» »

Kolesarska steza je za kolesa!

Kolesarska steza je za kolesa!

«
1
2 3

Malcolm_Y ::

Že dolgo me muči vprašanje, kaj vse (poleg koles) sme voziti po kolesarski stezi.

Recimo, pogosto se pred mano ali mimo mene pelje glasen in smrdeči moped, skuter, in kar je še takih reči. Prehiteti ga ne (z)morem, za njim peljati pa je obup.

Našel sem tole temo, ampak je iz 2011 in mogoče ni več aktualna: Motor po Kolesarski stezi.

Sp3m ::

Ali sme pešec hoditi po kolesarski poti oziroma stezi?
Pešci smejo praviloma uporabljati le prometne površine namenjene hoji pešcev. Če pa na vozišču ali ob njem ni označenega pasu za pešce, pešpoti ali pločnika, je pa tu urejena kolesarska steza ali pot, tedaj smejo pešci hoditi po kolesarski poti ali stezi, vendar le tako, da ne ovirajo kolesarjev ali voznikov koles s pomožnim motorjem.

Največja dovoljena hitrost kolesarja je omejena na kolesarskih poteh in stezah na 25 km/h, v območjih umirjenega prometa in v območjih za pešce na 5 km/h, na ostalih cestah, ki jih kolesar sme uporabljati, pa lahko vozi največ tako hitro kot ostala vozila.

Kolesarska steza, ki označuje stezo ali pot, po kateri morajo voziti kolesa in kolesa s pomožnim motorjem in po kateri so prepovedane hoja, ježa in vožnja z drugimi vozili.

Kolo je enosledno ali dvosledno vozilo z najmanj dvema kolesoma, ki ga poganja voznik z lastno močjo ali s pomočjo pomožnega motorja, s katerim lahko doseže hitrost največ 25 km/h

Malcolm_Y ::

Kako pa lahko vem, kakšna je največja hitrost nekega mimovozečega mopeda/skuterja,...? Če nimam ravno radarja pri sebi, da bi mu hitrost izmeril.

Shegevara ::

Ja, tud meni ko kesarim grejo na živce smrdeči mopedi ampak dejstvo je, da itak so večinoma kolesarske ceste takoj ob cesti, tako da bi se ga vseeno vohalo tud če bi se na cesti vozil. Samo malce bolj na tvoji levi bi se vozil. Tako pač je.

jype ::

Kaj pa storite, ko vam nasproti po kolesarski stezi pripelje osebno vozilo?

hendriks ::

jype je izjavil:

Kaj pa storite, ko vam nasproti po kolesarski stezi pripelje osebno vozilo?


Umaknemo se vozilu, zapišemo registersko številko in pokličemo policijo.

joggi79 ::

Malcolm_Y je izjavil:

Kako pa lahko vem, kakšna je največja hitrost nekega mimovozečega mopeda/skuterja,...? Če nimam ravno radarja pri sebi, da bi mu hitrost izmeril.

To te niti ne zanima, ker nisi tam da bi urejal te stvari. Ustrezni organi, ki so pooblasceni za urejanje teh stvari pa so ustrezno opremljeni za merjenje hitrosti.

Master_Yoda ::

Ne pozabiti na to da je kolesarska steza pozimi namenjena snegu, ki ga plugi s cestisca tja porinejo. /rant.
Dovie'andi se tovya sagain.

Tomas 33 ::

5. člen
(kolesarska steza)
(1) Kolesarska steza je del cestišča, ki ni v isti ravnini kot vozišče ali je od njega
ločena kako drugače. Namenjena je prometu koles in mopedov, katerih konstrukcijsko
določena hitrost ne presega 25 km/h.

!=

Največja dovoljena hitrost kolesarja je omejena na kolesarskih poteh in stezah na 25 km/h,


Na kolesarski stezi ni hitrostne omejitve za kolesarje.

