Forum » Zvok in slika » Android box [Poceni, brez Android TV]
Android box [Poceni, brez Android TV]
Temo vidijo: vsi
sb22 ::
Pozdravljeni
Jaz imam še vedno ta stari Tanix tx3 max box. Dalj časa je bil v predalu, sedaj bi ga potreboval ta en tv. Rad bi uporabil za youtube, vrndar pa kakih 2 min se slika ustavi in se vrti tisti krogec kot da ni povezave. Box je priklopopljen preko kabla, internetna hitrost je 20mb dl na yt imam 360p pa še vedno ne gre. Obstaja kakšen nov firmware za ta box. Sedaj imam build 20180125 Android 7.1.2. Hvala za pomoč.
Jaz imam še vedno ta stari Tanix tx3 max box. Dalj časa je bil v predalu, sedaj bi ga potreboval ta en tv. Rad bi uporabil za youtube, vrndar pa kakih 2 min se slika ustavi in se vrti tisti krogec kot da ni povezave. Box je priklopopljen preko kabla, internetna hitrost je 20mb dl na yt imam 360p pa še vedno ne gre. Obstaja kakšen nov firmware za ta box. Sedaj imam build 20180125 Android 7.1.2. Hvala za pomoč.
-JM- ::
Ta box naj bi imel procesor Amlogic S905W, lahko probaš za začetek ta firmware:
Ampak preveri kateri čip ima tvoj box, ker ti boxi se prodajajo tudi z Allwinner procesorji...
Ampak preveri kateri čip ima tvoj box, ker ti boxi se prodajajo tudi z Allwinner procesorji...
polde66 ::
Pozdravljeni
Probaj inštalirat smart youtube. Firmware boš težko našel ker je zadnji za tvoj box iz leta 2018. https://chinagadgetsreviews.com/downloa...
če potrebuješ samo youtube pa če ti smart youtube deluje pol je ok, če ne si boš pač moral omisliti novejši box.
Tudi firmwerji so različni, zato je treba paziti da izbereš pravega, za tx3 mini je povsem drug.Max ima bluetooth mini nima pa še verjetno bo kaka caka z wifi čipovjem. Tudi alternative z slim boxom ni.
Inštaliraj si aptoidetv (ver. 5.12) aplikacijo. Tam boš našel youtube aplikacije pa jih sprobaj.
polde
AtaStanko ::
V pošetv prideta oba stronga. Črni in beli oba sta pod 60 eur kar pa ne pomeni da sta zanič. Daleč od tega. Chromecast 4 uporablja amlogic s905x3 procesor in počasnejši ddr3. Torej če združiš te stvari nekje pride do ozkega grla. O teh stvareh sem pisal že nekaj časa nazaj pa so bili nekateri hudo užaljeni, vendar na žalost je tako. Če si bolj zahteven uporabnik se bo to poznalo. Tudi av01 kodeka ne podpira, ampak to ni nobena katastrofa.
Ok če preidem na novejše zadeve. Stronga podpirata dolby vision, atmos, av01 kodek.. uporabljata isti hardver se pravi amlogic s905y4, ki ni ravno x4 je pa boljši kot x3, ki je star že 7 let. In tudi precej topel. Nista slaba še zdaleč ne in podpirata najnovejše kodeke ter zgrajeni na googletV 11. Shield je sicer ok ampak izhaja iz leta 2019 stane 4x toliko kot strong in razen iger če jih igraš kakšne razlike ne boš opazil. Razlika pa je v ceni precejšnja. Razlika med x4 ali y4 je več ali manj samo v benchmark številkah in y4 ne podpira usb 3.0 vhoda, kar zopet ni nobena katastrofa.
Nokia 8010 je že na androidu 12 kar meni osebno ni ravno najbolj všeč ampak vse to je stvar posameznika, mi je pa všeč android TV nasproti googleTV. Ima pa kup dobrih stvari od odličnega osvetljenega daljinca, wifi6, 4 gb ddr4 ram, 32 gb perostora, usb 3.0 in usb 2.o vhod, 1 gb lan vhod. In seveda podpira vse stream aplikacije (tudi stronga seveda). Kodi pa če ga imaš na pavzi nekaj časa se sesuje tako na strongu kot na nokii kot na močnem ugoosu x4q. Pač tako je, ampak deluje odlično. Sploh kodi 21 ima podporo za dolby vision.
Če bi hotel recimo brez dolby visiona je kak kickp1 z geekbuyinga za 48 eur čisto ok. 2x usb 2.0, 100 mb lan, HDR, prav tako njegov prvotni izvor homastics R 4K lite, ki ga na amazonu prodajajo za malce čez 70 eur. Vse to so odlične mašine.
Torej je dobre izbire za soliden denar dovolj.
Polde hvala za info. Ni mi toliko za avdio bolj mi je pomembno, da bi tekoče delovalo predvajanje 4K vsebin predvsem gledam preko Stremia.
Kaj bi priporočal potem ali Stronga "belega" (plus) ali Xiaomi 2 gen? Kupoval bi pa preko Amazonde ali pač pri nas, če bi bil recimo ta Xiaomi cenejši. Preko kitajcev ne.
Pa da deluje gor EON smart aplikacija, ne tista mobilna.
Sedaj gre pa zares
Ali je ta Strong Leap-S3+ še vedno aktualen ali je v tem času že kakšna boljša, novejša zadeva, v tem rangu?
