Forum » Elektrotehnika in elektronika » Pametno stanovanje
Pametno stanovanje

DamijanD ::
Ja točno to je bil problem tudi pri meni - pri tem shellyju sem pozabil nastavit na lokalni NTP server in promet na ven za IoT imam zaklenjen... (in v soboto smo bili brez elektrike 2h in od takrat naprej ni več delovalo)
tilz0R: power factor kaže običajno na 0.95 - takrat, ko ima nekaj resne porabe. Pri tej "idle" porabi pa je blizu ničle.
tilz0R: power factor kaže običajno na 0.95 - takrat, ko ima nekaj resne porabe. Pri tej "idle" porabi pa je blizu ničle.

d4vid ::
Inštaliral sem mojelektro integracijo preko HACS, vnesel podatke in API ključ, pa imam pri vseh senzorjih po enem dnevu še vedno 0.0kWh. Časovni bloki so pa pravilni, to je dobilo iz mojelektro. Kaka ideja?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

joez7 ::
Počakaj vsaj 2dni. Je kar zamik. Minimalno 24h. Sem mel nekaj časa, pa mi ni blo uporabno.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

d4vid ::
24 ur je okrog, še vedno nič. Bom pustil, pa kar bo bo.
Itak imam za merjenje porabe HA Glow (ESP32+fotodioda), balkonska elektrarna pa na shelly 1pm. Žal porabo vidim skupno, ne po fazah. Če imam vsaj malo predstave, pa magar za dan nazaj, koliko oddam v omrežje, pa bi lahko porabil, je že super.
Itak imam za merjenje porabe HA Glow (ESP32+fotodioda), balkonska elektrarna pa na shelly 1pm. Žal porabo vidim skupno, ne po fazah. Če imam vsaj malo predstave, pa magar za dan nazaj, koliko oddam v omrežje, pa bi lahko porabil, je že super.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram

socialec ::
Vidim 15' podatke od 13.8.2025 23:45-0:00 pri izvoženem CSV in pri api klicu, mogoče ha integracija zamika še sama kaj ali pa bere samo 24 urna stanja in ne 15 minutnih, kar je bolj verjetno in sicer razvidno iz {mojelektro-api}/reading-types - vso tabelo lahko dodam, tu je samo izsek.
naziv opis Prejeta 15 minutna delovna energija 15 minutna energija, Oddana 15 minutna delovna energija 15 minutna energija, Prejeta 15 minutna delovna moč 15 minutna moč, A+, Oddana 15 minutna delovna moč 15 minutna moč, A-, Prejeta delovna energija ET 24 urno stanje, A+, Prejeta delovna energija VT 24 urno stanje, A+, Prejeta delovna energija MT 24 urno stanje, A+, Oddana delovna energija ET 24 urno stanje, A-, Oddana delovna energija VT 24 urno stanje, A-, Oddana delovna energija MT 24 urno stanje, A-,
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

joez7 ::
24 ur je okrog, še vedno nič. Bom pustil, pa kar bo bo.
No jaz mam porabo in moč rešeno preko InMetra (SolarEdge), Lahko berem skupno ali po fazah in potem sešteje.
Če berem skupno (1x3f), se mi podatki razlikujejo (do ~15%) napram MojElektro (tle odčitavajo 3x 1f), zato moram tudi prek modbusa brati 3x 1f (potem je razlika pod 0.1%).
Mam proizvodnjo - skupno oddajo/porabo in fazno oddajo/porabo. Na to mam obešeno avtomatizacijo velikih porabnikov (pač izkljapljam velike neprioritetne porabnike ob konicah).
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sonoff stikaloOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5021 (424) | matnv |
» | wifi termostat z regulatorji radiatorjev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 30149 (3331) | shadowfax |
» | Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 43325 (10163) | fulgur |
» | Home Assistant vs. KNXOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3851 (2675) | Invictus |
» | Prenova stanovanja in home automationOddelek: Loža | 5200 (3819) | s1m0n |