Forum » Loža » "Za evro in dvajset centov nas je LPP zvlekel na sodišče"
"Za evro in dvajset centov nas je LPP zvlekel na sodišče"
Temo vidijo: vsi
tikitoki ::
Gagatronix je izjavil:
Vazno da se glupatorji pri LPP spomnijo ponudit letno LPP karto (ki velja od 1.1. do 31.12., ne eno leto od nakupa) za 365 eur.
barabe so zagotovo to pobrale od par 100 primerljivih sistemov, ki začuda vsi uporabljajo enak sistem. Pa hočeš slišat še večji kriminal. Tudi mesečna velja samo od prvega do zadnjega v mesecu ne glede na to kdaj jo kupiš.
Kje pa si to bedarijo dobil? Mesecne vozovnice ne veljajo od prvega do zadnejga v mesecu.
veljajo po tvoje 30 dni od nakupa? al si se prišel delat pametnega, da v bistvu velja od prvega v mesecu do petega v naslednjem?
Tolk, da vemo al pametuješ v tri dni, al ne razumeš konteksta debate?
Dejstvo je, da navajas napacne podatke. Pa se lahko sedaj napihujes k zaba do nezavesti.
Invictus ::
In kaj ima potem tvoje nakladanje o minusu in zaupanju veze? Seveda ti zaupajo, da greš eno vožnjo v minus, če si jim že v naprej plačal 5 funtov ekstra, ki jih ne boš dobil, če ne pokriješ minusa.
In zakaj tega nima Urbana? Saj je izdelava 10 EUR.
Več kot simple lahko pokrijejo eno jebeno vožnjo in dajo kartico v minus.
Država bi morala tožiti LPP zaradi nepotrebnih stroškov...
Kaj ti spet ni jasno, a ti odžiramo posel zastopanja na sodišču?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
poweroff ::
Kaj jih potem ovira, da manipulativnih stroškov ne zvišajo na npr. 400€? Saj se bi vsak strinjal, kdo pa sploh bere splošne pogoje?
To, da so javno podjetje in si ne morejo cen izmišljevat, kot paše direktorju.
Ja, ravno zmišljevati se ne morejo, lahko pa malo polobirajo, da se spremenijo predpisi (erm, "uskladijo se z dejanskim stanjem"), pa dosežejo isto. Rezultat je na koncu enak, pravno gledano je pa seveda povsem drugače...
Meni se kazen 40€ ne zdi problematicna. Je pa, da zaradi tega hodis na sodisce.
Saj problem je v tem, da to uradni ni kazen, pač pa "strošek". Ne vem, a so (ste) pravniki povsem izgubili kompas in ne vidite kaj je narobe s tem?
sudo poweroff
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: poweroff ()
Utk ::
Župani so znani po tem, da jih je težko prepričat za več denarja v proračun, sploh prvo leto po volitvah...
Smurf ::
Saj problem je v tem, da to uradni ni kazen, pač pa "strošek". Ne vem, a so (ste) pravniki povsem izgubili kompas in ne vidite kaj je narobe s tem?
No ja lahko bi kontrolorji poklicali policijo, zadrzali osebo in prijavili poskus goljufije? Ampak tako poraba policijskih resourcov se mi zdi se slabsa opcija.
Lahko bi pa rekli stvari tako kot v resnici je, bi na licu mesta dobil kazen 40 evrov in obdržal kartico - kaj ima sploh veze kartica s čim, če si z njo šel izven cone. Kakšen je cilj zadržanja kartice? Kako pa boš potem domov prišel drugače kot na črno?
St235 ::
Gagatronix je izjavil:
Vazno da se glupatorji pri LPP spomnijo ponudit letno LPP karto (ki velja od 1.1. do 31.12., ne eno leto od nakupa) za 365 eur.
barabe so zagotovo to pobrale od par 100 primerljivih sistemov, ki začuda vsi uporabljajo enak sistem. Pa hočeš slišat še večji kriminal. Tudi mesečna velja samo od prvega do zadnjega v mesecu ne glede na to kdaj jo kupiš.