V tem času se ni nič spremenilo. Leap s3 in leap s3+ sta še vedno aktualna. Tudi cene obeh sta ok. Meni osebno je črni boljši se pravi brez plus. Beli je 45 eur črni 49 eur. Pazit da se dokupi še kaj da doseže vsoto 59 eur če ne bo poštnina 12 eur plus. Preko amazon.de.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
V tem času se ni nič spremenilo. Leap s3 in leap s3+ sta še vedno aktualna. Tudi cene obeh sta ok. Meni osebno je črni boljši se pravi brez plus. Beli je 45 eur črni 49 eur. Pazit da se dokupi še kaj da doseže vsoto 59 eur če ne bo poštnina 12 eur plus. Preko amazon.de.
Ja saj to vsoto sem tudi čakal. V zadnjo sem te pa razumel kot da je beli boljši? Ne gre se mi pa za 5€.
Beli je novejši. Ima večji daljinec z številčnico. Saj je vse isto isto čipovje isti softver ampak črni se mi zdi malenkost bolj premium (manj plastičen od belega) itaq sta oba ok. Ampak to je samo moj občutek, ki pa je lahko napačen. Lastim si 2 črna. Ma čisto stvar okusa. Ne moreš zgrešit niti z enim ali drugim.
polde
Beli je novejši. Ima večji daljinec z številčnico. Saj je vse isto isto čipovje isti softver ampak črni se mi zdi malenkost bolj premium (manj plastičen od belega) itaq sta oba ok. Ampak to je samo moj občutek, ki pa je lahko napačen. Lastim si 2 črna. Ma čisto stvar okusa. Ne moreš zgrešit niti z enim ali drugim.
Sem naročil kar belega pa da vidimo. Hvala za nasvet.
sinko ::
Pozdravljeni. Nasvet, pomoč. Danes sem priklopil na tv nokio8010 box. Zagnal xplore tv od a1 po tem pa po vnosu user in passa ostal na mrzlem. Izpis napake 0XFF01F007. Pisem na a1 v cem je tezava, odgovor sledi, ob sklenitvi dobite v uporabo en tvbox in socasno 5 userov na xploretv go, vsak dodatni tvbox ali app na tv je doplacila 4€/mesec, vsak dodaten dostop za xploretv go pa je 2€/mesec. Torej obstaja kaki "bypass", da bi na se enem box laufal aplikacijo. Ze tako so lopovi, za vsak qr.c kasirajo in jim ne mislim placat
*TV* ::
Lahko poskusiš sideload-at aplikacijo "xploretv go" in jo naložit preko usb-ja na box. Poišči na internetu apk aplikacije. Teh aplikacij (za mobilne telefone, tablice) v android tv trgovini ni.
A na Stronga bo šla gor mobilna aplikacija recimo za A1 ali tista za smart tv?
Dobil stronga. Zaenkrat zadovoljen. Veliko bolj tekoče predvajanje 4K vsebin, recimo preko Stremia, ki ga veliko uporabljam. Problem je edino, ker mi ven meče 5GHz wifi, to se na chromcastu ni dogajalo, niti kje drugje(mobitel). Med predvajanjem filma začne mleti, vrtet se začne krogec, v nastavitvah razpoložljiva omrežja napiše ni internetne povezave v nastavitve zraven naslova SSSDI pa piše povezano - moč signala odlična - router je pol metra stran??? Izklopim - vklopim Wifi pa spet deluje nekaj časa. Na 2,4GHz pa deluje brez problema, ne vem pa kako bi bilo preko kabla. Možno da so kakšne nastavitve ker youtube testne 4K video predvaja brez problema.
Glede na to, da sem za isti denar menjal za 2 leti star chromcast sem zadovoljen.
Glede na to, da sem za isti denar menjal za 2 leti star chromcast sem zadovoljen.
Prve težave. No že od začetka so bile težave z Wifijem kot sem opisal že zgoraj. Sedaj pa ko sem prešel iz Telemaha na A1 se mi box sploh noče povezat na wifi, ne 2,4 ne 5 pa če sta skupaj ali posebej. Preko kabla-ethernet pa sistem zašteka med premikanjem v nastavitvah da sploh ne morem upravljat boxa v nastavitvah???
lucky13 ::
Meni so se občasne frke z WiFijem začele po februarskem UPGRADE-u. Prej nisem opazil težav. Preko kabla pa še nisem probal.
Prve težave. No že od začetka so bile težave z Wifijem kot sem opisal že zgoraj. Sedaj pa ko sem prešel iz Telemaha na A1 se mi box sploh noče povezat na wifi, ne 2,4 ne 5 pa če sta skupaj ali posebej. Preko kabla-ethernet pa sistem zašteka med premikanjem v nastavitvah da sploh ne morem upravljat boxa v nastavitvah???
Sem tudi par dni nazaj vzel belega stronga, v akciji za 39 eur. Se mi zdi da je v primerjavi z prejšnjimi wifi precej slabši(beri hitrost interneta je slabša). Mi ne gre preko 300 mbps čeprav je linija 500. Prvi beli kar sem jih sprobal so šli do konca. Prav tako gre tudi črni do konca. No trenutno je tudi črni v akciji 39 eur. Nima veze še vedno je to hitrost, ki je povsem dovolj. Tudi xiaomijev mi box druge generacije ne gre preko 250 ampak je zadeva stabilna. Važno je da ne prekinja in izgublja signala.
Torej moj beli box sem prenašal levo desno na vse tv po hiši (4kom na različnih pozicijah pod različnimi pogoji wifi, kabel)). Zadeva deluje ok, pri hčeri sem vtaknil vanj kabel pa je zgleda slab kontakt ker je prekinjalo internet, drugje dela ok. Spodaj pri njej se uprablja črni strong na kabel. Deluje bp brez prekinjanj.
