Forum » Omrežja in internet » NEO Telekoma Slovenije
NEO Telekoma Slovenije
dvihtelic ::
Nikoli imel problemov na optiki in imam 3tv priklopljene, da o računalnikih ne govorim in telefonih.
krepki ::
Nekaj me zanima tisti ki ste naročili NEO TV LITE aplikacijo na svojem pametnem tvju a ste mogli ob naročilu kaj spreminjat svoje naročniško razmerje programsko shemo,opcije ali bilo kaj?
Ker kolegica hoče to naročit ampak ji med postopkom ponudi prograske sheme in opcije,kao spremenite programsko shemo ali naročite eno izmed opcij.
Ker kolegica hoče to naročit ampak ji med postopkom ponudi prograske sheme in opcije,kao spremenite programsko shemo ali naročite eno izmed opcij.
ToniT ::
Kaj pa če to preskoči?
Sam se ne spomnim tega, lahko pa da mi je to ponudilo.
Marketing pač....
Sam se ne spomnim tega, lahko pa da mi je to ponudilo.
Marketing pač....
MadMicka ::
Aplikacija se imenuje Neo. Jo naložiš, se registriraš, isto kot na Moj Telekom, in potem lahko gledaš programe, upravljaš z neoboxom, itd.
aja, sorry, ti govoriš o aplikaciji za tv, ne vem..kaj bi jo rabil, saj ti vse pokrije neo box.
aja, sorry, ti govoriš o aplikaciji za tv, ne vem..kaj bi jo rabil, saj ti vse pokrije neo box.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()
ToniT ::
DINAMIK ::
Da slučajno nima samo Neo tv paket? Ker za neo lite tv moraš imeti paket,ki ima tudi internet...
wragetz ::
NEO TV Lite se torej zdaj da gledat tudi v drugem (ne Telekom) omrežju, npr. Telemach? Kolikor gledam, je bilo to včasih vezano na isto omrežje, kot je modem.
MacGyver141 ::
Zdaj naj bi šlo tudi izven omrežja telekoma, je pa tudi dražja za 40 centov. Pa verjetno bo pol še 1.9€ na vsak TV, zdaj naj bi bila akcija:
Do 1. 9. 2023 velja akcijska ponudba, kjer se mesečna naročnina za NEO TV Lite ne zaračuna za posamezno napravo, pač pa samo za prvi pametni televizor, na katerem je aplikacija naložena in prijavljena.
Robert ::
MacGyver141 je izjavil:
Zdaj naj bi šlo tudi izven omrežja telekoma, je pa tudi dražja za 40 centov. Pa verjetno bo pol še 1.9€ na vsak TV, zdaj naj bi bila akcija:
Do 1. 9. 2023 velja akcijska ponudba, kjer se mesečna naročnina za NEO TV Lite ne zaračuna za posamezno napravo, pač pa samo za prvi pametni televizor, na katerem je aplikacija naložena in prijavljena.
Kaj to pomeni, če sedaj naročim NEO TV Lite ali mi bodo po 01.09.2023 začeli zaračunavati za vsak posamičen TV ali bo ostalo kot je sedaj ?
KTr1sk ::
MacGyver141 je izjavil:
Kje imajo to na Telekomovi strani? Kako uveljavit to akcijo?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
BlackFox101 je izjavil:
@kamiKaZaA
Ne rabiš še 1x razvrščat kanale.
Če imaš že od prej naštiman vrstni red po želji, ko dodaš nov box, samo uvoziš shemo iz datoteke preko mojega telekoma.
Zanima me kje se to nahaja na Moj Telekom-u oziroma kako prideš do tega ?
MacGyver141 ::
MacGyver141 je izjavil:
Zdaj naj bi šlo tudi izven omrežja telekoma, je pa tudi dražja za 40 centov. Pa verjetno bo pol še 1.9EUR na vsak TV, zdaj naj bi bila akcija:
Spodaj imaš pod OPOMBE. Verjetno se akcija avtomatsko aktivira.
https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...
BlackFox101 je izjavil:
@kamiKaZaA
Ne rabiš še 1x razvrščat kanale.
Če imaš že od prej naštiman vrstni red po želji, ko dodaš nov box, samo uvoziš shemo iz datoteke preko mojega telekoma.
Zanima me kje se to nahaja na Moj Telekom-u oziroma kako prideš do tega ?
