» »

Pametno stanovanje

Pametno stanovanje

««
59 / 60
»»

DamijanD ::

Ja točno to je bil problem tudi pri meni - pri tem shellyju sem pozabil nastavit na lokalni NTP server in promet na ven za IoT imam zaklenjen... (in v soboto smo bili brez elektrike 2h in od takrat naprej ni več delovalo)

tilz0R: power factor kaže običajno na 0.95 - takrat, ko ima nekaj resne porabe. Pri tej "idle" porabi pa je blizu ničle.

d4vid ::

Inštaliral sem mojelektro integracijo preko HACS, vnesel podatke in API ključ, pa imam pri vseh senzorjih po enem dnevu še vedno 0.0kWh. Časovni bloki so pa pravilni, to je dobilo iz mojelektro. Kaka ideja?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

joez7 ::

Počakaj vsaj 2dni. Je kar zamik. Minimalno 24h. Sem mel nekaj časa, pa mi ni blo uporabno.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

24 ur je okrog, še vedno nič. Bom pustil, pa kar bo bo.

Itak imam za merjenje porabe HA Glow (ESP32+fotodioda), balkonska elektrarna pa na shelly 1pm. Žal porabo vidim skupno, ne po fazah. Če imam vsaj malo predstave, pa magar za dan nazaj, koliko oddam v omrežje, pa bi lahko porabil, je že super.

socialec ::

Vidim 15' podatke od 13.8.2025 23:45-0:00 pri izvoženem CSV in pri api klicu, mogoče ha integracija zamika še sama kaj ali pa bere samo 24 urna stanja in ne 15 minutnih, kar je bolj verjetno in sicer razvidno iz {mojelektro-api}/reading-types - vso tabelo lahko dodam, tu je samo izsek.

naziv                               opis       
Prejeta 15 minutna delovna energija 15 minutna energija,
Oddana 15 minutna delovna energija  15 minutna energija,
Prejeta 15 minutna delovna moč      15 minutna moč, A+, 
Oddana 15 minutna delovna moč       15 minutna moč, A-, 
Prejeta delovna energija ET         24 urno stanje, A+, 
Prejeta delovna energija VT         24 urno stanje, A+, 
Prejeta delovna energija MT         24 urno stanje, A+, 
Oddana delovna energija ET          24 urno stanje, A-, 
Oddana delovna energija VT          24 urno stanje, A-, 
Oddana delovna energija MT          24 urno stanje, A-, 

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

d4vid je izjavil:

Itak imam za merjenje porabe HA Glow (ESP32+fotodioda), balkonska elektrarna pa na shelly 1pm. Žal porabo vidim skupno, ne po fazah. Če imam vsaj malo predstave, pa magar za dan nazaj, koliko oddam v omrežje, pa bi lahko porabil, je že super.

No jaz mam porabo in moč rešeno preko InMetra (SolarEdge), Lahko berem skupno ali po fazah in potem sešteje.
Če berem skupno (1x3f), se mi podatki razlikujejo (do ~15%) napram MojElektro (tle odčitavajo 3x 1f), zato moram tudi prek modbusa brati 3x 1f (potem je razlika pod 0.1%).
Mam proizvodnjo - skupno oddajo/porabo in fazno oddajo/porabo. Na to mam obešeno avtomatizacijo velikih porabnikov (pač izkljapljam velike neprioritetne porabnike ob konicah).

d0rK ::

Lepo prosim še za kakšne ideja kako si polepšate life tisti ki imate stare hiše s kakšnimi pametnimi dodatki...

Nazadnje sem zvezal par pametnih luči in pa garažna vrata. Sploh nad vrati sem ful navdušen ker jih lahko odpiram preko android avto. Nimam pa kakšne toplotne črpalke, sončne elektrane, žaluzij, rolet.. Ne vem točno kaj lahko po-smartam v stari hiši. Ideje prosim..

Zelo si želim pred zimo urediti ogrevanje. Rad bi imel nek sistem kjer bi lahko na radiatorski glavi nastavljal kdaj naj se ogreva samo tista soba. Torej da se požene črpalko in nastavi sobe kjer se odprejo glave. Ful veliko dajemo za ogrevanje pozimi kljub temu da se čez dan sprehajam po bajti in gledam kater ventil je odprt kater pa zaprt. Kaj bi se torej priporočilo za en sistem da dam gor med poletjem nove radiatorske glave in neko centralo? Aqara, Wiser, Sonoff, Shelly, Danfoss, Neatamo, Tado?? Ene 7-8 radiatorskih glav potrebujem za začetek.

