, da jih vzameš nazaj? Kakšna pa je bila kazen?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
UganiKdo ::
Zakaj bi ga kdorkoli silil da jih mora vzet nazaj? Ce je pogodba potekla seveda ni bilo osnove da bi jim moral vzet nazaj.
Zakaj bi ga kdorkoli silil da jih mora vzet nazaj? Ce je pogodba potekla seveda ni bilo osnove da bi jim moral vzet nazaj.
Če nima podnajemnik kam iti, se ga ne znebiš kar tako. Moj kolega je v Nemčiji imel podnajemnico z otrokom, ki mu je nehala plačevati najemnino in se je ni mogel rešiti nekaj let. Moral je plačevati tudi stroške elektrike itd., ga je sodišče prisililo, ko je zahteval odklop.
Precej zoprna reč. Zato me zanima, kakšni so stroški kazni, če nekoga ekspresno postaviš pred vrata.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Moj kolega je na havajih pa ribe lovil in ujel opico. Za temo je povsem enako relavantno.
Facebook dev ::
Podal je primer, zakaj ga zanima, kolikšna je bila kazen. Pa zdej nima veze, a se je to zgodilo njegovi sestri, teti ali pa kolegici.
Tvoj komentar pa je seveda nekoristen in po nepotrebnem agresiven.
Tvoj komentar pa je seveda nekoristen in po nepotrebnem agresiven.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.
you don't deserve me at my best.
Nope, podal je rekla kazala izjavo, ki z konkretnim primerom in s pravnim redom Slovenije nima nič, je zgolj podaljšek pravljic, ki se prodajajo ob šankih. Če že igraš njegovega advokata, se vsaj potrudi prebrat kaj je napisal
PikaPoka828 ::
Nope, podal je rekla kazala izjavo, ki z konkretnim primerom in s pravnim redom Slovenije nima nič, je zgolj podaljšek pravljic, ki se prodajajo ob šankih. Če že igraš njegovega advokata, se vsaj potrudi prebrat kaj je napisal
Nočem ugibati kdo, nočem niti vedeti, niti spoznati. Neka komplicirano zafrustrirana oseba
To pac pride ko se naposlusas gostilniski budalastin o takih in drugacnih nebulozah ki so se zgodile znancem ter slaboumnega offtopic jokanja.
Namesto da si nesramen, bi lahko na vprašanje ob svoji superiorni pravni razgledanosti podal tudi kakšen koristen odgovor.
To, da nekoga ozmerjaš, ko dobronamerno postavi vprašanje, ki ga zanima, pač kaže, kako prijazna oseba si, za takšno obravnavo te nihče ni prosil in takšnih odgovorov meni se lahko tudi vzdržiš, ker mi ne koristijo (morda misliš da tebi, če si z njimi pumpaš svoj ego).
Nimam nobenega razloga, da ne bi verjel svojemu prijatelju, poznam ga že več kot 10 let in z njim zelo veliko sodelujem.
Ko sem nazadnje preveril, je bila Nemčija del EU in moja predpostavka (kot pravnega laika) je, da verjetno nimamo tako zelo različnih pravnih redov. Ti, kot vemo, si največji strokovnjak za pravo na forumu (razen lastnika), ane Lakotnik, zato bi od tebe pričakoval kaj več, čeprav po drugi strani pa domnevam da vem, kje je tvoj nivo kulture komuniciranja.
Z veseljem bom prisluhnil tvojemu koristnemu odgovoru na moje vprašanje, če ga želiš dati, tvoje pod*ebavanje me pa v bistvu ne zanima.
Hvala.
PS: V bistvu me je zanimalo, koliko je uporabnika Kvinta “stal” njegov način rešitve problema, če hoče, bo to delil z nami, če noče, pač ne bo. Ti nisi uporabnik Kvint, ane?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
PS: V bistvu me je zanimalo, koliko je uporabnika Kvinta "stal" njegov način rešitve problema, če hoče, bo to delil z nami, če noče, pač ne bo. Ti nisi uporabnik Kvint, ane?
Sprašuješ dežurnega trola, ki še ni ničesar koristnega objavil, razen rekla kazala zgodbic. Kaj misliš zakaj ni odgovora?
Ti, kot vemo, si največji strokovnjak za pravo na forumu (razen lastnika), ane Lakotnik,
Kaj misliš, da boš dosegel z nekim podtikanjem, veš samo ti.
Ko sem nazadnje preveril, je bila Nemčija del EU in moja predpostavka (kot pravnega laika) je, da verjetno nimamo tako zelo različnih pravnih redov.