V mojem telekomu pri boxu klikneš na razvrsti programe, pol imaš pa tam notr.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MacGyver141 ()
Mikrohard ::
To je samo na starih boxih (ki jih bo Telekom do konca leta ukinil). Za NEO boxe se vrstni red ureja na neo spletni strani.
MacGyver141 je izjavil:
Tudi če zadevo naročiš do 01.09.2023 se bo NEO TV Lite začel zaračunavati po 01.09.2023 za vsak TV posebej - preverjeno na Telekomu.
worteleven ::
A slučajno kdo ve kaj je razlog za slabšo sliko med gledanjem hitro premikajočih scen? V bistvu ne vem niti kako naj opišem... če gledaš kakšen koncert je slika čista in ostra dokler ni v kadru kakšnih hitro utripajočih scenskih luči ali pa nasploh veliko premikajočega dogajanja, takrat use skupaj izpade zelo pikslirano in megleno. Govora je o gledanju TV-ja preko NEO boxa in ne o youtube.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: worteleven ()
garrv ::
Na boxu pojdi v nastavitve zvok in video : "https://www.telekom.si/pomoc-in-podpora... , nastavitve zaslona in izberi 1080p ali 2160p ali 720p, odvisno od dejanske ločljivosti tvojega TV aparata. V glavnem, mora biti "p" in ne "i".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: garrv ()
Scorpy84 ::
worteleven je izjavil:
A slučajno kdo ve kaj je razlog za slabšo sliko med gledanjem hitro premikajočih scen? V bistvu ne vem niti kako naj opišem... če gledaš kakšen koncert je slika čista in ostra dokler ni v kadru kakšnih hitro utripajočih scenskih luči ali pa nasploh veliko premikajočega dogajanja, takrat use skupaj izpade zelo pikslirano in megleno. Govora je o gledanju TV-ja preko NEO boxa in ne o youtube.
Ker oddajajo v hd ali pa celo manj in se kompresija. Tv verjetno imas 4k, tv ti dela upscaling kokr ve in zmore, eni so bolj uspesni, drugi manj. Ce imas glajenje slike na max si pa izklopi.
Na boxu pojdi v nastavitve zvok in video : "https://www.telekom.si/pomoc-in-podpora... , nastavitve zaslona in izberi 1080p ali 2160p ali 720p, odvisno od dejanske ločljivosti tvojega TV aparata. V glavnem, mora biti "p" in ne "i".
Sem probal, pa ni razlike. Sem mel nastavljeno na privzeto, zdaj imam nastavljeno na 2160p@60 pa ni nič drugače.
worteleven je izjavil:
Ker oddajajo v hd ali pa celo manj in se kompresija. Tv verjetno imas 4k, tv ti dela upscaling kokr ve in zmore, eni so bolj uspesni, drugi manj. Ce imas glajenje slike na max si pa izklopi.
Evo, čeden primer kaj sproducira TV med gledanjem za nazaj...Evrovizija na primer.
TV je LG-jev OLED 4K ja. Sem domneval, da je mogoče povezano kaj z upscalingom, ampak tole gledat je pa kar "boleče". Bom probal še z nastavitvami, ki si jih predlagal
Zgodovina sprememb…
- spremenil: worteleven ()
Sem izklopil glajenje slike in ni povezano z mojim problemom. Primer, ko gledam na TVju podobne vsebine preko youtube aplikacije, teh problemov ni. Problem se pojavi z gledanjem (verjetno samo določenih) TV kanalov.
Drug problem pa je, da iz nekega razloga NEO box močno zmanjša glasnost. Primer, volume je na Neo boxu nastavljen na max, glasnost na TV-ju pa na 20/100, da se da vsebine normalno gledat in poslušat. Čim prestavim na kakšno vsebino mimo Neo Boxa (npr. youtube app na TV-ju) je glasnost močno previsoka.
Drug problem pa je, da iz nekega razloga NEO box močno zmanjša glasnost. Primer, volume je na Neo boxu nastavljen na max, glasnost na TV-ju pa na 20/100, da se da vsebine normalno gledat in poslušat. Čim prestavim na kakšno vsebino mimo Neo Boxa (npr. youtube app na TV-ju) je glasnost močno previsoka.
z3ro ::
Glede glasnosti je pri meni enako...ni fajn ampak sem se pač navadil da moram spreminjati glasnost.
Dobro, če je stvar samo "za navadit se", nimam problema, se bom pač navadil, samo da ni kakšne "napake" v samem NEO Boxu.