Kaj hočem povedat. To da je treba zadeve sprobat povsod. Poleg tega je treba tudi vedeti s kakšno hitrostjo interneta box razpolaga. Da se to ve se gre v google play store in se potegne dol analiti internet speed test. S tem se zmeri dejanska hitrost interneta tako da se ve s čem se ima opravka. Ne vem točno kakšna je vaša internetna hitrost zato jo je treba najprej izmeriti. Poleg tega je zopet odvisno kater ruter oz modem se ima za internet s strani ponudnika, sta 2.4 in 5.8 ločena ali je obkljukan smart konekt. Iz mojih izkušenj za te zadeve smart konekt ni ravno najboljša izbira, vsaj ne za moje potrebe.
Sam imam na ponudnikov modem vezan svoj ruter iz njega po celi hiši razpršen Deco sistem 3 enot. Zadeva mi pokriva klet, pritličje, 1 nadstropje in vrt. Torej je moja mreža hitra, stabilna in zanesljiva in iz tega se izhaja. Če je to ok potem je problem v boxu. Izmerite hitrost. Lahko ze v nastavitvah nastavi na tovarniško ponastavitev v kolikor bi bilo z boxom kaj narobe pa ta lahko ali ne odpravi težavo.
Če ste prešli iz enega operaterja na drugega al ste zamenjali geslo?
polde
Hvala "polde" za obširno razlago.
Ja wifi je občutno slabši.
Sem šel na A1 ultro, meni gre preko pcja
na speedtestu tam max 250. Preko stronga na kabel od 50 do 80 downloada (analiti). To je za gledanje xplorer smart tv aplikacije in stremija premalo. Skos ven meče krogec v prazno melje. To ni za uporabo, to je premalo. Če bi to vleklo 250 kot preko pcja bi bilo mogoče dovolj pa še to ne verjamem ker se je preko telemacha na 300 4K zatikal.
Za wifi pa kot sem že povedal sem preizkusil že vse možnosti in vsak posebej 2,4 in 5 ali skupaj povezano (smart conect) nikakor se noče povezat.
Najde določen ssid-išče toda se ne more povezat. Geslo pravilno in ostane shranheno. Stronga resetiral na tovarniške nastavitve in od začetka šel z novimi nastavitvami pa noče.
Prej ko sem imel še telemachov router se je 2,4 normalno povezal. Samo 5 je ven metalo. Itak da se je menjalo geslo in vse ostalo saj preko drugega operaterja in drugega routerja-modema ne moreš imet istih ssid točk.
Vse ostale naprave: telefoni, smart tv se povežejo brez problema.
Sumim da je v routerju ali strongu neka varnostna zaščita zaradi katere se noče povezat.
Ja wifi je občutno slabši.
Sem šel na A1 ultro, meni gre preko pcja
na speedtestu tam max 250. Preko stronga na kabel od 50 do 80 downloada (analiti). To je za gledanje xplorer smart tv aplikacije in stremija premalo. Skos ven meče krogec v prazno melje. To ni za uporabo, to je premalo. Če bi to vleklo 250 kot preko pcja bi bilo mogoče dovolj pa še to ne verjamem ker se je preko telemacha na 300 4K zatikal.
Za wifi pa kot sem že povedal sem preizkusil že vse možnosti in vsak posebej 2,4 in 5 ali skupaj povezano (smart conect) nikakor se noče povezat.
Najde določen ssid-išče toda se ne more povezat. Geslo pravilno in ostane shranheno. Stronga resetiral na tovarniške nastavitve in od začetka šel z novimi nastavitvami pa noče.
Prej ko sem imel še telemachov router se je 2,4 normalno povezal. Samo 5 je ven metalo. Itak da se je menjalo geslo in vse ostalo saj preko drugega operaterja in drugega routerja-modema ne moreš imet istih ssid točk.
Vse ostale naprave: telefoni, smart tv se povežejo brez problema.
Sumim da je v routerju ali strongu neka varnostna zaščita zaradi katere se noče povezat.
Vse kar je nad 20 mbps je čisto dovolj za vsako aplikacijo, tudi bolj zahtevne kot so netflix max... sploh pa za eno smart operaterjevo tv aplikacijo. Ok ni ravno za youtube 4k. Ali imaš iz modema potegnejn kabel iz pravega izhoda. Na modemu operaterja so ponavadi 2x TV in 2x internet izhodi. Izhod za tv ti ne bo dajal interneta. 50-80 mora pa biti čez glavo za vsako stvar. Jaz bi na modemu pogledal katere kanale imaš odprte na posameznem wifiju (20, 40, 80?) zaščita wpa2. Če to nebi delovalo bi si privoščil en srednje poceni router z wifi5 ala https://www.mimovrste.com/usmerjevalnik... ga dal v bridge ali AC mode pa bi bia s tem večja pokritost in verjetno bolj kompatibilno delovanje.
polde
Ne razumem, če pravite da je 20Mbps dovolj zakaj se potem zatika?
Ne razumem tudi zakaj, če bi bile napačne nastavitve v routerju zakaj se druge naprave povežejo normalno in telefon recimo preko wifija 5GHz dosega na telefonu tudi do 500Mbps?
Meni recimo na pcju je 250Mbps premalo, predolgo odpira določene spletne strani, sem navajen od telemacha, ko sem imel 900 in bi moralo bit vsaj 500 za neko normalno delovanje za moje potrebe.
Ne razumem tudi zakaj, če bi bile napačne nastavitve v routerju zakaj se druge naprave povežejo normalno in telefon recimo preko wifija 5GHz dosega na telefonu tudi do 500Mbps?
