Forum » Loža » Koliko stane oven?
Koliko stane oven?
BojlerTM ::
spravljamo se narest eno velko pozrtijo in mene zanima koliko stane en oven. aja, pa fajn bi blo tud vedet, kje bi ga lahko kupil(po moznosti ljubljana, oz cim blizje). tnx
[by moderator:ker sem dobre volje sem premakno v ložo,kamor to spada]
[by moderator:ker sem dobre volje sem premakno v ložo,kamor to spada]
"Salt?"
"Pepper?"
"Oh, it's...it's all right. I don't like you either."
"Pepper?"
"Oh, it's...it's all right. I don't like you either."
- spremenil: boštjan ()
SkIDiver ::
Če ga mislte pojest potem boš ti nucu jagnjetino, jagenčka al pa mlado svinjino, odojka. Priporočam slednje. Boljši okus in aroma. Sam morš najdt majstra za peko.
BojlerTM ::
@ bigwhale: zelo koristen post, mocno vreden branja, hvala.
@skidiver: smo mel debato kaj bi pekl pa smo nekak prsl na idejo da hocemo ovna, da bo bolj izvirno
@skidiver: smo mel debato kaj bi pekl pa smo nekak prsl na idejo da hocemo ovna, da bo bolj izvirno
"Salt?"
"Pepper?"
"Oh, it's...it's all right. I don't like you either."
"Pepper?"
"Oh, it's...it's all right. I don't like you either."
Aspirinix ::
Pol ste pa res mojstri peke?
Ovna je dosti težje zrihtat ko pa kakšno jagnje ali odojka. Ideja je pa res originalna. Vendar vseeno razmisli o odojku. Bolj izi za pripravt pa manj možnosti, da ga zaj*.
Ovna je dosti težje zrihtat ko pa kakšno jagnje ali odojka. Ideja je pa res originalna. Vendar vseeno razmisli o odojku. Bolj izi za pripravt pa manj možnosti, da ga zaj*.
frenk ::
mene tud zanima kolk kšn odojk košta...če je pocen bomo mi tud žurko nardil...ej folk gremo slo-tech odojk žurko nardit
perci ::
Eh, ne maram ovčetine ;(. Tko grdo smrdi, ko je hladna ;(, da ni za jest. Odojka pa bp lahko hladnega ješ.
freserovski ::
Najboljše da naredite vola , to sem videl, ko smo se iz morja peljali, samo smo bli 500 m prej na jagnjetini, pa nismo bli več lačni, da bi še to bli probali . Je pa bil gromozanski, le kak jim je uspelo vse pojest
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!
nojus ::
odojek pride cca 15k sit. (vsaj jest sem dal tolk za pečenega).
Bil je pa njami
Bil je pa njami
sovražim Gargamela.
krneki0001 ::
Odojki so po 800sit na kg srovi in od 1000 sit naprej pečeni - tko je pr nas k u eni gostilnici full dobre odojke pečejo.
LP
Nebivedu
LP
Nebivedu
frenk ::
pečenga nima smisla kupvat(to je fastfood)...za srovga 800/kg se pa men zdi zlo pocen(sicer nism poznavalec)...kolk pa tehta odojk?...20k
ali3n ::
Danes sm jedu odojčka (ne celga)... mmmmm.... pustite ovne na mir... pujsek je kralj živali! (vsaj na krožniku)
10-15kg majo.. bolj 15...
10-15kg majo.. bolj 15...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
SkIDiver ::
BojlerTM ovna boste po moje zelo zelo težko dobili.
Odojki so pujseki težki od 15 do 20kg. Odvisno koliko hočeš mastnega. Če hočeš malo masti polej uzameš lažjega. Je zelo fini za jest topel ali mrzel. Jagnjetine sploh ne maram pripravljene na kakaršenkoli način, če je ne pripravim sam al pa da jo pripravi nekdo, ki zna uničit tisti nadležen vonj in okus.