Master_Yoda ::

Se dobro, drugace bi morala kolesa obvezno meti atestirane odometre gor, kar bi jih drasticno podrazilo (nekdo pri koritu bi pa fajn zasluzil).
Dovie'andi se tovya sagain.

predi ::

Malcolm_Y je izjavil:

Že dolgo me muči vprašanje, kaj vse (poleg koles) sme voziti po kolesarski stezi
Za tvoje vprašanje relevantni izrazi iz trenutno veljavne zakonodaje:

14. cestišče je del ceste, ki ga sestavljajo vozišče, ločilni pasovi, kolesarske steze, pločniki, bankine, naprave za odvodnjavanje, če potekajo ob vozišču, kolesarski stezi ali pločniku ter zračni prostor v višini 7 metrov, merjeno od točke na osi vozišča;

26. kolesarska pot je s predpisano prometno signalizacijo in prometno opremo označena cesta, ki je namenjena prometu koles in drugih uporabnikov, pod pogoji, določenimi s pravili cestnega prometa in predpisi, ki urejajo ceste;

27. kolesarski pas je vzdolžni del vozišča ali pločnika, ki je označen z ločilno črto in je namenjen prometu koles in mopedov, katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 km/h, na cestah v naselju pa tudi prometu drugih vozil, če je tako določeno s prometno signalizacijo;

28. kolesarska steza je del cestišča, ki ni v isti ravnini kot vozišče ali je od njega ločena kako drugače in je namenjena prometu koles in mopedov, katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 km/h;

54. pločnik je del cestišča, ki ni v isti ravnini kot vozišče ali je od njega ločen kako drugače in je namenjen pešcem, ali pešcem in prometu koles ter mopedov, katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 km/h, če je na njem označen kolesarski pas ali pa z vertikalno prometno signalizacijo dovoljen promet kolesarjev;

77. vozišče je del cestišča, ki ga sestavljajo prometni pasovi, odstavni pasovi, odstavne niše in robni pasovi ter kolesarski pasovi in pasovi za pešce, če so na njem ločene površine za kolesarje in pešce;

Zakon o cestah (Uradni list RS, št. 109/10, 48/12, 36/14 – odl. US, 46/15 in 10/18)

12. »moped« (oziroma »kolo z motorjem«) je motorno vozilo z dvema ali tremi kolesi, katerega delovna prostornina motorja na prisilni vžig ne presega 50 ccm ali moč motorja na kompresijski vžig ali trajna nazivna moč elektromotorja ne presega 4 kW in pri katerem konstrukcijsko določena hitrost ne presega 45 km/h. Med mopede spadajo tudi lahko dvokolesno vozilo na motorni pogon, kolo na motorni pogon, dvokolesni moped in trikolesni moped;

Zakon o motornih vozilih (Uradni list RS, št. 75/17)

13. »kolo« je enosledno ali dvosledno vozilo, ki ga poganja voznik z lastno močjo ali kolo s pomožnim motorjem, ki je enosledno ali dvosledno vozilo s pedali, opremljeno s pomožnim električnim motorjem z največjo trajno nazivno močjo 0,25 kW, katerega moč se progresivno zmanjšuje in končno prekine, ko vozilo doseže hitrost 25 km/h ali prej, če kolesar preneha poganjati pedala;

30. »posebna prevozna sredstva« so invalidski vozički, otroška prevozna sredstva ter športni pripomočki in naprave, ki omogočajo gibanje, hitrejše od hoje pešca, kot so: skiro, kotalke, rolke, rolerji, smuči, sanke, otroško kolo, monokolo, motorne sani, miniaturna motorna vozila, gokart in po namenu uporabe podobna prevozna sredstva, ki niso vozila po zakonu, ki ureja motorna vozila;

Zakon o pravilih cestnega prometa (Uradni list RS, št. 82/13 – uradno prečiščeno besedilo, 69/17 – popr., 68/16, 54/17, 3/18 – odl. US in 43/19 – ZVoz-1B)

Relevantna pravila:

83. člen
(udeležba pešcev v cestnem prometu)
(2) Če na vozišču ali ob njem ni pasu za pešce, pešpoti ali pločnika, je pa kolesarska pot ali steza, smejo hoditi pešci po kolesarski poti ali stezi, vendar tako, da ne ovirajo kolesarjev in voznikov koles s pomožnim motorjem.

93. člen
(pogoji za udeležbo koles v cestnem prometu)
(1) Vozniki koles morajo voziti po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Kjer teh prometnih površin ni oziroma niso prevozne, smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje.

95. člen
(pogoji za udeležbo mopedov, motornih koles, trikoles, lahkih štirikoles in štirikoles v cestnem prometu)
(1) Vozniki mopedov, katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 km/h, morajo voziti po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Kjer teh prometnih površin ni oziroma niso prevozne, smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje.

