» »

Kaj za vas pomeni sreča, srečno življenje?

Kaj za vas pomeni sreča, srečno življenje?

1 2
3
»

cccc ::

Srečen si, ko ne iščeš sreče. Tisti, ki si bo zastavljal vprašanja, kako naj bo srečen, ne bo srečen. Ker bo v nenehnem lovljenju sreče vedno znova razočaran. Nekak na to finto deluje tudi potrošništvo, ki ima po mojem prepričanju eno največjih vplivov na našo srečo. Prodajajo ti občutke, srečo, v obliki, ki ni realna. In ljudje, ki bodo to aktivno zasledovali (t.j., ki bodo npr. vsi hipnotizirani buljili v tv reklame in si tako srečo postavljali za cilj in kot normalno stanje - sreča ob imetju novega avtomobila, sreča ob pitju kokakole, sreča ob bobipalčkah, "good-life" skomini...), bodo kvečjemu konstantno razočarani, z občutkom neizpolnjenosti in da nekaj zamujajo.

Tudi sam bi rekel - mir in realna prizemljena neiluzorna predstava o svetu. In uvidenje vsega potrošniškega bullšita, ki želi iz ljudi narediti nesrečne, vedno sreče lovljive kupce.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cccc ()

darkolord ::

Tilen je izjavil:

Srečen si, ko si dejansko brezskrben.
Se ne strinjam v splošnem.

Prvič to implicira, da ne moreš biti srečen, če imaš skrbi, kar seveda ni res.

Drugič pa si lahko popolnoma brezskrben in hkrati še vedno mizeren.

shadeX ::

Srečen si, ko ne iščeš sreče.

Ni res.

Tisti, ki si bo zastavljal vprašanja, kako naj bo srečen, ne bo srečen.

Se motiš. Če želim finančno neodvisnost (ker menim da me bo to osrečilo), si moram zastaviti (in odgovoriti) na veliko vprašanj. Isto velja za optimalno zdravje, medsebojne odnose itd.

Ker bo v nenehnem lovljenju sreče vedno znova razočaran.

Deloma se strinjam - pot do sreče ni lahka, ampak če dovolj dolgo vztrajaš si nagrajen.

Imaš popolnoma sfaljene koncepte.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

cccc ::

Glede prvega se morda strinjam, da sem nerodno napisal. Bolj sem mislil v smislu, da ne boš srečen, če si srečo postavljaš za cilj. Srečo bolj občutiš postransko, ko nekaj delaš prav.

Glede sfaljenosti koncepta se pa ne strinjam. O vplivu potrošništva ipd. ni na mojem zelniku zrastlo.

Kenpachi ::

Sreča je prdenje proti vetru.
Zaraki Kenpachi.

XLapse ::

shadeX je izjavil:

Se motiš. Če želim finančno neodvisnost (ker menim da me bo to osrečilo), si moram zastaviti (in odgovoriti) na veliko vprašanj. Isto velja za optimalno zdravje, medsebojne odnose itd.
.

To je izredno dober občutek, ne pa mislit da bo to magično ti poravilo vse v lajfu.
alien technology

solatko ::

Enkrat se spravite sami vase in si povejte, katere stvari vas obremenjujejo. Ko boste prišli do tega spoznanja, premislite, na katere od teh motečih zadev imate vpliv in jih lahko spremenite na bolje.

Ugotovili boste, da se živcirate večinoma za stvari, ki tečejo svojim tokom, ne glede na to, kaj vse ste pripravljeni storiti, da bi šlo drugače, vmes pa bo nekaj takih, ki so odvisne čisto od vas in se jih da rešit brez kakšnih posebnih ukrepov, najmanj pa z odvisnostjo (tablete, pijača, droga).

Po vrsti odstranite vzroke, ki so odvisni od vas in, ko boste to spremenili, ste že korak bližje k sreči, saj vsi problemi, ki so rešeni, osrečujejo.
Vse tisto, kar ni od vas, potisnite nekam v ozadje in pustite primiru, se pa tekom dogodkov, prilagajajte (dež-marela, sonce-senčnik, pokrivalo, hladen prostor).

Niti ne poizkušajte spreminjati stvari, ki so odvisne od drugih, tudi medsebojni odnos s partnerjem ali družbo, temveč, se poizkušajte prilagoditi ali zamenjajte tako partnerja, kot družbo.

