Forum » Operacijski sistemi » Suse8.2PRO in USB -Na pomoč!
Suse8.2PRO in USB -Na pomoč!
iso2000 ::
Kot prvo naj povem, da sem za sedaj novinec v okolju Linux, vendar se mi zdi stvar vedno boljša! Nikakor pa ne morem prepričat sistema, da bi mi kaj zaznal, kar priklopim na USB - čitalec kartic, flash disk, ali printer. Ob zagonu, ko se sistem nalaga mi pri hotplugging sporoči "done" in tam izgleda vse ok. Pa vendar mi potem nič ne zazna. Sigurno obstaja precej enostavna rešitev? Kako preverim, če so USB-ji res aktivirani. Prosim, za kakšen nasvet.
Sistem je pa Athlon 1.2, Epox 8rda+, 512MB, posebej disk za Suse. Bios na plati je zadnji, driverje za nVidio sem tudi naložil.
Sistem je pa Athlon 1.2, Epox 8rda+, 512MB, posebej disk za Suse. Bios na plati je zadnji, driverje za nVidio sem tudi naložil.
ješ ::
Za vsako od teh zadev potrebuje? gonilnik. How to get USB devices working under Linux potem nastavi printer z YaST-om.
iso2000 ::
Imam Suse8 .2 PRO.
jes: Kako to misliš gonilnik - moj printer je v Yastu možno izbrati in preko paralelnega priključka deluje bp. ČE pa ga nastavim na USB port, se ne zgodi nič! Tudi pri zaznavanju naprav, ga preko USB-ja ni zaznal, na paralelnem pa takoj!?
jes: Kako to misliš gonilnik - moj printer je v Yastu možno izbrati in preko paralelnega priključka deluje bp. ČE pa ga nastavim na USB port, se ne zgodi nič! Tudi pri zaznavanju naprav, ga preko USB-ja ni zaznal, na paralelnem pa takoj!?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Novi SuSE v10.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9817 (7268) | kriko1 |
» | Vprasanja glede linuxa (suse linux) (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5544 (4636) | kriko1 |
» | Suse 9.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5206 (4492) | moj_nick |
» | Problem pri SuSE inštalacijiOddelek: Operacijski sistemi | 971 (793) | moj_nick |
» | LPT porti in linux...Oddelek: Operacijski sistemi | 2562 (2369) | Trojaner |