A. tvoja predpostavka je napačna.
B. Tvoj primer, ki si ga opisoval nima popolnoma ničesar skupnega s primerom o katerem je govora v temi. Mešat v debato nemčijo, ljudsko pripovedko prijatelja in bistveno drugačen status najemnika v isto debato je navaden šmoren, ki pametnega odgovora ne more dobit.
c3p0 ::
Mora bit nek razumni rok, v katerem mora prit po stvari. Naprej bi mu lahko zakasiral neko skladiščenje in na koncu zmetal stran ali prodal, vsaj po logiki. Robe je lahko tudi za celo stanovanje. Kaj če nimaš kam za dat?
Likalnik ::
Brat je imel podnajemnico...cca tri mesece v stanovanju.,....najemnine ni plačala, stroškov tudi ne (samo eno najemnino je plačala ob vselitvi...še are ni dala).
Uglavnem, en dan ko jo ni bilo doma...sem zamenjal ključavnico na vhodnih vratih....en teden smo jo še poslušali, da nas bo tožila in da ji naj odpremo....sem ji samo rekel, da ima par dni časa, da pride po stvari v nasprotnem primeru gre vse v prodajo.
če pa ima čas in denar naj me pa toži (ona mene).
Epilog...čez par dni je prišla po stvari in se odselila....
Uglavnem, en dan ko jo ni bilo doma...sem zamenjal ključavnico na vhodnih vratih....en teden smo jo še poslušali, da nas bo tožila in da ji naj odpremo....sem ji samo rekel, da ima par dni časa, da pride po stvari v nasprotnem primeru gre vse v prodajo.
če pa ima čas in denar naj me pa toži (ona mene).
Epilog...čez par dni je prišla po stvari in se odselila....
res je...lahko bi prišla z klučavničarjem in policijo pa bi ji odprl.....pač v tem primeru je bilo več sreče kot pameti....smo imeli podpisano pogodbo....in bi lahko dokazala, da res živi v tem stanovanju
Baje, da je bila na posvetu z odvetnikom...ko dobiš brezplačno pravno pomoč...(to sem pol naknadno izvedel)
v resnici ni imela denarja tudi za najemnino ne....a potem si bo pa privoščila odvetnika in imela stroške še s tem.....na koncu, ko jim rečeš naj te toži vsak dvakrat premisli, če se mu res izplača
vem pa da je to v naši državi nacionalni šport in se folk toži med seboj za malenkosti.
Baje, da je bila na posvetu z odvetnikom...ko dobiš brezplačno pravno pomoč...(to sem pol naknadno izvedel)
v resnici ni imela denarja tudi za najemnino ne....a potem si bo pa privoščila odvetnika in imela stroške še s tem.....na koncu, ko jim rečeš naj te toži vsak dvakrat premisli, če se mu res izplača
vem pa da je to v naši državi nacionalni šport in se folk toži med seboj za malenkosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Likalnik ()
sem se potem tudi jaz malo bolj pozanimal...pač tega ne bi smel narediti oziroma bi ona lahko prišla nazaj v stanovanje, ker je imela pogodbo.
da je pa vse po črki zakona...bi jo pa jaz moral pisno obvestiti, da mi ni plačala najemnine in ima po tem, ko je bila pisno obveščena še 60 dni časa da mi plača najemnino za nazaj.....uglavnem take ceramonije, da te kar glava boli.....najemniku čisto nič ne moreš...oziroma vse skupaj traja, da se ga po legalni poti znebiš.
da je pa vse po črki zakona...bi jo pa jaz moral pisno obvestiti, da mi ni plačala najemnine in ima po tem, ko je bila pisno obveščena še 60 dni časa da mi plača najemnino za nazaj.....uglavnem take ceramonije, da te kar glava boli.....najemniku čisto nič ne moreš...oziroma vse skupaj traja, da se ga po legalni poti znebiš.
Zgodovina sprememb…
PikaPoka828 ::
Problem je, ker se v SLO največkrat gleda in skrbi za pravice najemnikov, oz. je splošno mnenje da je vedno izkoriščanje s strani najemodajalca.
Jaz sem v svojem 10 letnem bivanju v LJ(študentsko) zamenjal 5 stanovanj in nikjer nisem imel nobenega problema. Sem pa bil zgleden najemnik.
Sem pa imel cimre, kateri so zamujali s plačili, komplicirali, se vsakič barantali za ceno, itd.
Moje mnenje, za ogenj sta vedno potrebni vsaj 2 poleni.
Jaz sem v svojem 10 letnem bivanju v LJ(študentsko) zamenjal 5 stanovanj in nikjer nisem imel nobenega problema. Sem pa bil zgleden najemnik.
