» »

AC Kranj-Jesenice

AC Kranj-Jesenice

zobnik ::

Tisti k se mogoče 2x/mesec peljete gor proti Jesenicam, greste po stari cesti ali uporabljate vinjeto in se drugam NE vozite.

feryz ::

A se res kdo vpraša, če rabi vinjeto in je star manj kot 75 let?

Drugače se jaz včasih peljem po tastari. Celo od Jesenic do Ljubljane. Nič posebnega.
Ali kaj pravzaprav sprašuješ? Če je prevozna tudi če nimaš SUV in pogona na vse štiri gume?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

GR2 ::

Mah, parkrat na leto greš lahko komot po AC tudi brez vinjete. Edino vključit in izključit se moraš na Brezjah namesto na Radovljici, pa tudi pred krožnim Lesce sem jih že videl.
Ne garantiram sicer da so tolk neumni, da sami ne pomislijo na kaj takega, ampak jaz jih na Brezjah še nisem videl.
Jesenice sicer niso tak problem, proti Kranju pa lahko hitro izgubiš živce s prehitevanjem počasnel na vsakih 500m. 12 let nazaj je še mene kdo prehitel ko avto ni šel več kot 80 niti v 2. v malo klanca, zdaj je pa promet katastrofa. Če imaš 50-60KM se sicer da potrpet.
Kdor kupi vinjeto za take potrebe ima veliko preveč denarja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GR2 ()

martincek1 ::

Zakaj bi dajal 110e za dve vožnji na leto po avtocesti, po kateri prideš na cilj 15 minut prej, kot če bi šel po regionalki?

Realno, če imaš keš za avto, imaš keš tudi za vinjeto. Problem je edino, da o njej začneš razmišljat 25. januarja in je to pri minimalni plači lahko hitro problem.

Zgodovina sprememb…

Zakaj bi kupil avto, če se niti 2x na mesec po AC ne pelješ od Jesenic do Kranja?
Za po njivi je boljša karjola ali bicikel.

Mogoče zato, ker ne živiš v mestu in se voziš na delo npr iz Zapuž v Podnart tako kot recimo GR8?

Sicer se meni zdi čudno, da avta nebi uporabljal tudi za izlete in ostalo, ampak precej ljudi se po avtocesti vozi malokrat. Sploh takim, ki se naprimer vsak dan vozijo na šiht v Ljubljano iz Jesenic to ni razumljivo.

Zgodovina sprememb…

Zakaj pa to apliciraš na take, ki se vsak dan vozijo na šiht iz Jesenic v Ljubljano?
Tudi če se iz Žužemberka v Ljubljano jim ni nič lažje razumljivo.

Ta iz Žužemberka bi brez vinjete vsak dan izgubil več kot uro časa.

GR8 z vinjeto nebi pridobil niti minute.

EnStot ::

feryz je izjavil:

A se res kdo vpraša, če rabi vinjeto in je star manj kot 75 let?

Drugače se jaz včasih peljem po tastari. Celo od Jesenic do Ljubljane. Nič posebnega.
Ali kaj pravzaprav sprašuješ? Če je prevozna tudi če nimaš SUV in pogona na vse štiri gume?

Kakšen je to pogon na vse štiri gume ? Pneumotreiben 4×4 ?

LeyaPrive ::

jaz grem 1x na mesec po stari cesti do Bleda. Ene 10 minu dlje traja.

Ma kvečjemu 5 minut, poleti pa 15 minut manj, če greš čez Polane.;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: EnStot ()

EnStot je izjavil:

Kakšen je to pogon na vse štiri gume ? Pneumotreiben 4×4 ?
Podoben kot forumsko vprašanje "Ali ljudje po Sloveniji mislite, da jaz potrebujem vinjeto?".

Ne, ne samo da je ne potrebuješ, vzeti bi ti jo bilo treba!

GR2 je izjavil:

Mah, parkrat na leto greš lahko komot po AC tudi brez vinjete. Edino vključit in izključit se moraš na Brezjah namesto na Radovljici ..

Evo, včeraj in danes kontrola na Brezjah, tudi radar na nadvozu.. ;)

2dark ::

martincek1 je izjavil:

GR2 je izjavil:

Mah, parkrat na leto greš lahko komot po AC tudi brez vinjete. Edino vključit in izključit se moraš na Brezjah namesto na Radovljici ..

Halo. Prvi mesec, ko pridejo nove vinjete je vedno poostrena kontrola. To ve vsak. Med letom je pač ni, ker bi bilo potrebno delat.