Meni recimo na pcju je 250Mbps premalo, predolgo odpira določene spletne strani, sem navajen od telemacha, ko sem imel 900 in bi moralo bit vsaj 500 za neko normalno delovanje za moje potrebe.
Ales ::
Ne razumem, če pravite da je 20Mbps dovolj zakaj se potem zatika?
20 Mbps ni nujno, da je dovolj, odvisno od kvalitete video prenosa. Nekateri ponudniki že ponujajo vire, ki zahtevajo večjo podatkovno širino prenosa.
Oprosti, ampak tole so neumnosti. Da bi pri *normalnem brskanju* opazil kako razliko med 250 in 500 Mbps je kvečjemu placebo efekt, sicer pa praktično nemogoče. Enostavno se strežniki na nasprotnem koncu povezave ne odzivajo dovolj hitro, da bi ti opazil kako razliko.
Morda si pri 250Mbps imel kake druge težave, morda izgubo paketov ali visoke latence, sama podatkovna širina pa zagotovo ni bila opazen problem. Razen seveda, če si jo v ozadju zasedel z drugimi stvarmi, potem pa še poskušal brskati zraven. To pa je možno.
Oprosti, ampak tole so neumnosti. Da bi pri *normalnem brskanju* opazil kako razliko med 250 in 500 Mbps je kvečjemu placebo efekt, sicer pa praktično nemogoče. Enostavno se strežniki na nasprotnem koncu povezave ne odzivajo dovolj hitro, da bi ti opazil kako razliko.
Morda si pri 250Mbps imel kake druge težave, morda izgubo paketov ali visoke latence, sama podatkovna širina pa zagotovo ni bila opazen problem. Razen seveda, če si jo v ozadju zasedel z drugimi stvarmi, potem pa še poskušal brskati zraven. To pa je možno.
Potem so pa neumnosti. Ne vem, nisem strokovnjak na tem področju zato ne vem, zakaj. Zato sem tudi prišel tu gor, če ne vas ne bi spraševal oziroma delil svojo izkušnjo. Sedaj če ti ne opaziš razlike ne vem, jaz jo. Potem pa reci temu placebo ali kakorkoli ali pa si ti mal bolj počasen, da ne opaziš razlike. Kaj natančno je problem ne vem jaz samo vem, da ne deluje ali pa deluje počasneje. Že sami speed testi različnih ponudnikov pa pokažejo razliko tudi do 50Mbps, tako da o tem govorit je brez veze.
Nisem nek heavy user toda, če že te enostavne aplikacije ne delujejo kot je potrebno potem je zame to problem.
Imam pa večinoma naenkrat prižgana 2 TVja, pc, na njem ne uporabljam nekih hudo požrešnih programov več ali manj brskanje preko spleta včasih prižgan qBittorrent (res zelo malo) sem ga sedaj prižigal bolj za testiranje, če kaj vpliva na delovanje, to je pa več ali manj to. No ja ne vem koliko vpliva to, da če zraven še ene dva brskata po telefonu.
Zato pa tudi sprašujem, če so kakšne skrite fore-nastavitve, ki jih je kdo ugotovil pri podobnih problemih pa da rešimo zadevo, ki bo mogoče pomagala tudi drugim. Kot sem rekel predvsem sumim da so v strongu oziroma v samih aplikacijah kakšne nastavitve ki onemogočajo povezavo oziroma upočasnjujejo delovanje določene aplikacije, kot je recimo xplorer smart tv.
njyngs ::
Tudi jaz iščem android box, rabim precej kmalu. Moja raba bo izključno za streaming (netflix, hbo max , voyo (obstaja sploh android tv app??) in pa domač plex strežnik). Kaj izbrati? Hočem seveda čim manjši strošek, ampak po dugi strani pa bi vseeno raje priključil napravo na ethernet (boxi z ethernetom so dražji).
Gledal sem / pri vrhu želja so:
- Xiaomi TV Box S 2nd gen (cenejši, ampak marsikdo ni navdušen??)
- Nokia Streaming Box 8010 (drag)
- Homatics Box R 4K Plus (tudi drag...)
- Thomson Streaming Box Plus 270 - čist nova zadeva, ampak nikjer za dobiš še...
Imate kake predloge za pod 100€, da ima 4gb ram in vsaj 16gb prostora? Rad bi nekaj licenciranega android tv 11 - pa izognit se hočem tistim (pre)poceni shady kitajskim boxom.
Gledal sem / pri vrhu želja so:
- Xiaomi TV Box S 2nd gen (cenejši, ampak marsikdo ni navdušen??)
- Nokia Streaming Box 8010 (drag)
- Homatics Box R 4K Plus (tudi drag...)
- Thomson Streaming Box Plus 270 - čist nova zadeva, ampak nikjer za dobiš še...
Imate kake predloge za pod 100€, da ima 4gb ram in vsaj 16gb prostora? Rad bi nekaj licenciranega android tv 11 - pa izognit se hočem tistim (pre)poceni shady kitajskim boxom.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
Poraja se vprašanje ali potrebuješ dolby vision ali ti je recimo HDR zadosti. Par boxov ki niso slabi imajo androidTV 12 vendar nimajo dolby vision. https://www.amazon.de/Homatics-Android-...
Tole je solidno in pride hitro vendar cena za free pošiljanje mora presegati 59 eur. Je pa lan kartica 100 mb. Obkljukaš vaučer za dodatni popust.
https://www.amazon.de/-/en/1-STRONG-LEA...
tole je z googleTV os solidna cena vključen tudi dolby vision. vse licence in googlove certifikate.
Oba imata 2 gb ram ddr4 (xiaomi ima ddr3), čisto dovolj.