Predvsem pa je pomembno, da ugotovite, kaj vas dela depresivnega in kaj od tega, je odvisno od vas, če nič, nehajte razmišljat o teh stvareh in se posvetite tistemu, kar vas zanima.
Ignoriranje težav, na katere nimamo vpliva, je najhitrejša pot do zadovoljstva in sreče.
To vam govori 65. letnik, ki je bil morda v celem življenju 5x slabe volje in še to zato, ker ni naredil tistega, kar bi lahko.
Delo krepa človeka

FormerUser ::

Zanimiv članek:

Dvajset ferrarijev, pa tako nesrečni

»V mladosti sem živel pri bogati družini v ZDA. Res bogati. V garaži je stalo kakšnih dvajset ferrarijev. A ti ljudje so bili grozno nesrečni, ker niso vedeli, kaj bi sploh še počeli v življenju, da bi jih osrečevalo,« je na konferenci o družbeni odgovornosti dejal Matej Feguš, direktor podjetja Donar. https://svetkapitala.delo.si/ikonomija/...

Raptor F16 ::

FormerUser je izjavil:

Zanimiv članek:

Dvajset ferrarijev, pa tako nesrečni

»V mladosti sem živel pri bogati družini v ZDA. Res bogati. V garaži je stalo kakšnih dvajset ferrarijev. A ti ljudje so bili grozno nesrečni, ker niso vedeli, kaj bi sploh še počeli v življenju, da bi jih osrečevalo,« je na konferenci o družbeni odgovornosti dejal Matej Feguš, direktor podjetja Donar. https://svetkapitala.delo.si/ikonomija/...

Kaj naj si sploh še želi? Kakšen cilj naj sploh imajo v življenju, če imajo vse kar se jim zahoče?
Če nimaš nobene neizpolnjene želje ti življenje hitro dojadi. Tak človek sploh ne more prosperirati k resnim ciljem, ker jih več nima. Saj poznam podoben primer, ko od bedarije več ne vedo kaj bi kupili.

Al Pacino je dobro uprizoril razsvetljenje slehernika:

Easier things get, less they are worth.

No, če bi si za cilj postavili svetovni mir in blagostanje, bi imeli zagotovljene frustracije za več življenj. Ampak, ja, se strinjam, človekovo zadovoljstvo je v veliki meri odvisno od osebne perspektive, nekdo je srečen že, če ni lačen, drugi ni, četudi ima 20 ferrarijev v garaži.

Hipatija - Sreča je mogoča samo, če se zanašaš nase in ne pričakuješ sprememb, ki niso odvisne od tebe. Ti ne boš nikoli srečna, ker se vse preveč ukvarjaš z napakami moških, boš pa lahko srečna, če boš začela postopoma popravljati svoje.
Obnašanje drugih namreč ni odvisno od tebe, je pa mnogo stvari, ki so in jih ne urejaš, ker se preveč ukvarjaš z drugimi.
Delo krepa človeka

solatko da bi vedel koliko sem ti folž da si tok star in redko kdaj bil žalosten haha.. Jaz nimam niti pol tvojih let, pa sm že razmišljal kako končat :)))
alien technology

XLapse - Imaš samo en osnoven problem. Ne znaš si poizkat razlogov za tvoje stanje. Naredi samoanalizo, na list si spiši vse stvari, ki te motijo. Potem poglej katere so tiste, ki jih lahko razrešiš sam in jih napiši na drug list. Potem si naredi vrstni red reševanja tvojih problemov, tisto kar ostane na drugem listu si pa vbij v glavo, da ne razmišljaš.

Ko boš imel vrstni red svojih problmov, začni reševati drugega za drugim in ne več kot enega na enkrat, razen, če so povezani, med tem o drugih stvareh ne razmišljaj, sploh ne o tistih, ki niso odvisni od tebe (vreme, politika, družba, tudi ljubezen,...).

Ko boš rešil svoj prvi problem, boš začutil rahlo ali močno notranje zadovoljstvo in boš lažje nadaljeval.
To je star recept za ljudi, ki se preveč ukvarjajo z nepomembnimi zadevami, ki prevladajo nad dejanskimi osebnimi težavami, katere moraš reševati sam.
Navadit se moraš, da stvari sicer spremljaš, ker pa niso odvisne od tebe, jih enostavno začneš ignorirat. Kaj te v končni fazi briga kdo je župan? Si šel volit in ni zmagal tvoj, ampak vpliva več kot to, da daš glas, nimaš!
Zakaj bi se torej živciral, bo pač zmagal drugič.
Svoje življenje moraš usmerjat ti, ne okolica.

