» »

RTVSLO1

RTVSLO1

Thomas ::

Sem ravno poslušal Gustinčičevo jamrarijo na TV. Sej ni vredno, da bi porajtal ... ampak ...

Televizija ki najmanj dvakrat govori - mimo vseh urednikov o "več kot 30 milijonih primankljaja, ki ga ima Kalifornija" - je diletantsko gnezdo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Odin ::

Sem jaz o teh 30 milijonih že v Večeru bral!

Švarci bi lahko pol iz svojega žepa pokril primanjkljaj zvezne države z 27 milijoni ljudi.

Bi jim predlagal tečaj angleščine! Namreč bilion ne pomeni milijon

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Odin ()

perci ::

Je pa zanimivo, da bilion pomeni milijarda in ne bilijon.

Sicer pa RTVSLO, hmmm....bljah - zadnjič sem zasledil oddajo Vic za jurja - em, a se lahko človk še česa bolj debilnega spomni? Da ne govorim, kak kekec je voditelj.

Razmišljam, da bi nehal plačevati naročnino, konec koncev RTVSLO ne potrebujem več. Imam nekaj komercialnih televizij, ki moje potrebe čisto pokrijejo. Zakaj bi moral plačevati naročnino? Mi lahko kdo to pojasni?

Alexius Heristalski ::

Lahko se tolažiš s tem, da je Pop Tv še slabši.

Tv naročnino plačuješ zato, ker imaš tudi elektriko - tako je urejeno pri nas. Precej totalitarno, če mene vprašaš. Bo treba Kocjančiču sprašiti rit!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Odin ::

Maš prav Perči, ampak če bi pa bilijon rekli potem bi bila verjetno californija ena najrevnejših držav!

Sploh se pa mi zdi, da so novinarji dokaj pristranski, se mi pa tudi zdi da so na POPu še bolj. Zdaj ga pa je.i!

perci ::

Ok, recimo da je Pop TV slabši od nacionalke. Ja IN???? A sem Popu že kdaj plačal cent naročnine?

Sem TV papriki kdaj plačal fičnik? Ne!!

Če pa že plačujemo naročnino, zakaj ima potem nacionalke toliko nadležnih reklam? A si rit brišejo s kešom, da ga tolk ponucajo?

Skratka, enega pametnega argumenta ni, da bi jaz moral plačevati naročnino. Niti enega!!!

attackiko ::

Na RTVS se je nedavno osramotila tudi oddaja Zrcalo tedna. Pred kakimi 3. tedni so kot novico objavili staro potegavščino , očitno brez da bi karkoli preverjali vire. Ta teden so pa za 2x povečali število mrtvih američanov zaradi sovražnega ognja.

No, lahko bi še usekali debato o raznih tiskanih medijih ala Mladina & Mag (oba s kredibilnostjo Comical Alija), ampak to bi se znalo sprevrčt v politični flamewar >:D

ABX ::

Perci: Zakaj nacionalki plačuješ naročnino? Ker moraš.
Zakaj za 1L bencina plačas skoraj 200 Sit? Ker moraš.

Zakaj na Slo-techu se ne govori o warezu? Ker ne smeš.

Pač nekdo lahko diktira pravila.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Marko007 ::

Nacionalna TV se pač razlikuje od komercialnih. Del svojega prihodka pač ustvarijo tudi z reklamami, del pa z naročnino. Potrebno pa je vedeti, da nacionalka mora predvajati tudi vsebine, ki niso ravno zanimive širši javnosti - kulturne oddaje, oddaje za manjšini itd. In tudi takšne voditelje in celotno ekipo je potrebno plačati. Reklame pa v takšnim terminih nimajo ravno nevemkakšne cene, zraven tega jih skoraj ni. V terminih, ki pa so zelo gledani, pa ima nacionalka omejitev, koliko minut na uro lahko ima reklame (vsaj zdi se mi). In zato je pač potrebna naročnina, a ne? Sicer na žalost, ampak tako je.

Aja pa prenosi iz parlamenta :P verjetno tudi niso zelo gledani, pa še brez vmesnih reklam so.

Za zaključek - žalostno, da si večina Slovencev raje ogleda kakšno mehiško telenovelo na POP TV, kot da bi si pogledal npr. kak izobraževalno - kulturni program na nacionalki... :\

perci ::

Zadnjič ko so na hrvaškem ujeli onega Velikega belega, sem slučajno v knjižnici videl odprte slovenske novice in članek. Ker me te stvari precej zanimajo, sem si članek prebral.

