» »

Ženske so boljše voznice kot moški

Ženske so boljše voznice kot moški

««
8 / 8
»
»»

jype ::

Tako je. Tudi se nima nikakršnega smisla pretvarjat, da komurkoli koristi, če nekoga prisiliš, da zavira.

111111111111 ::

FormerUser je izjavil:

Ampak ne čez omejitev. Zdaj pa to samo še razložiš tistim, ki se po njem vozijo 200 na uro in nikoli ne gredo na desni pas, pa si zmagal.

Dejansko sta oba v prekršku, ti oviraš promet on/ona pa prehitro vozi.

jype je izjavil:

Napisala je, da prehiteva, ne da vozi po levem pasu.

Ne. Napisala je:

FormerUser je izjavil:

@Michael
Po moje to ne bi bil dober način, objestnežem se je treba zoperstaviti. Zato pa imam najraje, ko na avtocesti kakšen prepotentnež z močnim avtom prileti za rit, blenda in hupa, jaz pa lagano sportski neimpresionirana s svojim malim avtom peljem dalje.

Nobene omembe prehitevanja.

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

Nobene omembe prehitevanja.
Nisi prebral vsega.

Dovolj, da vem da se motiš.

111111111111 je izjavil:

Dovolj, da vem da se motiš.
Vejica ti manjka.

To se vleče pa že od srednje šole naprej. Ne morem nič pomagat. Saj si razumel kaj sem hotel napisat?

Raindancer ::

Precej provokativen napis, ob katerem se mi je samo zasmejalo. In se strinjam, lahko bi se akcijo dalo kako drugače izpeljati, ne pa prek oglasa forsirati o (ne)sposobnosti spolov za vozniškim volanom, ker to je krivično do obeh strani.

Lahko rečem, da so moški izjemno dobri vozniki, še zlasti kadar gre za parkirat v res tesne parkirne prostore. Tam jim vsaka čast. Se je že zgodilo, da so sodelavko res nerodno zaparkirali, pa je sodelavec uspel njen avto spraviti iz take mišje luknje BP, pri tem da je avto res precej velik.

Ženske so tudi lahko dobre voznice - mama vozi že več kot 40 let, in da potrkam na les, brez da bi povzročila nesrečo. In verjamem, da jih je še veliko takih voznic, ki so odgovorne in spretne na cesti.

Žal pa so kampanjo zastavili - milo rečeno - idiotsko. Ni dokazov, da si dober voznik samo, če si enega ali drugega (ali vmesnega) spola. Če bi to veljalo, bi za volanom bili ali samo moški ali samo ženske. Tako pa imamo miks, in tako bo tudi v prihodnosti - ali vsaj dokler ne bodo širom uvedli samovozečih vozil.

Zame je dober voznik odgovoren voznik. Do sebe, avta, in soudeležencev v prometu. Do sebe, ker pozna svoje zmožnosti in se zaveda, da alkohol, telefon ali zdravila (trigoniki) ne sodijo na cesto. Do avta, ker ga redno pregleduje, servisira, menja gume, ipd. Pač osnovna nega, da mu avto dobro in dolgo služi, v to je vključena tudi primerna vožnja. Do soudeležencev v prometu - pešci, ostali vozniki, in občasno kakšen naključen poljski zajec ali srna (se zgodi, smo še v deželi, kjer pač na podeželju sobivamo z gozdnimi prebivalci).

Vedno se lahko naučimo česa novega. Mi je nekdo rekel, da te vsak avto nauči nečesa novega, pa če voziš 20, 30, 40 ali več let.

Moje vprašanje vam je, kaj ste se naučili v letih vožnje za volanom? Dajmo zbrat naše izkušnje, da vidimo, kaj lahko spravimo skupaj.

Evo, ena iz mojih izkušenj:

Na Vranskem me je izučila dobrobit dvoma, ko letiš skozi spolzko površino in te tako nese, da se ti zvrti. Take situacije na šolskih in izpitnih vožnjah ni bilo, tako da ko je šlo prvič, me je pustilo kar v šoku, kako hitro ti lahko večja hitrost in primerno spolzka podlaga vzameta kontrolo nad vozilom. Voziš recimo 30 km/h, prideš na površino in vseeno ti avto zleti - če nisi pripravljen - skozi 360 stopinj. In uf, če se ti to zgodi na cesti, ko je promet, si kuhan in pečen...

