» »

Izimobil ne dela v italiji

Izimobil ne dela v italiji

«
1
2

EnStot ::

Prejšnji teden sem se 4 dni motovilil v osrednji italiji in ves čas izimobil ni deloval. ne na mojem ne na ženinem tulifonu. delovalo je nekje do benetk, potem pa konec. ustavila sva se v bologni, kjer sem kupil sim kartico tim italia in glej čudo, v tistem telefonu kjer je bila tim kartica je deloval tudi izimobil. sicer samo kot druga kartica, to je 2g in brez internetne povezave.

kličem na pomoč uporabnikom in sem bil seveda deležen vseh običajnih "to je nekaj narobe z vašim telefonom, zanimivo, da dela s tim kartico, bla bla bla.. ". ne pomaga razlaga, da so enaki simptomi na dveh različnih tulifonih, dveh različnih proizvajalcev. če si hotel ročno nastaviti operaterja, je pri vsakem pisalo "forbidden".

klical sem jih na pomoč nato še vsak naslednji dan, pa vedno eno in isto "vas pokličemo nazaj... ". in seveda nič.

ko se vračam 4. dan domov, pa glej čudo, tam nekje v bližini udin moj tulifon spet dela, ženin, ki je imel še tim kartico in je izimobil do tedaj deloval na 2g, pa je prenehal (samo izimobil). doma je seveda spet vse delovalo.

naslednji dan jim spišem nesramno pritožbo, takoj dobim avtomatski odgovor "zahvaljujemo se vam za., v najkrajšem času vam bomo. " in do danes seveda nič. vse tiho. sicer me je v torek klical neki njihov (telekomov) tehnik in bluzil o tem kako je to nemogoče, važno navrgel nekaj tehničnih izrazov in krivdo valil na moj tulifon. seveda sem ga po kratkem postopku poslal na ogled benetk in mu zatrdil, da je odlično opravil reklamo za hofer, kamor se selim v najkrajšem času.

za novo leto recimo pa sem se motovilil pa siciliji, kjer je stvar delovala brez problemov tako kot vsa prejšnja leta. se je pa žena spomnila, da ji letos maja, ko je bila v pordenone-u kakšnih 5 ur, prav tako ni deloval telefon, a temu ni posvečala večje pozornosti.
ker sem večkrat v italiji in drugje v tujini, seveda rabim zanesljivo delovanje telefona in izimobil to očitno ni več. s selitvijo na telekom se je stvar z rezanjem stroškov očitno poslabšala, tako da čao amore, izimobil!
  • polepsal: AndrejO ()

Tilen ::

Izimobil je MVNO in je ves čas uporabljal Telekomovo omrežje. Pod črto je Izimobil = Telekom. Sedaj jim samo še na čelu piše, da so Telekom, kar jim prej ni.

Špar = Telekom
Petrol = Telekom
Hofer = A1

Izbira je zelo imaginarna.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Tilen ()

EnStot ::

Ni čisto tako. S tem ko jih je kupil Telekom, je po prevzemu prav gotovo zarezal v znižanje stroškov, saj Izimobil v vseh teh letih ni nikoli izkazoval dobička. Rezanje stroškov pa pomeni kenslanje "nepotrebnih" pogodb, prehajanje na cenejše, torej slabše storitve, itd...
Ko sem se pritoževal na Pomoči uporabnikom, je svetovalcu ušlo, da imajo v Italiji sedaj pogodbo samo s H3G in nikomur drugem. Na IZI-jevi strani pa na spisku, ki pa je iz lanskega leta z datumom 25.8.2017 (takrat še niso bili pod Telekomom) piše malo drugače: ITALIJA: Omnitel, Telecom Italia, H3G, Wind.

Lani je v Italiji še vse delovalo!

Tilen ::

Telekom je samo porezal Izimobil administracijo, ker to že ima vse urejeno in hop, dobiček je tu. To so bili tudi edini stroški Izimobila, poleg zakupa omrežja.

Ne vem, kako si ti predstavljaš, da bi imel Izimobil na Telekomovem omrežju boljše storitve, kot potem, kot je šel na Telekomovega. :)


Telekom Slovenije gostovanje (2G, 3G ali LTE) ponuja v 208-ih državah in ozemljih ter pri 438-ih operaterjih, kar vključuje tudi gostovanje na ladjah, letalih in satelitskih telefonih. Uporabniki pa lahko v 144-ih državah in ozemljih izbirajo med več kot enim operaterjem.

