» »

Problemi pri parkiranju

Problemi pri parkiranju

GR2 ::

Sicer jih nimam tolk, ampak 4 si bom zapomnil za vedno. Vsi so od začetka 2018, pol leta potem ko sem dobil nov avto. Saj če imaš 10 let staro kanto, si ti tisti kateremu se jebe. Ampak jaz sem tudi s takimi avti parkiral na primerni bočni razdalji in mi ni bilo všeč če je kdo preblizu.

Eden od teh je petkov. Pridem lepo domov, vidim da sta oba sosedova avta parkirana in si tako oddahnem, da mi ne bo noben delal problemov, ker to je zadnje kar si človek želi po koncu dolgega tedna.
Potem ko hočem parkirat vzvratno ga pa že zagledam ko hodi proti avtu, ampak v tistem času si sploh še nisem mislil da mi lahko dela kakršnekoli probleme.
Jaz nisem mogel ravno s polnim gasom vzvratno, ker sem moral mimo njegovega ženinega avta na desni, pa še parkiran je vedno vsaj malo postrani v mojo smer, tako da moram še enkrat popraviti naprej. To je bil pa problem decembra, ko sem hotel še naprej, on pa že s polnim plinom proti meni. Za kakršnokoli predvidevanje in prepričanje če je pot prosta očitno še ni slišal.
Če grem nazaj na petkov incident, ko sem bil s polovico avta še nekje sredi ulice, sem že slišal kako je vžgal avto, potem pa kar naenkrat poln gas vzvratno. Oba parkirata naravnost, ne vidim razloga zakaj bi bilo to dobro, vedno se je bolje pomatrat ko prideš in ne takrat ho hočeš iti. Za trenutek sem mislil da bo šel v kontra smer, potem pa vidim da gre proti meni in zadnji čas potrobim.

Kar se je dogajalo naprej mi pa ni povsem jasno. Prvič, razburil se je precej bolj kot jaz, čeprav bi moralo biti obratno glede na situacijo. Zakaj, kaj sem točno sem jaz njemu naredil? Potem sem mu razlagal da ima prednost tisti ki parkira in ne tisti ki zapušča parkirišče. Ne vem če je to povsem dojel, odgovoril je namreč z "aja".
Tudi ne vem kako bi zgledalo, če bi vsi tako z gasom vozili rikverc iz boksov, v bistvu razen od njega kaj takega še nisem videl.
Prav, ima zabit delovnik in gre večkrat na dan z avtom po opravkih, jaz pa samo pridem domov ob 15-ih, zjutraj še spi in me ne ovira. Ampak da ti zavedno povzročiš stres enemu, kateri veš da je bil cel dan na šihtu 9 ur vključno s potjo, s tem, da mu greš s polnim gasom mimo avta oz. bi me lahko tudi zadel, če bi jaz še počasneje peljal v boks, mi pa ni dojemljivo. Sem tudi pogledal in je bilo med avtoma samo nekje pol metra.
Da je vedel da sem tam mi je jasno. Ali je gledal kje dejansko sem med njegovim manevrom pa nisem povsem prepričan. Jaz bi rekel, da je mislil da sem že v boksu, ampak jaz sem se še trudil z gledanjem v desno ogledalo in sem bil res blizu sosednjega avta.

Dobro, že vsi veste da sem na cesti pa jaz tako neučakan, čeprav delam veliko tudi na tem in če vidim da se ne da, takoj umirim tempo. Ampak kar se tiče parkirišč imam pa stališče povsem avtošolsko, sem tudi naročen na ta kanal:

Pač čeprav so hitrosti precej manjše, je pa možnost da zadaneš avto precej večja. Ne vem pa zakaj bi si zavedno delal probleme, nekateri se obnašajo tako kot da radi hodijo po zavaravalnicah.
Ravno zato tam kjer je le možno parkiram povsem na samem, tudi pred šihtom. Ni ga lepšega, da se usedeš v avto in imaš povsem prosto pot do glavne ceste, sploh če je to po dolgem šihtu. Meni 5 minut hoda ne povzroča povsem nobenega stresa, je prej dobro za telo.

