» »

Tedenska srečanja

Tedenska srečanja

1
2
3

kuall ::

drgač so psihoterapevti bolj brezveze in če moreš dobit neformalnega človeka za pogovor je to vedno boljša opcija. edino to je, da je težko dobit neformalnega človeka, ki ni lolek brez občutka za ljudi.
psihoterapevti se vsaj delajo, da imajo občutek, čeprav ga v resnici tudi oni nimajo.

ko se spoznaš z novim sta oba bolj zagnana in pripravljena na pogovore zato, ker hočeta obadva naredit dober prvi vtis en na drugega, ker je prvi vtis tako važen.

Cruz ::

FormerUser je izjavil:

A ni bolje, da si izbereš takšnega partnerja, ki ti je obenem tudi najboljši prijatelj in s katerim si lahko povsem iskren, tudi glede najtežjih stvari?
To bi bilo idealno, da.

FormerUser je izjavil:

V primeru kakšnih težkih depresij ali psihoz partner seveda ne more nadomestiti psihoterapevta, pri vsakdanjih stvareh, ki jih ima v mislih OP, pa gotovo. Da se lahko nekomu iskreno izkašljaš, kakšno zadevo v detajle predebatiraš, dobiš pogled z drugega zornega kota, kakšen dobronameren nasvet, tolažbo, motiviranje, pozornost, da ne zabredeš pregloboko...
Vsakdanje stvari seveda. Jaz sem kakšne bolj resne težave/dileme mislil, ker imam s tem slabe izkušnje, saj je takoj, ko je nastal prepir/nelagodna situacija (za njo) uporabila njene težave(ki mi jih je zaupala) proti meni in me očrnila. In to se ni zgodilo samo pri eni. Zato zdaj delujem malce bolj defenzivno in več časa potipam preden se odločim za korak naprej.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

solatko ::

uporabnik832 - Začni pri sebi in sicer tako, da boš pričel reševati svoje težave, ki so odvisne od tebe in pri katerih do rešitev, lahko prideš sam. Veš težko boš našel osebe, ki so pripravljene sprejemati težave drugih, saj znajo biti taki razgovori precej mučni in enostranski, od njih pa vsi člani take družbe odnesejo samo negativnost. Obrni se na profesionalne terapevte in najprej sebe spravi do stopnje, ko boš začel na življenje gledat pozitivno, saj ni vse tako črno, kot se ti zdi.
Nobena skupina ti do tega ne bo pomagala, saj se popolnim neznancem, ne boš odprl, vprašanje pa tudi je, če do tega vseeno pride, če so ti vsi sposobni in pripravljeni dati parave nasvete, da se boš ti počutil bistveno bolj pozitiven.

Ugotovi kaj te moti, ugotovi, kaj bi te v določenih okoliščinah veselilo, potem pa začni odstranjevati negativne vplive, enega za drugim, tiste, ki so neodvisni od obnašanja in mnenj okolice. Največja težava zagrenjenih posameznikov je ravno v njihovih glavah in njihovih načinih razmišljanja in reševanja teh težav. Ne zapiraj se vase, izogibaj se krajev ali dogajanj, ki te nervirajo, posveti se avtosugestiji in si dopovedu, da je življenje lepo, uživaj v sprehodih po gozdu in se poizkušaj družit s pozitivnimi ljudmi. Dovolj je, da si zraven, tudi, če v pogovorih ne sodeluješ prav pogosto, se navadi poslušat in se prični polnit s pozitivno energijo.

S časoma bo tvoja komunikacija stekla, naučil se boš uživati v malenkostih in vedno manj te bodo motile negativnosti, ki so že po defaultu nad vsakim človekom.

Dopovedat si moraš, da se ne splača ukvarjat z zadevami, na katere nimaš znatnega vpliva in je sekiranje zaradi neizpolnjenih pričakovanj, neproduktivno in brezvezno.

Ko dobiš prijatelja, ga ne obremeni takoj z vso negativno energijo, ki se dnevno nabira v tebi, saj te bo hitro zapustil, ker ima enako probleme, kot vsak živ človek, je pa pač sposoben jih reševati na drug in drugačen način. Veliko ti bo pomagalo, če bosta skupaj ugotovila, kako se on s temi negativnostmi spopada, da je še vedno pozitiven.

