» »

Pentium 4 2600 BOX ali AMD Barton 2800+BOX

Pentium 4 2600 BOX ali AMD Barton 2800+BOX

ponky ::

Ali ima kdo kakšne izkušnje s tema dvema procesorjema? Kakšne so prednosti enega in drugega in kakšne so slabosti? Razlika v ceni je minimalna,zato ne vem kaj naj se odločim.Hvala za pomoč pri izbiri.
  • spremenil: boštjan ()

boštjan ::

kaj plato že maš,al prvo proc kopuješ?

Rambo ::

Po mojeje bolje da kupiš Bartona 2500 pa ga potem naviješ na 2200 MHz in imas Athlona 3200. Ostali denar pa vložiš v ram ali pa v grafično.
Lp

Spajky ::

... kaj pa če bi poceni nabavil NOVEGA Durona (1,4G in +) in navil do nezavesti? 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Luksi ::

Zanimiva tema 8-O Jaz sem se odločil za AMD XP 2800, 333MHz. Upam, da me ni prodajalec ponovno "nasral", kot me je za grafično;((

boštjan ::

kupil bi 2500+ in ga navil na 2800+ BP,pa še denar bi prišparal

Sami ::

Če bi bil na tvojem mestu bi kupil AMD Athlona XP 2500+ ali 2800+ seveda barton.:D Lahko ga super naviješ pa še cenejši je od P4.

LP
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

ponky ::

Ok,vidim,da je vsem prioriteta cena.Ampak na EnaA je cena med njima 1000 sit.Zanima me samo delovanje,stabilnost in te zadeve.Sicer sem sam tudi privženec AMD-jev,a imel sem tudi že eno dual Pentium mašino,pa je delala ko strela.Gre se za mojega kolega,ki je sicer vztrajal na Pentiumih,Celeronih in se težko odloča presedlati na AMD.No,ko smo že pri navijanju.Sam imam mašino z naslednjo konfiguracijo:
ABIT KG7 RAID z predzadnjo verzijo Biosa in čisto zadnjim biosom za raid
Athlon 1.4 Ghz/266-Vulkano 6 Cu+
512 DDR PC2100
MSI Geforce 2 MX400
HDD Maxtor 80Gb,Quantum 80Gb in IBM 40Gb 7200 rmp
Kako bi se dalo tole zadevo še kaj naviti ali pospešiti? Nekje sem zasledil,da z zadnjimi verzijami biosa podpira Xp2200+? Ker sem takrat kupil vse novo in najboljše,kar je bilo na tržišču,ga še nimam namena zavreči v staro šaro,rad bi ga pa malo pohitril.če je to možno.Če ima kdo izkušnje s tem,bi prosil,da se mi javi in mi pove kaj se da narediti.

Arrivo ::

ponky...računalnik, oz njegove komponente valjda kupuješ po namenu uporabe...

tudi oprema z najbolj zvenečim imenom ti ga lahko serje

Zakaj uporabljaš računalnim, čigar konfiguracijo si navedel ?

flisko ::

jaz nikoli več v življenju ne kupim AMD ker je največji jajc.Skolegom sma si kupila bartona2500 ter nforce 2 plato,po štirih dneh je začel tako zajebavat ,da je blo noro.Petkrat sma bila v Ljubljani da sma na koncu obupala.Zdaj mam p4 2.4 in asus p4c800 deluxe in vam povem da to zdaj pa dela tk ko mora.AMD je za moje pojme jajc pa naj reče kateri kar hoče.P.s. pa še za bencin sem zdevu kup denarja tk da bi blo boljše če bi že na začetku kupil intela LP Bojan

kuglvinkl ::

je začel tako zajebavat ,da je blo noro

Zdej, če bi nam povedal, kaj je tko zajebaval ,da je blo noro bi morda še kdo skomignil z obrvmi, tko da vsak reden obiskovalec misli, da, milorečeno, bluziš.
Your focus determines your reallity

flisko ::

