» »

Brez vrhunca

Brez vrhunca

uporabnik832 ::

Coitus reservatus*, sexual continence*
*reservatus -pri katerem je ejakulacija namenoma zadržana
*continence- zadrževanje, nadzor

Coitus reservatus @ Wikipedia
https://en.wiktionary.org/wiki/coitus_r...
https://www.dictionary.com/browse/coitu...

(prevod posameznih delov, po wikipediji)
Gre za spolni odnos pri katerem je ejakulacija moškega namenoma zadržana. V tej fazi »stagnacije« partner ostane tako dolgo kot lahko, brez, da bi prišlo do semenskega izliva.

Alice Stockham je za odnos te vrste skovala izraz in piše, da karezza pomeni izražanje ljubeznivosti, naklonjenosti tako v besedah kot dejanjih. V tehničnem smislu izraz označuje združitev brez orgazma. Po Stockhamovi se ta filozofija nadzorovanje orgazma nanaša tako na moškega kot žensko. Poleg kontracepcije, ta tehnika tudi podaljšuje užitek v spolnosti do točke ko naj bi bilo po J. William Lloydu, možno doseči mistično ekstazo.

…Po Stockhamovi traja od dva tedna do enega meseca, da telo okreva po ejakulaciji in naj bi se orgazmu, razen za namene razmnoževanja izogibali….Obdobje razmerja v »medenih tednih« se lahko ohrani v neprekinjenost in stalnost, če se omeji ejakulacije, ali se jim v popolnosti izogne.


Obstaja majhna razlika med karezzo in »coitus reservatus« v tem, da naj bi se v slednjem le moški izogibal orgazmu.


...........................................................................................

http://www.pozitivke.net/article.php/20...
Polona Sepe
www.kriyatantra.com
…Tantra uči, da ima seksualna energija prvinsko moč. Ta moč je sposobna ustvariti novo življenje. Več seksualne energije torej imate- več življenjske energije prežema vaše telo. Spolne žleze proizvajajo hormone, ki lahko revitalizirajo in pomladijo vaše telo. Toda če želimo to doseči, moramo spremeniti pogled na spolnost….
…Moška krivulja vzburjenja je dosti bolj strma od ženske, kar pomeni, da se moški hitreje vzburi od nje. Moški se mora naučiti počakati, da ženska po svojem naravnem ritmu doseže njegovo stopnjo želje po spolnem kontaktu. Ženska pa mora svojo sprejeti različnost in se naučiti zahtevati čas, ki ga potrebuje. Če stanje vzburjenja traja več kot dvajset minut začnejo spolne žleze izločati hormone, ki pomlajujejo telo in ga polnijo z življenjsko energijo….
…Carezza ali coitus reservatus - to pomeni seks brez orgazma…
https://revijazarja.si/clanek/zgodbe/55...
Jelka Sežun
…Če kar naprej hlepite za orgazmom, pravijo zagovorniki karezze, nikoli ne najdete trajne potešitve, hočete nove in nove orgazme, ker nas je pač tako programirala narava. Orgazem z istim partnerjem je vedno manj zadovoljiv, zato se prej ali slej pojavi naveličanost in želja po novem partnerju. In potem se vse skupaj začne spet od začetka in pripelje do enakega konca….
…Marnia L. Robinson, avtorica knjige Kupidova zastrupljena puščica (2009), pravi: »Neki nizozemski znanstvenik mi je to opisal takole: 'Gledal sem posnetke možganov ljudi med orgazmom in spominjajo me na možganske posnetke ljudi, ki si vbrizgajo heroin.'«…
…Če kar naprej hlepite za orgazmom, pravijo zagovorniki karezze, nikoli ne najdete trajne potešitve, hočete nove in nove orgazme, ker nas je pač tako programirala narava. Orgazem z istim partnerjem je vedno manj zadovoljiv, zato se prej ali slej pojavi naveličanost in želja po novem partnerju. In potem se vse skupaj začne spet od začetka in pripelje do enakega konca. Orgazem je nebodigatreba, samo »nerodna nesreča na koncu«, pravijo privrženci karezze…
…Karezza je zbliževalno vedenje, saj predpisuje veliko globokega zrenja v partnerjeve oči, sinhronizirano dihanje, veliko ljubečih dotikov in božanja….
  • zaklenil: Mavrik ()

PrihajaNodi ::

Zakleni to mod

vostok_1 ::

Tema ni ravno vrhunska.
There will be chutes!

Fun times ahead.

uporabnik832 ::

vostok_1 je izjavil:

Tema ni ravno vrhunska.


Mislim, da ni slaba, dvomim pa, da ima kdo kaj za povedati na to temo. Na žalost.

PrihajaNodi ::

Ves kaj je vrhunec in sreca? Da se zjutraj zbudis z nasmejano zensko, ki ti naredi zajtrk in polepsa dan. Sex je drugotnega pomena.

mr_chai ::

vostok_1 je izjavil:

Tema ni ravno vrhunska.


Ni,ker ne mara vrhuncev

Matejjjjj ::

Pretiravanje. Vse se da razložiti z električnimi signali oz potenciali, hormonskimi nivoji, čista fizika in kemija. Ostalo brezvezno poetično nakladanje samo spušča meglo in je bolj primerno za 17.stoletje.