» »

138 Kako orgazmi škodijo tvojemu razmerju

138 Kako orgazmi škodijo tvojemu razmerju

uporabnik832 ::



(10:25)
...
Na kratko povedano, knjiga govori o efektu, ki ga ima seks na možgane in še posebej efekt orgazma. In mi o orgazmu mislimo zgolj kot o čudovitem ekstatičnem občutku omame, gre pa pri vsem skupaj na nivoju možganov za nekaj več kot to .

Gre za najbolj razburljivo naravno ugodje, ki si ga lahko zase skonstruiramo oz. z drugimi besedami rečeno, vzeti bi morali droge, da bi dosegli večji val ugodja. Ko so nizozemski raziskovalci pogledali slike možganov moških, ki ejakulirajo so dejali, da te izgledajo kot pri ljudeh, ki si injicirajo heroin, tako, da si lahko zamislimo, da se veliko stvari dogaja na področju med našimi ušesi v trenutku tega velikega trenutka.

Tisto česar nismo še priznali, čeprav obstajajo številne študije, ki govorijo o nevrokemičnih dogodkih, ki sledijo orgazmu, ampak česar nismo razumeli je, da gre pravzaprav za nihanja/valovanja, ki temu dogodku (orgazmu) sledijo še teden ali dva pri nekaterih ljudeh in ta nihanja spremenijo kemično fluktuacijo (naraščanje in upadanje količine česa na določenem področju) , ko se možgani vračajo v ravnovesje in to dejansko vpliva na to kako vidimo svet okoli nas, tako, da je naš dopamin na vrhuncu, ko si nečesa zelo želimo in vidimo našega izbranca ali izbranko pred orgazmom. Ko to nato pade vidimo našega partnerja ne več tako privlačnega ali privlačno zaradi nevronske kemije, kar si seveda poskušamo razložiti na različne načine, tudi skozi banalnosti, kot je npr. da partner ni odnesel smeti, zaradi česar se počutimo, da bi mu najrajši odtrgali glavo ipd.. To se dogaja brez, da bi se tega zavedali, ko aktiviramo te majhne bombe v naši spalnici.

(13:25)
Z vsako ejakulacijo moški androgeni receptorji padejo v ključnem delu možganov. Te androgeni receptorji so tisto kar poviša testosteron, zato se moški počuti prazno in brez energije. Veliko je šal na račun tega, da moški po orgazmu zaspi. Gre za to, da so ga možgani zdelali z nevrokemično spremembo in potrebuje čas za okrevanje.
Kot ženska, sama nisem našla te povezave, saj nisem imela nikakršnega mačka ali občutka upada energije, omotičnosti po orgazmu. Efekt se je pojavil na koncu dveh tednov in nikoli ne bi narediti te povezave, če ne bi eksperimentirala s taoističnim ljubljenjem, kjer se ljubiš ali seksaš pogosto, vendar brez orgazma. Opazila sem, da so moja razmerja postala veliko bolj harmonična, zaradi pogostega seksa. Seks je nekaj zelo dobrobitnega.

Pretvarjamo se, da je orgazem nekaj podobnega kot usekniti nos in da nima nobenega afekta, kar ne drži.

(20:30)
…Bila sem osupla ko sem prvič prebrala prvo knjigo o daoizmu, v kateri piše, da preveč orgazmov lako povzroči podzavesten odpor med partnerjema.

(24:25)
Evolucija ne mara kakršnekoli monogamije (navezanost para), razlog pa tiči v tem, da če imaš potomce z različnimi partnerji, imajo te bolj raznovrsten imunski sistem, tako, da imajo večjo možnosti za preživetje v primeru virusnih obolenj, bioloških katastrof ipd. le 3% do 5% sesalcev je monogamnih in mi smo eni od njih, saj imamo mehanizem v možganih, ki nam omogoča, da se zaljubimo in si želimo trajnega razmerja. To ne velja nujno za vsakega človeka, saj vedno obstajajo izjeme.