Odnešeno od tečaja: dobre gume in primerne reakcije ti lahko v takem primeru rešijo kožo... in pločevino.

Malo za hec (pa zares):When the car is understeering, the driver is scared.
When the car is oversteering, the passengers are scared. :))

Pa veliko varnih kilometrov!

ejresnevem ::

Raindancer je izjavil:

...spolzek teren...

Stisnes sklopko, da se avto umiri/uravnovesi; plin bo sicer avto 'nagnil' nazaj, zavore ga bodo 'nagnile' naprej; ti pa, seveda, zelis umiritev in ravnotezje na cestiscu, s pogledom obrnjen v izhod, ker akcije podzavestno sledijo pogledu. Najbolje je sicer, da se taksne zadeve (z lastnim avtomobilom z obicajnimi voznimi nastavitvami) preizkusijo na kaksnem namenskem poligonu in pod strokovnim svetovanjem.

Mercier ::

Raindancer je izjavil:

Precej provokativen napis, ob katerem se mi je samo zasmejalo. In se strinjam, lahko bi se akcijo dalo kako drugače izpeljati, ne pa prek oglasa forsirati o (ne)sposobnosti spolov za vozniškim volanom, ker to je krivično do obeh strani.
Lahk bi od Rambota odkupli sogan: He died in car accident like hiroman.

Meiniken ::

Mal za šalo :D

Tolk je parametrov, da še primerjaš težko. Tud argument, da kolk kdo vozi je napačen. Lohk ima primer A 300 ur vožnje po avtocesti ali pa primer B, ki tolk časa zabije z vožnjo po enih zakotnih ulicah. Ni enakovredno. Komu je lažje parkirat? Če smatramo, da sta A in B popolnoma enaka kretena, bi moral primer B bit bolj spreten v takih okoliščinah.

So ženske boljše voznice? Mogoče moški sam slabe odločitve sprejemajo ker mislijo, da boga za jajca držijo. "Eh kaj pa so to trije piri. Bom že, sej sm ja dec!". Pa smo tm :|

Je pa sicer splošno znano, da so slovenci zelo nepotrpežljivi na cesti.

Mercier ::

Pa res, starejše osebe. Kako se pa staramo vozniki in voznice? Mislim, primerjalno, da ne zganjamo zdaj neke pacifikacije.

vnuk: RONDO bo, nono, RONDO. Kaj sva že rekla za rondo?
nono: Za rundo bom dal konc mesca.

IL_DIAVOLO ::

Za nas ne bo tezava staranje, ker avtoceste obstajajo ze danes, rondoji tudi.

Tezava je v teh voznikih, ki so delali izpit, ko so bli 3 prometni znaki in 3 krizisca. Temu se dodaj pomanjkanje izkusenj in refleksov.

111111111111 je izjavil:

Saj si razumel kaj sem hotel napisat?
Ja, laž.

Mercier je izjavil:

Pa res, starejše osebe. Kako se pa staramo vozniki in voznice? Mislim, primerjalno, da ne zganjamo zdaj neke pacifikacije.
Meni je všeč, da vsakemu dajo vozniško dovoljenje, ki velja bistveno dlje, kot traja garancija za njegov/njen cerebralni korteks.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

solatko ::

https://www.24ur.com/novice/crna-kronik...

Podobnih voznic je vedno več, očka kupi avto, hčerkica pa ne zna zamenjat gum.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Podobnih voznic je vedno več, očka kupi avto, hčerkica pa ne zna zamenjat gum.
Mhm, če ste očkati nesposobni, drugače niti ne more bit.

jype - Saj si oče, že veš. Jaz sem poskrbel, da sin ne dela pizdarij po cesti, se je pravi čas naučil obnašanja v prometu.
Delo krepa človeka

Vazelin ::

Sem mislil da jype ne vozi avtomobilov
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

D3m ::

Seveda vozi. Saj ni glup.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Vazelin je izjavil:

Sem mislil da jype ne vozi avtomobilov
Mnogo ti nešto misliš, a sve pogrešno, pa še vejica ti fali.