Da bi tedensko dobil skupino ljudi, ki bi se ti popolnoma posvetili in bili pripravljeni vse tvoje prave in namišljene probleme s teboj, je iluzija, ki je ne boš dosegel, če pa boš pričel krepko delati nasebi in odmislil pomoči, ki je ni, boš sčasoma postal človek, ki bo morda zaželjen tudi v čisto vsaki družbi, tako negativni, kot pozitivni, seveda s tem, da boš od takega druženja pobiral samo pozitivno, negativno pa takoj odmislil in pozabil.
Delo krepa človeka

famos ::

Ti iščeš kaj takega ne?

To je verjetno kar težko najti v taki pristni obliki, če nimaš ravno prijateljev še iz mladih dni... Torej takih, ki poznajo tvoje ozadje in vse.

[Michael] ::

kuall je izjavil:

psihoterapevti se vsaj delajo, da imajo občutek, čeprav ga v resnici tudi oni nimajo.

Od kje ti to, imaš izkušnjo ali?

Ker jaz imam izkušnjo in to odlično.
Bolj globokega, razumevajočega in sočutnega pogovora nisem imel z nikomer kot s svojo psihoterapevtko.
Tako, da glede na vprašanja, ki težijo OP-a, priporočam in to privat (70EUR/uro), če si lahko privoščiš.
Moja najboljša naložba do sedaj.

Sem dobil priporočilo za Društvo za razvijanje čuječnosti, ampak se še nisem z nikomer pogovarjal/dobival.
Mogoče poskusiš ti (OP).

Zgodovina sprememb…

Mercier ::

Čuječnost je bolj vase obrnjena zadeva, če sem vse prav razumel. Čeprav bi mogoče lih tak koristila. Jaz sem že razmišljal o tem, sam mam občutek, da sem izrazito nenadarjen za to. Sem bolj pivo kind of guy.

Aja, pozabil, ima kdo izkušnje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mercier ()

TheBlueOne ::

uporabnik832 je izjavil:

;-) je izjavil:

Kere teme pogovora te zanimajo.

Sem napisal:

...bi komentiral kaj, izpovedal kakšno stvar, ki me matra, imam kakšno vprašanje ali dilemo, ki me muči. Preprosto sprotno diskutiranje o najrazličnejših zadevah, ki pridejo in gredo.
Včasih so te zadeve bolj osebne intimne narave, včasih pa tudi bolj splošne.

To so praviloma bolj zenske skupine. :) Pojdi v Cacao in se prisedi kam, verjetno 90%+ takih diskusij. Od tega tipi vecinoma bezimo.

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

poweroff je izjavil:

Hmm, zanimivo, jaz sem moški, pa:

a) ne gledam športa (sploh!) in se torej o fuzbalu ali kakšnih drugih športih ne pogovarjam,

b) avtomobili me ne zanimajo (mogoče kaj v stilu kako se nekaj popravi ali zamenja, pogovori tipa "stari ej, a si videl najnovejši XXXX, kakšne sedeže ima", pa pač ne)

c) pogovorov o "babah" pa sploh ne razumem (recimo tipa "a si vidu uno kakšne *** ima" - WTF naj bi bil smisel takšnega pogovora)?

In zanimivo, kolegi s katerimi se družim, se prav tako ne pogovarjajo o teh rečeh. Vključno s kolegom, ki je avtomehanik.
Tako da kar se mene tiče, to NISO moški pogovori. Mogoče je feministična propaganda, da so to moški pogovori, ampak definitivno to NISO moški pogovori.

Po drugi strani.. ko poslušam ženske, se pogovarjajo o raznih resničnostnih šovih, nekih turških nadaljevankah, itd... ne vem, moji moški kolegi se nikoli ne pogovarjajo o teh rečeh.

This. Edini športi, ki me približno zanimajo, so borilni športi, saj sem tudi sam svoj čas treniral in tekmoval v karateju. Pa še to z leti vedno manj. Avti so mi španska vas, privlačno žensko seveda opazim, ampak nikakor ni moj prvi impulz, da bi s kolegi razpravljal o velikosti oprsja, dekolteju, višini krila...

Je pa res, da tudi o IT-ju ne govorim izven šihta. Če že, se rad pogovarjam o znanosti in eksistencialnih vprašanjih. :) Skratka, dolgočasen sogovornik za večino ljudi.
- Hoc est qui sumus -

[Michael] je izjavil:

Sem dobil priporočilo za Društvo za razvijanje čuječnosti, ampak se še nisem z nikomer pogovarjal/dobival.
Mogoče poskusiš ti (OP).