Države v katerih Telekom Slovenje ponuja LTE gostovanje so: Albanija, Avstrija, Belgija, Bolgarija, Češka, Črna Gora, Danska, Egipt, Francija, Grčija, Hrvaška, Iran, Islandija, Italija, Japonska, Kanada, Luxembourg, Madžarska, Makao, Makedonija, Moldavija, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Rusija, Slovaška, Srbija, Španija, Švedska, Švica, Tajska, Turčija, Velika Britanija in ZDA.

Seznam operaterjev in držav v katerih lahko uporabniki Telekoma Slovenije izkoristijo LTE roaming / gostovanje
1. Albanija - Albtelecom
2. Albanija - Telekom Albania
3. Avstrija - T-Mobile
4. Belgija - Proximus
5. Bolgarija - Telenor
6. Češka - T-Mobile
7. Črna Gora - Telenor
8. Črna Gora - M:tel
9. Črna Gora - Crnogorski Telekom
10. Danska - Telia
11. Egipt - Etisalat Misr
12. Francija - Orange
13. Grčija - Cosmote
14. Hrvaška - Croatian Telecom
15. Hrvaška - Tele2
16. Hrvaška - VIPnet
17. Iran - RighTel
18. Islandija - Siminn
19. Italija - Telecom Italia
20. Italija - Wind

21. Japonska - Softbank
22. Kanada - Bell
23. Kanada - Telus
24. Luxembourg - Tango
25. Madžarska - Magyar Telekom
26. Madžarska - Telenor
27. Makao - CTM
28. Makedonija - One.Vip
29. Moldavija - Moldtelecom
30. Nemčija - T-Mobile
31. Nizozemska - KPN
32. Norveška - Telenor
33. Poljska - T-Mobile
34. Rusija - MTS
35. Rusija - Vimpelcom
36. Slovaška - Slovak Telekom
37. Srbija - Telenor
38. Španija - Telefonica
39. Švedska - Tele2
40. Švica - Swisscom
41. Švica - Sunrise
42. Tajska - AIS
43. Tajvan - Far Eas Tone
44. Turčija - Turkcell
45. Velika Britanija - H3G
46.ZDA - T-Mobile

TIM kartica je torej pri istem operaterju, kot ima Telekom zakupljen roaming. Skratka, PEBKAC, če mene vprašaš. ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

EnStot ::

Ma kaj bluziš? Govora je o Izimobilu, ki se uradno sedaj imenuje E & MOBIL, informatika d.d. in je ločena pravna oseba in ima seveda ločeno poslovanje in pogodbe s tujimi operaterji od Telekoma. Mogoče bo kdaj prišlo do združitve podjetij, a dvomim. Racionalizirali bodo le poslovanje.

Poleg tega pa je Izimobil predplačniški operater in je drugače tretiran pri roamingu kot so to naročniški operaterji, ker so garancije drugačne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: EnStot ()

Tilen ::

http://www.telekom.si/izi/info

Podjetje IZI mobil, d.d., se je zaradi razmer na trgu telekomunikacij in na podlagi ocene, da se bo konkurenčni boj na trgu v prihodnje še zaostroval, odločilo, da bo kot virtualni operater prenehalo z dejavnostjo nudenja predplačniških mobilnih storitev. Mobilne storitve, ki jih IZI mobil, d.d., svojim uporabnikom zagotavlja v omrežju Telekoma Slovenije, bo podjetje prenehalo zagotavljati 31. 12. 2017, s 1. 1. 2018 pa bodo uporabniki prešli k Telekomu Slovenije, tako da jim bodo tudi v prihodnje mobilne storitve nemoteno na voljo v istem mobilnem omrežju kot doslej.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

EnStot ::

Lej, Telekom v Rimskem imperiju dela, Izimobil pa ne. Pika!

Tilen ::

Nekaj nisi vredu nastavil, če ima Telekom pogodbo s Telecom Italia, tebi pa TIM kartica (Telecom Italia) deluje normalno.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

EnStot ::

Prevedi v slovenštino, prego!

EnStot ::

3 tedne po reklamaciji in po dodatni intervenciji od Izimobila še vedno nobenega odgovora. "Pravi se glup, pa bo minilo" je očitno njihov moto.
Danes žena spet v Italiji in pri Pordenoneju tulifon na Izimobil spet ne dela. Ko je preklopila TIM Italia SIM za glavno kartico, pa je IZI spet začel delati, to je samo GSM na 2G in brez prenosa podatkov.

