Forum » Loža » Hrana
Hrana
Kleemen ::
Kaj jesti? Kakšni predlogi glede prehrane in glavnih obrokov? Sam sem dokaj izbirčen in jem več ali manj eno in isto, testenine, pica, jajca, hrenovke, sendviči, dunajc, krompir in podobno hrano. Rad bi malo razširil jedilnik in jedel še kaj drugega. Meso in sadje jem več ali manj vse, zelenjave nič. Hvala za predloge. :)
shadowfax ::
Kaj pa bi rad jedel? Bolj zdravo ali samo bolj raznoliko? Sam kuhaš?
Ajdova kaša, prosena kaša, pira, bulgur, kuskus, polnozrnat riž, leča, čičerika...so lahko osnova za marsikaj.
Ajdova kaša, prosena kaša, pira, bulgur, kuskus, polnozrnat riž, leča, čičerika...so lahko osnova za marsikaj.
Cruz ::
zelenjave nič.Potem pa je čas, da začneš raziskovati svet zelenjave. Recimo za začetek lahko spohaš cvetačo, bučke. To ti bo sigurno kul. Naslednji korak pa so različni rice bowli, enolončnice.
Že če dodaš zelenjavo/omake k obstoječim jedem, bo bolj "zanimiva". Poglej si kakšne enostavne recepte iz kitajske, indijske kuhinje. Recimo "stir fry".
P.S. Malo heca: sem najprej mislil, da hrano tudi prodajaš. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cruz ()
ice queen ::
Lahko ti napišem kaj sem in bom kuhala ta teden za kosilo:
pon:piščančja obara z zelenjavo (koren, grah, zelena, por, malo zelja) in ribano kaso
Tor:testenine z jurčkovo omako, rdeča pesa
sre:skutini njoki, goveji zrezek v čebulno česnovi omaki, motovilec
danes:piščančji wrapsi (popeceni piščančji trakovi v tortilji, berivka, paradižnik, paprika)
Jutri:kisla repa, matevz
V soboto na željo dragega verjetno musaka.
Za nedeljo se ne vem
pon:piščančja obara z zelenjavo (koren, grah, zelena, por, malo zelja) in ribano kaso
Tor:testenine z jurčkovo omako, rdeča pesa
sre:skutini njoki, goveji zrezek v čebulno česnovi omaki, motovilec
danes:piščančji wrapsi (popeceni piščančji trakovi v tortilji, berivka, paradižnik, paprika)
Jutri:kisla repa, matevz
V soboto na željo dragega verjetno musaka.
Za nedeljo se ne vem
Kleemen ::
Za kaj preprostega ni problem skuhat ne. Rad bi jedel samo bolj raznoliko, da ne jem eno in isto. Bi pa nekaj v tem stilu kot zdaj, glede na to da veliko hrane ne jem. Dosti različne sem tudi že sprobal (tudi zelenjavo) in mi ni bila všeč, tako da me niti ne mika. Mi je pa od zelenjave zelo dobra špinača, tako da kdaj si jo naredim kar cel krožnik za prilogo. :)
Cruz ::
Dosti različne sem tudi že sprobal (tudi zelenjavo) in mi ni bila všeč, tako da me niti ne mika.Jaz sem ugotovil, da je ključno kako začiniš. Moj brat prav tako ne mara zelenjave, ko pa si jaz kaj delam pa rade volje poje. Vzemi si pripravljeno, že začinjeno zmrznjeno zelenjavo(maš v Hoferju mehiško, azijsko pa še kakšno varianto) pa poskusi, če ti bo všeč kot priloga.
Mi je pa od zelenjave zelo dobra špinača, tako da kdaj si jo naredim kar cel krožnik za prilogo. :)Potem pa probaj še blitvo, evo. :)
zobnik ::
Men so se kuhana jajca zagnusla pa jih prej jedu cel lajf, obožujem pa pečeno papriko, rdečo.
Hrenovke trgovske fuj, posebne salame fuj, pica bljek, krompir mi je dober.
Tud sam iščem dobro hrano, brez mletega mesa
Hrenovke trgovske fuj, posebne salame fuj, pica bljek, krompir mi je dober.