97. člen
(pogoji za uporabo posebnih prevoznih sredstev v cestnem prometu)
(1) Posebna prevozna sredstva se smejo v cestnem prometu uporabljati le na pločnikih, poteh za pešce in kolesarskih poteh ter na območjih za pešce in območjih umirjenega prometa, odvisno od njegove velikosti. Uporabniki posebnih prevoznih sredstev ne smejo ovirati ali ogrožati pešcev in kolesarjev. Način in hitrost gibanja morajo prilagoditi razmeram v prometu, njihova hitrost pa ne sme preseči največje hitrosti, s kakršno se lahko gibljejo pešci.

Zakon o pravilih cestnega prometa (Uradni list RS, št. 82/13 – uradno prečiščeno besedilo, 69/17 – popr., 68/16, 54/17, 3/18 – odl. US in 43/19 – ZVoz-1B)

Torej lahko na kolesarski stezi pričakuješ: pešce, kolesa, kolesa s pomožnim motorjem (konstrukcijska blokada na 25 km/h za motorni pogon), mopede/kolesa z motorjem (konstrukcijska blokada na 25 km/h).

St235 ::

Največja dovoljena hitrost kolesarja je omejena na kolesarskih poteh in stezah na 25 km/h,


Zakaj lazes? Za kolesarja na kolesarski stezi veljajo splosne omejitve. Posebne omejitve za kolesarje na kolesarski stezi ni (razen ce je posebej znak za omejitev, cesar pa se nisem videl).

buttcrack ::

jype je izjavil:

Kaj pa storite, ko vam nasproti po kolesarski stezi pripelje osebno vozilo?

mene bolj moti, ko se v napačno smer peljejo kolesarji, ki so povrhu še tanajbolj brihtne sorte, nekaj podobnega kot kolesarji na pločniku.

zavajon ::

Oprosti, najbrž se večkrat srečava :))

kjut ::

Ne seri. financiral so jo tudi oni. Zato umuknki pa spostuj da jo sploh imas. Ne rabis vedno divjat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kjut ()

49106 ::

kjut je izjavil:

Ne rabis vedno divjat.


Razen, če si v avtu, takrat pa gasa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

s1m0n ::

Srečat pešca na kolesarski ni tak problem.
A srečanje s kolesarjem, ki gre v napačno smer je pa druga zgodba :)
Prvo se bi mu moral ti umaknit kot drugo še te gleda kot, da si se ti narobe pripeljal.

WildChild ::

Jaz se zjutraj peljem od preserca po Miklosicevi... Moram spet kamero ufurat - velik materjala, ker tam so kombiji, ki vozijo/parkirajo po kolesarski in mislijo, da igrajo GTA v real life stalnica...

Ponavadi nic ne naredim ampak sedaj sem dobil par dobrih nasvetov. Me je tudi ze policijski kombi htel snet v enem kriziscu na Miklosicevi...
in da mood

AnotherMe ::

Tomas 33 je izjavil:



Največja dovoljena hitrost kolesarja je omejena na kolesarskih poteh in stezah na 25 km/h,


Na kolesarski stezi ni hitrostne omejitve za kolesarje.


?

WildChild ::

Kaj tocno ti ni jasno? Hitrostne omejitve za kolesarjenje po kolesarskih stezah ni. Kolesar mora sam prilagoditi hitrost.
in da mood

Zgodovina sprememb…

49106 ::

Mal je zabluzil.

AnotherMe je izjavil:

Tomas 33 je izjavil:


5. člen
(kolesarska steza)
(1) Kolesarska steza je del cestišča, ki ni v isti ravnini kot vozišče ali je od njega
ločena kako drugače. Namenjena je prometu koles in mopedov, katerih konstrukcijsko
določena hitrost ne presega 25 km/h.

!=

Največja dovoljena hitrost kolesarja je omejena na kolesarskih poteh in stezah na 25 km/h,


Na kolesarski stezi ni hitrostne omejitve za kolesarje.


?


Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

zavajon ::

s1m0n je izjavil:

Srečat pešca na kolesarski ni tak problem.
A srečanje s kolesarjem, ki gre v napačno smer je pa druga zgodba :)
Prvo se bi mu moral ti umaknit kot drugo še te gleda kot, da si se ti narobe pripeljal.