Izimobil (Telekom) zelo očitno ni ničesar uredil in se jim tudi očitno gladko hebe.

MostWanted ::

ja pa pejt potem na telekom ali a1. kaj jokaš? zato pa so konkurence.

msjr ::

Hmja, podoben primer sem imel s T2 simko, ko je bilo potrebno v SIM toolsih stalno preklapljati med Roamingom 1 in Roamingom 2, da je delovalo v Švici in v Franciji. Naslednji simki se je zmešalo lani na Visu in na koncu telefon ni več preklapljal med Vip-om in Tele2. Ne pomaga noben customer support, 3x sem moral menjat SIM kartico, da se zadnja obnaša kolikor toliko stabilno.

ombre ::

Izklopi LTE in bo delalo. Dela samo v 3G omrežju.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

EnStot ::

In kje in kdaj si to sprobal v Italiji, da to lahko trdiš? 3 tedne nazaj sem 4 dni vsak dan probaval vse mogoče, pa mi nikoli ni uspelo.

Ahim ::

Jaz imam nekoliko podoben problem, a kot Telekomov (Mobitelov) narocnik. Priblizno od uvedbe porabe enot v EU v okviru narocnine sem zacel opazati, da se telefon po nekaj dneh v tujini ne zeli vec povezati v internet, prenasati MMSov in/ali ne delujejo klici. Vsakic si recem, da bo po prehodu Karavanskega tunela najbrz vse spet OK, a dejansko ni, dokler telefona ne ugasnem in ponovno prizgem. Podobno je po vrnitvi s Hrvaske, za Italijo pa ne upam nic trditi.

Nazadnje se mi je to zgodilo teden dni nazaj, po prihodu na Hrusico je na telefonu namesto MOBITEL (kar kot ime mobilnega operaterja sicer pise ves cas, ko tel. dela normalno) pisalo nekaj na E / MOBITEL (ne spomnim se zagotovo, nekaj kot "E-PLUS / MOBITEL").

Par let nazaj se mi to ni dogajalo, telefon (Nexus 5) in SIM kartica sta ista ze 4-5 let, edina sprememba je da vcasih nisem imel nastavljen kot preferred mode 4G (LTE) in pac to z EU roamingom.

Je LTE dejansko kriv za te tezave in zakaj se telefonu zblede sele nekaj casa po izstopu iz Slovenije?

mirancar ::

Meni ne dela več madžarska odkar je telekom prevzel izimobil. Se poveže v omrežje in potem se odklopi, ne delajo niti klici, nič.... Hrvaška dela isto kakor pred prevzemom (samo 3G, brez lte)

ombre ::

Probal sem v Rimu in Trstu in stvar deluje. Pač naštimaš samo 2/3G omrežje na telefonu in se potem na novo povežeš.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

nsa_ag3nt ::

4g/LTE v tujini (EU države izven Slo) na izimobil ne dela.. kar tudi piše na izi strani.

https://www.izi.si/podpora/pogosta-vpra...
Ali storitev LTE/4G deluje tudi v tujini?
Storitev LTE/4G v tujini ne deluje.
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nsa_ag3nt ()

Tilen ::

Tako kot je bilo rečeno. EnStot ne zna uporabljati naročenih storitev. Skratka, težava pri uporabniku.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

EnStot ::

ombre je izjavil:

Probal sem v Rimu in Trstu in stvar deluje. Pač naštimaš samo 2/3G omrežje na telefonu in se potem na novo povežeš.

Preberi si še enkrat moj prvi post!
In kdaj si probal v Rimu in Trstu? Letos?

Kot sem že od začetka navedel, ob meji s Slovenilandijo stvar deluje (Trbiž, Udine),100 km bolj v notranjosti pa ne. Probal sem vse mogoče, predvsem pa tudi ročno povezavo (2G only). Ni in ni hotelo. In to na dveh tulifonih enako (razen ko je bila vstavljena tudi TIM kartica).

Zakaj stvar deluje v drugih državah ?! Itak se nikjer ne poveže v 4G, ampak 3G je pa standard. Še lani nisem nikjer zasledil težav, letos pa prav tako ne v Avstriji, Nemčiji, na Češkem, Franciji, Belgiji, na Siciliji za novo leto. Italija od vključno Pordenone-ja naprej pa skoraj do Rima pa nikakor ne dela.