Sem pa imel cimre, kateri so zamujali s plačili, komplicirali, se vsakič barantali za ceno, itd.
Moje mnenje, za ogenj sta vedno potrebni vsaj 2 poleni.
nergac ::
sem se potem tudi jaz malo bolj pozanimal...pač tega ne bi smel narediti oziroma bi ona lahko prišla nazaj v stanovanje, ker je imela pogodbo.
Potem se pa vprašaj, zakaj so stanovanja prazna. Pa hiše tudi. Da se pa najemnik in najemodajalec razumeta in sta v odnosu nekaj let, se tudi zgodi.
Seveda se zgodi...naša družina že celo življenje oddaja stanovanja....smo imeli v lastni hiši v spodnjem nadstropju...cca 10 let podnajemnika...fant je cca 10 let starejši od mene...smo skupaj odraščali...še danes pride na obisk.
Isto v drugem stanovanju....najemnik pri nas dočakal penzion.....potem je šel pa živeti na vikend, da ima mir.
Uglavnem čisto lahko razviješ dober odnos najemnik/najemodajalec....pač mora biti človeški odnos na obeh straneh.....pa nič ne rečem, če zamudi z najemnino ali stroški...vsakemu se naredi....še posodiš mu (se je že naredilo...ampak najemniku kateri je že določeno število let notri)....ne pa neki smrkli, ko ti že prvi mesec se laže pa bluzi....
P.S. še to kar si napisal...zakaj so stanovanja prazna....brt ima prazno stanovanje...in čaka na turizem...ali bo to drugo leto ali še kasneje ga ne zanima....to je bila njegova prva podnajemnica in tudi zadnja......
Isto v drugem stanovanju....najemnik pri nas dočakal penzion.....potem je šel pa živeti na vikend, da ima mir.
Uglavnem čisto lahko razviješ dober odnos najemnik/najemodajalec....pač mora biti človeški odnos na obeh straneh.....pa nič ne rečem, če zamudi z najemnino ali stroški...vsakemu se naredi....še posodiš mu (se je že naredilo...ampak najemniku kateri je že določeno število let notri)....ne pa neki smrkli, ko ti že prvi mesec se laže pa bluzi....
P.S. še to kar si napisal...zakaj so stanovanja prazna....brt ima prazno stanovanje...in čaka na turizem...ali bo to drugo leto ali še kasneje ga ne zanima....to je bila njegova prva podnajemnica in tudi zadnja......
Zgodovina sprememb…
Vsak se zase odloča.
Ampak turizem po mojem mnenju ne spada v stanovanjske bloke.
Razen če so turisti vedno kul.
Pa tvoj brat tudi, da pospravi za njimi, tudi smeti.
Pa da ima prijavljeno maksimalno število turistov, kolikor je smiselno za stanovanje vedno.
Skratka - utopija.
Ampak turizem po mojem mnenju ne spada v stanovanjske bloke.
Razen če so turisti vedno kul.
Pa tvoj brat tudi, da pospravi za njimi, tudi smeti.
Pa da ima prijavljeno maksimalno število turistov, kolikor je smiselno za stanovanje vedno.
Skratka - utopija.
Ni stanovanjski blok...oziroma je večstanovanjska stavba (4 stanovanja) v kateri se lahko oddaja tudi turistom.
Turist ti tudi škodo naredi in pušča smeti...vendar moraš vedeti, da, če imaš samo cca 3 ali 4 noči oddane turistu dobiš toliko denarja kot od nekoga, ki je cel mesec v stanovanju.
- turist ti po dveh, treh nočeh gre ven....lahko sproti vse pospraviš in vzdržuješ.....dolgoročni najemnik ti po enem letu bivanja pusti večji svinjak(težje nadzorjueš, ker nisi vsake dva dni v stanovanju)....ne moreš sproti pospravljati in vzdrževati.
- turist uporablja apartma več ali manj samo za spanje....večino dneva je zunaj, prav tako hodi v restavracije na kosilo......dolgoročni najemnik...še posebej v časih kot so sedaj, ko lahko vsi delajo od doma....je praktično cele dneve v stanovanju....in samo kuha...še posebej, če ima otroke kateri so pač trenutno doma in ne v vrtcu/šoli.
Skratka od turista dobiš več denarja, večjo kontrolo imaš nad stanovanjem in čistočo......res pa je da je veliko več dela kot, če imaš nekoga za daljše obdobje notri.
Vsak zase pa na koncu pretehta kaj se mu bolj splača
Turist ti tudi škodo naredi in pušča smeti...vendar moraš vedeti, da, če imaš samo cca 3 ali 4 noči oddane turistu dobiš toliko denarja kot od nekoga, ki je cel mesec v stanovanju.