Prvih nekaj let ali manj, sta ljubimca na zelo posebnem nevrokemičnem koktajlu, ki ga imenujem kemija »medenih let«, tako, da če si v novem razmerju nič od tega, o čemer je tukaj govora za takšen par ne bo imelo smisla, saj sta v stanju blažene zadetosti. Lahko se pojavijo vzponi ali padci, a partnerja sta polna ekstra dopamina in adrenalina in živčno rastnega dejavnika z nizko ravnjo serotonina, zaradi česar je lahko ljubimec obseden s svojim partnerjem itd. vendar se v dveh letih, kot so ugotovili italijanski raziskovalci, stvari vrnejo v normalno stanje in takrat zares začenjaš videti nihanja razpoloženja in spremembe zaznave svojega partnerja, ki se lahko prikradejo v razmerje.


(27:55)
Torej, če v razmerju nimamo orgazmov, bomo upajoč, imeli veliko spolnih odnosov, rajši bolj nežnih, ki niso ciljno usmerjeni in kot so pari na moji spl. strani ugotovili je, da četudi se orgazem zgodi, brez, da bi ga načrtoval, le ta nima povsem enakega nevrokemičnega koktajla, kot bi ga imel, če bi k njemu stremeli. Npr. želiš se ljubiti v valovanju, se vzburiš med ljubljenjem in pustiš, da mine, se spet vzburiš in pustiš, da mine. Ugotovil boš, da se telo sčasoma nauči določati tempo, da pri tem ni nevšečnosti in se na koncu zares počutiš potešenega in z zadovoljenimi potrebami, vendar moraš paziti, da ne greš preveč blizu roba, kar lahko povzroči fizično neugodje t.i. »plava moda«.

Druga stvar, o kateri sem želela pa so tista vsakodnevna vedenja ali aktivnosti, ki so pomembna za ohranjevanje vezi med partnerjema.

(29:50)
Ljudje smo monogamna bitja (pair bonding), smo del majhne skupine sesalcev, ki so monogamna, kar pomeni, da imamo zelo poseben mehanizem v naših možganih, ki nam dopušča, da se zaljubimo v osebo.

Monogamnost/navezanost para (pair bonding) se je razvila še preden smo ljudje lahko govorili med seboj, tako, da ta navezanost para deluje na signalih, ki so zelo primitivni, govorijo našemu primitivnemu delu možganov, ki so skupaj evolvirali iz enake vrste signalov, ki drži skrbnika ali negovalca navezanega na dojenčka ali mladiča, tako, da so določene stvari, ki jih npr mačka ki ima mladiče naredi, da ostane povezana k svojim mladičem, kar počnejo vsi sesalci, saj morajo biti sesalci povezani s svojimi starši, da jih negujejo in za njih skrbijo za določen čas, preden gredo le ti po svoje, kar je drugače kot pri plazilcih.

Človeški ljubimci te enake signale, ki jih psihologi imenujejo »znaki/signali navezanosti«, ki jih sama imenujem vedenje za navezanost, rahlo drugačni in modificirani so tisto kar omogoči ljubimcema, da se navežeta. V romantičnem filmu bomo to zasledili. Gre za: očesni kontakt, smehljanje, stik koža ob kožo, medsebojno stremljenje v oči, poljubljanje z ustnicami in jezikom, držanje, ležanje na boku v žlici, brez besedni zvoki zadovoljstva in užitka "mmmm", te zvoki, ki nimajo nič skupnega z logiko ali besedami, so zgolj zvoki, ki govorijo našemu primitivnemu delu možganov, božanje, objemanje, nežne spolne odnose bi prav tako uvrstila v to kategorijo, kot tudi dotikanje bradavic, prsi in te vrste telesnega vedenja, ki sporoča pomirjevalna in blažilna sporočila amigdali, v tem primitivnem delu možganov, ki spušča našo obrambo in nam omogoča, da se lažje počutimo varne s to osebo. Ta vedenja morajo biti del vsakdana, da se čutimo povezani na tej podzavestni ravni.

(41:16)
Ko je nekdo konsistenten pri prakticiranju Karezze, se počuti izpolnjeno (to feel whole) in zadovoljne in se ne počutijo, da jim kaj manjka. Če pa tak način ljubljenja kot je Karezza mešajo z konvencionalnim seksom, pa stvar ne deluje več.

Ljudje na mojem forumu, ki že leta prakticirajo Karezzo poročajo, da so opazili, da so postali bolj navezani na partnerja s katerim imajo tovrstne spolne odnose, z občutki občudovanja in fascinacije do partnerja, bolj so zaljubljeni, bolj pozorni do potreb svojega partnerja na vseh plateh življenja, ne samo kar se tiče seksa. Manj kot spolni položaj, ali kar kar jih vzburja ali spolne fantazije, jim je pomembno, da so prisotni tukaj in zdaj in povezani s partnerjem s totalno prisotnostjo. Imajo tudi pogostejše spolne odnose in trajajo dlje časa. To bi lahko bile prednosti, o katerih moški poročajo.