Odojka se fino peče sam treba ga je zalivat. Prvo z pivom nato proti koncu pa z oljem da se koža lepo hrustljavo zapeče. Če ga pa še prej v roke dobi majstr in ga lepo pripravi (začimbe, dišavnice, kvaša) pa je fenomenalen.
Odojki so pujseki težki od 15 do 20kg. Odvisno koliko hočeš mastnega. Če hočeš malo masti polej uzameš lažjega. Je zelo fini za jest topel ali mrzel. Jagnjetine sploh ne maram pripravljene na kakaršenkoli način, če je ne pripravim sam al pa da jo pripravi nekdo, ki zna uničit tisti nadležen vonj in okus.
Odojka se fino peče sam treba ga je zalivat. Prvo z pivom nato proti koncu pa z oljem da se koža lepo hrustljavo zapeče. Če ga pa še prej v roke dobi majstr in ga lepo pripravi (začimbe, dišavnice, kvaša) pa je fenomenalen.
BigWhale ::
Dinozavri in mamuti (vsaj danasnji) imajo premal mesa, so jih same kosti. Tko da so dobro sam za u zupo, pa se to tako bolj nemesnato in nemastno. Pa obvezno mors dat zraven 250 jusnih kock, da ma vsaj mal okusa...
Geez... A sploh kdo zna kuhat tle? ;>
Geez... A sploh kdo zna kuhat tle? ;>
Sid Izprijeni ::
Krokodil baje ni za odmet. Recimo, da bi bil približek dinozavru. Če že hočeš bit izviren.
Sem gledal enkrat na TV, da se baje da fajn šniclne narest iz njega. Pa še koža ti ostane za kak fin krokodilji plašč...
Če maš pa rad lignje na žaru, pa lahko tudi kakšne nautiluse iz Indijskega oceana stauhaš kot alternativo.
Al pa pečene meduze. Par tisoč na osebo, pa je glih za posladek.
Sem gledal enkrat na TV, da se baje da fajn šniclne narest iz njega. Pa še koža ti ostane za kak fin krokodilji plašč...
Če maš pa rad lignje na žaru, pa lahko tudi kakšne nautiluse iz Indijskega oceana stauhaš kot alternativo.
Al pa pečene meduze. Par tisoč na osebo, pa je glih za posladek.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.
...but rather in the ability to control one's project.
BigWhale ::
> Če maš pa rad lignje na žaru, pa lahko tudi kakšne nautiluse iz
> Indijskega oceana stauhaš kot alternativo.
Giant Squid (verjetno to mislis), veleligenj, ki zivi na priblizno treh kilometrih globine oceanov ni uziten, ker je njegova koza prevec polna raznih sulfidov in podobne svinjarije.
Jih pa jedo kiti glavaci (sperm whale). :)
PS: Nautilus pa ne bi bil za jest, je pretrd in prekovinski.
PPS: Nautilus je bila oz. je podmornica, katere poveljnik je kapitan Nemo... See Jules Verne for details.. :P
> Indijskega oceana stauhaš kot alternativo.
Giant Squid (verjetno to mislis), veleligenj, ki zivi na priblizno treh kilometrih globine oceanov ni uziten, ker je njegova koza prevec polna raznih sulfidov in podobne svinjarije.
Jih pa jedo kiti glavaci (sperm whale). :)
PS: Nautilus pa ne bi bil za jest, je pretrd in prekovinski.
PPS: Nautilus je bila oz. je podmornica, katere poveljnik je kapitan Nemo... See Jules Verne for details.. :P
Sid Izprijeni ::
Ne, ne, kar nautilusa - živalco mislim.
To je en tak mehkužec, ki je še lepo zapakiran v lupino, sicer gre pa za t.i. živi fosil. V neposredni žlahti s samimi predniki današnjih lignjev, hobotnic in kar je še tega brezkostnega morskega življa.
Evo ga tuki.
To je en tak mehkužec, ki je še lepo zapakiran v lupino, sicer gre pa za t.i. živi fosil. V neposredni žlahti s samimi predniki današnjih lignjev, hobotnic in kar je še tega brezkostnega morskega življa.
