» »

KAKO vam je bilo ukradeno kolo?

KAKO vam je bilo ukradeno kolo?

Avenger ::

Mene pa zanimajo okoliščine, v katerih je bilo vaše kolo, ko je menjalo lastnika... Torej takole:

1. ZAŠČITA - ali in s čim (čimbolj točen opis vrste ključavnice) je bilo zaklenjeno, kako je bilo zaklenjeno (npr. skozi obe kolesi in okvir) in ali je bilo priklenjeno na nekaj - drevo, etc.

2. VREDNOST in starost kolesa

3. LOKACIJA - če v mestu, kje v mestu, ob prometni ulici, pri lokalu, stranski ulici; drugje

4. ČAS - približno kdaj je bilo ukradeno IN koliko časa vas ni bilo pri kolesu


Verjetno ste uganili namen te teme, namreč pomoč pri preprečevanju kraj s primerno zaščito in preventivnim odpravljanjem lastne otroške naivnosti, optimizma, ter zaupanja v ljudi. Bolje spriječiti nego ljiečiti...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Arkadij ::

Men kolesa sicer še nikoli niso ukradli. Drugače pa sem bil priča kraje kolesa mojega soseda.

1. Prikljenjeno je bilo s ključavnico podobno tej čez prednje kolo ob železno ograjo.

2. Kolo je bilo staro približno eno leto. Ko ga je kupil je dal zanj 60k.

3. Ukradeno je bilo v stranskih ulicah med bloki v Ljubljani na Viču.

4. Ob dveh popoldne. Pri kolesu ga ni bilo kakšne tri ure.


Precvikali so ključavnico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Arkadij ()

DavidJ ::

Rog sedaj pri nakupu novega kolesa ponuja zavarovanje proti kraji. Za več informacij se oglasite pri najbližnji trgovini z blagom tega podjetja.

Čisto resno. :)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

l_jst ::

Torej, da popišem zgodovino:

1. bajk:

1. Neka ključavnica prklenjen je biu čez geštel za štange od unga sranja k daš notr sprednjo gumo.
2. Tm nekje 4 leta, kot nov je biu 100k al neki čez.
3. Jp blo je v mestu pred Namo je biu. Mene ni blo kake 2 ure.
4. 4-6h

2.bajk:
1. Bil je v naši drvarnici nezaklenjen. Vendar se not pride čez zaklenjena skupna vrata od bloka, ter še čez naša zasebna. Na kerih je bila precej zajetna ključavnica, ki so jo pač precvikal.
2. Star je biu 3 mesece in v vrednosti 150k.
4. V pomladnem čsu nevem tm kak tedn se nism vozu.

Tko tretji se me pa zaenkrat še drži
:D

Arkadij ::

Maš pa kar smolo z bicikli. :D

Zoidberg ::

No zaradi takih stvari se jaz raši okol vozim z 20 let starim rogom, ki se še skoraj cel skupaj drži.:)) :)) Ponavadi ga ne zaklepam, če ga pa že zaklenem pa čez zadnjo gumo.
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

Cosmo ::

Zaenkrat mi še niso nobenega ukradli, verjetno tudi zato ker uporabljam kar trd oreh za tatove (Kryptonite Evolution 2000) :D. Mislim, da bi vsak ki kupi kolo za mastne denarce moral dati še par jurjev zravn in kupiti pošteno ključavnico.

I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Tomi ()

Tero ::

Heh meni se pa je se enkrat zgodila zanima "dogodivscina". Bilo je ze ker nekaj let nazaj ko smo z prijatli nekam ponoci sli s kolesi pac.. In smo jih vsi zaklenili k eni ograji. Ko prijemo nazaj opazimo da nekaj ni vreji s kolesi.. Namrec en je manjkal! Zanimivo pa je to da ni manjkal najboljsi izmed koles ampak en taki cist povprecni. Tisti ki je to storil pa je precviknil mojo ključavnico ki je bila skup zakljenjena s prijateljivim kolesom, se pravi je izbral med mojim in njegovi kolesom njegovega...;)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Sami ::

Pred približno 7 leti so nam udrli v klet in ukradli 2 kolesa, maminega je policija našla in nam ga vrnila, očetov pa je pogubljen...Bil je poceni, okoli 7k.