Kje pa si to bedarijo dobil? Mesecne vozovnice ne veljajo od prvega do zadnejga v mesecu.
veljajo po tvoje 30 dni od nakupa? al si se prišel delat pametnega, da v bistvu velja od prvega v mesecu do petega v naslednjem?
Tolk, da vemo al pametuješ v tri dni, al ne razumeš konteksta debate?
Dejstvo je, da navajas napacne podatke. Pa se lahko sedaj napihujes k zaba do nezavesti.
Če se že delamo bolj bedaste od kamna. Kje sem pa napisal, da govorim o LPP? Če se vsak bedak lahko izven konteksta vtakne v debato...
No ja lahko bi kontrolorji poklicali policijo, zadrzali osebo in prijavili poskus goljufije? Ampak tako poraba policijskih resourcov se mi zdi se slabsa opcija.
To je šele kršitev ustavnih in temeljnih človekovih pravic. Kdo pa je kontrolor, da bo komurkoli omejeval gibanje zaradi 1,2€?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
stb ::
Eno vprašanje glede brezimenske Urbane. So te Urbane kaj časovno omejene? Sem eno kupil, naložil nekaj denarja gor, ga nekaj porabil, ponovno dal gor 10€, kar nekaj časa ne-uporabljal in zadnjič na parkomatu mi piše, da kartica ni veljavna...
Meni ponavadi kartica prej crkne tako, da se ne pogovarja več z nobenim čitalcem, zato jo napolnim do max 10€.
Imam doma 4 take kartice izdane na ime. Zadnjič nisem mogel z njo nič delat. Moram iti na LPP, ker so šalabajzerji izbrisali stare kartice iz sistema, očitno.
Nisem prepričan, da njihov sistem predvideva ali dopušča, da bi posameznik imel več imenskih kartic.
Lahko bi pa rekli stvari tako kot v resnici je, bi na licu mesta dobil kazen 40 evrov in obdržal kartico - kaj ima sploh veze kartica s čim, če si z njo šel izven cone. Kakšen je cilj zadržanja kartice? Kako pa boš potem domov prišel drugače kot na črno?
Problem je, da nadzornik LPPja ni prekrškovni organ in ne more izreči kazni, lahko pa dela dodatne nepotrebne stroške. Pred časom so se gibali skupaj z mestnimi redarji ali celo policisti, ki imajo nekaj več pooblastil, pa so očitno ugotovili, da to nima neke dodane vrednosti, razen morda večjega občutka varnosti.
Strinjam se, da bi kazen za neplačilo morala biti precej višja (npr 200 EUR), ALI pa povečati verjetnost, da kršitelj naleti na LPP nadzornika, ki bi imel dovolj pooblastil (in zahtevane izobrazbe), da se ne obremenjuje sodišč po nepotrebnem (razen, če domnevni kršitelj ugovarja).
Zanima me tudi, kako bi se obneslo, da greš takoj po tem ko te zalotijo na blagajno LPP plačati 1,2 EUR povzročene škode in o tem obvestiš LPP in sodišče. Na sodišču predložiš potrdilo o plačilu in terjaš stroške za svoj čas in prevoz (z LPPjem v obe smeri) za nepotreben obisk sodišča :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: stb ()
zavajon ::
Kaj jih potem ovira, da manipulativnih stroškov ne zvišajo na npr. 400€? Saj se bi vsak strinjal, kdo pa sploh bere splošne pogoje?
To, da so javno podjetje in si ne morejo cen izmišljevat, kot paše direktorju
A strošek 40€ pa ni izmišljen, kot nekomu paše? Me prav zanima, kako izgleda razrez tega stroška za odvzem urbane.
Kaj jih potem ovira, da manipulativnih stroškov ne zvišajo na npr. 400EUR? Saj se bi vsak strinjal, kdo pa sploh bere splošne pogoje?
A strošek 40EUR pa ni izmišljen, kot nekomu paše? Me prav zanima, kako izgleda razrez tega stroška za odvzem urbane.
