» »

Yamaha mt 07 mnenje

Yamaha mt 07 mnenje

kronos_10_ ::

Pozdravljeni,

Pred kratkim kupil rabljeno Mt 07a z 17.000km, kot svoj prvi motor. Imam pa eno težavo.
Prilagam link težave in zvoka:

Po raznih forumih sem zasledil to težavo in vzrok je v Abs modulu. Načeloma so vsi pisali, da je bil zamenjam v garanciji. Tako moj motor ni v garanciji in na enem izmed servisov pa pravijo, da je to normalno samo važno je, da abs dela. In niso edini. Rekli so, da je tako ker je poceni roba. Kar me čudi. Zvok je moteč. In vedno se ustrašim, da je nekaj narobe.

Vaše izkušnje? Tisti, ki imate abs. Je to zvok, ki je prisoten že od začetka? Ali se kasneje pojavi? Vaše mnenje? Ali je to res normalen zvok?
Zamenjava modula naj bi bila okoli 500€.

Hvala za info.
Lp.

Amdforce ::

Jaz tega zvoka na hondi nisem imel, fotr tudi ne, za druge pa zal ne vem.

mgermo ::

Vozim mt07 v avtosoli in tega ni. Mene bi tudi motilo.

jl ::

Cudno mi je, ker kolikor mi je znano, imas na motorju na sprednjem in zadnjem kolesu obroc in poleg vsakega senzor (hallov effekt) in posiljati signale abs modulu in ta na podlagi tega ve, ali je prislo do zdrsa (razlicno stevilo impulzov). Skratka, nic kaj takega, da bi drgnilo oz spuscalo tak zvok. Pa so ti povedali, kaj je bil razlog vpoklica za abs in kaj so menjali? Na kateri servis pa si spraseval, sam sem imel z uradnimi dokaj slabe izkusnje...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jl ()

Zaenkrat po 600km prevoženih se mi je pojavilo dvakrat. Enkrat pri hitrem menjanju brzine navzdol iz tretje v drugo skupno z zaviranjem. V drugo pa v prvi prestavi počasi sem šel v dolino po majhnih kamenčkih ter pritisnil na zavoro. Sprednje kolo mi je zdrsnilo in pojavil se je ta zvok.
Ne ni bil vpoklic. Na tujih forumih so nekaterim menjali abs module. Spet drugim ne.
V kranju sem vprašal tam, kjer je bil prej servisiran.

jl ::

Vidim, da si tudi na Motosvetu spraseval, pa ni bilo kaksnega pametnega odgovora. Probaj poklicat Primca (servis LJ Vic, naj bi bil dober serviser za Yamahe), ce je ze imel tak primer. Ali lahko ta zvok reproduciras ali je dost nakljucen?

Bizkit45 ::

meni tud tole ne deluje "normalno".
Sam bi razdrl čeljusti, vzel ploščice ven in ščistil čeljusti ter bate (voda, ščetka, občutek). Trikrat preveril, če se kje zatika kakšna kovina (anti rattle clip, retaining clip) - mogoče tega celo nima in je tisti, ki je nazadnje menjal ploščice pametno to zavrgel :)

Sem spraševal ja na motosvetu. Nič koristnega nisem izvedel. Hvala sem poklical večkrat pa se mi ne javijo.
Bi že peljal na Yamaha servis samo je na Goriškem ni. Si lasti kdo tak motor tu v okolici Gorice?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorji, skuterji (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Na cesti
69484209 (5188) hojnikb
»

Nakup motorja, nasveti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10937894 (7098) bajsibajsi
»

Motorna kolesa (strani: 1 2 )

539464 (6993) Comandante
»

Motoristi in motorji

256848 (3703) Stari maček
»

nakup "cestaka" 250 vs 600 (strani: 1 2 )

9310400 (7809) flipflop

Več podobnih tem