No, nismo vsi enaki. Ko se jaz vozim v nasprotno smer, in srečam nekoga, ki vozi naproti, ga najprej ocenim. Če gre za starejšo osebo ali npr. osebo v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti (k tem spadajo tudi tisti, ki med vožnjo bulijo v telefon), poskušam čim prej najti način, kako naj se umaknem. Če umik ni možen, ocenim širino steze in možnost kolizije. Če dobim negativen tezultat, se ustavim in počakam, da gre dotični mimo, sicer upočasnim in nadaljujem z vožnjo po desni strani. Če pa sem jaz v pravi smeri in srečam nekoga, ki vozi nasproti, se dam malo levo, da mu s tem nakažem, da sem ga opazil, naprej pa pričakujem, da se bo on prilagajal in se ustrezno odzival v smislu preprečitve kolizije. Sebveda pa ostanem pozoren, ker vseeno mu popolnoma ne zaupam.

Gregor P ::

Predvsem naj kolesarji tudi vozijo na kolesarski stezi, če že je tam, ne pa potem kar na cesti, zato ker se jim zdi tam asfalt bolj "smooth";(
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Mare2 ::

zavajon je izjavil:


Ko se jaz vozim v nasprotno smer, in srečam nekoga, ki vozi naproti,


Takšna vožnja je nevarna. Torej kolesarji naj vozijo v pravo smer. Drugo je za pešče. On gre vedno v pravo smer. Pa še kot pešci se medsebojno umikamo na desno. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

St235 ::

WildChild je izjavil:

Kaj tocno ti ni jasno? Hitrostne omejitve za kolesarjenje po kolesarskih stezah ni. Kolesar mora sam prilagoditi hitrost.


Za kolesarje prav tako veljajo splosne omejitve kakor za ostala vozila. Tako da trditi da ni omejitev je se bolj neumno kot trditi, da je omejitev 25km/h.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

c00L3r ::

Tam kjer je veliko prevoznih sredstev na kolesarski stezi, bi morali naredit 2 pasovno, kot to poznamo za hitrih cestah in avtocestah.

Glede na to, da kako smešno slaba je infrastruktura kolesarskih stez, ni za pričakovat izboljšav v kratkem.

Z razcvetom kompaktnih električnih vozil, kot so kolesa, skiroji, rolke ipd. bo obremenitev kolesarskih stez še samo večja.

zavajon ::

Mare2 je izjavil:

zavajon je izjavil:


Ko se jaz vozim v nasprotno smer, in srečam nekoga, ki vozi naproti,


Takšna vožnja je nevarna.

Kje misliš da je več smrtnih žrtev, v kopalnici ali na kolesarski stezi? ;)

c00L3r je izjavil:

Tam kjer je veliko prevoznih sredstev na kolesarski stezi, bi morali naredit 2 pasovno, kot to poznamo za hitrih cestah in avtocestah.

Glede na to, da kako smešno slaba je infrastruktura kolesarskih stez, ni za pričakovat izboljšav v kratkem.

Z razcvetom kompaktnih električnih vozil, kot so kolesa, skiroji, rolke ipd. bo obremenitev kolesarskih stez še samo večja.

Ja, ta novodobna električna vozila pa znajo biti problem. Predvsem zato, ker jih ne slišiš in so relativno hitra. A se bomo hočeš nočeš morali naučiti sobivati tudi z njimi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()

Glugy ::

za raznimi mopedi ipd res neprijetno smrdi potem še nekaj časa ewwww : D idealno bi bilo da bi lahko kvejčemu tisti k so električni sam vozil sam k sreči ne srečam velikrat mopedov na kolesarski stezi, ampak ja upam da bodo čez čas sam še električni po kolesarski vozil al pa da bodo vsaj kkšno tako masko za zrak naredil "in" k se bo lepo skladala z opravo človeka ( tist bi blo tud pr bencinski kosilnici fajn met )

PacificBlue ::

s1m0n je izjavil:

Srečat pešca na kolesarski ni tak problem.
A srečanje s kolesarjem, ki gre v napačno smer je pa druga zgodba :)
Prvo se bi mu moral ti umaknit kot drugo še te gleda kot, da si se ti narobe pripeljal.


To ja, če imaš kolesarsko stezo na vsaki strani ceste.
Kaj pa pri nas na Koroškem, imamo eno kolesarsko stezo od Mislinje do Dravograda..cca dobrih 20km. In po njej se vozijo v vse smeri. Srečaš mamice z vozički, skuterje, lastnike psov na sprehodu, kdaj pa kdaj kak traktor gor zapelje, tudi avto, tekače, z rolerji se vozijo..ni da ni.
In pol recimo jaz s kolesom, vozim na tempo oz čas in moram včas res pazit, da ne povozim koga.
Verjamem pa, da jo radi koristijo vsi.
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

perci ::

ja, za kronometriste kolesarske steze niso top

feryz ::

Kaj je to "konstrukcijsko določena hitrost"!? Mar to pomeni, da nobeno kolo ne sme na kolesarsko stezo?
Ker konstrukcijsko omejeni do 25 km/h, bi bili lahko kvečjemu kaki poganjalčki za dojenčke.