Vprašanje je bilo kaj preprečuje LPP, da dvigne znesek iz 40EUR na 400EUR in odgovor je da LPP oziroma direktor ne more sam določat cen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Kaj jih potem ovira, da manipulativnih stroškov ne zvišajo na npr. 400EUR? Saj se bi vsak strinjal, kdo pa sploh bere splošne pogoje?
A strošek 40EUR pa ni izmišljen, kot nekomu paše? Me prav zanima, kako izgleda razrez tega stroška za odvzem urbane.
Ni ti potrebno biti zaloteni kršitelj, da jih po tem povprašaš po ZDIJZ. Si predstavljam nekako takole:
- evidentiranje predmeta (20 min pismenega birokrata: 6 EUR)
- kuverta (0.25 EUR)
- transport predmeta (1h + vožnja) 18 EUR + 1,2 EUR
- ležarina (0,77 EUR / dan, pavšal za prvih 15 dni: 11,55 EUR)
- identifikacija kršitelja pri prevzemu (10 min pismenega birokrata: 3 EUR)
SKUPAJ: 40,00 EUR
Vprašanje je bilo kaj preprečuje LPP, da dvigne znesek iz 40EUR na 400EUR in odgovor je da LPP oziroma direktor ne more sam določat cen.
Verjetno težje upravičijo tak "strošek". Bi morali dvigniti urne postavke zaposlenim, izbrati dražjega ponudnika kuvert in se prevažati z limuzinami... ali pa to storitev outsourcati bratrancu direktorjeve tajnice :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: stb ()
Avenger ::
Ne ga biksat fanjte. Z nakupom urbane se strinjaš s SPP in pripadajočim cenikom v katerem je postavka "Manipulativni stroški za ponovno izdajo odvzete vozovnice". Če se s pogoji ne strinjaš, potem si pač ne omisliš urbane. Ne vem če je na mestu rant, potem ko si enkrat že pristal na pogoje...
Skratka nauk zgobe je "Preberi pogodbo preden jo podpišeš."...
Sorč, ampak manipulativni stroški ne morejo biti kar ena arbitrarno določena cifra. Lahko bi bilo 1000€. 40€ je čist nerazumno visoka številka, tudi če gre 1 ura administrativnega dela za to da se ponovno izda kartica je še vedno pol preveč. Pa gre mogoče 5 minut. A veš zakaj so dal tak znesek? Ker lahko.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
starfotr ::
Eno vprašanje glede brezimenske Urbane. So te Urbane kaj časovno omejene? Sem eno kupil, naložil nekaj denarja gor, ga nekaj porabil, ponovno dal gor 10€, kar nekaj časa ne-uporabljal in zadnjič na parkomatu mi piše, da kartica ni veljavna...
Meni ponavadi kartica prej crkne tako, da se ne pogovarja več z nobenim čitalcem, zato jo napolnim do max 10€.
Imam doma 4 take kartice izdane na ime. Zadnjič nisem mogel z njo nič delat. Moram iti na LPP, ker so šalabajzerji izbrisali stare kartice iz sistema, očitno.
Nisem prepričan, da njihov sistem predvideva ali dopušča, da bi posameznik imel več imenskih kartic.
V familiji smo 4 je. Vsak ima svojo.
To je šele kršitev ustavnih in temeljnih človekovih pravic. Kdo pa je kontrolor, da bo komurkoli omejeval gibanje zaradi 1,2€?
Kdo je pa DARSovec (uslužbenec gospodarske družbe!), da mi bo omejeval gibanje, me ustavil z modrimi lučmi (!) in celo prepovedal nadaljnjo vožnjo.
Ja, mora še župana vmes lepo pogledat.
sudo poweroff
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: poweroff ()
VelkBla ::
Zakaj imajo tako neumno razbito na različne cone. To je bedarija. mesečna vozovnica bi morala veljat po celotni Ljubljani in okolici.
Seveda, ker se po coni 2, 3 ali 4 vozi ravno toliko ljudi kot po coni 1, ane? Cone so pač cone (tudi po drugih državah), bi pa moral biti pristop oz. rešitev, kot so nekateri omenili, malo bolj primerna.