MasterTade ::

vinjeta za 2x na mesec je škoda denarja..stara cesta je čisto ok, tudi gneče načeloma ni
Mors omnia aequat

val46 ::

In kaj sploh sprašuješ zobnik? a se splača nabavit vinjeto za 2x/mesec se peljat proti jesenicam? al je bolj pametno it po stari cesti? a je morda vredno reskirat po AC brez vinjete??? ne razumem tvojega vprašanja, res ne, pa sm par krat ga prebral...

GR2 ::

martincek1 je izjavil:

Hvala za info. Bom drugič dvakrat premislil, če bom moral iti v Kranj. Sicer grem po AC malokrat, edino če mi fotr reče, na način saj tujci so večinoma brez vinjete.
Za radar pa tudi nisem vedel, se pravi je treba zmanjšat pred vsakim nadvozom vsaj na ene 140.

Drugače bom pa spet povedal zgodbico, ko je bil poleti 2018 zastoj (predvidevam) na gorenjski AC, in so se vsuli na regionalko Podbrezje-Posavec-Brezje. Ta AC golazen je tolk zasanjana da ni res, nekateri so kar okolico občudovali, vozili pa nekje 60-70. To sem jih moral prehitet vsaj ene 10. Na srečo vse tudi pred tahudim klancem v katerega grem sam BP 120, res pa da sem moral na tistem malo zožanem delu takoj za Posavcem enemu potrobit, ker je vozil po sredini.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GR2 ()

borut_p ::

GR2 je izjavil:

martincek1 je izjavil:

Hvala za info. Bom drugič dvakrat premislil, če bom moral iti v Kranj. Sicer grem po AC malokrat, edino če mi fotr reče, na način saj tujci so večinoma brez vinjete.
Za radar pa tudi nisem vedel, se pravi je treba zmanjšat pred vsakim nadvozom vsaj na ene 140.

Tujci imajo po vecini vinjete. Samo slo smo smotani dovolj da goljufamo sami sebe. Drugace so pa kontrole v ljubljani na izvozih kar pogoste

val46 je izjavil:

In kaj sploh sprašuješ zobnik? a se splača nabavit vinjeto za 2x/mesec se peljat proti jesenicam? al je bolj pametno it po stari cesti? a je morda vredno reskirat po AC brez vinjete??? ne razumem tvojega vprašanja, res ne, pa sm par krat ga prebral...

Vas sprašujem, k ste iz Kranja in se poredko zapeljete proti Jesenicam....ne ti men vprašanje.

IL_DIAVOLO ::

Ce si vsakodnevno na avtocesti, se ti splaca, drugače ne. Ne vem sicer zakaj taka vprašanja, saj mas svojo pamet.

Si nepismen, JAZ vas sprašujem in to samo tiste k so iz Kranja-okolica.

IL_DIAVOLO ::

Ti si glup do amena.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: zobnik ()

:P

ti pa si nepismen, ker ne razumeš vprašanja

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

borut_p ::

Si pa optimist da boš na forumu našel ljudi s Kranja, ki se 2x na mesec vozijo v Jesenice. Še sploh dovolj velik vzorec, da bo reprezentativen.

Če nimaš ravno 5 let, se boš pa že znal nekaj sam odločit. Iz Kranja do Jesenic po AC je 35km in 27min, po stari pa 37km in 41min.

Zdaj pa študiraj kako pa kaj. 15min x 2 = 0,5h x 2 = 1h x 12 = 12h na leto boš izgubil. Oceni vrednost tvoje ure in se odloči kaj ti bolj paše.

27 min. rabim iz LJ do Jesenic, včeraj, 140

val46 ::

tema za izbris, ker nima popolnoma nobenega vrednostnega pointa. Jaz bom tako rekel, nisem iz kranja in niti iz jesenic, ampak to nima nobene veze...če bi mel za 2x na mesec se peljat nekam par 10km po AC, pa ni važno kam, potem si vinjete ne bi kupoval. Ampak, glede na to(govorim zate zobnik),da si se v veliko temah hvalil, kako delaš na vikend po 600km itd, mislim da se ti splača kupt vinjeto in pol maš mir povsod, ne sam med KR in Jesenicami.

borut_p je izjavil:

Si pa optimist da boš na forumu našel ljudi s Kranja, ki se 2x na mesec vozijo v Jesenice...

NA Jesenice, ... orka duš ..!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Testna vožnja brez vinjete (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7710725 (8243) zmaugy
»

Maribor Ptuj Zagreb brez vinjete

Oddelek: Loža
183075 (2574) smacker
»

Primerjava cen vinjet z drugimi državami (strani: 1 2 3 )

12222441 (19934) sirotka
»

Vinjeta 2011

92264 (1940) KoMar-
»

Folija za vinjeto (strani: 1 2 3 )

10637161 (34323) pegaso

Več podobnih tem