Čuječnost je kul, jaz imam izkušnjo ravno iz omenjenega društva. Čeprav se na uvodnem tečaju dotakneš zgolj površine tega, kaj čuječnost dejansko je.

Človek, ki ga v tem pogledu izjemno cenim:

- Hoc est qui sumus -

ejresnevem ::

sem tudi sam zelo slab sogovornik/poslušalec...
svojih problemov imam preveč, da bi jih razlagal drugim, kaj šele poslušal njihove.
o ženskah ne razpravljaš o specifičnih lastnostih, ampak samo o direktni kompatibilnosti...
ker si nek informatik, mogoče razumeš povzatek z enostavnim - ja ali ne,
kar ne pomeni, da morajo biti vse mere idealne, ampak dovoljšna kombinacija, da pritegne.
ja, mogoče malo neobičajno gledanje, ampak to mi je razložil en znanec...

T-h-o-r ::

NGOji in društva imajo ponavadi kakšne takšne programe, kjer je na voljo prostor in čas in folk za pogovor.
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Lahko pa OP naredi skupino za nekaj ljudi tukaj.

imagodei je izjavil:

[Michael] je izjavil:

Mogoče poskusiš ti (OP).

Čuječnost je kul, jaz imam izkušnjo ravno iz omenjenega društva. Čeprav se na uvodnem tečaju dotakneš zgolj površine tega, kaj čuječnost dejansko je.

Človek, ki ga v tem pogledu izjemno cenim:

Pa si _ti zase_ odnesel kaj uporabnega? Jaz se bojim predvsem tega, da je stvar strašno kul, jaz pa nekul in bi utrujene kosti bolj spočil na kavču kot blazini. Recimo, hitro razumem ljudi, situacije, umetnost, kaj pa bi moral okušati, vonjati, kaj me dejansko boli, mi pa žena razloži, sicer znam bit v temi.

Kratek odgovor: če ne bi odnesel kaj uporabnega, najbrž ne bi govoril o Čuječnosti v pozitivnem smislu, kajne? ;)

Dolg odgovor: Moral bi si prebrat kakšno knjigo o čuječnosti. Od zgoraj omenjenega Sama Harrisa jo dobiš v obliki audioknjige kar na Youtube (zadeva je KNJIGA, branje traja slabih 6 ur).

Kompromisni odgovor: Odvisno, kaj iščeš zase. Čuječnost kratkoročno pomaga ublažit stres in njegove posledice, zna se ti mal shiftat vrednostni sistem, pogled na svet. Ne gre za neke prelomne zadeve, ampak marsikdaj so drobne reči izjemno pomembne. Če je to tisto, kar iščeš, ti čuječnost priporočam. Če to ni to, potem čuječnost verjetno ni zate.
Na srednji in dolgi rok ob redni meditativni praksi (kar čuječnost je) bojda utegneš doživeti reality-shaking doživetja. Sam Harris se o tem izrazi nekako v stilu, da ni čudno, da so ljudje v preteklosti, ki so se ukvarjali z meditacijo, svoja mentalna stanja v meditaciji, v pomanjkanju boljše razlage, povezovali z božanskimi razodetji, nirvano, ipd. Sam Harris je tu precej jasen: gre za mentalna stanja, ki so lastna možganom, ni nič nadnaravnega v tem. A bojda je olajšanje, ki ga človek doživi v trenutkih "lucidnosti", ko je res prisoten v trenutku, brez presojanja, obsojanja - nepopisno. Še več, baje je "JAZ" samo konstrukt zavesti, ki pravzaprav ne obstaja, vsaj ne v smislu, kot ga pojmujemo običajni ljudje, ki smo praktično ves čas brez smisla izgubljeni v lastnih mislih. Mindfulness meditacija oziroma njene nadgradnje/izpeljanke pa so orodje, ki ti to iluzijo pomagajo razbliniti:

Jaz sicer lastne izkušnje tega (še) nimam. Uporabljam meditacijo za zmanjševanje stresa in upam, da bom nekoč prišel do 4. točke na zgornji sliki. :) Sam Harris je sicer nevroznanstvenik, ki se (med drugim) ukvarja z naravo zavesti in kako le-ta vznikne v možganih, v svoji knjigi (link zgoraj) tudi navaja celo kopico znanstvenih študij, ki domnevno podpirajo njegove hipoteze(?) oziroma to, kar praktiki nekaterih budističnih smeri meditacije opisujejo že tisočletja (minus religiozna navlaka, seveda).
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

;(( mfk je imagodei postal nek njuejdžer, hkrati pa lucidno piše o znanstveni metodi

crniangeo ::

brez heca: kaj pa cerkev?
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

T-h-o-r je izjavil:

;(( mfk je imagodei postal nek njuejdžer, hkrati pa lucidno piše o znanstveni metodi

;)
Ni to newagerstvo. Kot jaz razumem mindfulness oz. sorodne vrste meditacije, gre samo za vajo v perception shiftu. Kot bi zvečer ruknil dva-tri "ta kratke". Oziroma bolj kot če bi od časa do časa skadil DMT ali salvio divinorum. Le da tu aktivno treniraš svoje možgane za dosego določenih stanj.