Pred 5 leti sem za 5min skočil k babici v stanovanje, samo da jo pozdravim, pozabil pa sem sneti števec s kolesa, ko sem prišel dol števca ni več bilo... Hvaba bogu smo našli storilce!
Vrednost števca pa je bila 5k.

Pred pol leta pa so meni in prijatelju ukradli kolesa pred mojim lastnim oknom, moje kolo je bilo v vrednosti 65k, prijateljev pa 40k. Kolesa sta bila priklenjena čez zadnje gume z 2 ključavnicama. Temu prijatelju pa so pred 3 meseci ukradli še eno kolo v vrednosti 25k.

Isti čas pa so tudi mojemu prijatelju ukradli Authorja v vrednosti 120k, ko je odšel v BTC, da bi si kupil mobi kartico, samo za 3min, kolo pa je imel priklenjeno z zelo debelo jekleno kjučavnico.

Zdaj pa sem si kupil super kolo Author Kinetic SX v vrednosti z vso opremo 160k, nikoli več ga ne puščam zunaj, niti za 1min, zmeraj je v stanovanju, ko pa kam grem je tudi drugje v stanovanju.

LP

PS: Bodite pazljivi!
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Brane2 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

iskra ::

Moji sestri so pred ene 6 leti pobrali moje podedovano kolo za mularijo - je blo res ful doro ohranjeno, žlajf na frlauf, skori brez praske in brez rje staro več kot 8 let.

kolo je čez noč izginlo iz kleti (nezaklenjena vrata skupnih prostorov), zmikavt je pa za sabo pustu samo precvikano ključavnco na 4 cifre. .. Vem kdo ga je pobral ma s tisto familjo se ni za zafrkavat niti prek policije k so sami kriminalci ... njihovi mulci u glavnem

Drugo kolo si je pa edn sposodu za par ur. se je pelju z njim do železniške postaje in tam sm ga opazu sploh po naključju k sm šou mimo ("WTF??? kaj dela moje kwlo tle???")

ta drugo kolo je stalo takrat 6k DIN :D

So mi pa motor ukradli še pozimi spod balkona pred blokom (zaklenjen z navadno ključavnco na cifre) - če kdo kje vidi rdečega tomos ATX '88 nej pove :D

madmitch ::

Sem eden od srečnežev, ki je dobil CocaCola kolo. Presenetljivo dobro, glede na to, da je bil nagrada.
Nanj sem dal neko ključavnico (bolj debelo - cca 2cm premera), ker je bila rdeča in je pasala nanj. Nek večer so se mi smejali, ker imam ključavnico skoraj težjo od kolesa a se je izplačalo. Pokradli so tri druga kolesa, moj in še eden, ki je bil priklenjen na moje kolo, sta ostala.

Nauk zgodbe: ključavnica mora biti tako debela, da se je ne da prestriči s kleščami za armature (cvifcange). Tako mi je razložil policaj, ko smo mu prijavili krajo
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

l_jst ::

nikoli več ga ne puščam zunaj, niti za 1min, zmeraj je v stanovanju, ko pa kam grem je tudi drugje v stanovanju.


To tut pr men za zdej deluje.