Tud sam iščem dobro hrano, brez mletega mesa
Kleemen ::
Blitvo sem tudi že probal ja in je kul za pojest, je pa spinača sigurno boljša, sploh če je pravilno narejena.
Cruz ::
Glej, če hočeš raznoliko, razširjeno kuhinjo, boš moral k hrani dodati več barv - to pa pomeni več zelenjave, začimb. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cruz ()
IL_DIAVOLO ::
Eat one ingredient type of food.
Vem ja, saj najprej je sok, ampak ko se pa navadiš, pa gre
Vem ja, saj najprej je sok, ampak ko se pa navadiš, pa gre
Machete ::
V prehranu uvedi še polento, lečo, kvinojo, proso, ajdovo kašo, ješprenj, riž in ribe in si takoj poširiš diapazon dokaj ponavljajočih se slovenskih jedilnikov.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Kleemen ::
Od naštetega e jem rižoto in polento, ampak cca. 2x na mesec, tako da lahko bi več. Dobra ideja, hvala. Ribe so mi tudi odlične, ampak preveč dela, tako da niso veliko na jedilniku. :D
zmaugy ::
Za kaj preprostega ni problem skuhat ne. Rad bi jedel samo bolj raznoliko, da ne jem eno in isto. Bi pa nekaj v tem stilu kot zdaj, glede na to da veliko hrane ne jem. Dosti različne sem tudi že sprobal (tudi zelenjavo) in mi ni bila všeč, tako da me niti ne mika. Mi je pa od zelenjave zelo dobra špinača, tako da kdaj si jo naredim kar cel krožnik za prilogo. :)
Kuhana zelenjava je dobra delna zamenjava za ogljikove hidrate. Res so OH večinoma bolj dobri, niso pa zdravi.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
zobnik ::
Klobase domače so vrhunske, tiste pakirane v paketih so ob odprtju že s takim vonjem, da bruhaš, hvala ne
kjut ::
Everything is better with some Mayo. Sry za EN, tolk boljs zveni. ^^ enjoy
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kjut ()
zuzelka ::
Cruz ::
kjut ::
Cist mal sm fous k nism iz ksne zdrave kmetije. Pac mescan...piss off ^.-
p.s.: Aja vidmo kako lomte stvari s tako okrepcanimi malcami, kar tako naprej pa bomo kmal brez strehe nad glavo usi skp... (facepalm)
p.s.: Aja vidmo kako lomte stvari s tako okrepcanimi malcami, kar tako naprej pa bomo kmal brez strehe nad glavo usi skp... (facepalm)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kjut ()
kjut ::
Kleemen ::
Klobase itak top ja, od kupljenih so najbolš kranjske, ampak še te ne vse. Zelja ne jem. :D
Uizi ::
Preveč si zbirčen. Poznam enga, ki ne je zelenjave/sadja, what a boring life.
Ni boljšega kot enolončnice, enkrat skuhaš večjo količino pa v zamrzovalnik po porcijah. Nimaš dela med tednom pa še zdravo je. Zdej grem pa jest ste me naredil lačnega.
Ni boljšega kot enolončnice, enkrat skuhaš večjo količino pa v zamrzovalnik po porcijah. Nimaš dela med tednom pa še zdravo je. Zdej grem pa jest ste me naredil lačnega.
mihec87 ::
Recimo brokoli svežega pokapaš z olivnim, posoliš, popopraš, mleta rdeča paprika, česen v prahu in v pečico neprimerno boljše kot kuhan...Prej ga videt nisem mogel ker mi je kuhan bil zanič
Shegevara ::
hopsy ::
Recimo brokoli svežega pokapaš z olivnim, posoliš, popopraš, mleta rdeča paprika, česen v prahu in v pečico neprimerno boljše kot kuhan...Prej ga videt nisem mogel ker mi je kuhan bil zanič
Sol...