Vsekakor se vse dogaja v možganih, vse je biologija. Ničesar nadnaravnega ni v tem. Nobene prekinitve kroga reinkarnacije, nobene nirvane, božanskih razodetij...

Se ne izključuje z znanstveno metodo sploh. In fact, Sam Harris je prepričan ateist, skupaj z Hitchensom, Dennettom in Dawkinsom so jih pred časom poimenovali Štirje jezdeci (Apokalipse):

- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

Ja, newagerji veliko govorijo o fiziki in kvantni mehaniki. Zdaj pa folk, ki meditira, govori o boljšem dojemanju realnosti.

Ne gre za dojemanje realnosti kot take. Na koncu se vse dogaja tebi. Subjektivni realnosti ne pobegneš. Ampak, če se vmes boljše počutiš, je najbrž vredno.

Drugače pa vem, o čem govoriš. Ravno v spodnjem klipu Sam Harris kritizira Depaka Chopra (15 min):
- Hoc est qui sumus -

@imagodei

Tnx. Bom začel s knjigo, pa bom videl dalje.

Mercier je izjavil:

@imagodei

Tnx. Bom začel s knjigo, pa bom videl dalje.
Če se ti bo zdelo zelo dolgočasno oz. se ne boš nikakor mogel sprostiti pri/z meditacijo, ti priporočam dihalne vaje, ki v trenutnem obdobju pripadajo Wim Hofu.

Video:

To lahko delaš namesto meditacije in/ali pred meditacijo. Bo veliko lažje meditirati po opravljenih vajah, ker boš zelo sproščen(pa malce zadet).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cruz ()

Polni ste trikov. :) Tnx.

Cruz je izjavil:

Če se ti bo zdelo zelo dolgočasno oz. se ne boš nikakor mogel sprostiti pri/z meditacijo, ti priporočam dihalne vaje, ki v trenutnem obdobju pripadajo Wim Hofu.

Video:

Že po uvodnih besedah je videt, da prodaja bulšit. Stres zato, ker narobe dihamo? Wow.

Ne rečem pa, da same vaje, brez ideološke navlake, mogoče ne pomagajo. Sicer ne vem, kako bi hiperventilacija bila sama po sebi koristna, ampak OK...
- Hoc est qui sumus -

c3p0 ::

Pranayama je precej stara zadeva, Wim Hof tu ni nič novega odkril. Se pa mu medicina vseeno čudi in možakar drži kar nekaj svetovnih rekordov.

Tako, da ga ne bi kar iz kavča obsodil, da samo nekaj naklada.

judoka ::

Še več, baje je "JAZ" samo konstrukt zavesti, ki pravzaprav ne obstaja, vsaj ne v smislu, kot ga pojmujemo običajni ljudje, ki smo praktično ves čas brez smisla izgubljeni v lastnih mislih. Mindfulness meditacija oziroma njene nadgradnje/izpeljanke pa so orodje, ki ti to iluzijo pomagajo razbliniti:

"Jaz"(karakter-->mentalno-custvene navade in avto-odzivi na zunanje dogodke) je konstrukt pod-zavesti in ne zavesti.
Zavest je "stvar" ki zaznava misli, custva in telo a hkrati ni nic od tega. Tisti ki priblizno pravilno meditira bo razumel to definicijo.

Cujecnost (mindfulness) je v bistvu trening koncentracije (potrebna za meditacijo). Ce nekdo trenira cujecnost (zavedanje misli-custev-telesa iz trenutka v trenutek) bo potreboval vrhunsko
koncentracijo in ogromno volje. Ko zacnemo s tem so obdobja cujecnosti zelo kratka, ponavadi zadostuje 1 misel, dogodek da psiha prestavi na avto-pilota--->"train of thought". S casom in trudom se
koncentracija drasticno zboljsa. Je pa uspesnost precej odvisna od life stila.