Krele ::

Nimam nič proti pešcem na kolesarskih stezah, če hodijo po levi strani in ne vštric!! Hoja "vštric" po kolesarskih stezah je pa prav ultra aroganca.

Zmagovalce pa srečaš, ko pade mrak, na kolesarski stezi od Jesenic do meje in naprej - v črno oblečene sprehajalce psov, na eni strani steze lastnik, na drugi pes in vmes lepo napeta vrvica. Na stezi torej, kjer v smeri proti Jesenicam tudi s slabšim kolesom dosežeš hitrosti do 50km/h.

martincek1 ::

PacificBlue je izjavil:


In pol recimo jaz s kolesom, vozim na tempo oz čas in moram včas res pazit, da ne povozim koga.


Taki so najhujši, ker ne jebejo pet posto. Namesto da bi v nevarnih situacijah prilagodil hitrost, raje tvegajo. Pa seveda nihče nima primernega zavarovanja.

Gregor P ::

Krele je izjavil:

Na stezi torej, kjer v smeri proti Jesenicam tudi s slabšim kolesom dosežeš hitrosti do 50km/h.
Ni težava, da kolo ali kolesar ne bi bil sposoben voziti 50 km/h, ampak takšna hitrost ne sodi na kolesarsko stezo (ne gleda na to, ali si kolesar, mopedist idr.):|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Mare2 ::

feryz je izjavil:

Kaj je to "konstrukcijsko določena hitrost"!? Mar to pomeni, da nobeno kolo ne sme na kolesarsko stezo?
Ker konstrukcijsko omejeni do 25 km/h, bi bili lahko kvečjemu kaki poganjalčki za dojenčke.


Ta opis spodaj je samo opis, komu ali čemu je kolesarska steza namenjana.
--------------------
5. člen

(kolesarska steza)

(1) Kolesarska steza je del cestišča, ki ni v isti ravnini kot vozišče ali je od njega ločena kako drugače. Namenjena je prometu koles in mopedov, katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 km/h.

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

PacificBlue ::

martincek1 je izjavil:

PacificBlue je izjavil:


In pol recimo jaz s kolesom, vozim na tempo oz čas in moram včas res pazit, da ne povozim koga.


Taki so najhujši, ker ne jebejo pet posto. Namesto da bi v nevarnih situacijah prilagodil hitrost, raje tvegajo. Pa seveda nihče nima primernega zavarovanja.


Imaš prav, moram res pazit da ne povozim ljudi, ki ne znajo skrbeti za svojo varnost. Glede njihovega zavarovanja ne vem, dvomim pa da imajo tako urejeno kot pa jaz.
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

Urbano#Desno ::

jype je izjavil:

Kaj pa storite, ko vam nasproti po kolesarski stezi pripelje osebno vozilo?


Zahvalimo se vozniku, ki prispeva davke od motornih vozil da lahko kolesarska pot stoji.

 thank you

thank you

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Davki gredo za 2.tir!!!>:D
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

SmeskoSnezak ::

Muci vas semantika:
Kolesarska STEZA
Kolesarska POT

Mislim da je pot zase, medtem ko je steza del ceste.
@ Pusti soncu v srce... @

PacificBlue ::

Ssjk pravi takole:
pot-ozek pas zemljišča, pripravljen za hojo ali vožnjo.
steza- zelo ozka, preprosta pot za pešca.
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

Sp3m ::

IMHO je takole.

Če voziš po kolesarski poti je omejitev enaka omejitvi ceste same (v mestu 50 km/h , ...)

Če voziš po kolesarski stezi je omejitev 25 km/h.

Če voziš po kolesarskem pasu je omejitev 25 km/h.


Govoriti, da v prometu kolesar nima omejitev je bedarija.

Govoriti, da zmoreš več kilometrov na uro kot 25 in to imeti kot argument tudi, tudi večina vozil zmore več kot 130 km/h na uro, pa imamo v Sloveniji še vedno najvišjo dovoljeno hitrost v prometu na avtocestah 130 km/h.