Kdo je pa DARSovec (uslužbenec gospodarske družbe!), da mi bo omejeval gibanje, me ustavil z modrimi lučmi (!) in celo prepovedal nadaljnjo vožnjo.
uradna pooblaščena oseba, ki ima ustrezna pooblastila. Zdaj pa hitro v jok, kako krivično je to.
Sej bi to bil lahko tudi kontrolor vozovnic, če bi občina vložila par sto evrov v šolanje. Še zmeraj sigurno cenejše kot sodišče za 1,2 evra.
49106 ::
Ni isto, pa vendar... A ni v nekaterih garažnih hišah tako, da moraš plačati 100 oz. 200 evrov, če izgubiš listek?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Truga ()
dexterboy ::
Po vseh prebranih postih v tej temi me obliva mrzel znoj ob spoznanju, da je v tej Kokoški vsak dan več owac :(
Sprejmete vse, kar vam servirajo. In zato se v teh prostorih rumeni jopiči ne bodo nikoli zgodili...
Šerif je pa ustrelil mimo, ker NI dvignil ceno na 1,5 evra! Itak se ne bi nihče bunil...
Sprejmete vse, kar vam servirajo. In zato se v teh prostorih rumeni jopiči ne bodo nikoli zgodili...
Šerif je pa ustrelil mimo, ker NI dvignil ceno na 1,5 evra! Itak se ne bi nihče bunil...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
jukoz ::
Po vseh prebranih postih v tej temi me obliva mrzel znoj ob spoznanju, da je v tej Kokoški vsak dan več owac :(
Kje si bil pozimi 2012-2013?
Ni isto, pa vendar... A ni v nekaterih garažnih hišah tako, da moraš plačati 100 oz. 200 evrov, če izgubiš listek?
Plačaš tolk da se ti sigurno ne splača izgubit listka, tudi če ga bi izgubil nalašč in pustil tam avto 10 dni. Kar je logično. Čisto logično bi bilo tudi da na lpp plačaš maksimalno ceno karte, če te dobijo izven neke cone, ali brez urbane. Vse kar je nad tem, je pa kazen, obračaj kakor češ.
Jaz sem v Nemčiji plačal kazen, ker nisem imel listka za parkiranje, ampak kazen je bila enaka kot če bi tam cel dan parkiral. Kar tudi res sem. Tako da v resnici ni bila neka kazen, čeprav je bila.
Škoda, da nisi dobil kazen za celoletni parking. To bi te zagotovo izučilo.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: madviper ()
Fak, pa ti ne morem verjeti. Kot da se ti ne more zgoditi, da se pelješ v napačno cono (tudi sam nisem vedel za to, pizda, saj Ljubljana ni London, da rabi cone).
Da ne govorim, da o tem ni nikakršnega obveščanja. Piše na spletni strani, kjer je to 183 podstran, po možnosti. Brez linkov kjerkoli...
Pravijo, da se ljudje nočejo voziti z LPP.
Saj ni čudno, ko se imajo enak odnos do strank kot bivša UDBA. Potem pa za 1,20 EUR sprožijo cel postopek na sodišču... Kdo je tu bolan.
Da ne govorim, da o tem ni nikakršnega obveščanja. Piše na spletni strani, kjer je to 183 podstran, po možnosti. Brez linkov kjerkoli...
Pravijo, da se ljudje nočejo voziti z LPP.
Saj ni čudno, ko se imajo enak odnos do strank kot bivša UDBA. Potem pa za 1,20 EUR sprožijo cel postopek na sodišču... Kdo je tu bolan.
Zakaj pa ne, saj itak ti plačaš stroške sodišča. Če bi jih plačal upnik, potem do tega ne bi prišlo.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: madviper ()
krho ::
Gagatronix je izjavil:
V rimu je enako. 72h karta ne velja 72h od prve uporabe ampak "3 dni" s tem, da če si pač 72h karto uporabil ob 22h si zgubil 22h od 72h
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Drugače pa recimo vele London, ki ga je invictus omenjal kot primer dobre prakse dela povsem enako. Na licu mesta te upalijo za 80 funtov (ti. penalty fare), potem pa gre zadeva na sodišče.
dexterboy ::
Letna karta LPP bi morala biti ne 365 dni po en evro, ampak: 5 dni x 52 tednov x 1 evro.