Pametna osvetljava. Recimo da bi rad imel opcijo da izklopim vse luči v hiši in da mi napiše kje je kaj aktivno. Videvam tiste tablice v raznih reddit temah, ki jih ima folk pri vhodu. Kaj potrebujem da bo to dosegljivo? Rad bi recimo vezal shellye v doze ampak mislim da noter ni placa da jo zbašem za šteker. Bajta je tudi stara in v dozi ni nule, torej rabim dokaj omejeno 1L verzijo ki če prav berem tudi podpira samo nekaj od funkcij ki jih naprimer ponujajo novejši Shellyi. Kaj mi je storiti?

Pameten vhod v hišo, recimo da bi menjal ključavnico za nekaj bolj modernega. Kaj se priporoča, kaj naj preverim in postam nazaj da se lažje svetuje? Loqed Smart Lock, Nuki?

Senzorji temp, vlage, prisotnosti za sobe. Je to za kaj?

Monitoring porabe na sušilcu in pralnem stroju. Vežem kar nek shelly relay? Enkrat sem bral da so se lahko tudi vžgali na večjih porabnikih. Spet je sicer problem prostora v dozi. Tiste zunanje vtičnice za monitoring so mi ful bulky!

Kaj bi še lahko dodal?

Jure14 ::

https://www.shelly.si/en/energy-meters/...

S temle lahko samo meriš porabo za večje porabnike. Tok NE gre preko Shelly-ja. Na kabel daš objemko in tako meri porabo.

Senzor vlage na tleh zraven pomivalca, pralnega, ...
Če zazna vodo, zapre magnetni ventil na glavnem dovodu. Če imaš še merilec pretoka vode, lahko recimo zapreš ventil, če voda recimo teče neprekinjeno več kot 30 minut.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Jure14 ()

Za temp in vlago mam TAPO T315 kar nekaj (5x)
Za porabo in izkljapljanje mam TAPO P110 (14x)
Inmetrer na SE (prek modbusa) za skupno in fazno porabo
Za radijatorje mam KASA KE100 + KH100 (8X)
Senzor vrat T110
Smart button S200B
Vse skupaj pa poskušam obvladovat z HA
....

Ti si izgleda kar v TPlinku.. Zadovoljen?

Jure, bom dodal še kakšen senzor za vodo. Kdo pa dela preverjene magnetne ventile in koliko to stane za home use? Iz določenih razlogov bi mi prav prišel senzor pretoka ker se mi 3-4x na teden zgodi da nekdo več ur pusti odprto vodo in sprazne 300L bojler. Ampak te posegi v vodovod se mi zdijo kar hardcore.

Kar bedna situacija, če ti 3-4 x na teden nekdo pusti vodo odprto za več ur. Vprašanje, če je smarthome prava rešitev problema.

freesty ::

d0rK je izjavil:

Lepo prosim še za kakšne ideja kako si polepšate life tisti ki imate stare hiše s kakšnimi pametnimi dodatki...

Nazadnje sem zvezal par pametnih luči in pa garažna vrata. Sploh nad vrati sem ful navdušen ker jih lahko odpiram preko android avto. Nimam pa kakšne toplotne črpalke, sončne elektrane, žaluzij, rolet.. Ne vem točno kaj lahko po-smartam v stari hiši. Ideje prosim..

Zelo si želim pred zimo urediti ogrevanje. Rad bi imel nek sistem kjer bi lahko na radiatorski glavi nastavljal kdaj naj se ogreva samo tista soba. Torej da se požene črpalko in nastavi sobe kjer se odprejo glave. Ful veliko dajemo za ogrevanje pozimi kljub temu da se čez dan sprehajam po bajti in gledam kater ventil je odprt kater pa zaprt. Kaj bi se torej priporočilo za en sistem da dam gor med poletjem nove radiatorske glave in neko centralo? Aqara, Wiser, Sonoff, Shelly, Danfoss, Neatamo, Tado?? Ene 7-8 radiatorskih glav potrebujem za začetek.

Pametna osvetljava. Recimo da bi rad imel opcijo da izklopim vse luči v hiši in da mi napiše kje je kaj aktivno. Videvam tiste tablice v raznih reddit temah, ki jih ima folk pri vhodu. Kaj potrebujem da bo to dosegljivo? Rad bi recimo vezal shellye v doze ampak mislim da noter ni placa da jo zbašem za šteker. Bajta je tudi stara in v dozi ni nule, torej rabim dokaj omejeno 1L verzijo ki če prav berem tudi podpira samo nekaj od funkcij ki jih naprimer ponujajo novejši Shellyi. Kaj mi je storiti?