Sicer sem si že zadnjič rekel da se drugič ustavim na drugem mestu in mu dam prosto pot, potem pa lahko parkiram v miru. Ampak zdaj pa res ne bo šlo drugače, tudi če ga vidim izven avta v radiusu 100m. Ker sem ravno pozabil prejšnji incident 7,5 tednov nazaj. Tako da tak šport zame ni za vsak mesec.
Zanj, ko skače vsaj vsaj 10x na dan z avtom sem ter tja pa verjamem da stres sploh ne obstaja in mu je očitno normalno če nekdo z gasom leti mimo njegovega avta. Ampak vseeno ne moreš smatrat da je to kar vsem povšeči.
Čeprav kar je zmajeval z glavo in zgledal razburjen, tudi ko je že odpeljal je zmajeval, ga je prizadelo še bolj kot mene. Zaradi tega še bolj ne zastopim kako ni mogel preprosto počakat tiste pol minute, da normalno parkiram.
Da ne govorim o tem, da so take kratke vožnje za dizla smrt ter še poln gas takoj po vžigu za po vrhu.
  • zaklenil: bluefish ()

jype ::

Najbolj kul je ne imeti avtomobila, pa vse te skrbi odpadejo.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

GR2 ::

To pa vem, moja mami ima to srečo.
Sicer pa mislim da je rešitev iz zadnjega odstavka še najboljša. Če bi bila pa oba trda v glavo, bi se pa lahko vsak teden prerekala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

ripmork ::

OP: Zoprne situacije so to, ja. Nekateri res, kot si omenil - kot da bi hoteli imet redne opravke pri zavarovalnicah (grdo parikrani avti, slabo opazovanje in neuvidevnost, nerazumno hitra vožnja in naglo pospeševanje v nepreglednih delih parkirišč, ipd). Pri parkiranju nikoli ne hitim po nepotrebnem, se pa hkrati trudim, da ne bi nikogar zadrževal za sabo kje. V najboljšem primeru s šlampastim parikranjem pridobiš 10 sekund ali manj, je pa precej večja verjetnost, da pri tem pride do kakega neljubega dogodka. Ena tak, ki cel dan leta sem in tja z avtom je pa verjetno res že precej nestrpen za volanom...

Greg91 ::

Kupite si kolo, resno. Če pa že ne gre brez avta, pa predlagam da si jih parkirate v dnevno sobo. Tako bo vam in vsem okrog vas prihranjeno ogromno nepotrebnega stresa.

ripmork ::

Greg91 je izjavil:

Kupite si kolo, resno. Če pa že ne gre brez avta, pa predlagam da si jih parkirate v dnevno sobo. Tako bo vam in vsem okrog vas prihranjeno ogromno nepotrebnega stresa.

Why the attitude?
Vozim avto, ne samo ker moram in so vsakodnevne razdalje predolge za na kolo - predvsem tudi, ker pač uživam v vožnji. S parkingom na srečo zelo malo težav, ampak kot povsod drugje v prometu se občasno tudi tu pač najdejo idioti. Skupna točka vseh pa ista - nepotrpežljivost, aroganca in neuvidevnost.

IL_DIAVOLO ::

Ne timing, ampak lokacija. Lidl v Slovenski Bistrici je vedno zabit, v hocah skoraj vedno prazen.

Enako je z mejnimi prehodi etc...

IL_DIAVOLO ::

Človek je najsrecnejsi, ko živi za sebe in ne za druge.

Jure, ti nikoli ne bos srecen.

Zgodovina sprememb…

Raptor F16 ::

Men gre najbolj na kurac, ko se vzvratno parkiraš in te gre folk prehitevat s polnim gasom, medtem, ko ti prednji konec odnaša proti njim. Če jih ne počakaš da gredo naprej, jih garant v bok fašeš, potem te pa še čudno gledajo, ko vidijo da skoraj do trka pride. Seveda nikol nič krivi.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

rosomah ::

nekateri imajo pač za kakšno številko prevelik avto....:O

val46 ::

nekateri so pač nestrpni...tako kot v prometu, tudi v življenju nasploh. Glede točno tega primera, ki ga je OP opisal, pa ga po eni strani razumem, po drugi pa razumem tudi soseda, ker najbrž dobro ve, kako OP vozi, ker se sam tu gor hvali in je verjetno predvideval, da glede na njegov stil vožnje in znanje ki ga sam navaja, da bo najbrž kar z ročno parkiral v 1 sekundi.