Sobote in nedelje "se ne važe"
Sobote in nedelje "se ne važe"
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Gagatronix ::
Letna karta bi morala biti max. 150 eur, ker je vse ostalo pri trenutni kvaliteti storitev nateg na suho.
Drugače pa recimo vele London, ki ga je invictus omenjal kot primer dobre prakse dela povsem enako. Na licu mesta te upalijo za 80 funtov (ti. penalty fare), potem pa gre zadeva na sodišče.
Imajo pa boljši sistem v osnovi...
Dovolj avtomatov za nafilat kartico plus težko greš na podzemno brez Oyster karice...
vahid ::
Gagatronix je izjavil:
Zato pa ne nosi urbane s seboj ko gres na avtobus, problem solved.
Oz., ce nisi placal ne kazes urbane. Se kontrolorju zahvalis za sodelovanje in na naslednji postaji odkorakas iz busa. Zadrzati te pa tako ali tako ne sme.
Morda je se nekaj ljudi, ki tole razumejo...
https://www.delo.si/mnenja/kolumne/ce-padem-me-pocakajte-154864.html
https://www.delo.si/mnenja/kolumne/ce-padem-me-pocakajte-154864.html
BuDi79 ::
A nimajo zraven pogosto varnostnika, ki te v bistvu lahko?Gagatronix je izjavil:
Zato pa ne nosi urbane s seboj ko gres na avtobus, problem solved.Zadrzati te pa tako ali tako ne sme.
Mene je izučilo tudi 10 evrov. Če bi plačal 300, bi se naučil samo še da so Nemci kreteni, redarji idioti, plačljivo parkiranje pa za bedake. Vse to kar sem se naučil v Sloveniji.
Ker si zato, ker si izgubil listek v Sloveniji dobil 300€ za plačat?
Jao, kake pravljice ste sposobni nekateri sestavit.
Smurf ::
Gagatronix je izjavil:
Letna karta bi morala biti max. 150 eur, ker je vse ostalo pri trenutni kvaliteti storitev nateg na suho.
Ta cena je nesmiselna, ker potem 1 mesecne cene niso konkurencne. 1 mesec stane 370€, za 1 letno das mogoce lahko 10% popusta, tako da tam 330€ bi bila verjetno ok cena.
Mene je izučilo tudi 10 evrov. Če bi plačal 300, bi se naučil samo še da so Nemci kreteni, redarji idioti, plačljivo parkiranje pa za bedake. Vse to kar sem se naučil v Sloveniji.
Ker si zato, ker si izgubil listek v Sloveniji dobil 300€ za plačat?
Jao, kake pravljice ste sposobni nekateri sestavit.
To pravljico si si izmislil ti.
gendale2018 ::
Gagatronix je izjavil:
A ni ceneje enostavno vzeti novo kartico, kot pa plačati 40 za obstoječo?
Ce nimas tiste, ki je izdana na ime.
vedno maš lahko dve, če vidiš kontrolorja mu daš tisto brez imena
oziroma mu ne daš nobene ampak lepo pospraviš nazaj, če nima s sabo policaja ali verjetno redarja ti je itak ne sme fizično odvzet
šofer ustavi avtobus, ti ga lepo položiš na tla, kar ni težko če vsaj približno obvladaš, ta drugega isto, ju parkrat brcneš v glavo
odpreš ročno vrata (spustiš pritisk) in greš ven
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene
uradna pooblaščena oseba, ki ima ustrezna pooblastila. Zdaj pa hitro v jok, kako krivično je to.
Saj o tem govorim. Ti si pravnik, ne? Verjetno ti ne bi škodilo, da si malo prebereš kaj iz področja filozofije prava.