Usi, ki zagovarjate naj ma človk stara in nčvredna kolesa. Bi prosu, če mi lahko en razloži kako naj se s takim bajkom pol vozm po hribih?
Pa BTW, če dam 150k sit za bajk zato, da ma tistih 13kg pa pol res ne mislm gor monterat klučavence k ma 3kg.
Sploh pa, če ti bojo hotl neki spizdit ti bojo magar ti bojo rekl da prpel, če maš rt zobe. Polcije se pa itq jebe ker tatvine koles za njih sploh niso noben resn kriminal so pač prezaposleni s preganjanjem piratov...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Boki_ ::

Prijatlu je nekdo(vsi smo vedeli kdo) sunil kolo za 300k, potem pa smo prjavli polociji, pa so nekaj mrmrali da mu ne morejo nič, naj
sami obračunamo z njim potem pa smo ga ulovili v past. Svoje kolo za downhill vredno veliko preveč denarja sem pod večer pustil pred blokom,
sam pa sem se z nekaj frendi skril za sosednji blok. Ta, ki je kradel kolesa, se je po naključju družil s sosedom, tako da smo čakali , da pride.
Ko smo ga videli, da prikaja, smo vedeli, da ga bo sunil(kolo). Šli smo mu počasi naproti in ko se je prijel kolo, smo stekli proti njemu in mu rekli, naj se s tem kolesom ne vozi po mestu, naj ga raje kje skrije in potem proda. Rekli smo mu še, da poznamo dober plac za skrivališče in ga odpeljali tja. Potem pa smo zavihali rokave in se ga lotili. Tako je padalo, da se je kar iskrilo. Naslednji dan pa sem srečal pedre v modrem in vprašali so me, kaj je bilo. Rekel sem jim, da sem mu posodil kolo in da je z njim padel. Od takrat nisem še slišal, da bi ta še kaj kradel kolesa.

Če beseda ne pomaga, palica(pest) zmaga
I'm back

Stallone ::

Jah, tud men so pljunil bajk, Blo pa je nekako takole:

Zvečer/zjutraj se pripeljem pred Roso-en lokal/disco in nezaklenjen kolo pustim pred cerkvijo ob 1.00. Kolo je bilo staro 6 let, a je stalo ob nakupu 300k sit... No grem jest u lokal, in se čez čas spomnim da bi bilo pametno zakleniti kolo, pridem ven, zaklenem kolo in grem nazaj, ko pa grem drugič ven, pa vidim da kolesa ni:D :(

Yohan del Sud ::

1. običajna ketna in mala žabica - precvikana žabica
2. Tm nekje 1 let, kot nov je biu 35k al neki čez.
3. Jp blo je v mestu pred Namo je biu. Mene ni blo kake 2 ure.
4. 4-6h
5. tat ujet je bil na delu s strani policaja v civilu >:D

Dr_M ::

jest delam kot cistilec v cityparku v lj in skor usak teden najdem ksno precvikano kljucavnico, vecina je zelo masivnih (debele po 2-3cm) ampak jih useen precvikajo.
men za1x se niso ukradl nobenga kolesa.:)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

DavidJ ::

Sinu od očetovega kolega so plunli kolo nekje v Rimskih Toplicah. Če kakšen teden se je očetov kolega sprehajal po Zidanem mostu, ki je približno 7 km stran od Rimskih, in je videl zelo znano kolo. Šel je do nejga in vprašal "lastnika", kje je dobil to kolo. On mu odgovori, da ga je kupil v Rimskih. Nato je novopečeni lastnik dobil nekaj zaušnic nakar so poklicali policijo. Policaj je vprašal očetovega kolega, ali mu je dal kakšno zaušnico. Ko je ta pritdrdil, je policist odgovoril, da dobro, ker mu sam tako ali tako nič ne more, ker kraja ni bila prijavljena.

:)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Roadkill ::

Prvo kolo:
1. Nepriklenjen.
2. Brez vrednosti (razen sentimentalne)
3. Pred cerkvijo... čel sem h maš s kolesom, domov pa peš (kolo sem pozabil tam)
4. Ni znano, ker sem se šele dva dni kasneje spomnik, da sem pozabil kolo.
(to se pa zgodi če hodte k maši...) :))

Drugo kolo:
1. Nepriklenjeno, a je bilo parkirano v kolesarnici zraven šole... "iskalec" je moral najprej umakniti nekaj starejših koles, da se je prikopal do mojega.
2. Kolo sem kupil za 70k (TREK) in je bilo staro nekaj mesecev - lepo ohranjeno :)
3. Zraven šole (ŠCRM Kamnik)
4. Med poukom... 8:00-12:00