Kakšno sol uporabljate aktivni športniki? Sam že lep čas prakticiram brez soli hrano in vedno ko sem dodal npr. morsko sol sem opazil pretirano dehidracijo-vlečenje kože skupaj, kar me moti ker sem ljubitelj športa in ne potrebujem dodatnega izgubljanja vode iz telesa. Kaj je kakšna pametna nova alternativa... saj ne da bi jo nujno rabil ampak vseeno za občasno izboljšanje okusa na slan način brez omenjenega efekta...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hopsy ()
IL_DIAVOLO ::
Daj daj, kaj bluzis. Sol telo rabi, pa se jed je bistveno bolj okusna. Meso, solata, testenine, razne priloge, juhe...
Uizi ::
Športnik bo nadomestil sol z napitki, ki vsebujejo elektrolite. Je pa teh elektrolitov veliko več kot samo Na a jih večino dobiš s hrano. Odvisno koliko se znojiš.. kumarice, paradižnik, špinača vsebujejo Na. Znaki pomanjkanja so mišični krči.
Si pa postavil butasto vprašanje pač manj soliš. Če ti kožo skup vleče pa ne piješ dosti vode.
A OŠ si naredil? /s
Si pa postavil butasto vprašanje pač manj soliš. Če ti kožo skup vleče pa ne piješ dosti vode.
A OŠ si naredil? /s
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uizi ()
omnimint ::
Uizi ::
Pri ribah je bolj pomembno, da jo spečeš ravno prav(zajebano) potem gre kar sama od kosti, če jo prepečeš pa postane nočna mora. Alpa sardelce, kar celo poješ, če nisi ravno presran. Odličen vir Ca in manj težkih kovin ter plastike.
Imamo ribogojnico postrvi, sem pro v ribah. Hehe dimljena postrv TOP!
Imamo ribogojnico postrvi, sem pro v ribah. Hehe dimljena postrv TOP!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uizi ()
hopsy ::
Športnik bo nadomestil sol z napitki, ki vsebujejo elektrolite. Je pa teh elektrolitov veliko več kot samo Na a jih večino dobiš s hrano. Odvisno koliko se znojiš.. kumarice, paradižnik, špinača vsebujejo Na. Znaki pomanjkanja so mišični krči.
Si pa postavil butasto vprašanje pač manj soliš. Če ti kožo skup vleče pa ne piješ dosti vode.
A OŠ si naredil? /s
OK, problemov z mišičnimi krči nimam imam samo z omenjenim. Bom več zelenega z ribami poskusil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hopsy ()
Raptor F16 ::
Kaj jesti? Kakšni predlogi glede prehrane in glavnih obrokov? Sam sem dokaj izbirčen in jem več ali manj eno in isto, testenine, pica, jajca, hrenovke, sendviči, dunajc, krompir in podobno hrano. Rad bi malo razširil jedilnik in jedel še kaj drugega. Meso in sadje jem več ali manj vse, zelenjave nič. Hvala za predloge. :)
Ti bom dal dober nasvet.
Poskusi kakšno jed ki si jo kot otrok rad jedel sam pripraviti doma. Mogoče kakšno kuharico ubavi al pa na netu sprobavaj recepte.
Tako boš najbolje ugotovil, kaj ti paše jest ob različnih prilikah :)
Da ne bo samo kartofl in meso
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Uizi ::
Je en vaški kmet mi reku enkrat "Od ribe si prej zmatran kot sit, jaz jem samo tisto, kar je bilo do kolen v dreku." Lmao
Sry offtopic.
Sry offtopic.
sparovcek2 ::
Mene pa zanima ce so ribe najbolj "neoporecen" vir beljakovin? Seveda ob pogoju, da so vzgojene v cisti vodi.
Problem morskih je verjetno plastika in tezke kovine, ampak kaksne sladkovodne, odmaknjene od industrije in z cistim pritokom vode?
Po okusu primerljivo ali celo boljse od mesa, vzreja je najbrz manj kruta v primerjavi s sesalci in verjetno bolj ekoloska(idk?)?
Problem morskih je verjetno plastika in tezke kovine, ampak kaksne sladkovodne, odmaknjene od industrije in z cistim pritokom vode?
Po okusu primerljivo ali celo boljse od mesa, vzreja je najbrz manj kruta v primerjavi s sesalci in verjetno bolj ekoloska(idk?)?