Glede Win hofa pa tole.. Sam sem za foro probal in ugotovil da je ena runda dihanja ki ga uci vrhunska za sprostitev pred meditacijo kot je ze nekdo povedal.
Definitivno pa to ni pranayama.

imagodei je izjavil:

Že po uvodnih besedah je videt, da prodaja bulšit. Stres zato, ker narobe dihamo? Wow.

Ne rečem pa, da same vaje, brez ideološke navlake, mogoče ne pomagajo. Sicer ne vem, kako bi hiperventilacija bila sama po sebi koristna, ampak OK...
Ja, my bad, sem hotel nastaviti na minuto, ko začne z vajo, ker res ogromno naklada. Od tega človek živi, se razume, sama vaja pa je kar kul. Probaj, meni pomaga.

Zgodovina sprememb…

imagodei je izjavil:

Tudi jaz mislim, da je čuječnost kul, kakor tudi psihoterapija, ki je neke vrste trening čuječnosti.
Globje kot raziskujem to področje, bolj mi je všeč.
Hvala ti za Sama Harrisa.

Ni za kaj. Sam Harris je kul, tudi kot politični/kulturni komentator, če ga zares poskusiš razumet in se ne ustaviš pri prvi besedi, ki te zmoti (Google: Sam Harris vs Ben Affleck).

Skratka, meni je pri treningu čuječnosti najhuje ravno najti čas. In ko ga končno imam, me pogosto zavede v avtopilota in bi raje pogledal kakšno serijo z možgani na off, kot pa aktivno treniral ;) Ali pa, če se lotim, postanem izjemno zaspan in ne pridem skozi formalno vajo.

Če ima kdo kak nasvet, se priporočam (judoka? Je videt, da imaš nekaj treninga že za sabo?)
- Hoc est qui sumus -

bi lahko prosil za res kratek povzetek (attention span in to) te čuječnosti?
kaj izveš novega, česar ne bi vedel drugače, zakaj in kako bi ti to koristilo?
nekih posebnih stresnih situacij nimam, če odštejem računovodjo,
ki se (izgleda) ne spozna dovolj na svoj posel in je presenečen nad
prilivi.

imagodei je izjavil:

Ni za kaj. Sam Harris je kul, tudi kot politični/kulturni komentator, če ga zares poskusiš razumet in se ne ustaviš pri prvi besedi, ki te zmoti (Google: Sam Harris vs Ben Affleck).

Skratka, meni je pri treningu čuječnosti najhuje ravno najti čas. In ko ga končno imam, me pogosto zavede v avtopilota in bi raje pogledal kakšno serijo z možgani na off, kot pa aktivno treniral ;) Ali pa, če se lotim, postanem izjemno zaspan in ne pridem skozi formalno vajo.

Če ima kdo kak nasvet, se priporočam (judoka? Je videt, da imaš nekaj treninga že za sabo?)

Life=trening.
Specificne vaje so samo zacetni pripomocek ker imamo po defoltu slabo koncentracijo in sibko voljo in nam pomagajo da se namensko posvetimo treningu. Ampak ce je um
cez dan in ko spimo 97% casa v kaosu bo imel ta trening limite ki jih hitro dosezemo. Ergo zakaj velika vecina ljudi ki meditira nima nobenih prakticnih med.izkusenj. Povedano drugace, ostat mindfull v (recimo) socialnih stikih je top trening in izziv. Meni osebno to vedno povzroca probleme in takrat me zelo hitro odnese na avtopilota. Ko si enkrat na avtopilotu um deluje po principu asociacij ( ena stvar prinese drugo), takoj mine ura/dve/dan preden se sploh zavemo da smo na avtopilotu. Eden od trikov izhaja iz borilnih vescin kjer izkoristis moc nasprotnika proti njemu. Glede na to da je umski tok v vecini mehanski (princip asociacije) lahko izkoristimo njegove predvidljive navade. Identificiras najbolj pogosta ponavljanja in jih spremenis v trigerje za self-check/cujecnost mode.

Ovire so zelje.
Iz stalisca vzrok-posledica se vprasaj katere stvari so ti ovira pri cujecnosti. Skenslaj vzroke (tiste ki lahko)--->spremeni posledice.