Pod 100 eur lecinciran box z 4gb rama ne obstaja. (je bil nekaj časa nazaj Nokia 1080 vendar sedaj stane celih debelih 170 eur)
Voyo za android ali androidTV je drugačen. Obstaja. Plex lahko naložiš na vsakega.
Tole je solidno in pride hitro vendar cena za free pošiljanje mora presegati 59 eur. Je pa lan kartica 100 mb. Obkljukaš vaučer za dodatni popust.
https://www.amazon.de/-/en/1-STRONG-LEA...
tole je z googleTV os solidna cena vključen tudi dolby vision. vse licence in googlove certifikate.
Pod 100 eur lecinciran box z 4gb rama ne obstaja. (je bil nekaj časa nazaj Nokia 1080 vendar sedaj stane celih debelih 170 eur)
Voyo za android ali androidTV je drugačen. Obstaja. Plex lahko naložiš na vsakega.
polde
Kakšen pa je Xiaomi TV Box S 2nd gen v primerjavi z omenjenima z linkov, če primerjamo delovanje?
Se pozna razlika med ddr4 in ddr3 v teh boksih?
A nima xiaomi boljšega CPU?
Se pozna razlika med ddr4 in ddr3 v teh boksih?
A nima xiaomi boljšega CPU?
Opazi se pri nalaganju aplikacij iz googla pa še to ni omembe vredno. Kar je pri xiaomiju slabo je to da nima lan vhoda in da ima samo 8gb prostora. načeloma je pa zadeva zelo dobra, je tudi edini googleTV box, ki podpira uokvirjanje slike. Se pravi za primer: imam oled tv in moram vsak box ki ga priklopim dati na 96% slike da okvir slike v okvirju boxa. 4k tv nima problema ker je na 100%. Opaziš samo če veš. In sedaj ko veš te bo motilo Je tudi drugačna kartica wifi v xiaomiju, ki ne premore toliko hitrosti kot recimo ostale. Meni gre do 250 največ pri mojiem 500 mbps, pri ostalih gre do konca. Ampak je wifi stabilen in nimam pripomb. Seveda se da xiaomi povezat tudi preko usb z internet lan adapterjem, kjer pa doseže max 300 mbps (zaradi vrat usb 2.0).
Razlika v cpu je minimalna, ki se jo v praksi ne bo videlo.
Razlika v cpu je minimalna, ki se jo v praksi ne bo videlo.
polde
Zgodovina sprememb…
Hvala za info. Kaj pa tale zadeva: https://www.ebay.de/itm/387002158168
Nočem se držat načela "kupiš poceni, kupiš dvakrat" :) Vseeno se mi sveti Homatics Box R 4K Plus, ki je bolj ali manj nokia 8010 v drugem ohišju...
Nočem se držat načela "kupiš poceni, kupiš dvakrat" :) Vseeno se mi sveti Homatics Box R 4K Plus, ki je bolj ali manj nokia 8010 v drugem ohišju...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
https://www.amazon.it/Nokia-Streaming-B...
Nokia 8010 ali tale homastics je isti hardver in isti softver le homastics je bolj stiliš ohišje a ima pa nokia večji daljinec in osvetljen. Če kupuješ z ebay te pride 125 eur ali pa tukaj 133 iz amazon it ali es. Na amazonu ga lahko vrneš v enem mesecu sicer s tvojimi stroški ampak...
Nokia 8010 ali tale homastics je isti hardver in isti softver le homastics je bolj stiliš ohišje a ima pa nokia večji daljinec in osvetljen. Če kupuješ z ebay te pride 125 eur ali pa tukaj 133 iz amazon it ali es. Na amazonu ga lahko vrneš v enem mesecu sicer s tvojimi stroški ampak...
polde
Sem pregledal in prebral par revjujev za nov google streamer. Ni najboljše videt za moj namen, nič impresivnega. S tem da hoče bit še konkurenca smart home hubom, tega pa ne rabimo za streaming.
Sem pregledal in prebral par revjujev za nov google streamer. Ni najboljše videt za moj namen, nič impresivnega. S tem da hoče bit še konkurenca smart home hubom, tega pa ne rabimo za streaming.
Pravilno razmišljanje.
polde
Zgodovina sprememb…
Kn3dL ::
Polde, še en zanimiv Kinhank G1 https://www.aliexpress.com/item/1005006.... V naslednjih 12 urah se ga lahko dobi z dostavo na dom za 60 EUR z Aliexpress kodo. Streaming certifikati, DV, HDR10+, 4GB rama, 32GB internega spomina, reža za SD kartice. Minusa sta 100Mbps ethernet, samo 2x USB 2.0
misek ::
Kinhank G1 lahko ima zaklenjen bootloader, kar onemogoči poganjanje kakšne druge distribucije iz USB ključa ali SD kartice. V vednost če kdo to potrebuje.
Polde, še en zanimiv Kinhank G1 https://www.aliexpress.com/item/1005006.... V naslednjih 12 urah se ga lahko dobi z dostavo na dom za 60 EUR z Aliexpress kodo. Streaming certifikati, DV, HDR10+, 4GB rama, 32GB internega spomina, reža za SD kartice. Minusa sta 100Mbps ethernet, samo 2x USB 2.0
Zanimiva zadeva, na amazon.de je 92 eur -10%
polde
Kodi ::
Obstaja kakšen box tam do 100€ pa da ima notri wifi in net kartico, ki doseže hitrosti tam 500 ali več?
https://www.amazon.de/Kinhank-Android-B...
https://www.geekbuying.com/item/X4Q-CUB... koda za -4 eur: 7ADEWXXG
https://www.geekbuying.com/item/X4Q-PRO...
