» »

Nakup bajte v Anhovem

Nakup bajte v Anhovem

Kompost ::

Živjo,

torej ker nimam službe (delal v Italiji) in ker so razmere kaotične sem na tem, da prodam stanovanje v Gorici in nabavim poceni hišo v srednji Soški dolini, blizu Anhovega. S kešem od stanovanja bi bajto v naslednjih mesecih sam tudi obnovil, ker dela zame še en čas ne bo in ker me takšno obnavljanje ful veseli.

Zanima me, kaj si mislite o življenju v (ne neposredni) bližini Salonita? Bi bilo moje zdravje močno ogroženo ali je to stvar preteklosti?

Težko presodim, kateri podatki so resnični, nekateri si tudi zatiskajo oči a ne. Visoka števila obolenj morda tudi odražajo pretekle svinjarije in je sedaj vse drugače? Vesel bi bil tudi kakega komentarja od domačinov in strokovnjakov. Vseeno si ne bi rad uničil zdravja ali umrl pri petdesetih. :)

Vnaprej hvala za odgovore!

PreviousUser ::

A ni zdaj v Anhovem sosežig odpadkov? Mislim, da to ni tako blagodejna stvar za zdravje, še posebej v zaprtih dolinah.

harvey ::

Bi bilo moje zdravje močno ogroženo ali je to stvar preteklosti?

Če te ne moti kurjenje gum in odpadkov v cementarni Anhovo, ter smatraš, da so stare zadeve z azbestom pase, potem je vse ok. Če pa meniš, da te to lahko ogrozi, si zberi boljšo lokacijo. Gledati moraš nase in strokovnjaki ti ne bodo dali odgovorov. Drobni tisk: odpadkov je čedalje več in težav z njimi tudi, tako da bo tega kurjenja precej.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

val46 ::

Mislim da se nimaš ravno kej za sekirat. Folk živi tam že desetletja, pa ne ravno umirajo ali obolevajo kot po tekočem traku. Če nisi ravno delavec v salonitu, se najbrž ne rabiš preveč sekirat. Pa tudi sam sistem dela in materialov je napredoval (azbest se ne uporablja več). Glede kurjenja je pa tako kot povsod. Sam sem dostikrat na relaciji NG-Tolmin, pa še nikdar nisem opazil da bi bilo mimo Anhovega in Deskel kaj bolj onesnaženo, zadimljeno, megleno ali smrdeče, kot kje drugje. Sem skoraj da prepričan, da je v NG slabši zrak, kot pa tam. Ampak, to so samo moje domeve, nimam nobenih uradnih dokazov za to.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: val46 ()

Magic1 ::

Se strinjam, gorica je na dosti slabšem, ker ima prosto pot do Padske nižine. Malo poglej po okoliškjh vaseh, kjer si višje in se bajte prodajajo dobesedno za drobiž.
Magic

jypeepyj ::

Jaz bi pogledal višje po soči, pa okrog nadiže, še najbolj pa okrog sežane.
Kje se da kaj dobiti s pogledom na tržaški zaliv pa da je na slovenski strani?
Lepa stanovanja v trstu so veliko manj kot 100k za 60-80m2, nisem pa gledal okolice in hiš.

inferno666 ::

Jaz bi se izogibal Anhovemu. Ta del je rez zasvinjan in ga še vedno svinjajo. Statistično imajo več obolelih, podobno kot Velenje, Trbovlje in podobni onesnaženi kraji.
Komunikacija med cementarno in prebivalstvom pa poteka tako, da dobivajo dopise z grožnjami od njihove odvetniške pisarne. Mogoče se kdo spomne lansko letko, ko so ekologi objavili meritve izpustov tovarne, pa so zahtevali umik dokumentov na zelo agresiven način.

Gogo ::

@Kompost
Če te kaj zanima iz prve roke kar vprašaj. Ni tako slabo kot se piše in govori. Problem je le kurjenje odpadkov, pa tudi to se bo rešilo. Zlepa ali zgrda.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

IL_DIAVOLO ::

Za tistega, ki tam živi, verjetno ni motece, za priseljenca ki pa tega ni vajen, pa verjetno je.

Zato so tudi cene taksne kot so.

shadeX ::

Se peljem s kolesom dostkrat iz Gorice skozi Plave in naprej tja do Kanala mimo Anhovega. Poleti je tam tak smrad, da je to neznosno. Ne bi živel v okolici, če mi plačaš.

Gogo ::

Najhuje je tik ob cementarni, vas Krstenice, pa staro Anhovo in Rodež. Do tam pa od Kanala naprej je OK glede smrada. Drugo pa je kar je v zraku.Temu pa se ne moreš izogniti.
Če kupuješ hišo nikar ne kupuj v samem Anhovem, Rodežu ali vasi Krstenice. Severno in Južno od tega je relativno OK.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Požar v Kemisu v Sinji Gorici (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
38664699 (27880) zmaugy
»

Kje v Sloveniji se splača živeti, zakaj? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15623398 (17708) Vitez
»

V katero slovensko regijo bi šli živet? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11019003 (14507) zobnik
»

Azbest in odstranjevanje

Oddelek: Problemi človeštva
136429 (6186) enadvatri
»

Fukušima - jedrski incident v teku (V) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
25465446 (51743) Pyr0Beast

Več podobnih tem