Kaj pa s sliko, imaš enake izkušnje kot jaz?
Kaj pa s sliko, imaš enake izkušnje kot jaz?
Moram bit prav pozoren naslednje dni in opazovat če se mi pojavi kaj takšnega, do zdaj nisem opazil. Edino recimo pri spremljanju športa - recimo smučanje pri smuku kjer je večkrat hitra scena sem kdaj opazil malenkost popačenja ampak ne vem če je bil za to kriv NEO ali TV.
MrStein ::
Gre za to, da je video premalo kvaliteten (strokovno: premajhen bitrate).
Mogoče bo ob drugem času box predvajal isto vsebino z večjim bitrate in bo slika boljša. Včasih odvisno od obremnitve omrežja in drugih faktorjev to nižajo.
Kaj lahko glede tega naredi stranka pa je vprašanje.
Mogoče bo ob drugem času box predvajal isto vsebino z večjim bitrate in bo slika boljša. Včasih odvisno od obremnitve omrežja in drugih faktorjev to nižajo.
Kaj lahko glede tega naredi stranka pa je vprašanje.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
MadMicka ::
Jaz z glasnostjo nimam problemov, zadeva ne niha. Mam TV na 70%, potem pa prilagajam z neotom.
Tody ::
cekr ::
NEO-ta nastavi na neko primerljivo glasnost glasnost. Potem pa pojdi v nastavitve in nastavi izhod na zunanji vir/tv. Tako z NEOtom ne boš več mogel nastaljati glasnosti. Vse bo pod nadzorom tv aparata.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
NEO-ta nastavi na neko primerljivo glasnost glasnost. Potem pa pojdi v nastavitve in nastavi izhod na zunanji vir/tv. Tako z NEOtom ne boš več mogel nastaljati glasnosti. Vse bo pod nadzorom tv aparata.
Ampak NEOta ne moreš nastavit na primerljivo glasnost ker je pretih tudi če nastaviš na najvišjo glasnost. V vsakem primeru bo potem na YT/Netflixu/Voyotu/itd preglasno vse skupaj.
cekr ::
NEO-ta navij skoraj na full. Potem pa pojdi v nastavitve od NEO-ta in nastavi AV izhod na hišni kino.
Ne moreš z NEO-tom nadzirat, kako ti deluje npr. Youtube na TV-ju. Razen, če uporabljaš NEO-privzetega.
Ne moreš z NEO-tom nadzirat, kako ti deluje npr. Youtube na TV-ju. Razen, če uporabljaš NEO-privzetega.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
KTr1sk ::
Tisti, ki imate NEO C 1000/100 lahko brezplačno zamenjate za 500/500, mislim da je to boljše kot 1000/100 :=)
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
NEO-ta navij skoraj na full. Potem pa pojdi v nastavitve od NEO-ta in nastavi AV izhod na hišni kino.
Tudi če dam NEOta na ful in izberem v nastavitvah tako kot si napisal je zvok na ostalih aplikacijah še vseeno dosti glasnejši.
grimth ::
Od včeraj so starši opazili da z ogledom nazaj se zdaj začnejo vrteti oglasi ki niso bili dejansko vključeni v predvajani program torej isti princip kot youtube. Osebno ne gledam televizije , starši pa zdaj pizdijo ker imajo te oglasi timer in ne moreš preskočit dokler ne poteče. Mi kar kri zavre in razmišljam k menjavi operaterja.
Scorpy84 ::
Od včeraj so starši opazili da z ogledom nazaj se zdaj začnejo vrteti oglasi ki niso bili dejansko vključeni v predvajani program torej isti princip kot youtube. Osebno ne gledam televizije , starši pa zdaj pizdijo ker imajo te oglasi timer in ne moreš preskočit dokler ne poteče. Mi kar kri zavre in razmišljam k menjavi operaterja.
To je ze od aprila, sem pisal na telekom in dobil tole: Storitev ogleda nazaj je že vključena v ceno vašega paketa, zato z njo nimate nobenih dodatnih stroškov. Vsebine na podoben način umeščajo tudi druge platforme pretočnih videovsebin, pri tem pa se pri nas prikazujejo do največ trije prikazi dnevno, kar je manj kot na ostalih platformah. Na ta način najbolj optimalno združujemo dobro uporabniško izkušnjo in napredne funkcionalnosti, ki jih ponuja razvoj televizije.