Evo ga tuki.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.
...but rather in the ability to control one's project.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sid Izprijeni ()
SkIDiver ::
Sid Izprijeni prav imaš. Krokodilje meso naj bi bilo tud dobro. Sicer ga še nisem probal bi pa ga če bi imel prilko.
BigWhale jz znam kuhat. Sem tud kvalificiran tko da nism nikol lačen.
BigWhale jz znam kuhat. Sem tud kvalificiran tko da nism nikol lačen.
frenk ::
bigwhale: jest tud znam ampak nism kvalificiran...mal improviziram al pa kšn recept ke potgnem...aja no jest bol pečem ampak tud kj skuham
Iztirjenec ::
Al pa kakšnega psa probaš spečt... Ga dobiš zastojn v zavetišču... Baje so full dobri, so eno kolegico v Grazu v kitajski rest. nasrali pa ji kolegi naročli... Tipica je jedla pa se oblizovala kak je to dobro, pa ni vedla kaj je, pol so ji pa jedilnik v roke dali pa pokazali kaj je... Pa je rekla da je bil pes tako dober, da sedaj ko je lačna in doma boža psa ji kr sline tečejo...
nojus ::
smo ga že presiti
ps. drugač za piknike pa to je full dobr imet nojev jajc. Ni drago, pa še full folka se naje. Nojevo meso pa zna biti kar velik strošek. (ampak je za probat)
Dobijo se pa tudi nojevi čevapčiči, ...
ps. drugač za piknike pa to je full dobr imet nojev jajc. Ni drago, pa še full folka se naje. Nojevo meso pa zna biti kar velik strošek. (ampak je za probat)
Dobijo se pa tudi nojevi čevapčiči, ...
sovražim Gargamela.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nojus ()
frenk ::
jest sm probal nojev jajc in morm rect da ni nc posebnga...rumenjak je isti(90%), beljak je pa mal bol socen in ima manj okusa...sicer je pa od jajca ne mors druzga prcakvat
perci ::
Noja sem ze jedel, ne vem točno kateri del, glede na to, da je bilo ugledni gostilni, si predstavljam, da je bil eden izmed boljših delov.
Na kratko, bil je zelo okusen, čeprav moram priznati, da sem bil malo razočaran, saj sem pričakoval najboljše meso, kar sem jih kdaj jedel.
Tako pa je pri meni še vedno zmagovalec goveji biftek, medium done.
Na kratko, bil je zelo okusen, čeprav moram priznati, da sem bil malo razočaran, saj sem pričakoval najboljše meso, kar sem jih kdaj jedel.
Tako pa je pri meni še vedno zmagovalec goveji biftek, medium done.
SkIDiver ::
Men je bil pa najboljši obrok do sedaj v lajfu kebab v Munchnu kupljen pri Turku po rodu in je bil svetovnega okusa z prilogami. Kej boljšega na tem svetu še nisem okusu za prmejdun da ne in ne vem če bom kmalu. Harmonija okusov da je blo joj.
Zheegec ::
Jao, kje so pa VEGETARJANCI?
Kaj ni še nihče jedel najboljšega obroka v stilu soje, riža, zelenjave, sadja?
P.s.: Saj ne, da bi bil jaz dober zgled
Kaj ni še nihče jedel najboljšega obroka v stilu soje, riža, zelenjave, sadja?
P.s.: Saj ne, da bi bil jaz dober zgled
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšna mešanica za perfektne čevapčiče/pleskavice?Oddelek: Loža | 23045 (2444) | nejcek74 |
» | Eksotične vrste mesa (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10007 (8189) | avtek |
» | Tega pa ne bom pojedel! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20361 (15346) | Gavran |
» | Program za vrtenje odojkaOddelek: Loža | 8131 (5886) | koyotee |
» | piknik hrana & pijacaOddelek: Loža | 5298 (5011) | korenje_ver2 |