Forum » Loža » Curve - več kartic v eni
Curve - več kartic v eni
DjTonic ::
Že nekaj let uporabljam Curve, sedaj 2 leti sem imel Metal in vse ok. Letos pa sem šel na free plan, saj ne potrebujem več dodatnih storitev. Podpora pa vedno zelo odzivna, sedaj sicer nisem nič testiral, ampak, ko sem imel Metal so v parih minutah, do ene ure odgovorili. Lahko samo pohvalim.
J.McLane ::
Meni tudi, več dni, pišem jim pa zato ker če kliknme "Enable Curve Pay" se vrti tisti kolešček v nedogled in nimam možnosti uporabe ure ali telefona za plačevanje, edini razlog zakaj sem sploh šel na Curve. Prvi response, ki sem ga dobil od njih je bil naj odstranim kreditno kartico in jo ponovno dodam, ampak kako če ti pa zadnje kreditne ne pusti izbrisat, ker je default. Sem poskusil z drugo kartico in prvo brisal, pa z oobema... vse isto.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
tac ::
curve pay že nekaj časa ne dela več, vsaj meni. Možen obvoz preko google pay, tam notri daš curve kartico in potem dela.
delavec44 ::
Kolikor je meni znano je curve pay podprt samo v državah kjer še nimajo google ali apple pay. Ne vem niti zakaj bi moral imeti oboje.
J.McLane ::
Aha, potem je pa zgleda drugi vzrok, da mi z uro ni delalo plačevanje, sem dodal Curve v Gpay.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
eEdbM ::
Karen ::
Kaj se potem splača za plačevanje z NFC preko telefona? Apple pay deluje na tem principu?
Meni na Amazfit Balance smartwatchu normalno dela Curve plačilo (v bsitvu se da gor samo Curve dat od teh znanih zadev, nobena slo ne podpira, vsaj takrat ni) - no še prejšnji teden je delala normalno, in to v tujini (non-eu, tretja država, drug kontinent, verjetno se ni v zadnjem tednu zgodilo nič pretresljivega).
Buggy ::
Se oproscam, ce je bilo kje ze povedano. Ali Curve lahko z isto kartico lahko sobiva na dveh napravah/telefonih in ce ne, je potrebno pri prehodu na nov telefon prej odstraniti karticno/app na starem?
Sedaj imam povezan Curve tudi na Gpay, je tudi na google strani potrebno pri prehodu kej uredit, da ni kasneje problemov...ce je kdo imel podoben "problem"?
Sedaj imam povezan Curve tudi na Gpay, je tudi na google strani potrebno pri prehodu kej uredit, da ni kasneje problemov...ce je kdo imel podoben "problem"?
Sem sprva domneval drugace ampak izgleda so placilne metode vezane na account+device, ne samo na account: gpay prikaze 'encrypted on this device' in potem seznam, pri racunu preko spleta pa ne kaze istih, kar je resnicno bolj varno.
...torej ce prav razumem ne gre (tudi phone-ura). Pa je treba pri menjavi naprave, kej uredit prej, da ne prides v kaksen neskoncen loop? Verjetno je kdo ze menjal telefon.
Seveda mora iti! Vcitas na obeh napravah loceno, ker je enkriptirano in varnostno omejeno, da ti ne more vsak kekec, ki najde dostop do tvojega maila, delati zgage. Denar/provizije morajo sicer kroziti, nadzorovano.
Kvothe ::
Ima še kdo težave z zavračanjem Curve plačil iz strani banke? Namreč pri Sparkasse Slovenija karticah se mi dogaja, da mi banka vsako drugo plačilo preko Curve kartice zavrne napram temu, da so za moje kartice Curve t.i. "whitelistali". Težava naj bi bila z routingom plačil (enkrat gre preko t.i. "Dublin", drugič preko "Vilnius").
Ne vem, če imam sploh kakšno slabo izkušnjo - razen tisto, da če nimaš topshit naročnine, da ti računa precejšnjo provizijo na 'komercialne' kartice a la Revolut Pro, kar sicer lahko pretakneš na drugo kartico, samo potem ne moreš uporabljati za ojačan cashback, toliko pa spet ni (približno racionalne) potrošnje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()
Mah skozi imajo neke probleme z dvojnimi plačili. Potem pa traja, da se zadeva uredi. Seveda v Curve appu tega sploh ni videti, banka krivi pa njih kar potrjuje tudi Curve podpora.
barakus ::
Ne vem, če imam sploh kakšno slabo izkušnjo - razen tisto, da če nimaš topshit naročnine, da ti računa precejšnjo provizijo na 'komercialne' kartice a la Revolut Pro, kar sicer lahko pretakneš na drugo kartico, samo potem ne moreš uporabljati za ojačan cashback, toliko pa spet ni (približno racionalne) potrošnje.