Drži pa, da ne vozim tako kot solatko, ki mu policisti ves čas mahajo, ko tako dobro šofira.

jype - Za policiste sem praktično nezanimiv, enkrat pa res, zaradi enakomerne vožnje 20-30km/h čez omejitev, na cesti od Kozine do Razdrtega, s strani policista - motorista, ki je celo pot vozil za menoj do kamnoloma, pred Razdrtim in dvignil palec, ko sem peljal mimo njega, ko se je ustavil na tistem parkplacu za kamione na desni strani. Policisti - motoristi se ne sekirajo kaj dosti, če pelješ malo čez omejitev, varno in tekoče.
Delo krepa človeka

jype je izjavil:

Ja, laž.

jype je izjavil:

Vedno je težava v glavah drugih, ko se ti motiš.

Stavim da jype vozi Volvo

vostok_1 ::

Zna biti. Me pa blazno čudi.
Njihov CEO je nedavno povedal, da se mislijo izselit iz Blandlanda, ker situacija postaja nevzdržna. Tipičen rasist torej.
Niti ne upoštevam tega, da so lastniki kitajci, ki redno internirajo muslimane, jypetovo najljubšo družbeno skupino.

Ampak pri jypetu sem vajen že vsega.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

Cruz ::

Volvo ali pa Toyota. Mogoče kakši Jaguar, ko gresta z ženo na šoping.

Si kar predstavljam ga v sladkem Volvu V90.
Varen, udoben plus lahko naloziš kolesa

Vazelin je izjavil:

Stavim da jype vozi Volvo
Colnago, še vedno. Pa ne zaradi znamke.

vostok_1 je izjavil:

Njihov CEO
That would be me.

Cruz je izjavil:

Volvo ali pa Toyota. Mogoče kakši Jaguar, ko gresta z ženo na šoping.
Žene in šopinga nimam.

|HP EliteBook|R5 6650U|

[Michael] ::

Mislim, da se je Hipatija ustrelila v nogo, ko je odprla tole temo.
Tale tema postaja prostor za novice, ki govorijo ravno kontra naslovu teme.
Kako to izboljšuje enakopravnost žensk in moških?
Predlagam, da se tema zapre.

D3m je izjavil:

Te merilce smo jim pa mi prodali. :)

Če imaš "auglmas" ne rabiš teh merilcev >:D

Zgodovina sprememb…

Na sodišču se ne bodo zgovarjali na "auglmas". :P
|HP EliteBook|R5 6650U|

[Michael] je izjavil:

Predlagam, da se tema zapre.
Ženske na srečo niso tako čustveno nestabilne, kot ste moški, da bi jih vaše histerično limanje linkov, s katerimi poizkušate skozi neustrezno izbiro vzorca pretentati same sebe, da ste boljši vozniki, vrglo iz tira. Še več, videti je, da se ob branju teme zabavajo.

D3m je izjavil:

Na sodišču se ne bodo zgovarjali na "auglmas". :P
Na ceneno kitajsko robo tudi ne.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

Na ceneno kitajsko robo tudi ne.

Dokaži. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

ez

Mato989 ::

[Michael] je izjavil:

Na Japonskem je kriv in lahko kaznovan vsak, ki je vedel, da gre nekdo pijan za volan, pa tega ni preprečil.

Kako pa lahko VEŠ da je nekdo pijan za 100% brez alkoholnega testa?

Samo vprašam! Ker tega še policist ne sme vedet dokler ne preveri z napravo!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Z opazovanjem.

IL_DIAVOLO ::

solatko je izjavil:

jype - Za policiste sem praktično nezanimiv, enkrat pa res, zaradi enakomerne vožnje 20-30km/h čez omejitev, na cesti od Kozine do Razdrtega, s strani policista - motorista, ki je celo pot vozil za menoj do kamnoloma, pred Razdrtim in dvignil palec, ko sem peljal mimo njega, ko se je ustavil na tistem parkplacu za kamione na desni strani. Policisti - motoristi se ne sekirajo kaj dosti, če pelješ malo čez omejitev, varno in tekoče.