V oči me je zbodel eden prvih stavkov, ki se je glasil: "6-metrska zverina je v dolžino merila kar 6 metrov."

A bejš no. A če je šestmetrska, pol meri kar 6 metrov? Wow.

No, potem se je pisec članka še bolj izkazal in v članek navrgel sliko primerka Velikega belega, ki skoči iz vode na nič hudega slutečega britanskega vojaškega potapljača, ki visi na lestvi vojaškega helikopterja tik nad morjem.

Verjetno vas je že več identično sliko dobilo prek majla, saj kroži po spletu kot neka kao ful zanimivost. Verjetno je tako do slike prišel tudi avtor članka.

Očitno se niti malo ni pobrigal, da bi poizvedel o avtentičnosti slike. Zraven slike namreč piše, da je zadeva slikana v Južnoafriški republiki in da je na sliki britanski helikopter.

Očitno se piscu ni zdelo čudno, da je v ozadju Golden Gate (San Francisco).

Nikomer se tudi ni zdelo čudno, da je na sliki Black Hawk (oz. njegova mornariška različica Sea Hawk), ki je v uporabi v ameriški vojski.

Slika je seveda zmontirana iz slike nekega fotografa, ki je slučajno nekje v južni afriki ujel velikega belega ko skače iz vode in druge slike neke vaje ameriške mornarice v bližini San Francisca. Slika je pa ze na prvi pogled tako neverjetna, da bi vsak zdrav človek šel to preverit, preden objavi.

Obstaja pa seveda tudi druga možnost: da je pisec zadevo objavil, čeprav je vedel, da je neresnična. Konec koncev so to le Slovenske Novice, ki ne bi bile, kar so, če ne bi objavile kup nepreverjenih informacij.

Časopis z največjo naklado v Sloveniji. LOL

perci ::

ABX:

Tale argumentacija je zelo slaba. Tebi nihče ne teži, da uporabljaj slo tech. Če ga pa hočeš, se drži pravil.
Prav tako bom plačeval naročnino za nacionalko, če jo bom uporabljal.

Jst nacionalke nočem uporabljat. Zakaj bi jo torej plačeval?

Če se že grejo take projekte, naj se to financira iz proračuna, ne pa, da moram jst plačevat naročnino iz neke obligacije, ki je iz moje strani popolnoma neprostovoljna.

Kot, da bi se npr. Mobitel spomnil, da moram plačevati naročnino, ne glede na to, da meni ne paše več uporabljati njihovih storitev.

Marko: To, da mora nacionalka predvajati manj gledane vsebine, mene prav nič ne zanima. Zakaj pa bi me, če jih ne gledam? Zakaj? A je televizija zato, da se gleda ali da se ne gleda? Televizija, je zato, da je kaj od nje, ne pa da se zguba dela. To so neke budalaštine, ki smo jih prinesli iz prejšnjega sistema.

Glede prenosov iz parlamenta: Ena izmed komercialnih televizij se je ponudila, da bo za res male pare (pol vrednsoti kakega luksuznega avtomobila) predvajala seje iz parlamenta. Pa ne mi govort, da je to nevemkak strosek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Zheegec ::

Največja naklada v Sloveniji, saj ni čudno, če pa imajo tako lepe napise "pompozno", "strašno", "krvavo" nalimane na naslovnici, Slovenec je ob tem čisto prevzet >:D

[edit] Perci, nacionalki gre menda zelo slabo (finančno), tako da bodo po mojem s5 naročnino povišali.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

Marko007 ::

Hehe, ja dobro da še nacionalka celo popoldne ne vrti mehiških in španskih telenovel, ker bi verjetno marsikdo pozabil, od kod je. Financiranje iz proračuna verjetno ne bi bilo slabo, sicer pa verjetno sam veš, v kakšnem stanju je proračun.

O starih časih pa, saj mogoče sploh niso bli tak slabi >:D >:D .

Za prenose iz parlamenta - kaj ni to z komercialnimi TVji začasna rešitev? Nekoč se je nekaj govorilo, da bo za ta namen še SLO3:| Predvajajo ga pa komercialne TV, ki drugače tak sploh nimajo svojega programa...

Slovenske novice - bral sem jih 3*, pa lahko rečem samo nakladanje - pravi rumeni tisk :P

perci ::

Marko: Sej je vseeno kdo predvaja seje iz parlamenta, a ni? Enmu se da koncesijo in to je to. Tistmu, ki da najboljšo ponudbo in to je to. Ni to nevemkak strošek. Precej minimalen.