IL_DIAVOLO ::

rosomah je izjavil:

nekateri imajo pač za kakšno številko prevelik avto....:O


Al pa ti premajhnega.

GR2 ::

To je že en prej omenil glede sosedov. Kako naj bi sosedi vedeli kako jaz vozim? Parkiram in vozim po ulici kot je razvidno iz tega topica, zelo lepo. Pri parkiranju pa nikoli nimam želje koga navdušiti z mojo hitrostjo, grem raje bolj na sigurno. Če pa tedvih ni pa lahko malo bolj stisnem po gasu v rikverc, ker pač druge ovire nimam.
Na glavni cesti se ne primerja nič po riziku, včasih ga sicer serjem s prehitevanjem po pasu za zavijanje levo, ravno kak dan pred tem je ena potem ko sem bil ob njej dala levi smernik. Ampak tudi v takih primerih imam na cesti veliko prostora za umaknit oz. na to mislim že prej in vzamem zadostno bočno razdaljo, na parkiriščih se pač nimaš kam.
Mene zdaj matra druga stvar, kako je lahko en človek tako zabit. Ker od njega nisem dobil še ene pametne besede.

Pa pustimo da sem bil jaz tam, kaj pa če bi prišel kdo drug po ulici, po možnosti z enakim gasom. Ali pa kakšen otrok. Sploh rikverc moraš lezti povsem počasi.
Ali pa da bi jaz tako zavijal na ulico, kar z gasom brez prepričanja če kdo prihaja. Jaz se povsem ustavim, dam celo smernik, potem se približam robu parkirišča, še enkrat pogledam in potem lepo počasi speljem, med zavijanjem tudi istočasno gledam v tisto smer, ki je bolj rizična.
On me je pa gledal in se razburjal kot da sem jaz nor in da ima on po neki logiki prednost oz. sploh ni vedel zakaj sem potrobil, pomoje je mislil da bom kar zadovoljen če bova šla istočasno navzkriž, jaz noter, on ob meni ven. Ne vem na katerem svetu je to normalno. Kako bi to sploh izgledalo, da bi me zadel in zrinil iz poti, potem bi šel pa svojo pot? Kako je lahko nek človek sploh tako zabit, valda gre prvi tisti ki zavija v boks in ne tisti ki iz boksa. Pa normalno se počaka da tisti, ki zavija v boks konča manever, ne pa da se ga straši s polnim plinom ko še izvaja parkiranje. Pa to ni 20-letni človek, ampak že čez 40.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

jest10 ::

GR2 je izjavil:


Mene zdaj matra druga stvar, kako je lahko en človek tako zabit..


To se sprašujem vsakič, ko berem tvoje vozniške dogodivščine

GR2 ::

To je povsem druga stvar, kot sem rekel tam ne vidim takega rizika. Saj bi ja videl, če bi me stisnilo pri srcu, če me, je to zaradi napake drugega in ne ker jaz pretiravam.

jest10 ::

Sej sosedu je to tudi čisto druga stvar. On ne vidi v tem nobenega rizika. Zakaj se tako sekiraš, če obvlada

GR2 ::

jest10 je izjavil:

Sej sosedu je to tudi čisto druga stvar. On ne vidi v tem nobenega rizika. Zakaj se tako sekiraš, če obvlada

Ampak jaz vsaj zastopim, da nekomu ni lagodno, če grem jaz po njegovem pasu. Čeprav jaz zaupam vase, on pač ne more, ker me prvič vidi. Sicer vedno gledam da je razdalja do nasproti vozečih avtov taka, da ne povzročam stresa ostalim, ampak kdaj se pa zgodi da je bližje kot bi si to želeli.
Ampak meni je vsaj malo mar za ostale, sosed se pa za moje počutje ne sekira niti 5%, samo da on odpelje 10s prej, čeprav sem siguren da potem po glavnih cestah cijazi kot vsi ostali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

facepalm ::