*ŠOK*
Zadevo sem prijavil na policijo in kak teden za tem prejel novico, da me kolo čaka na policijski postaji. Edina svetla izkušnja s Smrkci..
*/ŠOK*

Zadeva pa se ni končala tukaj... isto kolo so mi ukradli še enkrat, s to razliko, da je bilo tokrat priklenjeno. Očitno se je en zelo navezal nanj.

lopov ::

Bike 1 -- kupili starsi

Zvecer preden sem zacel delat cez poletje sem se oglasil pri kolegu v BS3. Ko sem odhajal sem srecal kolegove starse, kateri so videli moj bike spodaj v podhodu. Ko sem prisel dol, ga ni bilo vec. Odnesti ga je moral v 30 sekundah ... nasli nismo nic.

Bike 2 -- nasparal in si ga kupil, vozil 3 mesece

Kupil orenk ketno in kljucavnico. Parkiral pred firmo, kjer sem delal cez poletje in to pred vratarjem. Ponoci prisel ven, kolesa nikjer. Vratar seveda nic videl, policaji nic nasli.

Zdaj vozim 20 let staro kolo, katerega so 2x poskusali ukrasti, a je kljucavnica zdrzala. Sem pa slisal, da je vedno bolj v modi kraja s pomocjo tekocega dusika ... majhna bombica, iz katere zlijes dusik na kovino. Potreben je lahen udarec in kovina razpade. Any1?

pivmik ::

zaenkrat mi še nihče ni ukradel kolesa.
Ok, enkrat sem slabo, skoraj pokvarjeno kolo pustil pod stopnicami v bloku. Tam ge ždel kake 2 meseca, nakar je izginil.
Jaz sem bil še zadovoljen, ki mi ga ni bilo treba peljati na odpad :)
Pol čez kako leto pa sepojavi kolo na ISTEM mestu 8-O
Zdaj pa mi to kolo krade prosto v kleti, ker sem preveč len da ga bi prodal za 100SiT oz nesel na odpad.

Sedaj pa imam novo rogovo kolo 60000SiT, alu okvir, sprednje vzmetenje.
Zaenkrat mi ga še niso ukradli. Pa bratovega niti ne.


Roadkill:
A pol tadrugič ko so ti ga ukradli, si ga dobil nazaj?

Sem pa čul že za tipa, ki ukrade nekaj koles v Novi Gorici, pol pa jih pride prodajat v Koper. Prdajaja pa jih dosti bolj izpod cene.

Pa še ena zanimivost:
Grand Theft Bike
(originalno objavljeno tukaj)
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

Avenger ::

Dva linka na identično temo: prvi in drugi.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Thrivial ::

V petek sem ga pozabil pred trgovino in sel domov(2 min) pes. V nedeljo je bilo se opazeno is strani stanovalcev bliznje stolpnice. V ponedeljek sem opazil, da ga ni v garazi, ampak ga tudi pred trgovino ni bilo vec... kraja zaradi lastne raztresenosti. :)

Drugace pa povprecna kolesa do 100, 200 kSIT kradejo vecinoma 'small-time' barabice, da z njimi zasluzijo kaksnega jurja ali za prevoz do bliznjega dilerja. Po drugi strani pa obstaja tudi prava kolesarska mafija, ki krade tekmovalna kolesa, vredna od pol milijona naprej... nekaj let nazaj so na enem downhill tekmovanju eni tuji ekipi izpraznili cel kombi koles - 10, 15 mio SIT skode... :O

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Ziga Dolhar ::

Eno leto pred letom 1990, ko smo bili z družino na morju v kampu, so očetu okradli zeleno "tekmovalno" kolo. (Nisem strokovnjak za kolesa -- bilo je podobno "tekmovalnim", vendar za nedeljske voznike ;))

Čez dva dni smo ga opazili 20 metrov proč pri zelenjavarju; bilo je napol "izvirno zeleno" in napol na [neokusno] rjavo poštrihano.
https://dolhar.si/

-Carnivore- ::

Jaz pa na sreco zivim v bolj malem mestu, kjer ni ravno v navadi da bi kradli pecikle. Drugace mam Scotta za 75k, pa ga res redkokdaj zaklepam, pa do zdaj se nikogar niso prsti zasrbeli.