Aja, se glede tistega morksega psa. Sem se zmotil glede helikopterja, ne gre za Sea Hawka ampak za Pave Hawk, čeprav meni hudo liči na Sea Hawka.

Še LINK

ABX ::

Nacionalka financirana iz proračuna? Ta je še bolj neumna, zdaj jo plačujejo vsi ki uradno imajo TV, potem pa jo bomo plačevali vsi.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

rene ::

Problem nacionalke je, da je del javne uprave, ki v sloveniji deluje cist bedno. Prav je, obstaja, ker seveda skrbi za manjskinske okuse, dela lasten program ... in to stane. Tezava je le v tem, da deluje sila neucinkovito s prevec zaposlenimi ...

MadMicka ::

Dejmo neki razčistiti glede naročnine za TV: Gre za neke vrste namenski davek. Za razliko od ostalih davkov, ki jih plačujete in kjer ne morete vplivati na to, kako se bo vaš denar porabil, je pri tem davku vnaprej zanano kam bo šel. Lahko pa podaš izjavoda nimaš TV-ja, če se komu da, in si oproščen plačila tega davka.

Thomas, če boš kdaj pol tako dobro znal govort, kokr Gustinčič, pa si lahko sam seb čestitaš. :\

p.s.: pa ne da bi mi bila TV Slo všeč, al pa da bi mislu, da Gustinčič ne dela napak...

OldSkul ::

Men tudi ni všeč to da plačujemo naročnino, toda kaj moremo?! Če bi pa nehali plačevat bi pa nacionalka propadla ker že zdaj se mi zdi da ima 800 milijonov SIT primanjkljaja( ne vem točno!).In kljub temu bodo letos obnovili svoj vozni park! Namesto da bi program izboljšal, ker meni nacionalka je beden program in kdaj pogledam samo kakšen šport al pa dokumentarec.Vse več pa zadnje čase gledam TV3, ki se je začel izboljšavat.

BigWhale ::

Zakaj vsi samo nergajo, da bi pa kdo kaj konkretnega storil, pa ne?

Tipicno slovensko... :P

Stop whining, do something!

Thomas ::

Jest pa smatram svoje nerganje za konstruktivno. Da zunanjepolitični komentator ne ve, da 30 milijonov dolarjev je nekajminutni zaslužek vseh Kalifornijcev skupaj - oziroma Arnijev honorar - ne pa državni primankljaj, je slika strokovnosti naših (ne samo na RTVSLO) novinarjev.

Jasno, da se vsakemu lahkozgodi napaka. Problem je, da je cela mreža ne zazna. Oslarija se seli še v druge medije.

Nerganje, oziroma opozarjanje na to, je pa ZELO konstruktivno. Nergaš bolj ti, Whale.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Najbolj mi gredo pa na jetra ljudje, ki govorijo o tipičnih slovenskih lastnostih. Razne Godine in podobni kiti.

Zakaj jst ne bi smel nečesa kritizirati, če se mi zdi to upravičeno? Lahko to pojasniš?

Če mi ni všeč, da je Kamenik oproščen, naj to kritiziram na forumu al naj linčam Kamenika? Ker če ga ne bom linčal ampak bom samo naš sistem kritiziral, bom izpadel tipičen slovencelj, ki samo govori, naredi pa nič.

LPP ::

Moja pripomba glede naročnine: za tistih 2500 SIT lahko kjerkoli v Sloveniji lovim pet nacionalnih programov, od tega v avtu tri. To je petsto tolarjev za en program za cel mesec - ok, sej ne da bi vse redno spremljal - imam pa možnost! Popa ali A kanala ne lovim povsod, tudi katerekoli radijske postaje ne morem spremljati v avtu med Ljubljano in Obalo, prej začne hreščat in se izgubi signal. Samo za primerjavo - za ADSL oz. kabel se plačuje 6-10 tisoč tolarjev.. ampak zato, da imaš možnost, če te en mesec ni bilo doma in ga nisi uporabljal vseeno plačaš. Ravno tako je z radiom in televizijo.
Kar se pa Gustinčiča tiče - bolj simpatičen mi je Justinčič s TV Poper :D
Ljubljanski potniški promet

flipflop ::

Aja, se glede tistega morksega psa. Sem se zmotil glede helikopterja, ne gre za Sea Hawka ampak za Pave Hawk, čeprav meni hudo liči na Sea Hawka.