Itak bi pa moralo biti vsako kolo registrirano in zavarovano, da v primeru nesreče in krivde kolesrja je drugi kolesar, pešec ali vozilo škoda pokrita iz strani zavarovalnice.

Enako bi morala biti registrirani in zavarovani vsi ti električni skuterji.

Plus država bi dobila dodaten denar za kolesarski poti, stze in pasove.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sp3m ()

49106 ::

Sp3m je izjavil:


Itak bi pa moralo biti vsako kolo registrirano in zavarovano, da v primeru nesreče in krivde kolesrja je drugi kolesar, pešec ali vozilo škoda pokrita iz strani zavarovalnice.

Nekaj si izpustil. Tudi vsak pešec bi moral biti registriran.

Sp3m ::

49106 je izjavil:

Sp3m je izjavil:


Itak bi pa moralo biti vsako kolo registrirano in zavarovano, da v primeru nesreče in krivde kolesrja je drugi kolesar, pešec ali vozilo škoda pokrita iz strani zavarovalnice.

Nekaj si izpustil. Tudi vsak pešec bi moral biti registriran.


Saj si, imaš osebno izkaznico.

Glede same zavarovalnice pa si tretiran kot najšibkejši člen v prometu in težko narediš kako večjo škodo, pa še vedno imamo tudi civilne tožbe v teh primerih...

Kolesar pri 50 km/h lahko naredi kar veliko škodo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sp3m ()

c00L3r ::

zavajon je izjavil:


Ja, ta novodobna električna vozila pa znajo biti problem. Predvsem zato, ker jih ne slišiš in so relativno hitra. A se bomo hočeš nočeš morali naučiti sobivati tudi z njimi.


A kolesa pa slišimo?

49106 ::

Sp3m je izjavil:

49106 je izjavil:

Sp3m je izjavil:


Itak bi pa moralo biti vsako kolo registrirano in zavarovano, da v primeru nesreče in krivde kolesrja je drugi kolesar, pešec ali vozilo škoda pokrita iz strani zavarovalnice.

Nekaj si izpustil. Tudi vsak pešec bi moral biti registriran.


Saj si, imaš osebno izkaznico.


Tudi na kolesu jo imaš.


Sp3m je izjavil:



Glede same zavarovalnice pa si tretiran kot najšibkejši člen v prometu in težko narediš kako večjo škodo



Komot kakšen nespameten hrust poškuduje starejšega občana ali otroka.


Sp3m je izjavil:



pa še vedno imamo tudi civilne tožbe v teh primerih...



Torej praviš, da koles ni potrebno registrirat?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Cange ::

Treniran kolesar je edini kolesar ki gre več kot 25kmh, ne vidim razloga zakaj bi ta kolesar treniral v centru mesta po pločnikih. Sproščena vožnja na e-kolesu brez čelade je okoli 20kmh. Drugačen zakon ne bo ustavil kolesarje ki iščejo adrenalin na "pločniku" in kolesarski stezi.

jype ::

Vozniki motornih vozil zavidajo kolesarjem njihovo svobodo, niso pa pripravljeni sprejeti niti odgovornosti za lastno početje?

Še dolga in trnova pot intelektualne rasti je pred njimi.

Cange je izjavil:

Drugačen zakon ne bo ustavil kolesarje ki iščejo adrenalin na "pločniku" in kolesarski stezi.
Mudi se nam domov, k družinam, tako kot morilcem v osebnih avtomobilih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Urbano#Desno ::

jype je izjavil:

....morilcem v osebnih avtomobilih.


Sej vem da si želel reči ....financerjem kolesarske infrastrukture.

PacificBlue ::

Urbano#Desno je izjavil:

jype je izjavil:

....morilcem v osebnih avtomobilih.


Sej vem da si želel reči ....financerjem kolesarske infrastrukture.


Si ziher?

https://www.delo.si/novice/slovenija/za...
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

jype ::

Urbano#Desno je izjavil:

Sej vem da si želel reči ....financerjem kolesarske infrastrukture.
Financerji vse prometne infrastrukture smo kolesarji, ki prisilno subvencioniramo voznike motornih vozil.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Semafor velja tudi za kolesarje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
10818365 (6661) Invictus
»

Miti, zmote in nepoznavanje predpisov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11738266 (33137) St235
»

se malo o cpp (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50957057 (50247) jype

Več podobnih tem