Edino eno stvar pa res nisem sprobal, to je izklopljen roaming. Ampak kaj mi mi bo samo Gsm brez e-maila in občasnega a nujnega interneta, da bom pa kar naprej lovil kje je kakšen free WiFi, mi je pa malo mimo.

Kitajc00 ::

Sam sem imel podobne težave oz. sploh ni bilo povezave. Poklical na Izi in je operater trdil, da je z mojo številko vse v redu in govoril, da moj telefon ni v redu. Po zatrjevanju, da je bilo pod
Izimobilom prej vse OK me je prevezal k strokovnemu sodelavcu, ki mi je povedal, da sploh nimam vklučenega gostovanja, ga je vključil in sedaj deluje. Nisem pa še poskusil v notranjosti IT samo v obmejnih področjih.

MxxW5 ::

Deset dni nazaj, Madžarska. Ko prideš čez mejo, crkne vse. Klici, internet. "Samo klic v sili".

Pokličem Izimobil (z drugega telefona, Telemach). Oni ne najdejo problema. Povejo mi, da je kriva SIM kartica. Naj odidem v njihovo poslovalnico in jo zamenjam. Da bo žena en teden brez uporabnega telefona, jih ne zanima. Niti opravičila ne dočakava.

Ko prideva nazaj, greva v njihovo poslovalnico zamenjat SIM. Za to Izimobil računa 2,95 EUR. Da gre za njihovo napako, jim povem. Da žena v tujini ni mogla uporabljati storitev, ki jih je zakupila. Da bi morali oni njej vrniti del denarja za tisti teden, ne pa da zaračunajo SIM, katerega menjavo so oni svetovali. Jih ne zanima. SIM se plača. Tak odnos ponudnika storitve sem po mojem nazadnje doživel tam nekje v devetdesetih.

Če bi moral ugibati, bi rekel, da hoče Telekom v najkrajšem možnem času z Izimobila spraviti čim več ljudi.

Tilen ::

Danes si operater enostavno ne more privoščiti, da mu v sosednji državi ne bi deloval internet ali karkoli drugega. Že samo iz naslova hibridnih modemov (xDSL+3G/LTE), kateri občasno preklopijo na roaming, bi vam moralo biti jasno, da morajo biti takšne stvari s sosedi obvezno urejene.

Skratka, resnično težko je OP-jev problem na strani operaterja. Ne rečem, če bi imel težave v Belorusiji, ampak v Italiji...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

XS!D3 ::

Tilen je izjavil:

Danes si operater enostavno ne more privoščiti, da mu v sosednji državi ne bi deloval internet ali karkoli drugega.

Si ne bi smel, ampak nažalost si in to ravno Telekom. Na letošnjem dopustu je imel edino en iz družbe probleme z mobilnim netom in to je bil edini, ki ima Telekom.

Internet je bil pri njemu praktično neuporaben (DL konstantno < 0,1Mb/s, UL sicer normalen), pri vseh ostalih delovalo BP. Isto sranje je bilo v 4ih različnih državah v EU in na vseh operaterjih, na katere se je bilo možno povezat, ter čez celih 14 dni, ko smo hodili okrog. Istočno, ko je meni v Italiji na istem operaterju (+ oba na LTE) s Telemachovo SIMko letelo 70Mb/s dol, je njemu šlo komaj nekih 0,04Mb/s. Probal resetirat vse živo, menjat operaterje itd, poskusil neštetokrat, na koncu sva celo menjala telefona in ko je bila njegova SIMka v mojem telefonu, je bilo isto sranje, moja SIMka pa je tudi v njegovem delovala BP. Na supportu niso ugotovili nič pametnega, razen, da naj proba še druge tuje operaterje.... Takoj ob prihodu v slo in priklopu nazaj v domače Telekomovo omrežje, mu je začelo vse spet delovati normalno.

Ravno tako je imel tudi lani edino on probleme v tujini, ker je imel Telekom kompleten izpad roaminga, ampak je vsaj potem delovalo OK, ko so to poštimali.

Sicer malo off, ampak a hibridnim modemom dejansko pustite roaming?