(56:40)

Obstaja vrsta Tantre, ki jo uči Diana Richardson in je zelo podobna Karezzi.

(1:04:20)

Presenečeno zadovoljstvo je, ko enkrat ugotoviš, da se lahko počutiš zadovoljen brez, da bi doživljal orgazme, za katere si mislil, da jih tako obupno potrebuješ.

Vazelin ::

Hire this man!
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

DrDre95 ::

uporabnik832 je izjavil:


(24:25)
Evolucija ne mara kakršnekoli monogamije (navezanost para), razlog pa tiči v tem, da če imaš potomce z različnimi partnerji, imajo te bolj raznovrsten imunski sistem, tako, da imajo večjo možnosti za preživetje v primeru virusnih obolenj, bioloških katastrof ipd. le 3% do 5% sesalcev je monogamnih in mi smo eni od njih, saj imamo mehanizem v možganih, ki nam omogoča, da se zaljubimo in si želimo trajnega razmerja. To ne velja nujno za vsakega človeka, saj vedno obstajajo izjeme.


Po tej logiki bi morali biti Arabci, sploh pa Afričani veliko bolj razviti od Evropejcev?

Primerjava z drugimi sesalci je butasta ker ne rabijo skoraj 10 let da postanejo sposobni samopreživetja (v današnjih časih bolj 30 kot 10).

zuzelka ::

Ja, feministke se na vse sile trudijo uničiti družino. Ker je skrb za otroke očitna patriarhija.

Scaramouche1 ::

Je povezava z inteligenco v tem smislu da si nabolj pameten v primerjavi sam s sabo ko manj seksaš, vsi vrhunski intelektualci so po večini aseksualni in tudi nimajo neke atletike v sebi, so bolj brez testosterona, napram fizičnim delavcem!



Zanimiv članek
We know arousal creates feel good chemicals which is why sex sells but can it cure conditions? Measuring the effects of the "shagadelic state" on brains and bodies has led to revelations that it boosts the immune system, releases powerful painkillers, elevates the mood to orgasmic heights and imparts a youthful glow. In fact, before spending a fortune on wrinkle cream a Scottish study suggests you should consider investing in a bit of nookie. When the research panel guessed the ages of 3,500 people they estimated that those who had more sex looked 7-10 years younger than they actually were. No wonder China's concubines considered canoodling the "best beauty aid." High hormones may also be connected with greater longevity according to gerontologist Paul Niehans when after autopsying Thomas Parr who died at 152 discovered his huge testicles a storehouse of abundant hormones. Another 10-year study found that men who had more orgasms had a 50 percent lower death rate than those less sexually active. Conversely, castrated eunuchs of Egypt's royal harem were found to suffer more illness and age prematurely according to Russian physician Serge Voronoff. Sexual suppression may be linked to certain diseases with an estimated one third of catholic priests dying from prostate problems whereas men who have sex a several times a week were shown to suffer fewer prostate problems.

vir
https://www.mantakchia.com/the-sexual-e...

Zgodovina sprememb…

Gagatronix ::

Ste zamesali med.over.net in slo-tech ?

uporabnik832 ::

Gagatronix je izjavil:

Ste zamesali med.over.net in slo-tech ?


Hvala za predlog, po izkušnjah sodeč, se tukaj največ komentira.

Sheteentz ::

Orgazem je torej zdrav za telo in škodljiv za razmerje? Raje ostanem pri zdravem telesu.

Horas ::

spet neko nonsense filozofiranje in odkrivanje tople vode.

seksaj, drkaj dokler lahko!!!

uporabnik832 ::

FROM HABIT TO HARMONY IN SEXUAL RELATIONSHIPS - CUPID'S POISONED ARROW - MARNIA ROBINSON


-Je nekdanja odvetnica, ki jo je zanimalo in je želela razumeti zakaj so se njena razmerja izjalovila. Prebrala je kopico "self help" knjig in poskušala celo kopico stvari in na koncu naletela na taoistično knjigo o ljubljenju imenovano "Taoist Secrets of Love: Cultivating Male Sexual Energy" saj jo je zanimala tematika knjige, ki jo je napisal moški in je namenjena moškim. Nad knjigo je bila osupla. Sčasoma je tudi postala dovolj obupana, da je partnerja prepričala v to, da knjigo prebere in preizkusi to kar je v njej napisano.

