Forum » Operacijski sistemi » KDE & themes = problemi!
KDE & themes = problemi!

Jebiveter ::
Torej... kot novopeceni (no ja, 2 meseca) uporabik linuxa si ga, razumljivo, zelim prilagoditi za cimhitrejse delo itd. No, in tako sem si nabavu eno dobro KDE temo (.theme fajl) in jo pac poskusu uporabit. A je nekaj slo narobe...
Temo mi je sicer nalozilo a je takoj po tem ko sem stisnil Apply je zacel nekaj ruzit po disku. Stvar se mi je zdela sumljiva, zato sem takoj spremenil na prejsnjo temo in po potrdil. Nakar je stvar zacela se bolj ruzit! zato sem se odlocil, da se odjavim in prijavim nazaj, mogoce bo kaj bolje.
A vidi zlomka, ko se zelim na novo prijavit se ne nalozi nix, se ne pojavi niti "KDE spash screen"! Samo nekaj disk srota! Seveda, ce se prijavim kot root tega problema ni.
Takoj mi je blo jasno, da je nekaj narobe z nastavitvami KDEja. Bo vecurnem iskanju problema in tezave med uporabniskimi nastavitvami KDEja (~/.kde) in po pregledu outputa googla sem stvar resil tako, da sem "odstranil" oz. premaknil .kde mapo. Sedaj se KDE normalno nalozi a kaj ko brez mojih prejsnih nastavitev (razumljivo).
Zanima me... kako ugotoviti kateri config fajl dela pizdrije in kaj popravit? Nikakor ne morem najt napake, ker mi niti malo ni jasno kaj je sploh narobe!
Anyone? Gandalfar, Brane2,... any ideas?
Vnaprej hvala.
Temo mi je sicer nalozilo a je takoj po tem ko sem stisnil Apply je zacel nekaj ruzit po disku. Stvar se mi je zdela sumljiva, zato sem takoj spremenil na prejsnjo temo in po potrdil. Nakar je stvar zacela se bolj ruzit! zato sem se odlocil, da se odjavim in prijavim nazaj, mogoce bo kaj bolje.
A vidi zlomka, ko se zelim na novo prijavit se ne nalozi nix, se ne pojavi niti "KDE spash screen"! Samo nekaj disk srota! Seveda, ce se prijavim kot root tega problema ni.
Takoj mi je blo jasno, da je nekaj narobe z nastavitvami KDEja. Bo vecurnem iskanju problema in tezave med uporabniskimi nastavitvami KDEja (~/.kde) in po pregledu outputa googla sem stvar resil tako, da sem "odstranil" oz. premaknil .kde mapo. Sedaj se KDE normalno nalozi a kaj ko brez mojih prejsnih nastavitev (razumljivo).
Zanima me... kako ugotoviti kateri config fajl dela pizdrije in kaj popravit? Nikakor ne morem najt napake, ker mi niti malo ni jasno kaj je sploh narobe!
Anyone? Gandalfar, Brane2,... any ideas?
Vnaprej hvala.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

mathjazz ::
Za začetek povej, o kateri temi govoriš in kero distribucijo Linuxa (različico KDE) uporabljaš. Pa naštej še podatke o strojni opremi. Se mi je že namreč zgodilo (na starem računalniku), da je bila tema pač preveč požrešna za moje pogoje, zato se je dogajalo *svashta*.
www.getfirefox.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KDE dosegel milijon prispevkov programske kode (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 11228 (7722) | driver_x |
» | Gnome ali KDE? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 10210 (4923) | Kostko |
» | Vprasanja glede linuxa (suse linux) (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5609 (4701) | kriko1 |
» | Linux- par vprasanj o Window MAnagerjih...Oddelek: Operacijski sistemi | 1892 (1677) | CCfly |
» | Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3842 (3223) | TICKO |