Pameten vhod v hišo, recimo da bi menjal ključavnico za nekaj bolj modernega. Kaj se priporoča, kaj naj preverim in postam nazaj da se lažje svetuje? Loqed Smart Lock, Nuki?

Monitoring porabe na sušilcu in pralnem stroju. Vežem kar nek shelly relay? Enkrat sem bral da so se lahko tudi vžgali na večjih porabnikih. Spet je sicer problem prostora v dozi. Tiste zunanje vtičnice za monitoring so mi ful bulky!

Kaj bi še lahko dodal?

Jaz imam SONOFF radiatorske glave povezane z zigbee. Vsaka vzame 3 AA baterije, ki jih menjam enkrat na leto. Lahko korigiras vsako posebej. Hkrati rabis verjetno naredit pametno črpalko. Če ima gumb ON/OFF lahko das gumb skoz na ON pa z elektriko korigiras. Das en ta pametni modul ala shelly. In potem ko hoces v doloceni sobi prizgat gretje, naredis avtomatizacijo, da ti najprej pumpo prizge potem pa nastavi ustrezno temperaturo.

Za luci imas vec opcij.
1) Pametne zarnice/luci. Stikala potem postanejo neuporabna, ker jih moras met skoz prizgana in iskat alternative za prizgat/ugasnit luc
2) Ti brezzicni moduli, ki se v dozo montirajo, med stikalo in luc. Ce mas problem z dozami, lahko pac postemas dozo malo ali pa poglej SONOFF ima simple rele, ki je kar mali, mogoce pase.
3) Zamenjas stikala za luci za pametne, to sem jaz naredil. Samo bodi pozoren, da kupis taksne, ki delujejo brez nule.

Za senzorje je boljse, da najprej najdes nacin kaj in kako bi uporabil in kasneje kupis. Jaz imam v kuhni in na wcju mmwawe senzor in luci vezane nanj.

Glede pametne kljucavnice ne vem, rabis to elektriko ali deluje na baterije? Kaj se zgodi, ce hoces v hiso in so prazne baterije. Rajsi se ne zafrkavam s tem, ker se potem navadis pa se prej ko slej ven zaklenes.

Porabo pa kot si napisal, ali modul v dozo, ali adapter, ki ga vstekas v vticnico. Lahko pa se pogledas, ce so kaksne vticnice, ki imajo ze modul vgrajen in menjas celo vticnico.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

d0rK je izjavil:

Jure, bom dodal še kakšen senzor za vodo. Kdo pa dela preverjene magnetne ventile in koliko to stane za home use? Iz določenih razlogov bi mi prav prišel senzor pretoka ker se mi 3-4x na teden zgodi da nekdo več ur pusti odprto vodo in sprazne 300L bojler. Ampak te posegi v vodovod se mi zdijo kar hardcore.

Zaenkrat JA. Za začetek sem z startal z dvema vtičnicama P110. TP se mi kar lepo ženi s HA.
Pri pitni vodi, pazi - da vzameš prave motorne ventile za pitno vodo - (če se ne motim bron) - ne veljajo ventili za ogrevanje. Če boš deval MV, ga dej na iztop bojlerja. Tut pri nas Oma včasih pozabi zapret vodo - pač hodim za njo (rozika).

tilz0R ::

d0rK je izjavil:

Kaj bi še lahko dodal?

Meni je lajf polepšalo tako, da stanovanje deluje samostojno, brez da vem, da je notri HA.

- Radiatorje imam narejene z Sonoff TRV in potem logiko v HA, da če je vsaj eden izmed njih na ON (hoče gretje), se vklopi glavni ventil, ki v flet spusti toplo vodo.
- Luči imam večinoma Hue
- Senzorje imam večinoma na Zigbee. Dobro je, ker se Hue luči obnašajo kot routerji, za boljšo mrežo
- Senzorje večjih porabnikov (cel flet, ali pa samo klima, kuhinja) imam narejeno preko Shelly EM, z objemkami
- Senzorje manjših porabnikov (do 2kW) imam pa kar Athom smart plug v steni
- mmWave presence imam za detekcijo, če je nekdo dlje v sobi, ampak moj od Aqare faje veliko false positive informacij.