SmoKey ::

1. ZGODBA:

Evo mene nesrečnika pa so ukradli pred šolo na Aškerčevi 1 (Gimnazija).

Kolo sem imel priklenjen na ograjo direkt pred rampo na katero snema kamera in sem si mislil da ne bo imel noben jajc krasti pred kamero :\ . No očitno sem se motil...

Parkiral sem ga zjutraj pred poukom in je bil med glavnim odmorom še vedno tam po končani 6-ti uri pa ga ni bilo več. Kolo je bil HEAVY TOOLS in je bil vreden točno 199000 SIT, star pa je bil točno en mesec (srečnik jaz:| )

Najbolj mi je šel pa na jetra potem fotr k je bil že prej pameten da nej se ne vozim s kolesom v Ljubljano da ga bojo ukradli, zaradi tega ker je bil pol še bl pameten : '' sej sem ti reku'' in ''k me nikol ne poslušaš'' !!!

Že tko sem bil jezen k 'štil od metle' pol pa še fotr....;((

2.ZGODBA:

Da, ne boste verjeli ampak okradli so me še enkrat: tokrat sem imel več sreče saj sem ga dobil kasneje nazaj.

S kolesom (GT Tequesta ki ga 'zaenkrat' še imam, vreden 150000 SIT ) se pripeljem v bife v naši vasi in ga naslonim na zid. Kolesa se ne vidi ker je vrt bifeja na drugi strani 2,5 metrskega zida. Sedim v lokalu cca. 2 uri pridem kolesa ni!!!

Jaz sem mislu da bom znoru, pokličem policaje, ki začuda pridejo v 5 min in popišejo in začnejo z 'akcijo'...
Ko policaji odidejo se pripelje en kloega in me vpraša od kje jaz poznam nekega mulca, jaz pa ga gledam in ga ne razumem, pa mi reče da ga je vidu ko se je peljal mimo njega z mojim kolesom !!! Rečem jupi jej in gremo za njim, potem ga kolega pokliče in mu jebe mater , da ga bomo prebutal in še kaj...

Tamal se je itak usral in se je šu nekam skrit, tko da ga nismo našli, nakar me pokliče policist in pove da so našli moje kolo, to se je zgodilo vse v roku pol ure od takrat ko so policakji odšli. Pove da naj pridem na železniško postajo na Brezovico (5 km od bifeja v katerem sem bil) Pridem tja kjer dobim svoje kolo. Uf hvala kur..:))

Poslušte zdej to kdo je kolo našel , čisto nihče drug kot železniški vlak, saj ga je mulc potem ko se je usral postavil na železniške tire tako da ga je vlak rinil pred sabo okoli 200 metrov (kolo po ne vem kakšnem čudežu ni imel niti praske)

No tako je to bilo, aja prvo ukradeno kolo sem tudi prijavil na policijo na vič vendrar ne duha ne sluha o njemu...

Zdej pa samo upam da se me ne bo več držala smola, in zudi nobenu slo-techovcu ne privoščim kaj takega ker gre preveč živcev...

LP, Juš
Živalsk vrt iz silicijeve doline


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

So vam kdaj ukradli kolo? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14926957 (5349) GupeM
»

Najboljš zaščita prot kraji pecikla (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13945002 (32745) Daliborg
»

Ukradeno kolo Nakamura Catch 70 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7524660 (21915) mihec87
»

300 koles za Ljubljano (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32846337 (28535) @nny
»

Parkiranje kolesa - Lj Center (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
6511612 (10355) ---

Več podobnih tem