Prvega ne poznam, Ugoos je pa dobra firma z veliko podpore in posodobitvami in popravki če je treba. Će potrebuješ stream napravo za netflix potem bo prvi ok, če potrebuješ bolj kot medijski predvajalnik potem bo ugoos ok. Na ugoosu tudi netflix dela v hd. Na ugoosa paše mod ki spremeni louncher in določene funkcionalnostin iz androida na androidTV.
https://www.geekbuying.com/item/X4Q-PRO...
Prvega ne poznam, Ugoos je pa dobra firma z veliko podpore in posodobitvami in popravki če je treba. Će potrebuješ stream napravo za netflix potem bo prvi ok, če potrebuješ bolj kot medijski predvajalnik potem bo ugoos ok. Na ugoosu tudi netflix dela v hd. Na ugoosa paše mod ki spremeni louncher in določene funkcionalnostin iz androida na androidTV.
polde
misek ::
Wifi kartica pa že na tema dvema doseže 500 mbps le lan vhod je omejen na 100. https://www.amazon.de/dp/B0C1VD7V34?ref...
in https://www.amazon.de/-/en/dp/B0BZJP5FY...
polde
https://www.amazon.de/Kinhank-Android-B...
https://www.geekbuying.com/item/4GB RAM-Android-11-Amlogic-S905X4-8K-HDR-4GB-32GB-TV-BOX-EU-518331.html
Kinhank mi je bolj všeč ima 4GB RAM medtem ko X4Q-CUBE ima samo 2GB, pro je že dražji pa še raje naročam preko amazona. Pa google je že gor. Da pa bi neke mode dajal gor pa nisem ravno vešč tega.
Hvala.
Wifi kartica pa že na tema dvema doseže 500 mbps le lan vhod je omejen na 100. https://www.amazon.de/dp/B0C1VD7V34?ref...
Za Strong Leap-S3 ne vem, toda na Leap-S3+ wifi ne gre čez 100mbps.
A to zdej na A1, na optiki od telemacha je šlo pa več?
polde
Zgodovina sprememb…
A to zdej na A1, na optiki od telemacha je šlo pa več?
Ta box sem imel na telemachu samo en dan pa še takrat ni bil dokončno nastavljen. Takrat nisem testiral hitrosti preko speedtesta. Ne bom trdil koliko doseže preko telemacha bom pa probal preizkusil pri nekomu, ki ima hitrejši net. Zato sklepam, da ne doseže več, če je zraven telefon doseže 250mbps na 5ghz wifi medtem, ko box le max 80-90mbps. Pa še to zelo niha enkrat 30 drugič 80. Preko kabla pa samo tam 50mbps. Routar in box sta oddaljena 1m brez kakršnihkoli ovir.
Ali vaš beli Leap-S3+ doseže več preko wifija?
Jaz sem nad delovanjem boxa Strong Leap-S3+ razočaran. Ja vem polde sem sam kriv, ker sem vzel S3+ čeprav si predlagal S3, toda glede na to, da je kao novejši in + sem mislil, da bo deloval boljše. Tebi še enkrat hvala za pomoč pri nastavitvah.
Box se že na začetku ko ga prižgeš postavlja nenormalno dolgo. Sem tudi naložil drug louncher, ki ste ga predlagali pa je malenkost bolje toda se vedno ne zažene v tem louncherju čeprav je nastavljen kot default in tudi pod power je nastavljeno da se zažene prvo ta louncher. Večkrat se kar zažene v originalnem louncherju kjer se sploh ne pokažejo ikone temmveč samo prazna slika z nekimi obrisi ikon.
Box sem večkrat ponastavil na tovarniške nastavitve pa isto. Takoj na začetku je še nekako delovalo sedaj pa vedno slabše.
Bom videl sedaj verjetno ne bom metal denarja stran za nov box, ker imam namen kupit nov smart tv pa bomo videli kako bo tam delovalo vse skupaj če ne pa grem potem še vedno lahko v nabavo novega boxa. Je pa delovanje nasplošno boxa zelo odvisno od same hitrosti neta pa če tudi ima notri kartice, ki dopuščajo samo 100 mbps downloada.
Kot prvo bo treba povečat hitrost neta.
Meni je dosegel beli 300 mbps. Kar je slabo v primerjavi s črnim. Dočim na žico je dosegal svojih 100 mbps. Sem ga poslal nazaj, ker sem še ujel rok za vračilo pa še 3 imam doma viška in ga ni bilo potrebe obdržati. Je pa zopet odvisno od več dejavnikov zakaj ima slab signal, tako da ni vedno kriv box. Ta router od A1 ni ravno najbolje ocenjen in vprašanje kako bi bilo če bi bil nanj vezan kak drug router.
Zagon je rak rana pri vseh boxih z google tv sistemom. Prazne ikone, lahko pa vmes klikneš na home pa se takoj postavijo. Da vam projektivy louncher ne gre v default zagon nekaj manjka. Prva stvar se nastavi v nastavitvah launcerja pod general in sicer se doda kljukica v okno, kjer piše Overridecurrent launcher, druga stvar pa je v nastavitvah boxa v dostopnosti, kjer je treba vklopiti oz. omogočiti projectivy louncher. Ko je to dvoje narejeno ni nobenih problemov. Imam 3 boxe z googlom OS in povsod deluje takoj in brez problema. Ampak takoj.
Box deluje ne glede na internet ali hitrost interneta. Aplikacije so pa druga stvar, te pa so ponavadi odvisne od hitrosti interneta. Primerjava: če nesem box na morje imam na boxu inštaliran kodi in gledam filme samo preko diska, interneta ne rabim. Če bi pa rad gledal t2, netflix, pa še kaj, tukaj pa je potem internet obvezen.