PrihajaNodi ::
Nic nisem videl da omenjate zelje. Zelje je najboljse zivilo. Ribe so ok ampak drage, pa rabis cajt da jih dobro pripravis.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
rabelj5 ::
sparovcek2 je izjavil:
Mene pa zanima ce so ribe najbolj "neoporecen" vir beljakovin? Seveda ob pogoju, da so vzgojene v cisti vodi.
Problem morskih je verjetno plastika in tezke kovine, ampak kaksne sladkovodne, odmaknjene od industrije in z cistim pritokom vode?
Po okusu primerljivo ali celo boljse od mesa, vzreja je najbrz manj kruta v primerjavi s sesalci in verjetno bolj ekoloska(idk?)?
Od kdaj pa ribe niso mesto?!??
Drugače imaš pa še rastlinske beljakovine (recimo fižol).
Uizi ::
@sparovcek2 recimo sladkovodne ribe so najbolj neoporečna stvar, seveda pa moraš zajemati blizu izvira. Poleg tega postrv raste bolj počasi v zelo hladni vodi. Pri nas je recimo voda max. 10°C in to poleti, ker je blizu izvira. Sam maš pa drug problem, ribe je treba hranit, hrana pa pride izključno v obliki briketov/peletov. Tko da čist neoporečne niso, nevem pa točno kaj vsebujejo briketi.. druga stvar je pa postrv ulovljena na trnk, nekje v soči.. GL finding it :D
Jaz iz morja jem večinoma sardelce/sardine, ker njihova življenska doba v svinjariji ni dolga. Večjih rib se izogibam, sploh s tuno nesmeš pretiravat.
Pa obvezno ne pozabit na česen in peteršilj ob ribah. Mljask :)
Ps. Pobije se jih pa z elektriko, vsaj pri nas. Včasih se jih je z količkom po glavi. Not efficient. XD
Jaz iz morja jem večinoma sardelce/sardine, ker njihova življenska doba v svinjariji ni dolga. Večjih rib se izogibam, sploh s tuno nesmeš pretiravat.
Pa obvezno ne pozabit na česen in peteršilj ob ribah. Mljask :)
Ps. Pobije se jih pa z elektriko, vsaj pri nas. Včasih se jih je z količkom po glavi. Not efficient. XD
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uizi ()
jocoj ::
Tri najmanj zdrave vrste rib. Postrvi in losos je filan z briketi, tuna pa polna težkih kovin. Najboljše so ti sardele, skuša.. S sardelami je najmanj dela. Kupiš očiščene, malo posoliš in spečeš ter poješ vse skupaj s kostmi vred.ibe so mi tudi odlične, ampak preveč dela, tako da niso veliko na jedilniku. :D
Kupiš file postrvi, lososa, tune... posoliš(tune ni treba), vržeš na peki papir in v pečico. Praktično nimaš drugega dela kot zmetat v usta.
kjut ::
Tri najmanj zdrave vrste rib. Postrvi in losos je filan z briketi, tuna pa polna težkih kovin. Najboljše so ti sardele, skuša.. S sardelami je najmanj dela. Kupiš očiščene, malo posoliš in spečeš ter poješ vse skupaj s kostmi vred.ibe so mi tudi odlične, ampak preveč dela, tako da niso veliko na jedilniku. :D
Kupiš file postrvi, lososa, tune... posoliš(tune ni treba), vržeš na peki papir in v pečico. Praktično nimaš drugega dela kot zmetat v usta.
... z MAYO & lime!!! \,,/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kjut ()
c3p0 ::
Če smo že pri ribah. Sardele, česen, nek mehki sir, kapre, gorčica, malo majoneze, narezane kisle kumarice, super namaz.
harvey ::
Če smo že pri ribah. Sardele, česen, nek mehki sir, kapre, gorčica, malo majoneze, narezane kisle kumarice, super namaz.