Pri tradiciji hinduizma/budizma se trening meditacije zacne z "to pocni"/"tega ne pocni". Etika. Zakaj? Ker ima vsaka mentalno/custvena/telesna navada svoje posledice, ljudje pa smo na avtopilotu prakticno konstantno in tega niti ne vidimo. Torej kaj hrani zavest in kaj hrani podzavest (avtopilota--->zelje)? Par primerov:
- Sanjarjenje
- Razmisljanje o preteklosti-prihodnosti
- Aktivnosti kjer se zavest izklopi (tv, igre, soc. stiki,...) -

Skenslas zelje= koncentracija boljsa (ker se jača v temu procesu) = mindfulness boljsa
Cujecnost in koncentracija sta direktno povezana. Tisti ki bo probal bit mindfull cez cel dan (ne zgolj skozi urco vaj) bo takoj ugotovil da je to energijsko zelo zahtevno (dokler to ni defoult stanje), ker pac nismo navajeni. Navajeni smo na avtopilot stanje, kjer um reciklira en in isti bs sam od sebe.
Zato obstajajo Pranayame in podobne vaje ki dvigujejo energijski nivo.

aha, fajn... no, izgleda, da ne pasem not...

Samo, če imaš težave s kratkim attention spanom (tvoj prejšnji post tako pravi), potem je čuječnost lih zate... :P
- Hoc est qui sumus -

yeah, well... what?

Dosti je odvisno od okoliscin kjer si, kar je jasno v ekstremih. Severnem Korejcu nobena "cujecnost" oz. druga instant modrost ne bosta pomagali.

Naceloma iz vseh starih modrosti ugotovis, da te silijo k odrekanju, kar seveda olajsa napor, potem te prisilijo se v dolgcas, kar seveda rezultira v drugacnih pomislekih, ker imas kar naenkrat zanje cas. In naceloma je prav tako, samo ni ti treba potem biti vecno hvalezen, da so ti to pokazali in se pokoriti se x drugim pravilom, ki jih taksna gibanja rada prinesejo s sabo, v prvi vrsti razne religije.

Naceloma je tako, da zna biti, da si v brezizhodni situaciji ali pa vsaj v zelo tezki, pomagati ti pa skusajo taki, ki dejansko brez skode za druge lahko rece f*** o** sistemu in se posvecaju nicemur.

Skratka osvobodi um, najdi ravnotezje, ukvarjaj se s sabo itn. so za marsikoga nedosegljivi luksuzi in to se ne da dopovedati arogantnim modrecem. Tisti, ki jih je breme zivljenja pokopalo ne morejo tarnati, tisti, ki pa so nasli "oh in sploh modrost" pa najdejo prekleto veliko casa, da o tem peglajo druge.

jype ::

TheBlueOne je izjavil:

Skratka osvobodi um, najdi ravnotezje, ukvarjaj se s sabo itn. so za marsikoga nedosegljivi luksuzi in to se ne da dopovedati arogantnim modrecem.
Jaz sem eden redkih kapitalistov, ki mu zna povedat, da je socializem v njegovem interesu.

Škoda, da ostali bogataši sabotirajo napredek, ki bi brez težav vsem zagotovil duševni mir in dostojanstvo.

TheBlueOne je izjavil:

Dosti je odvisno od okoliscin kjer si, kar je jasno v ekstremih. Severnem Korejcu nobena "cujecnost" oz. druga instant modrost ne bosta pomagali.

Naceloma iz vseh starih modrosti ugotovis, da te silijo k odrekanju, kar seveda olajsa napor, potem te prisilijo se v dolgcas, kar seveda rezultira v drugacnih pomislekih, ker imas kar naenkrat zanje cas. In naceloma je prav tako, samo ni ti treba potem biti vecno hvalezen, da so ti to pokazali in se pokoriti se x drugim pravilom, ki jih taksna gibanja rada prinesejo s sabo, v prvi vrsti razne religije.

Naceloma je tako, da zna biti, da si v brezizhodni situaciji ali pa vsaj v zelo tezki, pomagati ti pa skusajo taki, ki dejansko brez skode za druge lahko rece f*** o** sistemu in se posvecaju nicemur.

Skratka osvobodi um, najdi ravnotezje, ukvarjaj se s sabo itn. so za marsikoga nedosegljivi luksuzi in to se ne da dopovedati arogantnim modrecem. Tisti, ki jih je breme zivljenja pokopalo ne morejo tarnati, tisti, ki pa so nasli "oh in sploh modrost" pa najdejo prekleto veliko casa, da o tem peglajo druge.

Kdo te sili?