V začetku sta bila oba črna in beli enaka v performansih. Sem ga kupil takoj ko je prišel na tržišče. Ni bilo razlik. Sedaj pa ni več tako. Sem vzel pa tega https://www.amazon.de/dp/B0C1VD7V34?ref... 61.eur -15% je cca 52 eur in ne rabiš ničesar dodajat v košarico ker ti da amazon možnost plačila in dostave za 52 eur. Sem enega že imel pred enim letom in je za ta denar kul. Takrat je stal 75 eur. Gor je androidTV 12.
Jaz osebno nebi nikoli več kupil tv z androidom ali googlom. Sem ga enkrat davno pa zadeva zastara zelo kmalu in potem si zopet na tem, da ali kupiš nov tv ali pa dodaš box. Tudi tv-ji imajo 100 mbps lan vhod. Lahko ga pohitriš z usb giga lan donglom ampak se ta kar lepo segreva in vprašanje je na dolgi rok kako doprinese zdravju tv-ja. Android se sorazmerno hitreje stara z tv-jem torej bo softver in hardver na tv kmalu neuporaben (ponavadi tam do 5 let). Moj interes pa ni kupovati tv na 5 let. Pri tv me zanima samo slika, zvok imam preko hišnega kina 5.1 ( v drugi sobi preko soundbara) in ostalo imam na boxu. Želim pa seveda imeti kvalitetno sliko. Moj tv ni priklopljen na internet, ker tega pri tv-ju ne rabim. Torej raje več denarja v kvalitetno sliko kot v sistem. Ampak to je čisto moje osebno mnenje. Stvar, ki pa mora funkcionirati je pa internetna struktura in povezljivost v hiši in zunaj nje. Tu pa je zopet drugo poglavje, druga finančna sredstva....
Zagon je rak rana pri vseh boxih z google tv sistemom. Prazne ikone, lahko pa vmes klikneš na home pa se takoj postavijo. Da vam projektivy louncher ne gre v default zagon nekaj manjka. Prva stvar se nastavi v nastavitvah launcerja pod general in sicer se doda kljukica v okno, kjer piše Overridecurrent launcher, druga stvar pa je v nastavitvah boxa v dostopnosti, kjer je treba vklopiti oz. omogočiti projectivy louncher. Ko je to dvoje narejeno ni nobenih problemov. Imam 3 boxe z googlom OS in povsod deluje takoj in brez problema. Ampak takoj.
Box deluje ne glede na internet ali hitrost interneta. Aplikacije so pa druga stvar, te pa so ponavadi odvisne od hitrosti interneta. Primerjava: če nesem box na morje imam na boxu inštaliran kodi in gledam filme samo preko diska, interneta ne rabim. Če bi pa rad gledal t2, netflix, pa še kaj, tukaj pa je potem internet obvezen.
V začetku sta bila oba črna in beli enaka v performansih. Sem ga kupil takoj ko je prišel na tržišče. Ni bilo razlik. Sedaj pa ni več tako. Sem vzel pa tega https://www.amazon.de/dp/B0C1VD7V34?ref... 61.eur -15% je cca 52 eur in ne rabiš ničesar dodajat v košarico ker ti da amazon možnost plačila in dostave za 52 eur. Sem enega že imel pred enim letom in je za ta denar kul. Takrat je stal 75 eur. Gor je androidTV 12.
Jaz osebno nebi nikoli več kupil tv z androidom ali googlom. Sem ga enkrat davno pa zadeva zastara zelo kmalu in potem si zopet na tem, da ali kupiš nov tv ali pa dodaš box. Tudi tv-ji imajo 100 mbps lan vhod. Lahko ga pohitriš z usb giga lan donglom ampak se ta kar lepo segreva in vprašanje je na dolgi rok kako doprinese zdravju tv-ja. Android se sorazmerno hitreje stara z tv-jem torej bo softver in hardver na tv kmalu neuporaben (ponavadi tam do 5 let). Moj interes pa ni kupovati tv na 5 let. Pri tv me zanima samo slika, zvok imam preko hišnega kina 5.1 ( v drugi sobi preko soundbara) in ostalo imam na boxu. Želim pa seveda imeti kvalitetno sliko. Moj tv ni priklopljen na internet, ker tega pri tv-ju ne rabim. Torej raje več denarja v kvalitetno sliko kot v sistem. Ampak to je čisto moje osebno mnenje. Stvar, ki pa mora funkcionirati je pa internetna struktura in povezljivost v hiši in zunaj nje. Tu pa je zopet drugo poglavje, druga finančna sredstva....
polde
Čudno da med 2,4 in 5 sploh ni razlike v hitrosti, čeprav sta ločena in v analitiu prikaže vsakega posebej.
Da ne odpiram nove teme, pa vidim, da imate podobno debato.
Od česa je odvisen Wifi 6. Kaj, kupim samo router, ki to podpira in seveda potem mora to podpirat tudi naprava.
Ali je to doma kaj odvisno še od modema oziroma operaterja ali kaj drugega? Ja pač ti modemi-routerji od operaterjev ponavadi tega (wifi6) še nimajo not tako, da je treba kupit drug router.
Predvsem me to tudi zanima v povezavi s temi boxi.
Od česa je odvisen Wifi 6. Kaj, kupim samo router, ki to podpira in seveda potem mora to podpirat tudi naprava.
Ali je to doma kaj odvisno še od modema oziroma operaterja ali kaj drugega? Ja pač ti modemi-routerji od operaterjev ponavadi tega (wifi6) še nimajo not tako, da je treba kupit drug router.