GR2 je izjavil:

jest10 je izjavil:

Sej sosedu je to tudi čisto druga stvar. On ne vidi v tem nobenega rizika. Zakaj se tako sekiraš, če obvlada

Ampak jaz vsaj zastopim, da nekomu ni lagodno, če grem jaz po njegovem pasu. Čeprav jaz zaupam vase, on pač ne more, ker me prvič vidi. Sicer vedno gledam da je razdalja do nasproti vozečih avtov taka, da ne povzročam stresa ostalim, ampak kdaj se pa zgodi da je bližje kot bi si to želeli.
Ampak meni je vsaj malo mar za ostale, sosed se pa za moje počutje ne sekira niti 5%, samo da on odpelje 10s prej, čeprav sem siguren da potem po glavnih cestah cijazi kot vsi ostali.

Kako pa ves, da ni sosed tak kot ti? Razume, da ti je nelagodno in se zelo sekira, pa to kljub temu pocne (tako kot ti)?
Je pa zanimivo kako "ugasnes" svoje nadnaravne sposobnosti takoj, ko zavijes na parkirisce in nimas vec 10m placa po sirini.

GR2 ::

Zato ker mi je za avto zelo mar. Sem skoraj siguren da so v 90% poškodovani avti na parkiriščih in ne na glavnih cestah. Se sploh ne spomnim kdaj bi nazadnje na glavni cesti kdaj 2 stala zaradi nesreče, od zadnje je že več kot dve leti.
Če vidiš opraskan ali obuškan avto, se je skoraj sigurno naredilo na parkirišču, saj če se na glavni, itak ne prideš skozi brez kleparja.
Vem da glede na to kako mi je mar za avto kar precej izzivam na cesti, ampak v večini primerov se spredaj tako vlačijo, da je že treba prehitet. Ne ravno za vsako ceno, saj ocenim kje so nevarne točke, stranske ceste kamor bi kdo lahko zavil in podobno.

facepalm ::

Ocitno si se tudi ti cijazil pri parkiranju in se je sosed navelical cakati in je speljal.
Si me razocaral. Od tebe bi pricakoval, da parkiras z nosom naprej in drugo jutro zapustis parkirisce z enim J turnom, kot to pocnemo vsi ostali 0.1% best v Evropi.

Lonsarg ::

Za prakiranje z nosom naprej bi itak morali uvesti kazni, 20€ oziroma 10€ polovička.

val46 ::

Ma za tistih 10km ceste, ki jo ti dnevno narediš, verjemi da vsi sosedje vedo kako voziš. Tako da to, kako naj bi sosed od tebe vedu, kako ti ponavadi,oz.kar vedno kot se hvališ, voziš, je popolnoma jasno. Veš, jaz dnevno srečujem večinoma ene in iste ljudi na cesti in tudi če jih osebno ne poznam, že takoj ko avto zagledam, vem, kaj me čaka. Od tega, kot ti praviš cijazenja po cestah, do tega, da je boljše da se mu umaknem, ker drugače bo itak šel me prehitevat na prvi 20 meterski ravnini, po možnosti že v ovinku pred njo. Tko kot sem rekel, najbrž pozna tvoje vozniške navade in je pač sklepal, da boš tik tak parkiral. Al pa si je isto mislil, kot si ti misliš na cesti, ne bom zdej 10 s te čakal da parkiraš, kot ti ne moreš 10s vozit za nekom, ki je počasnejši od tebe. Sicer si pa rekel, da ti ni težko parkirat tudi 5 min od firme, pa naredi še isto doma in parkiraj na drugi strani vasi oz.mesta, kjer domuješ.