-čeprav je v omenjeni knjigi omenjeno, da naj bi se le moški izogibal orgazma, je ugotovila, da orgazem vpliva tudi na ženske

-pri tem, po njenem mnenju ne gre toliko za negativne posledice izgube semena, temveč kar se dogaja ,,med ušesi" v možganskem nagrajevalnem sistemu

-če ta nagrajevalni sistem prekomerno stimuliramo, je potreben določen čas, da se ta vrne v homeostazo (stanje organizma, v katerem fiziološki procesi tečejo optimalno)

-te nevrokemični dogodki dejansko spremenijo način kako mi gledamo na svet, še posebej pa se projicirajo na partnerja z zoprnim biološkim trikom, ki nas spodbuja, da se premaknemo naprej k novemu partnerju

-celotna liberalna spolna vzgoja, ki jo je imela do tega momenta, ko se je srečala s to tematiko je ugotovila, da je bila napačna. Naš največji problem ni spolna represija, temveč ignoranca.

- 60 študij pojasnjuje nevrokemične dogodke in sledi spremembam, ki se dogajajo po orgazmu. Na žalost nič od tega ni zunaj v množičnih občilih. Dopamin in nagrajevali sistem v možganih sta najenostavnejša dela, ki ju lahko zaobjamemo ker sta to dela, ki sta zaslužna za spolno slo in je zaslužen za izkušnjo užitka itd.

-glede na študije o odvisnosti vemo, da preveč dopamina lahko povzroča določene spremembe v možganih, ki lahko za sabo potegnejo stvari, ki si jih ne želimo

-tudi ko se je sama začenjala seznanjati s tem, je mislila, da orgazem na njo ne vpliva negativno, tudi v taoističnih knjigah piše, da je to problem le za moške
-potrebovala je več let, da je opazovala svoje lastno razpoloženjsko stanje in ugotovila, da vpliva tudi na ženske


(14:45- 19:07)
-obstaja obdobje v razmerju imenovano "nevrokemični medeni meseci", ko se zdi, da si lahko privoščimo vse brez posledic v tem obdobju
-mislimo, da je to zaradi tega, ker smo tako zaljubljen v to osebo, a resnici gre za to, da si takrat na drugačnem nevrokemičnem koktejlu v tem obdobju
-biologija igra podlo igro v tem obdobju, v tem prvem delu razmerja, italijanski raziskovalci so ugotovili, da največ v dveh letih, teh ekstra nevrokemikalij ni več in pogosto ljudje čutijo takrat

-mislim, da je lažje, če se razmerje začne bolj blago, brez, da imamo ciljno usmerjene spolne odnose in da je poudarek na vedenje za navezanosti (bonding behaviours)
-vendar jih bo le nekaj poizkusilo na tak način s Karezzo, saj nam na drugi strani stoji zelo močna biologija
-a na takšen način bi lahko bilo absolutno sijajno (delicious), saj na takšen način občutimo ekstra nianse (drgetanje, ščemenje)(tingle)

-obtsjajao specifični znaki/signali/ navezanosti (attachment cues), katere se ljubimca lahko naučita, da jih dajeta drug drugemu
-in delujejo na zelo primitivnem delu možganov. To je tisti del možganov, ki se je razvil še preden smo se naučili govoriti, pogajati s kom, ali karkoli drugega
-nevrokemija v ozadnju tega je, kar drži sesalca, ki je skrbnik/negovalec (caregiver- nekdo ki skrbi za otroke, bolne, stare ali nemočne) ob svojemu otroku ali mladiču.
-to je tisto kar nam daje užitek ob bližini z drugim
-to je tisto čemur bi morala ljubimca dajati poudarek
-vse to seveda pomaga tudi pri konvencionalnem seksu, a če se odpoveš orgazmu bodo te aktivnosti naklonjenosti, ljubeznivosti postale še bolj pomembne v našem vsakdanu