Ce se odpoves dolocenim uzitkom je to zgolj zato ker ugotovis da akumulacija le teh nima smisla. Ce zate ima...pac nadaljujes.

Kako imas lahko svoboden um ce neprestano rabis in isces uzitke in ostajas v isti percepciji cel life in kako ti je lahko ne-dolgcas ce ponavljas ene in iste stvari in kako je "ukvarjanje z sabo" luksus? Rabis tocno 0 denarja.

jype ::

judoka je izjavil:

Rabis tocno 0 denarja.
Če ne bi starši skrbeli zate, bi razumel, zakaj je tvoja trditev napačna.

vostok_1 ::

jype je izjavil:

Škoda, da ostali bogataši sabotirajo napredek, ki bi brez težav vsem zagotovil duševni mir in dostojanstvo.

Zanimiva misel.

Why so?
Kdaj pa so plebsi komurkoli odrezali vrat?
Ultrabogati so vedno živeli v miru in spokojnosti kar se tega tiče.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

[Michael] je izjavil:

Od kje ti to, imaš izkušnjo ali?

Ja imam izkušnjo. Sem sprobal čez 10 različnih psihoterapevtk.
Stvar je res dobra. Vsako srečanje je zelo zanimiva stvar, pa tudi precej erotična, ko se gledata.
Ampak potem po kakšnih malih znakcih vidiš, da ti tudi te psihoterapevtke nasprotujejo v tvojih ciljih ali te po ovinkih kritizirajo. To pa delajo ljudje brez občutka. Ali pa sem jaz tako drugačen, da drugače razmišljam in se težko ujamem s komerkoli.
Sej večinoma te psihoterapevtke samo poslušajo in te pustijo, da se razgovoriš, kar vsekakor podpiram, ker meni poslušat ljudi je mučno. Ampak ko pa enkrat pridejo do besede si kar mau razočaran ponavadi. :))

No to je en zanimiv fenomen: če te en samo posluša ves čas si o njem ustvariš neko idealizirano podobo. Ko spregovori pa vidiš, da ni nič posebnega, da si si ga malo drugače predstavljal, kaj se plete v njegovi glavi.
To gre tudi v nasprotno smer: če si ti stalno tiho in poslušaš te bodo ljudje kar malo idealizirali in te imeli kr precej radi. Pol pa ko spregovoriš zna bit nevarnost, da bodo razočarani nad teboj zelo velika.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

tikitoki ::

uporabnik832 je izjavil:

Vsake toliko časa, nekje bi rekel dvakrat tedensko imam potrebo, da bi komentiral kaj, izpovedal kakšno stvar, ki me matra, imam kakšno vprašanje ali dilemo, ki me muči. Preprosto sprotno diskutiranje o najrazličnejših zadevah, ki pridejo in gredo.
Včasih so te zadeve bolj osebne intimne narave, včasih pa tudi bolj splošne.

Ne bom rekel, da ta forum ni priročen za te stvar, a po drugi strani se ne mislim prerekati s kopico anonimnih uporabnikov o katerih ne vem nič. Druga stvar je pa tudi, da vse kar tukaj napišeš ostane zapisano nekje. Ni to nujno nekaj groznega, a imam malo pomislekov glede tega.

Kakšen predlog, kako še drugače pristopiti k tej zadevi ?

Najbolj bi mi ustrezala kakšna skupina nekje do 5 ljudi, ki se dvakrat tedensko sreča in pod kakšnim vodstvom nekoga, pa naj si bo to nek terapevt ali kaj podobnega.

Kakšen predlog?

Imas namenske skupine. Poglej, ce katera ustreza tvojim potrebam. Mogoce kaj najdes. V ameriskih filmiv ima obcasno prikazane tovrstne skupine.

Po drugi strani pa mi pade na misel, da so prijatelji primerni za debatiranje.

Slotech je prevelika greznica, da bi bil primeren. Lahko pa probas kak drug forum.

c3p0 ::

judoka je izjavil:

"Jaz"(karakter-->mentalno-custvene navade in avto-odzivi na zunanje dogodke) je konstrukt pod-zavesti in ne zavesti.

Nekatere filozofije rečejo jazu "lažni jaz" oz. false ego. Pravi ego pa da je nekaj druga.

judoka je izjavil:

Definitivno pa to ni pranayama.