Je kdo zasledil kaksno preverjeno reč za klasične notranje žaluzije? Na palcko in vrvico. Torej da dviga, spušča in obrača. To je taka stvar k se mi ne ne da dnevnno zanjo po hiši sprehajat.

Poglej pri dobavitelju žaluzij. Ko so meni montirali žaluzije (2011) so hotli met za motorni pogon + stikala in montažo ~200€ po žaluziji - sem rekel ne hvala in mam vse lepo ročne.

feryz ::

In ti bodo tisti kabli viseli z okna?
Če imaš žaluzije na verižico, potem niti ni tak problem. En motorček in fura.
Pri tastarih žaluzijah, na palčko in vrvico je malo bolj komplicirano. Bi rabil 2 motorčka.

floyd1 ::

d0rK je izjavil:

Imaš wifi senzorje pretoka, ki se namontirajo na cev in ni potreben noben poseg v vodovod. Potem si pač nastaviš, da te opozori na telefon (sms?), če teče neprekinjeno npr. 10 minut ali več. Mogoče res ni čisto to, kar bi si želel, ti pa bo sigurno velikokrat rešilo prazen bojler. Kakih 5 strani nazaj sem dal link od enega startupa, ki je zdaj začel nekaj takega prodajat, doma pa žal še nimam...

floyd1 ::

To je to, obstaja pa tega še več.

d0rK je izjavil:

Je kdo zasledil kaksno preverjeno reč za klasične notranje žaluzije? Na palcko in vrvico. Torej da dviga, spušča in obrača. To je taka stvar k se mi ne ne da dnevnno zanjo po hiši sprehajat.

Če dviga na potegni, nagni na stran, spusti, bo verjetno težje.

servo ::

d0rK je izjavil:

Dvigovanja sicer ni, tilt pa deluje perfektno.
https://eu.switch-bot.com/products/swit...

temni_princ ::

d0rK je izjavil:

Za pretok sem pomladi nabavil tole:
https://www.aliexpress.com/item/1005008...

Dela super in kar natančno, rabiš pa ESP32. Lahko delim esphome config.

socialec ::

Nedelujoč shelly h&t so zamenjali z novim gen3 in z uro. Dabi se le v 2L garanciji pokvaril še kak, časa ni več dosti...

iloveboobz ::

d4vid je izjavil:

ce ma stevec P1 port, lahko uporabis HomeWizard in mas tocne podatke direkt iz stevca.
smoki

Zgodovina sprememb…

Zako ::

hi,
delam novo hiso in sem ze potegnil vso elektriko in UTP oz SFTP kable.
imam tudi alarm in alarm lahko loceno nastavljam za zgornji in spodnji stuk hise.
instalacije za kamere (Ubuiqitu) so tudi ze potegnjene.

Zelel bi si postaviti Smarthome, kjer bi zelel meriti stopinje v utility sobi, predvsem toplotna crpakla in server, ter temperaturo v sobah.
Alarm bi zelel nastavljati na GSM-u, in pregled kamer (to mi sicer omogoca Ubuiqitu).
Zanima me, kaj tocno moram kupiti in kako se to montira?

Hvala
Zako je zakon!!!

Home assistant je dober štart, in Alarmo addon za alarm sistem. Potem pa potrebuješ module, ki jih lahko integriraš v HA, in jih dodaš v alarm sistem. To je tak DIY sistem. Notri boš imel tudi temperaturo v tvojem utilityju, če boš dal senzorje, ki se v home assistant povežejo.

Če hočeš bolj profesionalno izvedbo, potem pa kakšen Ajax alarm sistem verjetno.

Jaz imam za svoje stanovanje prvo opcijo.

Zako ::

lahko sve postvim na lokalnem serverju. Imam server doma in bi tam postavil vse to. Da ne placujem neke dodatne licence za Cloud resitev.
Zako je zakon!!!

iloveboobz je izjavil:

d4vid je izjavil:

ce ma stevec P1 port, lahko uporabis HomeWizard in mas tocne podatke direkt iz stevca.

Imam tisti esp32 modul, ki bere iz P1 porta že par let doma. Problem je, da je števec v zaklenjeni omarici in do njega nimam dostopa, ima pa omarica okno, kjer se vidi zaslon in LEDico.
Pa so se že za ta HA Glow spotikali in debelo gledali delavci Elektra, čeprav fizično ni nobene povezave s števcem in je glow nalepljen na zunanje steklo omarice.