In poglej, že začel si narobe - veš koliko sem ti folš, namesto, da takega človeka vprašaš, kako je lahko srečen ob vsem sranju, ki se dogaja na svetu. Čisto preprosto, svoje življenje usmerja v skladu lastnih želja in potreb, ne glede na vse, kar se dogaja na svetu!
Delo krepa človeka

jype ::

Raptor F16 je izjavil:

Kaj naj si sploh še želi? Kakšen cilj naj sploh imajo v življenju, če imajo vse kar se jim zahoče?
Želi naj si biti kapitan ladje, ki iz Mediterana rešuje brodolomce.

FormerUser je izjavil:

drugi ni, četudi ima 20 ferrarijev v garaži.
Če bi jaz imel 20 ferarijev v garaži, bi bil zagotovo nesrečen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

solatko je izjavil:

Hipatija - Sreča je mogoča samo, če se zanašaš nase in ne pričakuješ sprememb, ki niso odvisne od tebe. Ti ne boš nikoli srečna, ker se vse preveč ukvarjaš z napakami moških, boš pa lahko srečna, če boš začela postopoma popravljati svoje.
Obnašanje drugih namreč ni odvisno od tebe, je pa mnogo stvari, ki so in jih ne urejaš, ker se preveč ukvarjaš z drugimi.

Kot sem povedala v svojem prvem postu, je zame sreča v veliki meri stvar naključja, kar konkretno pomeni, da sem jaz že v osnovi dobila slabše karte ker sem se rodila kot ženska in mi ni bilo dano, da bi lahko tako samozavestno, brezskrbno in ignorantsko hodila skozi življenje kot povprečen moški, ki ne odrašča v okolju, ki je proti njemu apriori sovražno nastrojeno. Rekla sem tudi, da iščem zadovoljstvo, ki ga lahko dosežeš, če iz dane situacije potegneš največ kar je možno in v tem trenutku sem relativno zadovoljna s svojim življenjem. Je pa res, da bodo ljudje, ki živijo kot telički v štali in se brigajo samo zase in svoje bazične potrebe, vedno bolj veseli od tistih, ki gledamo malo širše, razmišljamo o problemih sveta, smo empatični do drugih, nas bolijo krivice in nepravičnost in iščemo rešitve zanje. Res je tudi, da zadovoljstvo pomeni različne stvari različnim ljudem. Meni osebno bi bilo simple life precej dolgočasno, pomembnejše od vesele brezskrbnosti se mi zdi biti etičen človek, ki spremlja dogajanje v družbi, zavzema jasna stališča do konkretnih problemov in skuša delovati v smeri njihove rešitve, čeprav pride to v paketu s frustracijami. Zadovoljstvo je odvisno tako od osebne perspektive kot tudi od objektivnih okoliščin, zato je prav, da človek ni pasiven ampak skuša nanje aktivno vplivati.

m0LN4r ::

https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Hipatija - Nisi čisto dobro razumela kar sem hotel povedat. Ne da brezbrižno gledaš v svet, temveč ob vsem angažiranju in delovanju za druge, tega ne doživljaš globoko osebno, ker potem si ob vseh dogajanjih v svetu, lahko samo slabe volje, vpliva na to pa nimaš toliko, da bi se poznalo, zato zadovoljstva iz te smeri ne moreš pričakovati, lahko pa si zadovoljna sama s seboj, ker veš, da si naredila vse, kar meniš, da je v tvoji moči.
Če si zadaš preveč široko reševanje svetovnih problemov ali problemov mladine, žensk,...., ne moreš pričakovati vidnih sprememb, če to ni odvisno od tebe, torej je brezvezno, oziroma osebno destruktivno se zato živcirat.