Tilen ::

So tudi takšni primeri. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

EnStot ::

Danes mineva 1 mesec od pisne reklamacije na IZImobil (TELE-kom), vse kar sem uspel dobiti od njih, pa je tole:
Pozdravljeni,

žal mi je, da imate težave z delovanjem IZImobil kartice v italijanskem omrežju.
Vidim, da ste pisali tudi sodelavcem, ki obravnavajo reklamacije. O poteku reševanja reklamacije vas bodo obvestili.
Za dodatne informacije lahko pokličete na številki 041 700 703 ali (01) 472 22 30, od ponedeljka do petka med 8.00 in 15.00.

Lep pozdrav,
Petra ...


Žalostno a resnično. Prav privoščim jim, da jih čimprej prihvatizirajo, čeprav sem načeloma nasprotnik tega.

Pa še ena izkušnja s 3-jim Izimobil tulifonom. Včeraj se do Benetk nikakor ni hotel povezati, razen enkrat ročno na 2G brez prenosa podatkov na Vodafone. Na letališču pa je vse čudežno začelo spet delovati. Na Kanarčkovih otokih tudi vse deluje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: EnStot ()

val46 ::

Ej, tipo in njegova žena pohaja po celi evropi, pol pa se sekira in bi rad prišparal par EUR pri naročnini in je pr tanajbolj "smešnemu" operaterju v Sloveniji. Kolikor vem pri izi mobilu nimaš nobene pogodbe sklenjene, tako da če bi se to mi enkrat zgodilo in bi od njih dobil tak odgovor, oz.sprenevedanje in neodgovor, grem takoj naslednji dan sklenit pogodbo kam drugam. Sam sem trenutno pri telemachu(bivši tuš mobil) in lohk povem, da mi vse dela kot mora...tako pri nas, kot v tujini(Italija,avstrija,nemčija,hrvaška,...). Tako da res ne razumem kako in zakaj se sploh obremenjuješ s tem izimobilom, četudi piše na njem telekom. To je pa za moje pojme sicer zadnja firma, ki bo dobila kej denarja od mene v sloveniji.Po večletnem "zaje..."ob prošnjah za možnost priključka za takrat ADSL,da ne, ker smo kao preveč oddaljeni od centrale, da bi se jim splačalo,je potem bivši Amis(zdajšnji A1) do naše hiše pripeljal optiko. In pol so bli na telekomu razočarani, da smo prekinli naročnino pri njih!

krneki0001 ::

Telekom ima podoben problem, samo na hrvaškem. Če grem v Italijo ali Avstrijo, mi telefon normalno deluje in preklopi na njihovo omrežje, če grem pa na Hrvaško, pa izgubi omrežje in ne preklopi. Ostane mi samo ročna nastavitev in ko izberem omrežje, potem deluje brez problemov. Ampak potem moram to storiti tudi, ko pridem nazaj v slovenijo (ročno nastavit omrežje).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

val46 ::

Sej vam pravim, da je telekom za en drek...jst pri telemachu nimam čisto nobenih problemov. Do sedaj mi je še vedno samo menjalo prvo na tujega operaterja in ko sm se vrnil v slovenijo, nazaj na domačega...brez kakeršnegakoli tapkanja in iskanja omrežja po telefonu. Ponavadi niti ne dam pozornosti na to, edino ko sm na cilju in vzamem telefon v roke, vidim po dva ali tri sms da sm zapustil domače omrežje in podobne fore.

strom_15 ::

Tudi z A1 Slovenija ni težav in še z največ LTE roaming parterjev imajo sklenjeno pogodbo

EnStot ::

Po enem mesecu prispe tale odgovor:
Pozdravljeni, gos ... ,

razumem, da je opisana situacija neprijetna.
Predlagam, da v meniju telefona ročno izberete omrežje drugega operaterja, če je ta na voljo, telefon pa izklopite in ponovno vklopite. Več lahko preverite TU(https://www.izi.si/podpora/storitve/gos....
Prijazen pozdrav,

Dragan ...


Da bi jih koklja brcnila! Ne glede na moje detaljne razlage, da se tulifoni nočejo povezati v omrežje, ne avtomatsko ne ročno, oni bluzijo svoje naprej. Poleg tega so seveda trdili naslednje: "odgovor pa prejmete naknadno po pošti na spodaj podani naslov, ko je reklamacija zaključena, kar pa lahko traja nekoliko dalj časa, odvisno od potrebnega dodatnega preverjanja in zahtevnosti reklamacije." Ni potrebno navesti, da ni bilo nič od tega. Nič niso odgovorili, še manj preverili ali se posvetili "zahtevnosti" reklamacije, pač vse v stilu (para)državne birokracije "Kuli nas b..., če pa še tebe se pa obesi!"