Je precejšnja razlika med obema.

Sicer se pa meni nacionalka ne zdi tk slaba,majo dosti dobrih oddaj,dokumentarcev,športa,...
POP in A kanal sta pa itak podn od podna,tiste lastne oddaje ki jih majo so pa isto slabe.

Thomas ::

Je slaba. Vsaj njena produkcija. Pred leti so poročali, da so astrologi odkrili ogromno eksplozijo v Vesolju.

Jim bom jest dal astrologe! >:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

flipflop: Ja verjamem, meni pač zgledata podobna (sem laik), zato sem se zmotil. Se opravičujem za dezinformacijo ;)

Azrael ::

Ja, naši objektivni mediji... Odkar se je Clintonu iztekel mandat, naši mediji in njihove sive eminence ne morejo preboleti, kako da nihče ni nenadomestljiv. Že od presedniške kampanije naprej je bil Bush neumen, nesposoben, zagaman kmetavzar, Američani pa, v lep papir zavito, označeni za glupe Amere, ker ga podpirajo. To da ti objektivni mediji ne razumejo, da presednik ZDA ni izvoljen na neposrednih volitvah, ko vlečejo na dan Floridsko volilno komisijo, jim še ni kapnilo. Pa ni samo RTV taka, tudi tisk: Delo, Mladina in Escape, ki naj bi bil računalniška revija ima dosti za povedat čez glupe Amere.
Prav zanimivo se mi zdi , da je bil kljub taki indoktrinaciji izid za vstop v NATO tako dober.
Glede plačevanja TV naročnine pa predlagam, da nacionalka opusti oddajanje na zemeljskih oddajnikih (menda imajo s tem itak samo izgubo) in začne oddajati samo na satelitu, karseda dobro zakodirano. In potem naj razdelijo odkodirne kartice vsem, ki želijo gledat njihov gnil program in od njih naj kasirajo za svoje usluge.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

BadB0y ::

Vglavnem pri nacionaliki si morejo vodilni lepo zepe polnit. Ker ce malo logicno pogledas kero koli drugo televizijsko postajo ima bolsi kvalitetnejsi program + tega se financirajo samo preko reklam... nacionalka ce pa se ze gre neko pa naj reklame prekine ker jih tak drzavljani moremo financirat. Pol pa me res zanima kak dolgo bi se obstajali. Vglavnem nesposobnezi tak ko nasa drzava cesa koli se lotijo najprej preracunajo ce bo njim kaj v zepek padlo pol pa da zapravijo najvec za najvecje bedarije. To je to SLOVENIJA!

BigWhale ::

Perci, Thomas...

Nobeno nerganje ni konstruktivno... Vsaj ne tukaj na nekem (se opravicujem vsem ki bi utegnili biti uzaljeni) trapastem forumu na katerem tako ali tko vsi samo nergamo (vkljucno z mano) naredi pa nobeden nic.

Ce je to konstruktivno... Lepo vas prosim...

OldSkul ::

Kako pa naj nek človek naredi kaj konkretnega!?Al boš šel kar v RTV stavbo pa zahteval da naj spremenijo to in ono.Tako pač ne gre zato nam ostane samo nerganje.

McHusch ::

Tale "kaj samo kritizirajte, naredite nekaj konstruktivnega" mi je nekako ... mimo.


Mislim, nimam izobrazbe, moči, volje, želje in motiva, da bi spreminjal nacionalko, kot verjetno vsi tukaj. Sem uporabnik, ki za to plačuje, zato pač lahko rečem, to in to mi ni všeč. Vsak lahko. RTV se naj odloči, ali bo kritiko upoštevala ali ne. Tako kot se lahko kot uporabnik odločim, ali bom TVSLO gledal in plačeval, ali ne (oz. naj bi se, pa mi TVSLO vsilijo).

Marko007 ::

hmmm, res se bi dalo kaj nareti. Npr. zbereš 1000 podpisov, potem pa v enem mesecu še 40000 pa mamo referendum. >:D

Pač zdaj ko je to že precej popularno, a ne? :8)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Referendum za ukinitev RTV Slovenija prispevka (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
807254 (4954) urban99
»

RTV prispevek višji za evro (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17911751 (7374) aljazh
»

RTV Naročnina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9010876 (8880) Tilen
»

RTV naročnina (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18628821 (26297) borchi
»

RTV popis z grožnjo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
729670 (8025) gzibret

Več podobnih tem