Pranayama dobesedno pomeni kontrola diha, različnih vaj z različnimi nameni je na stotine.

kuall je izjavil:

No to je en zanimiv fenomen: če te en samo posluša ves čas si o njem ustvariš neko idealizirano podobo. Ko spregovori pa vidiš, da ni nič posebnega, da si si ga malo drugače predstavljal, kaj se plete v njegovi glavi.
To gre tudi v nasprotno smer: če si ti stalno tiho in poslušaš te bodo ljudje kar malo idealizirali in te imeli kr precej radi. Pol pa ko spregovoriš zna bit nevarnost, da bodo razočarani nad teboj zelo velika.
To je značilnost sebičnega človeka. Sem tudi jaz bil včasih tak in idealiziral človeka ter bil potem razočaran, zdaj pa se (uspešno) trudim, da ne.

Zgodovina sprememb…

Se strinjam. Po moje sem precej sebičen. To na koncu seveda meni najbolj škodi.

FormerUser ::

Ko je že govora o meditaciji, morda kakšen predlog uporabne vaje 5 minut pred javnim nastopom. Kako se dovolj sprostiti, obvladati cmok v grlu in se hkrati dovolj "naspidirati", da bo izvedba uspešna.

Poglej si tiste dihalne vaje, ki sem jih objavil v tej temi.

Priporočam tudi magnezij(šumeča tableta), te zelo sprosti in ublaži anksioznost.

Za naspidiranje pa 10 burpeejev.

Sicer pa si Hipatija, nima smisla, da bi se karkoli bala!

Zgodovina sprememb…

kuall je izjavil:

Ja imam izkušnjo. Sem sprobal čez 10 različnih psihoterapevtk.
Ampak potem po kakšnih malih znakcih vidiš, da ti tudi te psihoterapevtke nasprotujejo v tvojih ciljih ali te po ovinkih kritizirajo.

Huh, potem imaš precej več izkušenj kot jaz, sedaj te razumem, čemu tvoja zamera.
Jaz svoje ne morem prehvalit, nikoli mi ni nasprotovala v mojih ciljih ali me kritizirala. Ker bi težko rekel še za kako drugo osebo v mojem življenju, razen psa seveda, ki brezpogojno izkazujejo ljubezen.
Včasih mi je nastavila ogledalo ali mi pokazala njen pogled na neko stvar, ampak vedno je bila pri tem spoštljiva.
Moja me ni samo poslušala, je tudi kaj povedala, ko se ji je zdelo potrebno.
Mogoče poskusiš še kako, ker definitivno niso vse take kot si ti opisal, tako kot pri drugih poklicih, imaš dobre in boljše.
Predvidevam, da si dobil terapevtko preko napotnice?
Veš kako pravijo, malo denarja, malo muzike :)

poweroff ::

Jaz ne uporabljam nobene posebne vaje. Preprosto grem gor, odmislim vse scenarije in začnem govoriti. In potem steče samo od sebe.
sudo poweroff

Ah kakšne napotnice, nisem tak hud primer, mi ne pripada. V bistvu vržem 100€ na teden za psihoterapije in masaže zarad erotičnega elementa, ki je zravn. Moram zmanjšat na 50€. So mi psihoterapije kej pomagale, da sem sam sebe izboljšal? Ne. So pa zanimive. Če bi imel punco bi pa za njo zapravil teh 100€ če bi rabila oziroma bi šparal.

poweroff ::

Resno? Psihoterapije kot social chit-chat? Masaže zaradi erotičnega "elementa"???

Očitno imaš resne težave... kaj ko bi se začel ukvarjati s kakšno stvarjo, ki bi ti predstavljala izziv? Recimo za začetek si lahko na računalnik namestiš Linux... ;)
sudo poweroff

uporabnik832 ::

FormerUser je izjavil:

Ko je že govora o meditaciji, morda kakšen predlog uporabne vaje 5 minut pred javnim nastopom. Kako se dovolj sprostiti, obvladati cmok v grlu in se hkrati dovolj "naspidirati", da bo izvedba uspešna.

12. RAZLIČNE METODE SPROŠČANJA
https://www.bb.si/doc/diplome/Omers_Fra...
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Osebnostna rast

Oddelek: Loža
265439 (2942) Cruz
»

Kaj za vas pomeni sreča, srečno življenje? (strani: 1 2 3 )

12916110 (11574) XLapse
»

Uhajanje misli, zmedenost (strani: 1 2 )

5710326 (8170) Avenger

kako se čustveno oddaljit od osebe (strani: 1 2 3 )

13320502 (17207) FormerUser
»

Kakšne imate izkušnje z online dating stranmi? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36885336 (77384) Yosh

Več podobnih tem