Govorim o tem, da je včasih glede kaznovanja veljal dosti rigorozen postopek. S procesnimi in drugimi varovalkami.
Danes pa lahko nek "klošar" s hitrim tečajem postane uradna pooblaščena oseba, ki ima ustrezna pooblastila da kaznuje ljudi. In kaznuje jih zelo močno. S finančnimi kaznimi, s katerimi jim lahko dobesedno uniči življenje.
Za današnjega prezadolženega posameznika 4000 EUR kazni pomeni razliko med dostojnim življenjem in brezdomstvom. In to je lahko huje kot zapor.
Se vsaj ne pretvarjajo, da so to nekakšni "stroški", ampak pošteno povedo, da je to kazen.
sudo poweroff
gendale2018 ::
Gagatronix je izjavil:
Ze lep cas ne vec.
ponavadi sta dva kontrolorja
teoretično pa imajo lahko s sabo varnostnika, redarja ali policista
z zadnjim se ne jebat, ker tudi če ga razbiješ pride pet novih in če njih razbiješ 10 novih.....
redar je nakje srednja težavnost, če imaš 100+ kg in si prvak v kupu borilnih veščin ga lahko obvladaš
isto velja za varnostnika
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
MonoPattern ::
Meni se zdi pa cena 1,2EUR (oz po novem 1,3 EUR) pretirana, zlasti če jo primerjam s taxijem ko se vozi cela familija. V tem primeru je taksi pogosto cenejši od avtobusa in se ravno tako lahko vozi po rumenem pasu, od vrat do vrat, brez težav s parkiranjem.
Ceno avtobusnih prevozov bi moral LPP nižati, ne pa višati. Lahko ob tem tudi skrajša privzeto obdobje veljavnosti z 90 na 30 ali 60 minut.
Teh 90 minut je tako dolgo, da se pogosto zapeljem po opravkih in nazaj znotraj tega časa, zgolj s "prestopanjem".
Se kršitelj lahko izogne plačilu 40EUR tako, da stopi do urbanomata in za 2EUR kupi drugo urbano, LPP nadzornika pa ob odvzemu obvesti, da prvotne urbane ne želi nazaj (da jim ne nastanejo tako visoki "stroški")?
Urbano na ime uporabljaj samo kadar imaš veljavno mesečno na njej ali pa za knjižnice ipd. Za prevoze s sprotnim plačilom pa brezimensko, ker je precej manj sitnosti če jo izgubiš se pokvari, ali ti jo odvzamejo.
Kar mora biti 90 minut za prestope. V gužvi si takoj preko ure na avtobusu.
Phantomeye ::
Šit, jaz tega glede londona in minus vožnje nisem vedel. Sem bil enkrat v situaciji, da smo bili ponoči sredi londona in smo želeli iti še naprej, pa sem imel gor samo še eno vožnjo, za zjutraj, ko smo šli na letališče. Nikjer zunaj pa niso imeli avtomatov za nakup (vsaj ne da bi vedel), samo znotraj postaje, ki je bila pa ponoči zaprta.
Minus deluje samo ce imas dovolj za najnizjo tarifo, potem gres pa na drazji ven. Ampak pametnjakovicev to ne ustavi da povelicujejo in posplosujejo v tri dni.
c3p0 ::
OK, kdo in kako pa je prišel do cene 40€? In zakaj je ta cena prava, in ne recimo 5€, 20€ ali 100€.
Cene LPP v veliki meri določa MOL. Predvidevam, da so z zneskom želeli doseči to, da je zadosti visok, da se ljudem ne splača goljufat. Če nabašeš na kontrolo enkrat na mesec 5€ nima smisla, 40€ pa ti ravno pove, da je bolj pametno kupit mesečno. Nič drugače kot pri parkiriščih, ki so bila zgoraj omenjena.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Urbana (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 54748 (3630) | Lonsarg |
⊘ | Odvzem šolske urbane (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10660 (8068) | solatko |
» | lpp redarji, kontrola urbanih? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21907 (16930) | Šimpanz |
» | Uporabna vrednost urbane (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 53718 (50565) | Ziga Dolhar |