Zako je izjavil:

lahko sve postvim na lokalnem serverju. Imam server doma in bi tam postavil vse to. Da ne placujem neke dodatne licence za Cloud resitev.

To lahko narediš s home assistantom. Daš mu remote dostop, preko VPN-ja, Cloudflare tunnela ali NabuCasa clouda (tega nočeš, kot praviš).

iloveboobz ::

d4vid je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

d4vid je izjavil:

Imam tisti esp32 modul, ki bere iz P1 porta že par let doma. Problem je, da je števec v zaklenjeni omarici in do njega nimam dostopa, ima pa omarica okno, kjer se vidi zaslon in LEDico.
Pa so se že za ta HA Glow spotikali in debelo gledali delavci Elektra, čeprav fizično ni nobene povezave s števcem in je glow nalepljen na zunanje steklo omarice.

elektro ti nemore onemogočit dostop do P1. Če števec ma P1, piši da ti ga odklenejo (ker je običajno kriptiran), rajonce pa nahecaj, da ti odprejo omarco. Če bojo pa kaj sikal, jih pa spomn na evropsko zakonodajo...
smoki

barakus ::

Kakšno evropsko zakonodajo?

Rabim predloge.
Oče si je umislil takšna vrata: https://www.obi.si/p/vhodna-vrata-iz-um...
Sedaj pri teh vratih je težava, kolikor sem raziskal, da se od zunaj odpirajo samo s ključem. Ker smo veliko okrog hiše, pač ključa ne nosimo s sabo, v ključavnici pa ga nebi puščali.
Kako bi najlažje naredil, da mi ključ ostane, zraven pa dodam tipkovnico na zunanjo steno in nek avtomat, ki bi sprostil zapah in bi lahko vstopil brez ključa, če so vrata odklenjena?

Če lahko povežem v HA, je seveda +.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d4vid ()

damirj79 ::

d0rK je izjavil:

Kaj bi še lahko dodal?

mmwave senzorji na različnih koncih za detekcije oseb, odpiranja luči okoli hiš po potrebi, senzor svetlobe, avtomatsko krmiljenje črpalke bazena, elektronski ventil za krmiljenje ventilov črpalke bazena, videodomofon itd..

c23po ::

d4vid je izjavil:

Rabim predloge.
Oče si je umislil takšna vrata: https://www.obi.si/p/vhodna-vrata-iz-um...
Sedaj pri teh vratih je težava, kolikor sem raziskal, da se od zunaj odpirajo samo s ključem. Ker smo veliko okrog hiše, pač ključa ne nosimo s sabo, v ključavnici pa ga nebi puščali.
Kako bi najlažje naredil, da mi ključ ostane, zraven pa dodam tipkovnico na zunanjo steno in nek avtomat, ki bi sprostil zapah in bi lahko vstopil brez ključa, če so vrata odklenjena?

Če lahko povežem v HA, je seveda +.

Pametne ključavnice kompatibilne s HA.
Računalniki nimajo spominov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c23po ()

Tole kolikor razumem, samo odklepa, odpret moraš še vedno s kljuko? Jaz kljuke zunaj nimam...

Kako pa odpreš vrata od znotraj? Je kje kakšna tipka ali?

Notri je kljuka, zunaj pa samo tisti ročaj za potisniti vrata, saj je slika zgoraj...

Jakkob ::

sej važno da je odklenjeno, porinil boš pa že

jaz bi vzel to: https://www.amazon.de/-/en/Fingerprint-...

Jakkob ::

Vidim eno novo, tudi zgleda zanimiva: https://www.amazon.de/-/en/SwitchBot-Fi...

Vrata še niso zmontirana, tako da se lahko motim, samo mislim, da rabiš ključ, da jih odpreš?

Pojma nimam kakšna vrata so, pač klasika, oče se je odloču menjat vrata, brez da bi sploh vedel kaj točno kupuje, važno, da je poceni :)

Zgodovina sprememb…

Lej, če se vrata lahko odpre z domofonom je nekje nekaj kar to omogoča. In z nekim shellyem se potem da marsikaj skombinirat. Če je pa zadeva povsem mehanska (tako vrata, kot del na štoku), potem pa pač ne bo šlo...
Pri nas imajo vrata notri nek motorček, ki jih zaklene oz. odpre...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()

Vrata so čisto mehanska, zato tudi sprašujem. Če bi imele elektroniko, tudi z arduinotom spackam nekaj skupaj.
Ker pa nimajo, pač iščem rešitev.

c23po ::

Elektronika je v mehanizmu za odpiranje, ki ga boš celega zamenjal, če je oče kupil mehanskega. Potreboval boš električno instalacijo do vratnega krila in skozi njega do mehanizma. Brez tega ne bo nič. (Jaz se ne bi zanašal na baterije, mogoče pa kdo drug ima drugačne izkušnje.)
Računalniki nimajo spominov.