naj povem da sem mel prej p42.4 navadni pa 845v chipset nat sem nabavil bartona češ da se dobro navija in hitro dela.Vse lepo in prav ,nabavim vodno hlajenje zložim mašino ,dela.Nato po dveh dneh začne hreščat zvok,pojavljale so se mi napake ,posledično sem mogu dbakrat windowse inštalirat.Veliko uporablajm za videomontažo pa ko sem dal delat(kodiranje v mpeg2)se je konstantno sesipu.Temperaturo sem mel v redu pa zzelo malo navitega 175 fsb.V četrtek pa sma s kolegom nardila mašino za njega ,je blo pa še več pogreb.Bo sam napisu svojo zgodbo kaj je bilo pri njemu,jaz sam pravim da nočem več videt AMDja ,sam to je mnenje od vsakega posameznika ,tako da se ne oziraj na mene.

cvenkc ::

1.9.2003 sem kupil barton 2500+ in osn pl via kt 600 chipset., z vodnim blokom na procesorju. Prve dni je delovalo se kar uredu oziroma brez vecjih problemov najprej sem imel grafo mx 440 geforce ,ki je se nekako delovala ampak za tanove spile ni to to in sem nabavil radeona 9600 pro hercules.
Ko sem zalaufal racunalik je bilo ok xp so laufal ko sem zalaufal spil je po 5 sec freezeeee
po celodnevm ugotavljanju napake (napajalnik, rami, procesor grafa)na sreco ima kolega isti sistem tako da smo menjali vse in nakoncu se vstavili radeona 9000 pro
tu je pa zalaufalo. in kaj ugotovimo da osn pl via kt 600 chipset pise da podpira agp 8 x res ga sam motherboard se je segrel do cca 90 c in vec. Gremo to sredo po novo plato nforce 2 omenimo za napako prodajalci jo prijazno zamenjajo pripeljemo domov zinstaliramo masina se ni zalaufala samo piska splohh:( ugotovimo da ne zazna ramov (1 podnozje je broke) prestavimo rame in se koncno postavi takoj update biosa in osn plate in kaj zvok škrta da za znoret;(( in danes v nedeljo zjutraj se najhujse sistem javi da mu manjka datoteka na novo install windows
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:'( DANES sem odsraufal ven plato in jutri nazaj
v belo LJUBLJANO da AMD -ja nevidim vec jutri uzamem ali celerona ali p4
ce bojo pa kej pametn pa jutri javim kje prodajajo tako SHIT ROBO IN SE VSAK NASLEDNJI DAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cvenkc ()

Sydk ::

cvenkm: pa vi veste da ce menjas plato...windowsi tega ponavadi ne preživijo, treba lepo na novo instalirat winse

cvenkc ::

Winsi so bili instalirani z e v e d a pred 2 dnevi in so sli danes v k.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Predator ()

nodes ::

no ni vedu...

ne vem, zakaj sami sestavlajte cele comp. če nimate zato živcev.

ne vem, zakaj je pri AMD sistemu dobra vsak krap? Za Intela lahko kupiš plato za 50K. privošči jo tudi AMD-ju.

potem taki tuljo, da je kriv AMD, ki je v celem sisitemu prisoten samo s procesorjem okrog njega pa vse nekaj iz praška. ;(

Zheegec ::

Hehe, sami AMD problemi.
Kupil AXP2100+ ter NF2, navil, povečal napetosti, lavfal f@h, igral igre,...
Res ne vidim kje so vaši problemi, če plata ne dela 1x še razumemo saj je pri compih vedno šansa da nekaj ne deluje takoj ob nakupu (zato pa imamo super-garancijo 8 dni ter garancijo 1 leto ali več), da pa kar vse ne dela in da je kar AMD ali NF2 kriv pa je že malo čudno in tukaj bi jaz najprej krivil uporabnika.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ghostkop ::

jst pravm kup P4 2,6 ga navij do konca in mu botežko kateri AMD kos, razen 64-ke

boštjan ::

mene je pri novem AMD systemu samo zajebavalo,ker nisem mogel na sata disk winsov naložit(na servisu je šlo brez problema),kaj je blo točno krivo še nisem 100%,se bo treba 1X malo spet poigrat,samo zdaj nimam cajta in ne živcev.