Sicer pa odločitev je že padla, selim se na Tulimach. Upam le, da se ne selim z dežja pod kap.

OvCa77 ::

EnStot je izjavil:

Po enem mesecu prispe tale odgovor:
Pozdravljeni, gos ... ,

razumem, da je opisana situacija neprijetna.
Predlagam, da v meniju telefona ročno izberete omrežje drugega operaterja, če je ta na voljo, telefon pa izklopite in ponovno vklopite. Več lahko preverite TU(https://www.izi.si/podpora/storitve/gos....
Prijazen pozdrav,

Dragan ...


Da bi jih koklja brcnila! Ne glede na moje detaljne razlage, da se tulifoni nočejo povezati v omrežje, ne avtomatsko ne ročno, oni bluzijo svoje naprej. Poleg tega so seveda trdili naslednje: "odgovor pa prejmete naknadno po pošti na spodaj podani naslov, ko je reklamacija zaključena, kar pa lahko traja nekoliko dalj časa, odvisno od potrebnega dodatnega preverjanja in zahtevnosti reklamacije." Ni potrebno navesti, da ni bilo nič od tega. Nič niso odgovorili, še manj preverili ali se posvetili "zahtevnosti" reklamacije, pač vse v stilu (para)državne birokracije "Kuli nas b..., če pa še tebe se pa obesi!"

Sicer pa odločitev je že padla, selim se na Tulimach. Upam le, da se ne selim z dežja pod kap.

Telemach so podobni majstri, ko so kakšne reklamacije niso nikdar krivi.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

r3dkv1c4 ::

krneki0001 je izjavil:

Telekom ima podoben problem, samo na hrvaškem. Če grem v Italijo ali Avstrijo, mi telefon normalno deluje in preklopi na njihovo omrežje, če grem pa na Hrvaško, pa izgubi omrežje in ne preklopi. Ostane mi samo ročna nastavitev in ko izberem omrežje, potem deluje brez problemov. Ampak potem moram to storiti tudi, ko pridem nazaj v slovenijo (ročno nastavit omrežje).

Nehajte bluzit.
Vedno prekljaplja brez problemov.
vrzi tulifon v prvi jasek
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

strom_15 ::

Telemach mobilna je vredna za en k...

Dimnik ::

Jah, to praviš ti...eni smo drugačnega mnenja in zadovoljni

strom_15 ::

Dimnik je izjavil:

Jah, to praviš ti...eni smo drugačnega mnenja in zadovoljni


Fino če ti dela. Drugače so mesta kar dobro pokrita ampak malo iz mesta ven je pa druga zgodba (čeprav omogoča gostovanje v Telekom Slovenije). Poleg tega ima Telemach manj zakupljenih frekvenc kakor Telekom ali A1

jakan123 ::

Zanimivo koliko problemov imate. Jaz sem imel včasih Simobil in z gostovanji nisem imel nikoli problemov, zdaj imam Telekom, prav tako brez problemov.
Prenos podatkov v IT, AT, CZ, UK, vedno brez problema. Gostovanje (klici, sms) po drugih državah (Balkan, Azija, Dubai), vedno bp. Ne vem kašne telefone imate to :D

Invictus ::

Telemach ni delal znancem na Hrvaškem.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

XS!D3 ::

jakan123 je izjavil:

Zanimivo koliko problemov imate. Jaz sem imel včasih Simobil in z gostovanji nisem imel nikoli problemov, zdaj imam Telekom, prav tako brez problemov.
Prenos podatkov v IT, AT, CZ, UK, vedno brez problema. Gostovanje (klici, sms) po drugih državah (Balkan, Azija, Dubai), vedno bp. Ne vem kašne telefone imate to :D

Kolega, ki ima probleme z gostovanjem v tujini pri Telekomu ima iPhone X. Bilo je tudi isto sranje, ko smo dali SIM v druge telefone. Hkrati pa v vseh teh telefonih s Telemachovo kartico roaming deluje BP in leti na polno.