No eni nadgradijo notranjo bunko(ključ) z motornim pogonom. S tem lahko zaklepaš, odklepaš in odpiraš vrata.
https://homematic-ip.com/en/product/doo... nekaj takega.
Naj bi delovalo tudi na vratih brez zunanje kljuke:)).

telexdell ::

Sam imam montiran LockIn- motorni pogon, kateri obrača ključ na notranji strani. Ključavnica mora biti taka, da lahko odkleneš na drugi strani s ključem, tudi če je na eni stran ključ v ključavnici! Vrata se lahko odklenejo ročno, preko kode, preko prstnega odtisa in preko aplikacije na telefonu (spomladi sem jih odklepal iz drugega konca Slovenije, ko je soseda prihajala zalivat rože). Lahko se nastavi po kakšnem času se vrata sama zaklepajo, lahko se blokira avtomatsko zaklepanje... Baterije zdržijo nekje 6 mesecev.
Me kalibracijo zaklepanja se lahko nastavita dve možnosti- ali se le premika zatič za zaklepanje- ali se potem ko je zatič za zaklepanje v odklenjenem stanju motor premakne še za toliko, da premakne tudi zatič za kljuko. V prvem primeru se vrata le odklenejo in jih moraš odpreti s kljuko. V drugem primeru pa se vrata odklenejo in sama odprejo.

Obstaja pa tudi varianta, kot je običajno na vhodnih vratih v blokih. Tam pa je elektromagnet na podboju vrat in npr. tipka na domofonu s pomočjo elektromagneta premakne del na podboju kar sprosti zapah vrat. Če so vrata zaklenjena jih je pa treba odklenit s ključem.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

No točno to sem razmišljal, elektromagnet na podboju.
Se dobi kaj univerzalnega za podboj, da mi ni treba nevem kakšnih lukenj v podboj delat?

Poleg tega lahko to vse skupaj vežem na elektriko, ni baterij, kar je vsaj zame plus.

Zgodovina sprememb…

d4vid je izjavil:

No točno to sem razmišljal, elektromagnet na podboju.
Se dobi kaj univerzalnega za podboj, da mi ni treba nevem kakšnih lukenj v podboj delat?

Poleg tega lahko to vse skupaj vežem na elektriko, ni baterij, kar je vsaj zame plus.

Rabiš poseben ščit z mehanizmom za podboj - v nekaterih primerih pa kar namenski podboj. Mal poglej kak majo kje nareto - pri bloku, lahko vprašaš upravljalca, gdo jim je naredil in servisira. Še najboljše so izvedbe na Rfid obesek (obesek je pasiven - ne rabi baterij), nekateri sistemi majo log (čas in št. obeska), prehodov. So pa tele mal boljše zadeve v rangu 2k€ (vsaj pri tašči, ko so hotli met nobl za 60 stanovanj) + 20€ po donglčku:P.

Hja, vrata so nova, sem mislil, da bo bolj enostavno.

Gre se pa za hišo, pa kot rečeno iščem samo mehaniko, torej aktuator, ki bi pasal v podboj vrat brez prevelike predelave.
Potem lahko že obesim gor shelly ali RPI ali neko tipkovnico s NFC, da sprosti vse skupaj.

nekaj takega potrebuješ v podboju https://www.majer.si/vratno-odpiralo-5u...

DamijanD je izjavil:

nekaj takega potrebuješ v podboju https://www.majer.si/vratno-odpiralo-5u...

Tale vložek za podboj - potrebuje tudi ustrezni vložek za vrata.
Samo tale zadeva je lahko problematična - glede varnosti.
««
59 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sonoff stikalo

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
245078 (481) matnv
»

wifi termostat z regulatorji radiatorjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7530379 (3561) shadowfax
»

Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
21943738 (10576) fulgur
»

Home Assistant vs. KNX

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
153911 (2735) Invictus
»

Prenova stanovanja in home automation

Oddelek: Loža
475255 (3874) s1m0n

Več podobnih tem