LP, Samo
Daniel ::
Še malo pa bojo to predstavili uporabniku kot najboljšo stvar po narezanem kruhu. Marketing tudi drek odlično zapakira.
Kolikor vem v Sloveniji druge platforme tega nimajo, torej gre za laž.
Reklame so torej po novem dobra uporabniška izkušnja in napredne funkcije, lol... Samo princip kako še bolj molzti stranke.
Kolikor vem v Sloveniji druge platforme tega nimajo, torej gre za laž.
Reklame so torej po novem dobra uporabniška izkušnja in napredne funkcije, lol... Samo princip kako še bolj molzti stranke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Furbo ::
Storitev ogleda nazaj je že vključena v ceno vašega paketa, zato z njo nimate nobenih dodatnih stroškov.
Matr so arogantni, kot da paket ni strošek. Pa vsa poanta vrtenja je bila od nekdaj preskakovanje oglasov.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
roko11111 ::
Tisti, ki imate NEO C 1000/100 lahko brezplačno zamenjate za 500/500, mislim da je to boljše kot 1000/100 :=)
Hmmm v kakšnih primerih bi blo bolš da maš/mam 500/500 kakor pa 1000/100?
DamijanD ::
Če imaš kakšen server, ali pa preko VPNja dostopaš do svojega omrežja.
Ampak to je samo za Neo C - starejšni neo svet C (ali planet) tega nima v opciji
Ampak to je samo za Neo C - starejšni neo svet C (ali planet) tega nima v opciji
thundercat ::
Hmmm v kakšnih primerih bi blo bolš da maš/mam 500/500 kakor pa 1000/100?
Po mojem mnenju, skoraj nikoli. Za 99% porabnikov šteje samo DL.
Thundercat
NejcSSD ::
Če maš postavljen kaj k oddajaš ven (recimo Plex vsebine), svoj Cloud ipd... potem je važn upload. Jaz imam raje 500/500 namesto 1000/100,
vendar v NEO Svet C paketu spremembe ne morem izvesti.
vendar v NEO Svet C paketu spremembe ne morem izvesti.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Senior Dev ::
Edino pravilno. Glasuj z denarnico.
Oglaševalci so kot kaže tudi začeli glasovati z denarnico in bodo prisotni tudi v zamiku pri drugih operaterjih. Kot kaže so ugotovili, da uporabniki zamik zlorabljajo za preskakovanje oglasov.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin
roko11111 ::
Senior Dev je izjavil:
Kot kaže so ugotovili, da uporabniki zamik zlorabljajo za preskakovanje oglasov.
Lej ti tega talenta, ZLORABLJAJO!
Mal si se zmotil, hotu si verjetno napisat da UPORABLJAJO PAMET IN PREVRTIJO NESKONČNE BEDARIJE NAPREJ ane?
Ne morš verjet kake talente to najdeš
Zlorabljajo
Tody ::
Če jaz kaj prav vem mi tale prevrtavanja plačamo 4 eur na mesec. Že tako nič ne gledam tv če bo še to bomo pač vse skupaj ugasnil
Furbo ::
Senior Dev je izjavil:
Edino pravilno. Glasuj z denarnico.
Oglaševalci so kot kaže tudi začeli glasovati z denarnico in bodo prisotni tudi v zamiku pri drugih operaterjih. Kot kaže so ugotovili, da uporabniki zamik zlorabljajo za preskakovanje oglasov.
Uporabljamo, ne zlorabljamo. Faking oglasi niso nekaj, kar bi morali gledati, saj PLAČUJEMO za ogled.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
zadetek ::
Kaj je to zaen avdio izhod na boxu ? piše kombiniran izhod vendar ob priklopu slušalk šumi. Rad bi priklopil slušalke na box kateri kabel rabiš ?
Gapi ::
Če misliš izhod za slušalke je kombiniran z toslinkom. Ki pa je optični izhod in ne bi smel motit izhoda za slušalke.
No person is rich enough,to buy back his past.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Deco X60 (3pack) in NEOOddelek: Omrežja in internet | 1773 (1120) | KTr1sk |
» | Katero omrežno stikalo za več TV-jev in PC-jevOddelek: Omrežja in internet | 1491 (1126) | krepki |
» | Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 21941 (10297) | Ghost007 |
» | Siol TV preko layer 2 switchaOddelek: Omrežja in internet | 11126 (4513) | Daniel |
» | Telekom NEO/BOX priklop težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 7274 (7005) | Klemzz |