O kakšnih provizijah to govoriš?
Drugače jaz že kako leto ali dve nimam težav s curve. Uporabljam curve vsak dan prek telefona z g wallet, naredim več transakcij na dan in nazadnje je zavrnilo 2 leti nazaj. Nisem pa nikoli bil pozoren ali so bile kake dvojne transakcije.
Tudi Curve nudi razne ugodnosti za bolj zahtevne uporabnike. Curve na Revolut Pro in podobne kartice vcepi 2,5% provizije z osnovnim planom, Metal pa ne ampak meni osebno ne upraviči naročnine.
Ps: telefon, brez očal, tema
Ps: telefon, brez očal, tema
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()
Vcreaj dobil fizicno Curve kartico, ki pa ima iste CVT in ostale stevilke kot, ze tista ki sem jo imel. Aktiviral sem jo, zdej jo mislim potegnil se v G wallet da bom placeval brezsticno.
Je potrebno na terminalu potem kaj odreti se od curve, ali gre vse preko velikega brata googla?
Je potrebno na terminalu potem kaj odreti se od curve, ali gre vse preko velikega brata googla?
Kdo ve, na free paketu, če ti poteče veljavnost fizične kartice in ti pošljejo novo, ti zaračunajo dostavo?
Mislim, da nazadnje niso. Fee za 'komercialne kartice' preko osebnega free računa ni 2,50% ampak 1,50%.,
Je komu uspelo s supportom uredit (dost hitro) zadeve. Na novem device-u ne dobivam SMS verifikacijskih kod. Ne dobim je niti ko zelim verificirat telefonsko stevilko, ker sem jo zgleda preveckrat spremenil (odstranjeval sem 0 pri klicni kodi 041, ker jo sam nazaj prilepi, ceprav ima internacionalni format +386)
Zadeva drugac cist lepo funkcionira. Tako fizicna kartica, kot placevanje s telefonom. Problem je ker Curve ne morem dodat v Google wallet, saj ne dobim verifikacijske kode.
Na stari napravi sem Gpay komot uredil, preden sem sel na novo sem vse na stari tudi izbrisal. Supp (bot in agent) mi pravi da naj verificiram telefonsko stevilko...ja kako bozju mater, ce pravi da je too many changes, contac support FFS!!!!! in oni men naj verificiram mobile phone number...resno?
Zadeva drugac cist lepo funkcionira. Tako fizicna kartica, kot placevanje s telefonom. Problem je ker Curve ne morem dodat v Google wallet, saj ne dobim verifikacijske kode.
Na stari napravi sem Gpay komot uredil, preden sem sel na novo sem vse na stari tudi izbrisal. Supp (bot in agent) mi pravi da naj verificiram telefonsko stevilko...ja kako bozju mater, ce pravi da je too many changes, contac support FFS!!!!! in oni men naj verificiram mobile phone number...resno?
Danes me pingajo preki in-app support kanala, kdaj me lahko poklicejo. Jim dam uro in ewo. Poklicali tocno takrat. Sli smo cez standardna varnostna vprasanja, da sem to res jaz in na koncu ugotovili, da z moje strani je vse kewl in je ocitno bug nekje v app-u. Agentka ocitno ni mogla resit zadeve in predala level visje. Prosil sem jih samo da naj ne "popravljajo" prevec, ker NFC s CURVE mi dela in naceloma G-pay niti ne rabim. Po manulano sprozenih testnih SMS-jih tega se vedno nisem dobil. Sumijo na to kar sem ze sam namignil in sicer mi je poleg internacionalne stevilke (format +386) lima vedno zraven se niclo operaterja al se je pa v bazi nekaj zalokalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google pay/Samsung pay (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 38492 (688) | PARTyZAN |
» | Plutus (Visa kartica + cashback) (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 20013 (1859) | buttcrack |
» | Vivid Money (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 100306 (5238) | Recordman |
» | Google Wallet podprl Slovenijo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 19054 (5022) | amacar |
» | Placevanje s telefonom (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 46497 (19069) | Excavator |