» »

Računalnik se ne prižge

Računalnik se ne prižge

GUFY ::

Računalnik se mi noče prižgati, niti v BIOS ne morem priti. Na plati NF7 pa mi gorita obe ledici rdeča in zelena ( ponavadi mi je gorela samo rdeča ). Poizkusil sem že razne variante in že večkrat sem delal clear CMOS, vendar brez uspeha. Odstranil sem tudi že beterijo, vendar se računalnik ne prižge.;( ;( ;(
Po račuanliku nisem nič šaril, razen FX-a sem montiral, saj sem dobil od Edija vodni blok zanj.
Kaj mislite da je narobe in kaj naj še poizkusim, da se bo računalnik zbudil. :\ :\ :\

nicjasno ::

Vse kaj je gor priklopljeno odklopi (vse diske, cd-je, pomeci vse kartice vun) in daj not eno drugo grafo. Pa probaj. Lahko da se plata s kero napravo tepe pa noce vzgat. Ena moznost pa je, da je napajalnik gegnu (ne posilja pravilne napetosti na plosco in ta se iz varnostnih razlogov noce bootat)

filter ::

Tudi sam sem lastnik iste plošče z istim problemom. Plošča ni dala piska po tem, ko sem zamenjal grafično (sicer sem jo še lahko instaliral). Testiral z drugim procesorjem, drugim ramom/tudi brez rama, drugo grafično/tudi brez grafične, zamenjal usmernik, resetiral cmos, odstranil baterijo in še kej. Nazadnje sem jo poslal na servis, od koder še čakam odgovor.

P.S. Zagretim kupcem ne priporočam nakupa plošče Abit NF7-S rev. 2.0.

falotXP ::

Jaz imam isto plato ABIT NF7-S r.2.0, ki sem jo kupil v Nemčiji pred enim mesecem in plata dela kot se šika in nobenih problemov z njo! Sta pomislila na to, da sta jo mogoče poškodovala ob montaži vodnega bloka oz. ko sta šarila po ohišju...? Jaz pa jo še naprej priporočam vsem kupcem!

filter ::

Hmm, da bi z rutinsko zamenjavo grafične poškodoval plato??? I don't think so. Plata je sicer zelo dobro delovala 2 meseca. Dobr, Abit da vsaj 2 leti garancije. Me pa prekleto jezi, da morm bit cel teden brez compa. Zato samo to: odloči se vsak sam, ampak jaz se pri naslednji plošči za Abit ne bom odloču, še posebej pa ne v neki akciji. Akcija = podjetja naročijo večje količine --> Abit mora hitro štancat --> guess what: Abit ne obvladuje več TQM --> filter mora uveljavljati garancijo, kar mu povzroča stroške (recimo priporočena pošiljka do LJ = 1200 SIT. Da bodo poslali nazaj bom pa spet približno toliko plačal). To pa pomeni skoraj 10% vrednosti nove plate. Da ne govorim o psihičnih bolečinah ko takšna ljubica ne dela več. Govoril sem, Hawk!|O

GUFY ::

Moja plata je šla v k***c, sedaj sem pa pred dilemo kero naj vzamem namesto te plate, saj mi NF7 verzija 2.0 ne diši kaj preveč. Pa tako zadovoljen sem bil s to plato.:\ :\ :\

kihc ::

AAAAAA, ne me zdaj strašit, da je ta plata v k****, ker sem nekako odločil da dam tistih 7 jurjev več namesto Epox 8rda+ in me že čaka v AGT-ju, in jo grem v petek iskat.
Vsi so rekli da je to trenutno najboljša plata zaj pa kar nekaj 'šinfate' čez njo.

Naj koklja brcne Abita>:D

m.i.h.a. ::

Zanimivo to, če na hitro pogledate po forumi boste našli še tri podobne teme pa ne da vam težim da pišite vanje, ampak je zanimivo da imamo (ja tudi jaz) isti problem. Meni je tudi pred petimi minutami comp delal potem sem ga vgasnil in ko sem ga hotel zopet prižgat ni bilo nič od njega. Se pa tudi sam nagibam k nakupu druge plošče, sedaj ima, asus ampak bi raje imel abit.

filter ::

R.I.P. moja Abitka. S servisa so mi poslali novo plato.:))

GUFY ::

Jaz sem danes dobil v zameno ASUS A7N8X Deluxe plato. Sam zmontiram jo v comp pa poročam.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj ste vse uspeli skurit z OC? (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
885753 (3502) MasterMiG
»

Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
47930307 (16902) Jaffa
»

Pentium 4 2600 BOX ali AMD Barton 2800+BOX

Oddelek: Kaj kupiti
381638 (934) Dr_M
»

Težava z navijanjem na 8RDA3+ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1457235 (4917) pele-on
»

Obvestilo za vse lastnike NF7-S 2.0 in mogoce starejsih (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
995488 (3735) Clemento

Več podobnih tem