Utk ::

Čak, ti se bil že tam in gledal v rikverc, da boš parkiral, videl soseda kako hodi proti avtu, se vsede, vžge, in ti si ta čas delal kaj? Sej si hujša počasnela od vseh, ki jih prehitiš, kaj te bo sosed čakal cel popoldan da se spraviš v boks, če rabiš tolk časa pač počaki, da se spravi vn. Da ne znaš vozit je očitno, zgleda da niti parkirat ne.

rosomah ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

rosomah je izjavil:

nekateri imajo pač za kakšno številko prevelik avto....:O


Al pa ti premajhnega.


vse.... samo , da si srečen.... že tako je dosti nesrečnih ljudi.....:)

GR2 ::

@val46:
Tja kot se jaz vozim, se ne vozi noben drug v moji okolici, razen kakšen kilometer, tako da mi še vedno ni jasno kako bi sosedje vedeli kako jaz vozim. Tudi ne prihaja noben iz iste smeri domov ter tisti čas kot jaz. Po ulici pa vsi bolj stiskajo kot jaz.

@Utk:
To da ne parkiraš z gasom v enem šusu rikverc ni neznanje. Če ni nobenega okoli sicer znam, mimo avta ki je parkiran postrani pa ne bom stiskal gasa. Zakaj le, na eni strani pridobiš 10s, na drugi izgubiš tudi 5 let preden pozabiš da si zadel avto. Oz. ko sem imel nazadnje 2013 nesrečo, ko sem priletel v robnik, se še zdaj kdaj spomnim na to, čeprav je tisti avto že tretji pred trenutnim.
Za avto za katerega sem moral delat 10 let, bom pa seveda jezen na vsakogar, ki me hoče zaletet. Še čez 10 let bom sigurno, pa bo avto vreden samo par k.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

jest10 ::

GR2 je izjavil:

@val46:
Tja kot se jaz vozim, se ne vozi noben drug v moji okolici, razen kakšen kilometer, tako da mi še vedno ni jasno kako bi sosedje vedeli kako jaz vozim. Tudi ne prihaja noben iz iste smeri domov ter tisti čas kot jaz. Po ulici pa vsi bolj stiskajo kot jaz.

Če jaz z Bleda vem in sem te že videl kako voziš(pa imam pot v Radovljico in tam okoli ene 4x na mesec), bodo tudi tvoji sosedje prav dobro vedeli, da si neuravnovešenec za volaneom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

GR2 ::

A res? Kaj točno pa delam takega? To kar jaz delam je poleg tega da se pač 60 na 90 ne bom vozil, je v prvi vrsti da učim ostale da se 60 na 90 (še glavna Radovljica-Lesce včasih vidiš tako hitrost na števcu, pa to daleč za vrhom klanca, praktično do naslednjega priključka, čeprav se gre lahko komot 120) in 40 na 50 s počasnim speljevanjem ne vozi, tako da moje poslanstvo ima dober namen, čeprav se tebi ne zdi tako.
To seveda so napake zaradi katerih v AŠ padeš. Ali boste rekli da sedaj narediš izpit če se voziš 60 na 90? 40 na 50 verjetno še ravno za silo gre skozi, 35 pa sigurno ne bi šlo. Dinamiko so zelo poudarjali ko sem jaz delal izpit. Takrat tudi jaz nisem bil ravno dinamičen, ampak ko sem dobil prvi avto sem pa hitro močneje začel uporabljati plin.
Ali sem koga do sedaj naučil? Ne. Pač ker je folk tako trd v glavo kot moj sosed.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

GR2 ::

Sploh pa ne glede na to kako jaz vozim nobenemu ne daje pravice da se zaletava v moj avto ali pa da me straši s hitro vožnjo mimo mojega avta.
Je pa tudi res da jaz nimam pravice hitro vozit, tudi ne ostali da se vozijo počasi. Pač oboje je zame enako kot če bi si vzel cesto za svojo lastnino.