- turist ti po dveh, treh nočeh gre ven....lahko sproti vse pospraviš in vzdržuješ.....dolgoročni najemnik ti po enem letu bivanja pusti večji svinjak(težje nadzorjueš, ker nisi vsake dva dni v stanovanju)....ne moreš sproti pospravljati in vzdrževati.
- turist uporablja apartma več ali manj samo za spanje....večino dneva je zunaj, prav tako hodi v restavracije na kosilo......dolgoročni najemnik...še posebej v časih kot so sedaj, ko lahko vsi delajo od doma....je praktično cele dneve v stanovanju....in samo kuha...še posebej, če ima otroke kateri so pač trenutno doma in ne v vrtcu/šoli.
Skratka od turista dobiš več denarja, večjo kontrolo imaš nad stanovanjem in čistočo......res pa je da je veliko več dela kot, če imaš nekoga za daljše obdobje notri.
Ni stanovanjski blok...oziroma je večstanovanjska stavba (4 stanovanja) v kateri se lahko oddaja tudi turistom.
To pa je čisto nekaj drugega.
Brat se meni z ostalimi v stavbi.
Ni upravnika.
Nič me niso silili da jih vzamem nazaj sem pa mogo it po kakem letu pričat da sta to res onadva ,ker k naslednjemu ko sta se vselila je blo isto lol ... Kazen je bla tak kot da bi zdaj reko 2000€ samo raje jim dam pa mam mir pa nikoli več klasičnih podnajemnikov razn študenti so ok in pa turisti tudi.
A.C.A.B
DamijanD ::
Za kakšno obdobje pa se ponavadi sklepa te najemne pogodbe? Mislim a je najemodajalec v kakšnih okoliščinah primoran podaljšati pogodbo?
Dolžina pogodbe je stvar dogovora med najemnikom in najemodajalcev. Zakon ne predvideva prisilnega podaljšanja pogodbe.
Točno tak ja in jaz nardim zmeraj za 6 ,če je ok podaljšam...v primeru kršitve se morajo v dveh dnevih izselit....če piše v pogodbi ,da se v stanovanju ne kadi in je dovoljena ena žival v tem primeru je bla mačka pol pa pridem pogledat pa not kadijo ko turki pa plus tega 10 mačk not pa na wcju so meli toplo gredo z zelenjavo polj greš hočaš ali nočeš.
Upaj da ne boš nikoli kot moj podnajemnik ali kakor koli drugače prišel navzkriž z mano ,ker ti bo žal da si se rodil.
Sprašuješ dežurnega trola, ki še ni ničesar koristnega objavil, razen rekla kazala zgodbic. Kaj misliš zakaj ni odgovora?
Upaj da ne boš nikoli kot moj podnajemnik ali kakor koli drugače prišel navzkriž z mano ,ker ti bo žal da si se rodil.
A.C.A.B
Ja, dagi trolcek. Tako si me prestrasil da pridem takoj k tebi za najmenika. A to imas nepremicnine v Monopoliju al SimCity?
Nič me niso silili da jih vzamem nazaj sem pa mogo it po kakem letu pričat da sta to res onadva ,ker k naslednjemu ko sta se vselila je blo isto lol ... Kazen je bla tak kot da bi zdaj reko 2000€ samo raje jim dam pa mam mir pa nikoli več klasičnih podnajemnikov razn študenti so ok in pa turisti tudi.
Hvala za info.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
meblop ::
Pozdravljeni!
Lp
Hvala ti za deljenje izkušnje. Stvari je precej: stanovanje + garaža + parkirno mesto + vrt. Zagotovo za en dober kamijon robe. Definitvno po mirni poti, če se le da.
Vidim, da je tema malo zaplavala, mimo grede: hčer ni tako mlada; vsem še enkrat hvala za odgovore.
meblop ::
No no, le mirno fantje. Kje so moderatorji?
Koliko je takih zgodb v Sloveniji?
So bolj osamljene ali jih je dosti?
Srčno upam na srečni konec te zgodbe.
So bolj osamljene ali jih je dosti?
Srčno upam na srečni konec te zgodbe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ZAKAJ se stanovanja več ne oddajajo v najem, ampak še samo za turiste?! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27208 (15888) | vostok_1 |
» | Deložacija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 69441 (62357) | Ishmael |
» | Izselitev najemnika (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24795 (21362) | MrStein |
» | Ali imaš hrbtenico če ...? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16385 (13035) | Okapi |
» | Najemniki in stanovanjeOddelek: Problemi človeštva | 7049 (5997) | gruntfürmich |