Predvsem me to tudi zanima v povezavi s temi boxi.
Meni je dosegel beli 300 mbps.
Ne vem zakaj potem meni ne gre čez 80-90?
Zraven telefon cca 250, na pc preko kabla 250?
Preizkušal različne nastavitve, kanale, frekvence v routerju pa isto.
No sedaj sem dobil en box od kolega in brez problema preko wifija doseže tam okoli 250mbps tako da je definitivno težava v strong boxu ali v njegovih nastavitvah, čeprav ne vem kaj bi to bilo ker nič takega ni bilo spreminjano in večkrat ponastavljen na tovarniške nastavitve, pa vedno isto.
Sem pa "štopal" na začetku se mi zaganja točno 40 sekund
Potem ko se naloži nekako deluje preko projectivy launcherja malo boljše kot preko custom launcherja.
Sedaj ga itak uporabljam več ali manj za Stremio. Samo nalaga pa nalaga...
Kupi real-debrid pa ne bo nalagalo pa nalagalo. Sicer če si pogledal so nekateri 4k HDR in vision veliki preko 30 gb. Kaj ne bo štekalo.
Strong nima wifi nastavitev. Sprejema signal in to je to.
Vsak box se dalj časa zaganja, če preide iz ugasnjenega na on. Če ga imaš v sleep modu je pa ok. Tako je pri vseh s tem, da so androidTV in googleTV v sleep modu že po defoultu, boxi z navadnim androidom pa izbiraš ali bo tipka za of imela funkcijo sleep ali shut down.
Jaz sem mojega belega vrnil nazaj pa čeprav sem ga dobil za malce čez 39 eur. Sem še ujel zadnji dan vračila.
Torej da boš še bolj zihr lahko neseš svoj box temu, ki ti je posodil njegovega in še na njegovi mreži sprobaš kakšno hitrost doseže leap. Lahko pa priklopiš box direkt na žico pa je. Imaš še RTV365 slovensko aplikacijo, ki ima par serij in filmov, lahko si snameš smartyoutube brez reklam, lahko si naložiš kodi in dodaš balkan build addon kjer imaš od iptv programov, exyu serij in filmov, športa... Če imaš netflix itak gledaš preko boxa...... možnosti uporabe je ogroooomno.
Strong nima wifi nastavitev. Sprejema signal in to je to.
Vsak box se dalj časa zaganja, če preide iz ugasnjenega na on. Če ga imaš v sleep modu je pa ok. Tako je pri vseh s tem, da so androidTV in googleTV v sleep modu že po defoultu, boxi z navadnim androidom pa izbiraš ali bo tipka za of imela funkcijo sleep ali shut down.
Jaz sem mojega belega vrnil nazaj pa čeprav sem ga dobil za malce čez 39 eur. Sem še ujel zadnji dan vračila.
Torej da boš še bolj zihr lahko neseš svoj box temu, ki ti je posodil njegovega in še na njegovi mreži sprobaš kakšno hitrost doseže leap. Lahko pa priklopiš box direkt na žico pa je. Imaš še RTV365 slovensko aplikacijo, ki ima par serij in filmov, lahko si snameš smartyoutube brez reklam, lahko si naložiš kodi in dodaš balkan build addon kjer imaš od iptv programov, exyu serij in filmov, športa... Če imaš netflix itak gledaš preko boxa...... možnosti uporabe je ogroooomno.
polde
Sicer če si pogledal so nekateri 4k HDR in vision veliki preko 30 gb. Kaj ne bo štekalo.
Nikoli ne gledam 4K, ker ja to sploh ni za "čakat". Problem je ker šteka, nalaga in nalaga HD 1080...
V glavnem ta box ne priporočam. Ja sam sem kriv. Sem pa zamudil en dan oziroma na 15 dan sem ga hotel vrnit pa je bilo prepozno, ker sem predolgo testiral in mislil,k da je narobe kaj z A1, routerjem... in "mislil" da je vračilo 30 dni.
Vaja dela mojstra.
Sam sem kriv. Ni problem ne bo me konec za teh 50€. Vrgel ga bom v smeti in kupil kaj drugega.
Na boxu vse dela tako kot mora le slab wifi ima. Softver in hardver razen wifija sta čisto ok, taka kot na večini ostalih boxov. Tako da box ni slab in svoje naredi. Tudi sam nisem vedel da je po "novem" vračilo 15 dni. So pa morali mučkat na strongu, ker prve serije belih S+ so bile čisto ok. Je ena varianta, da se kupi https://www.amazon.de/dp/B09HGZ2XXQ?ref... ali kaj podobnega z gigabit lan vhodom, Se vstavi v prazen usb in gre potem hitrost interneta tja do 300 mbps glede na to da je usb na teh napravah 2.0.
polde
krho ::
Kako je 2G rama dovolj, če jaz na mojem Sony TVju, ki ima 2G rama izgubljam živce v počasnosti T-2-jevega vmesnika in Kodi-ja. Pa kodi pravi, da je 900M rama še frej. Dejansko ko poženeš app ali pritinseš na tipko traja 2s, da se kaj zgodi. recimo zaženeš Kodi app, naredi beep, da je zaznal 3s po pritisku.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 Xplore TV (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Omrežja in internet | 227607 (202) | d4vid |
» | Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 148478 (1835) | Oldi |
» | Xiaomi Mi TV StickOddelek: Zvok in slika | 3991 (2566) | rejven |
⊘ | Android tv box (strani: 1 2 3 4 … 145 146 147 148 )Oddelek: Zvok in slika | 1143049 (403056) | Mavrik |