-te aktivnosti bi lahko opisali kot ljubkovanje ali božanja/objemanje oz. "muckanje" medtem ko smo goli (naked cuddling)
-in pravijo, da če dobijo dozo tega muckanja medtem ko smo goli, potem se vse ostalo lažje postavi na svoje mesto
-gre torej za smehljanje, za očesni stik, katerikoli stik koža ob kožo, stremljenje en drugemu v oči
-brez besedni zvoki zadovoljstva in sreče kot so "mmm", torej brez besed, zgolj zvoki zadovoljstva in sreče

-tudi poslušanje drug drugega s pozornostjo in ponoviti to kar si od partnerja slišal

-če malo bolje pomislimo, to je ravno tisto, kako matere učijo svoje otroke ali mladiče govoriti, mati ponovi tisto kar je od svojega otroka slišala, ta blažilen, pomirjevalen (soothing) učinek na primitivni del možganov, ki na nas deluje, da se počutimo varni
-ravno to je tisto kar niža naš naravno obrambo, da se lahko povežemo z drugim. To je skrivnost katerega koli povezovanja/zbliževanja (bonding) , pa naj si gre za prijateljstvo, vez med ljubimcema, vez med staršem in otrokom

-tovrstno "vedenje za navezanost" (bonding behaviour), se mora odvijati skoraj vsak dan, da deluje. Možgani namreč iščejo skoraj konstantno obnavljanje občutka sigurnosti / zaupanja/ pomirjanja (reassurance)
-ne zahteva veliko časa, a mora se odvijati na dnevni ravni

- glede vprašanja ali obstaja idealni spored ali načrt glede seksa ki vključuje orgazem, npr. eden od parov izvaja takšen spolni odnos enkrat na mesec, tik preden ima ona menstruacijo in to za njiju deluje. Nato si vzameta nekaj dni premora in spet nadaljujeta.
-sicer pa imata, razen teh dni, stil Karezze ljubljenja vsak večer preden zaspita in tudi na splošno ob drugih terminih

- zadovoljstvo v odnosu s partnerjem je glavni faktor blagostanja ali dobrobiti (well being)
-to, da živimo v harmoničnem razmerju, bi morala biti naša glavna prednostna naloga

WizzardOfOZ ::

Idiocracy

WhiteAngel ::

Nisem gledal videa, ampak če nimaš orgazmov s partnerjem, bo ta zagotovo šel drugam. Kakšno je to filozofiranje o tem, da so orgazmi "slabi za odnos". Jao.

s7nf ::

Poizkusi, mislim da boš pozitivno presenečen. Libido se bo obema povečal, seksal pa boš toliko kot nikoli prej. Se da navadit.

Vazelin ::

Kako se da navaditi da ne svršiš?
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

mailer ::

Tako kot ljude živijo tako seksajo po mojih opažanjih, bolj hiter je njihov tempo življenja manj časa traja seks. Vzemite si čas, lepo počasi, edino tako si lahko vedno blizu pa nikoli čez. Je treba pa imet podobnega partnerja, ki nima cilja ampak čas.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

s7nf ::

Vazelin je izjavil:

Kako se da navaditi da ne svršiš?

Nočno svršanje po "naravni poti" hehe.

Berg ::

Hjao. Sej mogoče je tole, kar uporabnik832 piše res "idiocracy" in bolj za na med-over.net, kot pravite, ampak komentarji pod njenim pisanjem pa še za na med-over niso...

Berg ::

Meni je bilo sicer napisano zanimivo prebrati. Se z marsičem strinjam. Morda mi le vse skupaj deluje preveč kot neko paketno prodajanje duhovnosti, čeprav je v osnovi marsikaj glede evolucije in tistega o hormonih in našega dojemanja okolice verjetno res. Ali vsaj deluje smiselno.

Gotovo se pa velika večina ljudi ukvarja s svojimi partnerskimi razmerji čisto prepovršno in se osredotoča na napačne oz. nebistvene stvari. Tisto željeno dnevno mero bližine/pozornosti/povezanosti pa zamešajo in odkljukajo s tehnicističnim praznim seksom, katerega bistvo je edinole orgazem. Takim taka in podobna branja ne bi škodovala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Berg ()

Pika na i ::

Ja, le berite in se prepričujte, da seksate dovolj.
Orgazmi škodijo razmerju? A ni že dovolj nepotešenih moških?