Veliko zadev pa je odvisno čisto samo od tebe in, če imaš premalo časa za reševanje teh problemov, se ti samo nabira in te v končni fazi reševanje sveta, pripelje v depresijo ali še kaj hujšega.
Delo krepa človeka

m0LN4r ::

Ja nekateri so pac srecni, ko so tepeni oz. se tepejo sami sebe. Svasta majka rodi al pare nece.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

IL_DIAVOLO ::

Kaj je sreča? Služba, ki te osrečuje in lastna bajta. Pa baba, ki ti ne teži :D

solatko je izjavil:

Hipatija - Nisi čisto dobro razumela kar sem hotel povedat. Ne da brezbrižno gledaš v svet, temveč ob vsem angažiranju in delovanju za druge, tega ne doživljaš globoko osebno, ker potem si ob vseh dogajanjih v svetu, lahko samo slabe volje, vpliva na to pa nimaš toliko, da bi se poznalo, zato zadovoljstva iz te smeri ne moreš pričakovati, lahko pa si zadovoljna sama s seboj, ker veš, da si naredila vse, kar meniš, da je v tvoji moči.
Če si zadaš preveč široko reševanje svetovnih problemov ali problemov mladine, žensk,...., ne moreš pričakovati vidnih sprememb, če to ni odvisno od tebe, torej je brezvezno, oziroma osebno destruktivno se zato živcirat.

Veliko zadev pa je odvisno čisto samo od tebe in, če imaš premalo časa za reševanje teh problemov, se ti samo nabira in te v končni fazi reševanje sveta, pripelje v depresijo ali še kaj hujšega.

Nisem nikjer trdila, da se je dobro izključno posvetiti zgolj reševanju problemov drugih in povsem zanemariti sebe, gre za ravnotežje, ki ga mora najti vsak sam. In ker ravno berem o velikem uspehu feministk na Škotskem, pri zadevi, ki se je še nekaj mesecev nazaj zdela brezupna, lahko samo rečem, da nikoli ne moreš natančno vedeti kaj lahko spremeniš in kaj ne. Če bi se vsi brigali zgolj zase, z mislijo, da se nič ne da, bi verjetno še danes živeli v sužnjelastništvu.

IL_DIAVOLO je izjavil:

zelo jedrnato - Ja kar si napisal , je velika sreča. Babe pa nimam, pa sem vseeno srečen.
alien technology

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: amacar ()

jb_j ::

miljon evrov na računu.

in tudi če imam razmeroma slabo življenje.
bi rekel, eh, vsaj miljon evrov imam na računu. (moja definicija sreče)

darkolord ::

To je samo tvoja utvara o definiciji sreče.

jype ::

Z utvarami se da precej kvalitetno nadomestiti srečo.

jype - Samo to.
Delo krepa človeka

dolenc ::

64GB rama

Semafor ::

dolenc je izjavil:

64GB rama

2 palčki po 64GB rama!

dolenc je izjavil:

64GB rama

128GB mmkay
alien technology

IL_DIAVOLO ::

XLapse je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

zelo jedrnato - Ja kar si napisal , je velika sreča. Babe pa nimam, pa sem vseeno srečen.

Morda trenutno, dejstvo pa je da samota ubije človeka in ga hitro potisne v depresijo, ne glede na to kakšen alpha samec je.

Siht, ki te ne osrečuje oz. imaš odpor do odhoda na siht, pa te enako na dolgi rok unici. Si nejevoljen in se druge okoli sebe spravljas v slabo voljo. Na koncu pa si zagrenjen samotar.

Torej kot sem rekel, dober siht, svoj dom(ne pri starših) in dobra baba.

Lp

Imaš prav. Ampak jaz imam previsok standard in me določeni stvari zmotijo, lahko bi se npr. potrudil okoli ene simpatije še iz par let nazaj k se vidimo, pa ni volje, nočem obveznosti zveze imet. Nočem teženja, ne odgovornosti, ne otrok, ne kreganja , ljubosumja, ne nič kar lahko pride zraven zveze.
In sem single in srečen tudi brez, verjemi.
Čakam na čudež , da pride idealna, kateri se ne bo zgodil, pa sem vseeno srečen. Ker delam kar mi je največje veselje bilo od otroških let, kar sem govoril v srednji šoli da bom delal.. na kar sem že stokrat obupal. In to je največje zadovoljstvo. Ko opravljaš nekaj kar ti je všeč, je to največja sreča in obenem užitek. Se zavedam da je to redko, zato sem tudi toliko bolj srečen.
alien technology
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tedenska srečanja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10513961 (9939) jype
»

Zakaj bi želeli biti srečni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7616504 (14767) judoka

Srečno življenje... (strani: 1 2 3 4 5 )

22331756 (26805) Gandalfar
»

Sreča je...

353911 (2941) tpleko
»

kaj je za vas bistvo življenja (strani: 1 2 3 )

10411332 (8506) igor0203

Več podobnih tem