» »

S par EUR si kupiš naklonjenost ljudi

S par EUR si kupiš naklonjenost ljudi

Vazelin ::

Od nekdaj sem veliko opazoval okolico okoli sebe, obnašanje ljudi, . Tak poor mans Putin bi rekel, ki je verjetno glede teh lastnosti zelo podoben meni. Kakorkoli.

Kar me preseneča je to, kako malo je potrebno da ljudje nate gledajo drugače, kako malo je potrebno da se ljudem prikupiš.
Primer: Pojdite nekajkrat v en in isti kafič. Pustite 20-30 centov na kavici. Videli boste kako hitro na vas gledajo drugače kot na ostale goste, ki stiskajo in štejejo cente. Kar naenkrat je storitev veliko bolj prijazna, ste prvi na vrsti. Za par 10 centov si kupite naklonjenost občestva. Za par eur dobite pozornost ljudi. Pragmatičnost ki stane pr eur vam dvigne nivo oz tretma v kafiču.

Tu gre sicer bolj za low profile. Ampak na večji skali ne dvomim da je zadeva identična.

blackbfm ::

Nič novega.. google: persuasion techniques reciprocity

Enostavno gre za neke vrste prikrit psihološki pritisk, normalen človek se vedno hoče oddolžit za uslugo, dolg, prijaznost, whatever. Tudi če gre za neko bizarno malenkost.

Tilen ::

Kavica je lahko 1 EUR in 30 centov je pač 30% zraven.

To je tako, kot če bi nov avtomobil stal 20.000 EUR in bi ti naštel na mizo 26.000 EUR. Seveda bi bil tudi naslednjič prvi na vrsti.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

MostWanted ::

samo napitnin se bom dotaknu: a gasilcom greš kdaj dat kej denarja ali kupiš koledar? ali pri zdravniku pustiš par evrov kersta bili sestra in zdravnica prijazni? ko greš pa avto kupovat se pa pogajaš za nižjo ceno.

ti jepredhodnik lepo napisal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vremenske nevsecnosti in lastniki gozdov (in drugi) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28341103 (35923) louser
»

Ustanovitev podjetja v Romuniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8116066 (13670) PrihajaNodi
»

vsakdanje podražitve (strani: 1 2 3 )

10921169 (18696) dexterboy
»

Cena bencina, trošarine itd.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6915257 (13434) St235
»

Ima sprevodnik na vlaku pravico zaračunati ''dodatek'', ker vozovnice nisem kupil pre (strani: 1 2 )

7714940 (12839) Pyr0Beast

Več podobnih tem