nodes ::

točno to.
lahko sestavlajš enake sisteme in vedno kaj novega zajebava. Težko je biti svoj mojster, če nimaš mal potrpljenja. Tule ni Pentium sistem nobena izjema.

boštjan ::

no da ne bomo zašli,kupi 2500+,če ti denarnica ne dovoljuje nakupa P4.ker oba proca sta zelo dobra

Tilen ::

in potem 2500+ daš na 3200+ in imas pravo stvar za pravo ceno :)

Dead_Eye ::

nodes: se popolnoma strinjam s tabo.

bartona2500 ter nforce 2 plato

p4 2.4 in asus p4c800 deluxe


ne vem ali imajo nekateri tako nesrečo al kaj, doma imam 3 sisteme na AMD, menjal na vseh že vse živo, niti enega problema - pa še 1700+ dela na 2000Mhz(2400+) brez višanja voltaže,...
The one and only

mihec87 ::

flisko in cvenkm to pol ni krIvda procesorja ce je problem s plato torej raje povejta da so vama plate zajebavale ne pa amd procesor.

Tilen ::

indeed

Grey ::

ponky: Če je razlika v ceni minimalna itq da vzem P4 2600. Je dost boljši pa navit se ga da še bolj kokr Bartona. Če maš dnar za prestiž vzemi prestiž žkodovalo ti ne bo.

Tilen ::

odvisno za kaj ga bos uporabljal ...

Azrael ::

P4 in dobro ploščo, beri I865 ali i875 chipset, nikar kaj z VIA. BTW.Matična plošča pomeni za cel sistem več kot MHz procesorja.
Na žalost so pri Bartonih PR ratingi bolj slaba prvoaprilska šala. Če ne verjameš malo poglej kaj je pisal morph o Bartonih.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Nikita H ::

pomoje je za AMD-je sam chipset oziroma plata problem. Kolega je mogu zamenat 2 plati (AMD), preden mu je vse delala kot je treba. S tem da je začel pri abit in epox, končal pa pri eni za 20 jurjev (qdi??), ki sedaj dela bp!

Urajmal ::

No pa da še jaz kaj pristavim o začaranem krogu AMD Intel +njihove plate. Imam Abitko nf7-s 2.0 in špila zadeva čist okej tudi s procom 1.2 ghz palominom + ddr rami (pač laufajo na ddr200 bb). Nameravam kupit proca 2800+ al pa 3000+ sicer še ne hitro ampak kasnej ko jim cena spet pade. Zanima me samo, če se dajo navit prav tako dobro kot 2500+ in ostali proci ??? :)


Z veseljem in se sploh ne branim pa bi imel tudi p4 mogoče katerega močnejšega 2.4 ali 2.6 s HTjem sam rabiš za to še več denarja ker dobre plate so vse nad 45k jaz sem pa na tem področju bolj omejen. :))

boštjan ::

kupi raje 2500+ takrat pa navi na 3000+,boš bolje skozi prišo.samo ne pozabi na dobre rame,pa tudi en stabilem napajalnik

nicjasno ::

Jaz sem dal doma in v sluzbi ze marsikak sistem skozi roke in moram rect da delujejo tako amd kot intel sistemi bp, samo pazit je treba, da procesor ne vtaknes v kako jajco od maticne plosce.

Doma napr. imam 3 amd sisteme, vsi delajo ko urce.
Za mojega axp2500+ sem celo rabljeno 8rda+ kupu in dela vse ok.

To da pa vedno vse skup ne spila je pac posledica raznolikosti ponudbe na trziscu. Za vsako kombinacijo maticna plosca + procesor se najde kaka komponenta, ki na njima ne spila. Tak pac je.