Dimnik ::

strom_15 je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Jah, to praviš ti...eni smo drugačnega mnenja in zadovoljni


Fino če ti dela. Drugače so mesta kar dobro pokrita ampak malo iz mesta ven je pa druga zgodba (čeprav omogoča gostovanje v Telekom Slovenije). Poleg tega ima Telemach manj zakupljenih frekvenc kakor Telekom ali A1


Sem iz vasi in imam xiaomi telefon brez b20, zaenkrat brez težav, tudi lani na hrvaškem delalo vse bp, prav tako avstrija

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dimnik ()

krneki0001 ::

r3dkv1c4 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Telekom ima podoben problem, samo na hrvaškem. Če grem v Italijo ali Avstrijo, mi telefon normalno deluje in preklopi na njihovo omrežje, če grem pa na Hrvaško, pa izgubi omrežje in ne preklopi. Ostane mi samo ročna nastavitev in ko izberem omrežje, potem deluje brez problemov. Ampak potem moram to storiti tudi, ko pridem nazaj v slovenijo (ročno nastavit omrežje).

Nehajte bluzit.
Vedno prekljaplja brez problemov.
vrzi tulifon v prvi jasek


V ostalih državah, razen hrvaške preklaplja normalno. Tudi v Romuniji in Bolgariji. Tako da ni telefon ravno za stran vreč.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Tilen ::

Tudi meni na A1 vse deluje normalno. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

EnStot ::

Danes so me razveselili še z dodatnimi "globokimi" tehničnimi nasveti:
Ponovno pozdravljeni, gos... ,

predlagam, da ročno izberete operaterja , kljub oznaki za prepoved. Če se po večkratnem poskusu telefon ne prijavi predlagam, da SIM-kartico vstavite v drug telefon.

Prijazen pozdrav,


Kako mi dvigne pisker takšno podcenjevanje. Po ENEM MESECU pritoževanja, klicanja in vsakokratnega razlaganja oni meni s takšno zapleteno tehnično rešitvijo, da je sploh ne dojamem !! Zelo očitno ne berejo in ne zapisujejo reklamacij in lastnih svetovanj "strokovnega" osebja, ki tumba vedno eno in isto.

Sem jim pa odgovoril, da bom vsekakor upošteval njihov nasvet; v ISTI tulifon bom vstavil DRUGO kartico (od drugega operaterja, seveda)

nsa_ag3nt ::

Kaj pravi akos na celo štorijo ?
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

dunda ::

Doslej sem tole samo bral, predvčerajšnjim pa je tole tudi meni dvignilo pritisk.
Se peljemo v Italijo. Štirje različni telefoni, vsi brez težav delujoči v Sloveniji in prejšnji teden na Hrvaškem in prejšnji mesec v Avstriji.
Operaterji: 2 x Bob, 1 x Mobitel, v mojem pa sta 1x Telemach in 1x Mobitel (pač dual SIM).
Glej zlomka, kmalu po vstopu v Italijo vidim, da mi navigacijske stvari začno čivkati. Ok, pač malo počakam, vmes pa babnice z Bobom zadaj že čivkata, da jima net v Italiji nikoli ne deluje. Potem pogleda še žena (Mobitel) in pravi, da tudi njej piše, da ni omrežja.
Ok, potem mene (človeku, ki vsaj za silo razume omrežja in ima narejen radioamaterski tečaj) vse skupaj tako razjezi, da preklopim še moj telefon iz Telemacha na Mobitel. Glej zlomka, tudi pri meni ne deluje. Smo v delu od Trsta proti Benetkam, kjer bi moralo biti dovolj signala in operaterjev. Nič!
Spomnim se, da mi je kakšen mesec nazaj tudi sodelavec (Izimobil) povedal, da mu v Italiji nikakor ni deloval internet. Vozim za tovornjaki in jezno premišljujem, kaj bi lahko bilo (nastavitve so zagotovo v redu, saj redno uporabljam obe SIM kartici v tujini, zadnjič pred nekaj dnevi na Hrvaškem).

