» »

Nakup motorja, nasveti?

Nakup motorja, nasveti?

1 2
3
»

MisterM ::

igor0203 je izjavil:


Triumph Street Triple 675


Ni slaba izbira za prvi motor. Tale "R" izvedenka je tudi meni všeč.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

A. Smith ::

Triumphi so nekoliko bolj zaguljeni za vzdrževanje. Na zna jih vsak mehanik šravfat, uradnih servisov je malo. Sicer so kot motorji čisto solidni, a vzdrževanje je vsekakor aspekt, ki ga mora motorist začetnik vzeti v obzir. Se pravi, priporočam japonca.

Glede na to, da so mu všeč retro motorji, bi mogoče pogledal v to smer.

Suzuki SV je soliden, preverjen motor, dovolj močan, okreten. Enostaven za vzdrževanje. Priporočil bi stare modele, a jih je težko dobiti v ABS izvedbi. In to je tudi pomemben predlog za novopečene motoriste: iščite motorje z ABSom. Ker
1. so bistveno bolj varni
2. motor brez ABS je zelo težko prodati.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

bajsibajsi ::

@A. Smith
Zelo dober nasvet v celoti.

Ugodnega Japonca za par jurjev in cez kaksno sezono ali dve, ko dobis nekaj izkusenj in bos bolj vedel, kaj ti ustreza, menjas.

Nino6 ::

Lep pozdrav, imam vprašanje. Zagrel sem se za 1st gen Tuono, na avto.net sta 2 oglasa, 1 za 2004 letnik in 1 za 2005 letnik. Do sem vse dobro. Je pa tukaj ena zadeva. Koliko je meni znano, so imeli Tuono 2004 in 2005 letnik črn okvir, 2002 in 2003 pa zlatega. Ta dva v oglasih pa imata oba zlat okvir, piše pa da sta letnika 2004 in 2005, torej bi morala imeti črn okvir. Ve kdo kaj več o tem, sem morda narobe seznanjen glede tega? Za vsake info bi bil zelo hvaležen.

bajsibajsi ::

Svetujem ti, da povprasas na Motosvetu (forum).

Karen ::

Prosiš prodajalca naj ti pošlje relevantno stran prometne, pa pogledaš na avtolog.si če je uvožen ali kupljen pri nas, pa boš verjetno z veliko verjetnostjo ugotovil letnik. Lahko da je letnik 2003, pa prvič registriran 2004 recimo.

dostoyevski ::

Pozdravljeni,

sem dokaj nov v svetu motociklizma, pa vendar se odločam za nakup MT07 (da ga lahko blokiram za A2). Zanima me, koliko kilometrov je preveč za ta motor, namreč na avto.net je en z 49.000km, sedaj pa nevem kaj naj pričakujem, tudi če je bil npr. motor dobro vzdrževan, bo potrebno vložiti "veliko" denarja za popravila, glede na to da ima motor toliko kilometrov...

Nimam izkušenj z tem motorjem in se vam v naprej zahvaljujem za vsa pojasnila.

val46 ::

Če je res redno servisirana(pa ne sam menjan filter olja in olje, tudi kakšni naštelani ventili in podobne zadeve), potem se nimaš kaj sekirat. Sploh če jo dobiš od kakega voznika, ki je ni pretirano teral v obrate in polagal po ovinkih kot da je Valentino Rossi. Sam imam Aprilio, ki naj bi pregovorno bila precej manj vzdržljiva od Yamahe, pa pri skoraj istih kilometrih(47kkm) nimam z njo nobenih problemov. Mogoče bi bilo pametno da greš na kak forum od yamahe in si tam kaj več več prebereš o dotičnih motorjih, za začetek lahko kar na kaki skupini od motoristov na FB vprašaš. Teh MT07 je kar dosti po cestah, tako da bi moral hitro dobiti informacije.

Shadowstorm ::

Jaz imam MT-07 2019, v dobrih dveh letih sem naredil čez 50000km, redni servisi, motor teče brez problema. Bolj pomembno je ja, kaj so z njim delali.

bajsibajsi ::

@dostoyevski
Na slikah je videti solidno ohranjen. Kilometrina za letnik 2015 je kar ustrezna. Za ta motor je priporoceno nastavljanje ventilov pri 40000 km. Mozno da lastnik tega se ni naredil - torej te caka "vecji" servis. Ampak to ne pomeni veliko denarja za popravilo, ce je drugace z motorjem vse v redu. Slovenci, motoristi, smo nekako mahnjeni na cifre prevozenih kilometrov. Zato se tudi prodaja veliko motorjev, ki imajo smesno nizke, a pogosto prevrtene, kilometre (npr. letnik 2003, 24000 km in tretji lastnik). Glej tudi kaksen je motor, ce je redno servisiran, kaksen je lastnik, ima lastnik hiso (garaziran motor), prvi lastnik je velik plus ipd. Ce imas moznost, naj gre na ogled s tabo nekdo, ki se dobro spozna na motorje (cetudi mogoce ni imel tocno tega modela).
Predlagam, da za konkreten motor napises tudi na Motosvet forum. Tam doloceni spremljajo moto sceno (vsaj pred leti je bilo tako) in ti pogosto lahko dajo se kaksen, bolj ali manj, uporaben nasvet, ali pa kar konkretno kdo napise "ta isti motor se je lansko leto prodajal in je imel 89000 km".

Service manual Yamaha MT 07 https://cdn2.yamaha-motor.eu/prod/owner...

@Shadowstorm
Si pa kar dosti na motorju. :)
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izpit Za Motor (A) (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6015628 (7187) Twixz
»

Motorna kolesa (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
538283 (5812) Comandante
»

Motoristi in motorji

Oddelek: Na cesti
256246 (3101) Stari maček
»

Kako začeti z motociklom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6015280 (9051) KTr1sk
»

Kateri motor kupit??

Oddelek: Loža
308874 (8079) Bakunin

Več podobnih tem