CirCA|PhP ::

Sem jaz nekako prd isto odločitvijo. Vzel bi pa 2.6/800, sam problem pa je, ker sem dost "out" zadne čase in ne vem ktere plate so v redu. Rabil bi na plati samo kaksen lan, sb, Nx Usb 2.0, DC ram, ostalo mi ni ravno potrebno. Fajn je še, če je stabilna in dobro Overclockabilna ter da nima ravno astronomske cene..Kakšna ideja?

Realist ::

Dejansko je problemov pri Intel platformi manj.

Recimo - Imel sem ABIT NF7-S 2.0, ki je delala super, a skoda da samo omejen cas. Navita ni bila nikoli cez 200 FSB, ampak vedno na 10x200 (XP 1700+). Zadeva je delovala kar vredu - sem bil zelo zadovoljen. Potem pa se je zgodilo, da je najprej odpovedala mrezna na plati, cez 2 meseca pa je se sama plata umrla. Pac power on ni naredil nic. Po zamenjavi je spet vse delovalo - a tokrat 4 dni. Najprej spet umrla omrezna, nato pa se sama plata - reset v winsih in na koncu tema. Ponovno so mi zamenjali plato - tokrat sem jo prodal in sel na intel platformo. Na CPU imam 3 leta garancije, na plosco prav tako. Plosca gigabyte IPE 1000 Pro v2.0 - cena enaka ceni NF7-S. CPU pa je celeron 2.0 ki sedaj dela na 2.5 ghz in to s stock coolerjem in 28C pri normalnem delu. V prihodnosti bom zamenjal proc za kak rabljeni P4 na 800 FSB in mel za svoje potrebe prehitro masino. CPU intenzivne stvari so recimo editiranje DV-ja in pa kompresija v divx..in za to je P4 bolj primeren kot AMD.

Doma je tudi se ABIT BH6 plosca ki deluje ze dobrih 5 let in to vedno navita na 100 ali 112 mhz FSB brez problema. Prav tako sta se oba CPUja (celeron 300 in pa celeron 600) izkazala za zelo stabilna.

Zakljucek - vzel bi Intel platformo, sploh ce je tako mala razlika v ceni CPUja. Osebno sem bil od zacetka nad AMD platformo navdusen, vendar me je ob vseh tezavah minilo. Mogoce me bo pa sedaj se Intel platfoma razocarala....bom videl.

*5er* ::

kaj pravite na 2000xp se ga da baje dobro navijat

TribesMan ::

*5er* jest laufam AXP 2000+ pri 2550MHz dan in noč vse dni v tednu gor pa skoz teče folding@home. Zadeva je hlajena vodno pri napetosti 2V.

Tako da se kar dobro navija, pa ni glih najboljši CPU na svetu, bi se dalo še boljšega dobit.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

FXman ::

Ko tole berem, me nekaj zanima. Kako se namreč navija barton2500+, saj ima (vsaj tako mislim) množilnik 12,5. Imam namreč xp-ja ki ima ravno tak množilik in nikakor se noče dat na 13 čeprav naj bi bil odklenjen. Zanima me ali se tale barton prav tako navija le prek fsb-ja.;)

boštjan ::

no barton ma dinamičen množinik,ki je po defaultu 11

Dr_M ::

saj ima (vsaj tako mislim) množilnik 12,5. Imam namreč xp-ja ki ima ravno tak množilik in nikakor se noče dat na 13 čeprav naj bi bil odklenjen.

to je zato ker ima plata 4 biten FID.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri CPU mate in utemeljite zakaj? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
23923151 (14931) 54j0
»

Procesor AMD ali Celeron ?

Oddelek: Kaj kupiti
211412 (1228) ronaldo
»

Kako je z Athloni 2500 XP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1327750 (5427) Tarzan
»

Plata + ram + procesor

Oddelek: Kaj kupiti
231294 (1041) Jux
»

Navijanje procesorja AMD Barton +2600 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
505144 (3892) DjTonic

Več podobnih tem