Da nisi kje zamenjal kazalca s palcem :)

[Michael] je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Z opazovanjem.

Ne vem če opazovanje vzdrži na sodišču... če jaz nekoga opazujem in menim da je psihopat ali ga lahko kar pridržim in ne spustim nekam... mislim da bom ob prijavi na policijo fasal orenk kazen za nasilje... nenazadnje nisem uradna oseba in nimam nikakršnih pooblastil niti dovoljšnjega vzroka za civilno aretacijo!

Sicer pa jaz in še kdo se tudi znamo DELAT pijane... nihče me za to nima pravice pridržat ali ne spustit do moje lastnine razen uradne osebe...

Zgodovina sprememb…

Ne spreminjaj teme.
Nismo na sodišču, da bi karkoli dokazovali.
Samo pišemo mnenja, tukaj in tam pade kako dejstvo.

Zakaj bi se delal, da si pijan?
Si morda ti psihopat?

[Michael] je izjavil:

Ne spreminjaj teme.
Nismo na sodišču, da bi karkoli dokazovali.
Samo pišemo mnenja, tukaj in tam pade kako dejstvo.

Zakaj bi se delal, da si pijan?
Si morda ti psihopat?

Kaj se potem linka neke take neumnosti, če pri nas ne vzdržijo, bo še kdo mislil da lahko kar nekoga PRISILNO zaustavi da kamorkoli odide pijan ali ker se njemu zdi pijan... čeprav on ni uradna oseba...

ŠE ENKRAT, ne zavajajte folka in jim dajajte ideje da lahko kogarkoli pridržijo če je pijan... in prav je tako. To lahko naredi samo uradna oseba ob dovolj utemeljenem sumu pa še takrat je bolje uporabit napravo ki to potrjuje...

Zakaj se pa nekdo dela prijaznega ali vljudnega... ker pač se, ni bistvo zakaj bi se, bistvo je da OPAZOVANJE ni zadosten razlog za civilno aretacijo kogarkoli, in če boš to poizkušal v SLoveniji boš fasal tožbo!

Zgodovina sprememb…

Kje je kdo napisal, da ga lahko prisilno zaustavi?
Tvoja predvidevanja so napačna.

Jaz mislim, da je bilo mišljeno nekako tako:
A: Hej! Pijan si, ne vozi.
B: Ti boš men govoru, jaz se bom peljal sam!
A: Kliče 113

Zgodovina sprememb…

FrRoSt ::

2dark je izjavil:

Ko ženska opazi, da se je prižgala zelena na semaforju se jaz že peljem s hitrostjo 50 km/H. Ženske brez razloga vozijo 60-70 km/H , tam kjer je hitrost dovoljena 90 km/H in nabirajo za sabo kolono.

Nimajo pa problema vozit v naselju 60, čeprav je omejitev 50.

Tukaj gre za kategorijo voznikov/ic: 60 je ZAKON!!

Tudi njih bi lahko zbrali na koledarju. 8-)

Če že nočejo imeti opozorilnega znaka zadaj:

60 je ZAKON! :)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

[Michael] je izjavil:

Kje je kdo napisal, da ga lahko prisilno zaustavi?
Tvoja predvidevanja so napačna.

Jaz mislim, da je bilo mišljeno nekako tako:
A: Hej! Pijan si, ne vozi.
B: Ti boš men govoru, jaz se bom peljal sam!
A: Kliče 113

Ahaaa, torej delamo spet novo Udbo in ljudi ki javljajo vse policiji... Jugoslavija 2.0 ali raje kar STASI? Kaj je naslednji korak, da kličeš čim vidiš koga ki ni vzel računa in ga prijaviš FURSu?

Sicer se pa strinjam tole, ampak če pride policija in tipo ki je prijavljen ne napiha dovolj, potem plača dvojno kazen tisti ki je nepotrebno poklical policijo na intervencijo... pa še pove se mu ime osebe ki je izdala prijavo, da se potem ve koga se izogibat med prijatelji!

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Sicer se pa strinjam tole, ampak če pride policija in tipo ki je prijavljen ne napiha dovolj, potem plača dvojno kazen tisti ki je nepotrebno poklical policijo na intervencijo... pa še pove se mu ime osebe ki je izdala prijavo, da se potem ve koga se izogibat med prijatelji!