Ponovni zagon telefona ni pomagal. Ženi (sam sem vozil in nisem imel časa klikat) je javljajo: "Omrežje ni registrirano".
Nadaljevanje poti je v bližini Benetk pri Telemachu in Mobitelu vendarle preklopilo na roaming - brez kakršne koli spremembe na telefonu. Dekleti z Bobom sta ostali brez. Za njiju ne vem, če imata slučajno kakšno neumnost nastavljeno, pri meni in ženi pa je zagotovo v redu in povsem brez omejitev.
Zanimivo je, da sam nisem imel težav niti kasneje, ko smo iz Italije prišli v Avstrijo. Žena (Mobitel) pa je kar dolgo čakala tudi v Avstriji, kar sicer ni običaj.
Zato sem začel razmišljati takole - vsak operater ima pač pogodbo z nekaterimi tujimi operaterji. Lahko imaš smolo in tvoj operater nima partnerja ravno na področju, ko zapustiš svoje omrežje. Potem pa se začne kakšen omrežni pingpong ali kaj. Vsak telefon ima tudi svojo logiko izbiranja tujega operaterja. Mogoče se ta kaj tepe z operaterji, ki jih v tujini podpira tvoj operater?
Sam se manj pogosto vozim okrog Trsta, ampak glede na prebrano, izkušnje znancev in lastne izkušnje je tam okrog največ težav. Mogoče lahko kdo od tistih, ki se tam vozijo, bolj sistematično pristopi k zadevi. No, načeloma bi to morali rešiti operaterji. Ker imeti toliko težav v letu 2018 (z precej znanja, več operaterji, modernimi telefoni) ... je res malo mimo.

Aja - pa zamenjajte naslov teme. Ni kriv Izimobil :-)
https://www.kacnje.eu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dunda ()

EnStot ::

Mogoče imajo pa Lahi nastavljen antibegunski filter in schiavi po defoltu zapademo vanj ?!;(

dejanslo ::

Tudi meni ni delal Izi v Trstu, ne ročna izbira (tudi Winda), nič. Tema, wi-fi dependency.
Mogoče so pa krivi Italijani? Drugje dela bp.
Thumbs down @Tilen za vodenje teme.
There`s More Than One Way To Do It

balluf ::

Dimnik je izjavil:

strom_15 je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Jah, to praviš ti...eni smo drugačnega mnenja in zadovoljni


Fino če ti dela. Drugače so mesta kar dobro pokrita ampak malo iz mesta ven je pa druga zgodba (čeprav omogoča gostovanje v Telekom Slovenije). Poleg tega ima Telemach manj zakupljenih frekvenc kakor Telekom ali A1


Sem iz vasi in imam xiaomi telefon brez b20, zaenkrat brez težav, tudi lani na hrvaškem delalo vse bp, prav tako avstrija


Enak telefon, IZI mi deluje na Hrvaškem (ravnokar testiral), v Italiji testirano vsaj 1x mesečno, v Nemčiji deluje, v Švici tudi,Avstriji,lani v Brazijiji je tudi delovalo.
Očitno je odvisno TUDI od telefona in nastavitev.
Bi se morali pa tudi zavedati, da je to predplačniški paket in ga primerjati z drugimi predplačniškimi, in ne pričakovati storitve kot pri naročnini.

Ahim ::

XS!D3 je izjavil:

Kolega, ki ima probleme z gostovanjem v tujini pri Telekomu ima iPhone X. Bilo je tudi isto sranje, ko smo dali SIM v druge telefone.

Spremljam temo, ker sem imel podobne tezave (Telekom).

Kako dejansko deluje preklop na drugega operaterja po prehodu meje in oddaljitvi od "domacega" omrezja, kdo diktira vrstni red (prioriteto) in spisek storitev, ki so na voljo? Nastavitve na SIM kartici (torej bi novejsa kartica oz. taka s posodobljeno vsebino morda bolje delovala), komunikacija med operaterjema na podlagi IMSI, ki se je "oglasila" v omrezju, ki ni njeno maticno (brez kakrsnihkoli podatkov shranjenih na telefonu ali na SIM) ali kaj tretjega?

dunda ::

Kako deluje bi bilo res fino vedeti :-)
Ker očitno ima precej ljudi te težave. Še posebej Italija (Trst?).
Težava je verjetno večplastna - (naš) operater, SIM kartica, tuji operater(ji), nastavitve telefona, verjetno tudi operacijski sistem (in podverzije) telefona ...
https://www.kacnje.eu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dunda ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izi mobil mnenja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
39585675 (5143) Jerry000
»

Spar mobil (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
490149895 (14616) Steinkauz
»

Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15649232 (11560) V-i-p
»

Telemach mobilna telefonija (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
632167156 (23364) neosonic
»

Mobilne meje so padle (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
15250363 (41119) MrStein

Več podobnih tem