Ali pa izpustiš mehki sir, kumarice in majonezo ter dodaš maslo in inčun ter vse skupaj penasto zmešaš.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
sparovcek2 ::
@sparovcek2 recimo sladkovodne ribe so najbolj neoporečna stvar, seveda pa moraš zajemati blizu izvira. Poleg tega postrv raste bolj počasi v zelo hladni vodi. Pri nas je recimo voda max. 10°C in to poleti, ker je blizu izvira. Sam maš pa drug problem, ribe je treba hranit, hrana pa pride izključno v obliki briketov/peletov. Tko da čist neoporečne niso, nevem pa točno kaj vsebujejo briketi.. druga stvar je pa postrv ulovljena na trnk, nekje v soči.. GL finding it :D
Jaz iz morja jem večinoma sardelce/sardine, ker njihova življenska doba v svinjariji ni dolga. Večjih rib se izogibam, sploh s tuno nesmeš pretiravat.
Pa obvezno ne pozabit na česen in peteršilj ob ribah. Mljask :)
Ps. Pobije se jih pa z elektriko, vsaj pri nas. Včasih se jih je z količkom po glavi. Not efficient. XD
Bi morala imet ribogojnica se vzgajalisce crvov/hroscov in jih hraniti z tem. Samo crve pa tudi hranis s smetmi. Kako pa to vpliva biolosko?
Sicer pa, morda pozna kje v slo, ali pa tudi v blizini na hrvaskem kaksno ribogojnico z dobro kvaliteto vode?
mihec87 ::
sparovcek2 je izjavil:
@sparovcek2 recimo sladkovodne ribe so najbolj neoporečna stvar, seveda pa moraš zajemati blizu izvira. Poleg tega postrv raste bolj počasi v zelo hladni vodi. Pri nas je recimo voda max. 10°C in to poleti, ker je blizu izvira. Sam maš pa drug problem, ribe je treba hranit, hrana pa pride izključno v obliki briketov/peletov. Tko da čist neoporečne niso, nevem pa točno kaj vsebujejo briketi.. druga stvar je pa postrv ulovljena na trnk, nekje v soči.. GL finding it :D
Jaz iz morja jem večinoma sardelce/sardine, ker njihova življenska doba v svinjariji ni dolga. Večjih rib se izogibam, sploh s tuno nesmeš pretiravat.
Pa obvezno ne pozabit na česen in peteršilj ob ribah. Mljask :)
Ps. Pobije se jih pa z elektriko, vsaj pri nas. Včasih se jih je z količkom po glavi. Not efficient. XD
Bi morala imet ribogojnica se vzgajalisce crvov/hroscov in jih hraniti z tem. Samo crve pa tudi hranis s smetmi. Kako pa to vpliva biolosko?
Sicer pa, morda pozna kje v slo, ali pa tudi v blizini na hrvaskem kaksno ribogojnico z dobro kvaliteto vode?
Saj jih ne rabiš hranit z smetmi(razen če šteješ npr.. odrezke zelnjave pod to).. Samo gojilnica bi verjetno rabila ogromne kompostnike da bi zadostila itd...Tudi če meša potem z žiti ipd...
zobnik ::
Včasih sem tuno zmešal s kuhanimi jajci in čebulo pa kis, olje, sol gor, sedaj tega že dolgo časa nisem jedu.
zobnik ::
probaj mleto goveje meso spečt pa čebula, mezga, začimbe, to tud ni slabo....pa pire poleg.
al pa mesne kroglice v omaki z rižem ali brez, filane paprike......čufti.....
al pa mesne kroglice v omaki z rižem ali brez, filane paprike......čufti.....
Raptor F16 ::
Golaž FTW ^_^
Lahk ga ješ zravn kruha, riža, poletne, krompirja... Mmmmmmm
Lahk ga ješ zravn kruha, riža, poletne, krompirja... Mmmmmmm
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere ribe v konzervi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 22835 (4362) | c3p0 |
» | Rad jem ribe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17449 (4236) | Ben Dover |
» | Prehranjevalne navade (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 13607 (10361) | c3p0 |
» | Vegeterjanski nasveti-recepti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13612 (4345) | c3p0 |
» | Dnevni obrokiOddelek: Loža | 4652 (4001) | jcb |