Ja, mislim, da je kriva prijava že sedaj po zakonu sankcionirana.
Nimam volje, da bi ti iskal zakon.

Jaz osebno se izogibam ljudi, ki se pretvarjajo v čemerkoli (delati se pijanega), takih prijateljev res ne potrebujem.
So izjeme, humor, igranje in še kaj.

[Michael] je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja, mislim, da je kriva prijava že sedaj po zakonu sankcionirana.
Nimam volje, da bi ti iskal zakon.

Jaz osebno se izogibam ljudi, ki se pretvarjajo v čemerkoli (delati se pijanega), takih prijateljev res ne potrebujem.
So izjeme, humor, igranje in še kaj.

No in kako si predstavljaš te situacije... nekje bo en socialec sedel v gostilni in se dolgočasil in videl nekoga ki pride ven s pivom v roki se spotakne in polije pivo... pol se zunaj na ves glas smejijo in tip reče ko vas jebe grem se odpeljat domov... pameten socialkar pokliče 113, policija gre na intervencijsko pot, KER, prijavo je treba upoštevat po uradni dolžnosti, policistov imamo itak premalo, še meje ne morjo varovat kot je treba, ki je SHENGENSKA btw, bodo pa lovili tu neke prijave ljudi ki nekaj sumijo... no potem dohitijo tega tipa ki je bil prijavljen ugotovi se da je spil pivo in pol, napiha premalo, in kaj potem, poiskat socialkarja za lažno prijavo in mu naložit orenk kazen ki je ne more plačat ker je na socialki...

Keri clusterfuck zaradi tega ker par ljudi umre na cesti... skoraj tako debilna ideja kot je ideja da bo policija lovila ljudi v vojaških cargo hlačah iz army shopa ker bodo zbujali nelagodje neki babici in ji delila kazni...

jype je izjavil:

D3m je izjavil:

ez

Tc tc tc tc.
|HP EliteBook|R5 6650U|

kajetan ::

Ne bom sploh bral te teme in zakaj je prisla do osmih strani?

Odgovor je:

ene zenske so boljse voznice od enih moskih in veliko moskih je boljsih voznikov od veliko zensk. :P

jaz osebno sem videl dosti vec zensk, ki so naredile slabe poteze na cestah kot pa moskih.

Mato989 je izjavil:

potem plača dvojno kazen tisti ki je nepotrebno poklical policijo na intervencijo
To ne drži.

kajetan je izjavil:

jaz osebno
Oh, ko bi vedel, kako temeljito nepomemben je ta podatek.

Mato989 je izjavil:

še meje ne morjo varovat kot je treba, ki je SHENGENSKA btw
Očitno jo dovolj dobro varujejo, če si SDS ni uspela sposodit pol milijona evrov od najstnice iz Prijedora, ne da bi to opazili.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

Gr8t ::

Napram meni je povsem vseeno kdo je v avtu. Samo da je klanec, noben ne zna pred tem pravočasno prestavit v drugo in potegnit kot se zagre, pa še polno je podobnih bedastoč. Pač pri nas so sami noobi na cesti, to je dejstvo.
zmaugy 23.8.2019:
Ne verjamem, da je razlog za vožnjo nad omejitvami iskanje prihrankov na času.
Glavni razlog je dolgčas in nesvoboda vožnje za počasnelami.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gr8t ()

Gr8t je izjavil:

Napram meni je povsem vseeno kdo je v avtu. Samo da je klanec, noben ne zna pred tem pravočasno prestavit v drugo in potegnit kot se zagre, pa še polno je podobnih bedastoč. Pač pri nas so sami noobi na cesti, to je dejstvo.

True dat.
|HP EliteBook|R5 6650U|
««
8 / 8
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uber ne bo odgovarjal za smrt peške (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6313652 (10176) gendale2018
»

Prekoračitev meje kazenskih točk (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19647158 (37556) Mare2
»

Prometna nesreča v parkirni hiši BTC city park (strani: 1 2 3 4 5 )

24151477 (43639) win64
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52197490 (88258) St235

Več podobnih tem