Je res da včasih tudi 2 dni zapored srečam isti avto, pač če grem isto minuto na ali izven šihta, ker ostali so povečini točni na minuto, jaz sem +/-15min. Ampak da srečam soseda je pa enkrat na 2 leti, še to samo enega ali 2 in še to moram iti daleč izven svoje poti. Ne vem po kakšni logiki, če se zadržiš tiste 2 minuti v mestu, boš ravno takrat srečal soseda. Tole da ga srečam na parkirišču ravno ko pridem je pa res bizarno, tudi sem v življenju že srečal par takih ljudi, ki se morajo motati okoli mene ravno isto minuto.
Tudi omenjeni ne leti ravno samo v mesto in nazaj, ampak mora na AC, glede na to da je avto zadaj že povsem črn, ker od jeseni ni videl vode (moj je tudi ni, ampak je samo siv) ter da ima dizla.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

feryz ::

jype je izjavil:

Najbolj kul je ne imeti avtomobila, pa vse te skrbi odpadejo.
Najbolj kul je imeti lastno nepremičnino z velikim parkirnim prostorom.
Lahko pa v bloku ali pri mamici spiš in se z biciklom voziš. Tudi to je ena rešitev, da. Bolj socialna sicer, ampak ok.

jype ::

feryz je izjavil:

Najbolj kul je imeti lastno nepremičnino z velikim parkirnim prostorom.
Me veseli, da uničuješ prihodnost človeštva z obsceno potrošnjo omejenih naravnih virov.

feryz je izjavil:

Lahko pa v bloku ali pri mamici spiš in se z biciklom voziš. Tudi to je ena rešitev, da. Bolj socialna sicer, ampak ok.
Bolj vzdržna od tvoje je vsekakor.

GR2 je izjavil:

Sploh pa ne glede na to kako jaz vozim nobenemu ne daje pravice da se zaletava v moj avto ali pa da me straši s hitro vožnjo mimo mojega avta.
To sicer drži, a po drugi strani imajo otroci pravico metat molotovke v osebne avtomobile, ker gre za samoobrambo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

feryz ::

Prihodnost človeštva je znana. Kdaj pride je zame ali zate irelevantno.
Se pa tolažim s tem, da sem vseeno svetlobna leta pred kakimi skandinavci, kar se varovanja okolja tiče.
Ko bodo oni prišli na moje, bom jaz že krepko pod nulo. Kar se odtisa tiče.

feryz ::

Ti že veš. Kako izgledaš, ko drugam prideš.

Utk ::

me straši s hitro vožnjo mimo mojega avta.

Tebe strašijo z 20 na uro mimo stoječega avta, res grozno. Še dobro, da ne obstajajo kakšni norci, ki se vozijo 120 mimo drugih s 60, ko bi dejansko lahko prišlo do kakšne škode.

feryz ::

Seveda obstajajo. Jaz drugače niti ne znam voziti. Rade volje priznam. Tudi policajem.

GR2 ::

Utk je izjavil:

me straši s hitro vožnjo mimo mojega avta.

Tebe strašijo z 20 na uro mimo stoječega avta, res grozno. Še dobro, da ne obstajajo kakšni norci, ki se vozijo 120 mimo drugih s 60, ko bi dejansko lahko prišlo do kakšne škode.

Zaenkrat na mojem primeru težko govorim kje imaš večjo možnost, ker na parkirišču še nisem opraskal avta ali feltne. Dočim za soseda to ne morem reči.
Kdo potem zna parkirati in kdo ne? Pri parkiranju ni boljši tisti, ki je hitrejši, ampak tisti ki je bolj pazljiv.

120 mimo 60 pravzaprav ni noben problem, ker padeš v sekundi mimo, problem bi bil pri 120 na 110. Kaj točno pa ti narediš če nekdo vozi 60, greš z 90 mimo? To je prej slabše kot boljše, razen če govorimo mimo kakih priključkov in drugih nevarnosti, potem je seveda boljša manjša hitrost. Ampak ko greš enkrat 120, si se verjetno prej prepričal kam lahko kdo zavije in iz kod lahko kdo pride.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

Utk ::

Pri parkiranju ni boljši tisti, ki je hitrejši, ampak tisti ki je bolj pazljiv.

Pri 10 na uro to drži, pri 110 pa ne? Zanimivo...da ti je pleh bolj pomemben od tvojih jeter razpacanih pod sedeži.

Zaenkrat na mojem primeru težko govorim kje imaš večjo možnost, ker na parkirišču še nisem opraskal avta ali feltne. Dočim za soseda to ne morem reči.