/&%$#")&%$
Spet en nov kult zmešancev.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

Berg ::

Sej ne pravim, da je tole glede odrekanja orgazmom smiselno oz. potrebno, da se doseže opisan učinek.
Sem pa mnenja, da ljudem ne bi škodovalo malo globlje spoznavati tega področja - ne le vedeti, kera luknja kam vodi, ne?

Facebook dev ::

Mogoce je zena samo pain in the ass in se zato njena razmerja izjalovijo. Seveda pa sama zase misli, da je popolna in potem isce razlog v propadlih razmerjih v preveliki kolicini seksa. Ok.

bedarija ::

zakja se take teme avtomatsko ne bana, z njo pa tudi OP-ja

vilicarist ::

poglej njegove ostale teme, same take čudne ima

bedarija ::

res ima ogromno tem, vse z dokaj čudnimi vsebinami. človek se potem vpraša, če nekdo dela to že več kot leto dni in je odprl 100 tem, ali je res samo trol al pa je preprosto čudak. zanimivo mi je tudi da je nekje 15% vseh tem ki jih je odprl tudi zaklenjenih. zakaj je takim uporabnikov še vedno dovoljeno odpirati teme? potem se pa vsi sprašujejo zakaj pada kvaliteta celotnemu forumu.

Horas ::

to si je hipatka odprla nov profil :))

tikitoki ::

Pika na i je izjavil:

Ja, le berite in se prepričujte, da seksate dovolj.
Orgazmi škodijo razmerju? A ni že dovolj nepotešenih moških?

/&%$#")&%$
Spet en nov kult zmešancev.


Kako pogosto je dovolj?

Sicer pa se strinjam, da se slisi k nova religija za bedake.

Cruz ::

No ja, saj ni nic takega, ce ti ne pride. Mene itak bolj zadovolji sam proces, kot pa izliv. Izliv je pac izliv... Se ne more primerjati z zenskim orgazmom, nam pride cisto enostavno tudi ob dolgocasnem seksu. Uzitek je potrebno iskati drugje, ne samo pri izlivu, to se strinjam.

Mislim, da vse to bolj velja za moske, zenske brez orgazmov? Kaj pa vem. Bi bil kar napet svet. :D

Za kaksno eksperimentiranje se mi zdi dobra ideja, da pa bi po tem zivel pa ne vidim potrebe.

Ce imas partnerko z nenormalno visokim libidom, ti itak ne bo prislo vsakic(ce nimata odprte zveze).
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

WizzardOfOZ ::

V bistvu je OP nepotešen metro, ki bi rad, pa ne dobi nikjer. Za v "kurbnhaus" pa očitno nima.

Zgodovina sprememb…

DrDre95 ::

Vidim da danes velja da si superman če se kastriraš? Oziroma, superman je preveč patriarhalno, evnuh je danes ideal osebka ki se samoidentificira z moški?

judoka ::

bedarija je izjavil:

zakja se take teme avtomatsko ne bana, z njo pa tudi OP-ja



Ja! Gremo vsi razmisljat enako! Zbrisat vse kar ne razumemo ali nas ne zanima!


@op

To da sta umski in sexualni center povezana je znano ze xxxx let, ta teta ni odkrila nic novega. Kaksen odnos imamo ljudje do tega pa vidis po komentarjih.

uporabnik832 ::

judoka je izjavil:

bedarija je izjavil:

zakja se take teme avtomatsko ne bana, z njo pa tudi OP-ja



Ja! Gremo vsi razmisljat enako! Zbrisat vse kar ne razumemo ali nas ne zanima!


@op

To da sta umski in sexualni center povezana je znano ze xxxx let, ta teta ni odkrila nic novega. Kaksen odnos imamo ljudje do tega pa vidis po komentarjih.


To so tako nevsakdanje teme, da je za razumeti, da je takšen odziv. Pišem pa po pravici povedano bolj za sebe, dobrodošli so vsakršni komentarji.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Brez vrhunca

Oddelek: Loža
61280 (1195) Matejjjjj

Kako do seksa (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27350741 (42292) BigWhale
»

Je monogamija del naše kulture, zgodovinske in cerkvene pogojenosti ali jo res hočemo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15821972 (18792) vostok_1
»

Zasvojenost z internetno pornografijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7716814 (13487) Kamran
»

Zenske, rasizem in izbira partnerja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
77689765 (76681) kr1ženska

Več podobnih tem