Sej tudi ubil nisi še nikogar predvsem zato, ker se zanemarljivo malo voziš. Slej ko prej pa boš. Sosed gre pač večkrat iz parkinga, zato se mu je to že zgodilo. Samo da je on opraskal kak avto, ti boš pa nekoga fental.

val46 ::

GR2 je izjavil:

@val46:
Tja kot se jaz vozim, se ne vozi noben drug v moji okolici, razen kakšen kilometer, tako da mi še vedno ni jasno kako bi sosedje vedeli kako jaz vozim. Tudi ne prihaja noben iz iste smeri domov ter tisti čas kot jaz. Po ulici pa vsi bolj stiskajo kot jaz.

@Utk:
To da ne parkiraš z gasom v enem šusu rikverc ni neznanje. Če ni nobenega okoli sicer znam, mimo avta ki je parkiran postrani pa ne bom stiskal gasa. Zakaj le, na eni strani pridobiš 10s, na drugi izgubiš tudi 5 let preden pozabiš da si zadel avto. Oz. ko sem imel nazadnje 2013 nesrečo, ko sem priletel v robnik, se še zdaj kdaj spomnim na to, čeprav je tisti avto že tretji pred trenutnim.
Za avto za katerega sem moral delat 10 let, bom pa seveda jezen na vsakogar, ki me hoče zaletet. Še čez 10 let bom sigurno, pa bo avto vreden samo par k.


To, da noben sosed se ne vozi po isti poti kot ti, je malo verjetno, po drugi strani pa se ljudje med seboj poznajo in se včasih o kakih "norcih" znajo tudi kje poment, v kaki gostilni recimo, tako da ni nujno, da te vsak dan sreča na cesti, da bi vedel, kako divjaš in ogrožaš sebe in predvsem ostale udeležence v prometu.
Ti boš na nekoga jezen, ki ti bo malček popraskal avto na parkingu?ja, vem, tudi jaz bi bil...sam, a misliš, da nate pa ne bo noben jezen, ko ga boš razkantal in mu naredil za par tisoč eurov škode, da ne o kakih poškodbah telesa ali še kaj huje ne govorim? Dej, malo se umiri in najprej počisti pred svojim pragom, šele nato se usajaj nad sosedom, ki ti je pognal strah v kosti z 20km/h hitro vožnjo mimo tvojega avtomobila.

jest10 ::

GR2 je izjavil:

A res? Kaj točno pa delam takega? To kar jaz delam je poleg tega da se pač 60 na 90 ne bom vozil, je v prvi vrsti da učim ostale da se 60 na 90 (še glavna Radovljica-Lesce včasih vidiš tako hitrost na števcu, pa to daleč za vrhom klanca, praktično do naslednjega priključka, čeprav se gre lahko komot 120) in 40 na 50 s počasnim speljevanjem ne vozi, tako da moje poslanstvo ima dober namen, čeprav se tebi ne zdi tako.
To seveda so napake zaradi katerih v AŠ padeš. Ali boste rekli da sedaj narediš izpit če se voziš 60 na 90? 40 na 50 verjetno še ravno za silo gre skozi, 35 pa sigurno ne bi šlo. Dinamiko so zelo poudarjali ko sem jaz delal izpit. Takrat tudi jaz nisem bil ravno dinamičen, ampak ko sem dobil prvi avto sem pa hitro močneje začel uporabljati plin.
Ali sem koga do sedaj naučil? Ne. Pač ker je folk tako trd v glavo kot moj sosed.



A narediš izpit, če se voziš 150 na 90? Če greš 110 na 70? Če izsiljuješ? Če prehitevaš po pasovih za razvrščanje? Če pelješ v rdečo? Če si splošna nevarnost na cesti?
Ne ti pa res ne delaš nič takega. Ne da si trd v glavo, si preprosto prazen v glavi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V tednu dni dvakrat ruknjen na službenem parkirišču (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
659215 (5460) St235
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11320658 (14273) krepki
»

Prometna nesreča v parkirni hiši BTC city park (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
24147592 (39754) win64
»

Prometna nesreča - kdo je kriv? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6914699 (12856) prox
»

Prosimo parkirajte vzratno/vnaprej (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6220935 (18755) solatko

Več podobnih tem