» »

So vam kdaj ukradli kolo?

So vam kdaj ukradli kolo?

«
1
2 3

globalna80 ::

So vam kdaj ukradli kolo? Kje, koliko časa vas ni bilo zraven, ob kateri uri se je zgodilo, koliko je bilo vredno kolo? Morda kakšne zanimive informacije?
Great spirits have always found violent opposition from mediocre minds.
Albert Einstein

draciel ::

niso mi ga nikol ukradli. mam pa frenda k skoz gre puhn iz veselice domov in vsakič "ukrade" eno da se pripelje do doma XD

jype ::

Štiri bicikle, v Ljubljani, od 40 sekund do dveh tednov, bicikli so bili običajno vredni od par evrov do par sto evrov. Vse kraje so bile prijavljene policiji, nobenega bicikla niso nikoli našli.

Enega so mi poskušali ukrasti, pa smo tatu ujeli, a so ga policisti izpustili, ker "ni še ničesar ukradel".

genesiss ::

2 so mi ukradli... starega ponija in specialko.

Ponija sem mel pustil pred faksom za 5 minut, pridem nazaj in ga ni več bilo.
Specialko sem mel pred stanovanjem zaklenjeno, enkrat sem sredi noči slišal da nekdo nekaj žaga zunaj in so pol spizdli ko sem odprl vrata. Pol so mi ga pa čez praznike ukradli.

globalna80 ::

Pozabil sem še vprašat če ste ga takrat imeli zaklenjenega in če to kaj pomaga oziroma koliko časa lahko s tem pridobiš preden ti ga ukradejo.
Great spirits have always found violent opposition from mediocre minds.
Albert Einstein

jype ::

Odvisno od ključavnice. Enkrat sem pozabil, da sem zaklenil s tisto 30cm dolgo zajlo na številke in se kar odpeljal. Reklo je *PLING* in ključavnica je obležala na tleh (kolesu jasno ni bilo nič).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

bond007 ::

Enega za 20€... Sredi dneva pred feri faksom (Mb), bil nezaklenjen točno 8 minut.

darkolord ::

Odvisno od ključavnice - načeloma (če nepridiprav ni mojster pri vlamljanju v ključavnice) z večjo ključavnico pridobiš več časa, je pa seveda precej bolj nerodna za tovorit okrog.

Ta male ključavnice se precej enostavno odščipne ali odreže, za tavelike pa lahko porabiš kar nekaj ur.

mayhem ::

Meni so ga trikrat in trikrat sem ga dobil nazaj.
V prvo dvakrat..... sem sam dobil modela, kateri po moji presoji ta nebo več kradel, ker je dobil par vzgojnih. Tretjič so mi ga pa policaji prinesli.

Prvič so mi ga pred delom ukradli v roku slabe ure ni bilo zaklenjeno, drugič pred lokalom ni bilo zaklenjeno tretjič v centru ni bilo zaklenjeno.
Pa še dandanes ga ne zaklepam več, ker je že staro 12 let , katero je bilo 160 tisoč tolarjev zelo drago takrat:) se pa ve od koga je :)

Je pa tako, če model hoče kolo ugrasti ne igra vloga ključavnica :)
Prijatelju so ga iz petega nadstropja zaklenjenega za ograjo odnesli brez dvigala. Zgleda da je bila nuja ahahah.
Lep pozdrav.....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mayhem ()

PaX_MaN ::

Niso.

hotlips ::

Tri, dva na enkrat, vredna po par 100€, v nedeljo okrog treh pod trto ob bajti, nezaklenjena apmak tud ne vidna izven vrta. Pa pol po kakšenm letu sem enga še enkrat vitu ko se je ena cigo družina mem pelala in je bil mulac na "mojmu" kolesu, sam predaleč pa prehiter da bi kar koli ukrenu. Enga pa posredno ko sem ga kolegu posodu in so mu ga na končni šestke uplenil, ta pa je bil zaklenjen.

lp.hl

Mordecai ::

jype je izjavil:

Štiri bicikle, v Ljubljani, od 40 sekund do dveh tednov, bicikli so bili običajno vredni od par evrov do par sto evrov. Vse kraje so bile prijavljene policiji, nobenega bicikla niso nikoli našli.

Enega so mi poskušali ukrasti, pa smo tatu ujeli, a so ga policisti izpustili, ker "ni še ničesar ukradel".


Se pravi, da kraja koles vseskup deluje kot legalen proces...
Jaz če bi ga dobil bi mu prevrtal kolena tako, da bi samo še invalidske vozičke lahko kradel.

driver_x ::

Meni so starejšega gorskega iz zaklenjene kleti v bloku v Ljubljani. Specialko imam v shrambi od stanovanja.

panteist ::

Meni še nikoli, je pa res, da imam obešen gor listek:

I don't know who you are. I don't know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don't have money. But what I do have are a very particular set of skills; skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my bike as it is, that'll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don't, I will look for you, I will find you, and I will kill you.


True story!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: panteist ()

martincek1 ::

jype je izjavil:

Odvisno od ključavnice. Enkrat sem pozabil, da sem zaklenil s tisto 30cm dolgo zajlo na številke in se kar odpeljal. Reklo je *PLING* in ključavnica je obležala na tleh (kolesu jasno ni bilo nič).


Ga ne prikleneš na drug statičen objekt?

Lion29 ::

meni so ga ene 8 let nazaj.... kupljen je bil ene 900 eur, star 2 leti...zelo dobro horanjen (kar je zame cudez)...

takrat mi je kolo pomenlo vec kot avto ali racunalnik... povsod sem se vozu z njim....

imel sem ga zaklenjenega v bloku, v -1 nadropju, pred vhodom v klet...vhodna vrata so bila od bloka skozi odprta :S

matr sem zalovla par tednov :(
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

PARTyZAN ::

Ukradli so mi cca 400€ vrednega gorca iz kolesarnice v stolpnici kjer živim. S ključavnico in za dvemi zaklenjenimi vrati.

Novega (treking) kolesa ne puščam samega nikjer, ko pridem domov ga nesem na lasten balkon v 9. nadstropju. Zdaj sem tudi dobil od tete kolo, ki je verjetno starejše od mene, uporabljam ga za vožnjo po centru Ljubljane, zaklepam pa ga z dvemi ključavnicami. Upam, da bo ostal moj vsaj še kakšno leto. Drugače pa ja, sankcije so premile, zato pa se te zadeve krade brez slabe vesti. Pfuj policija.

WildChild ::

Ukradli treking kolo (cca 300EUR-400EUR, ko sem šel na večerjo. Ni me bilo pol ure. Bilo je pozimi in bilo je edino takrat, da nisem zaklenil ob statičen predmet zaradi nasutega snega. V to restavracijo še vedno hodim pogosto, ker mi je zelo blizu. Še vedno gledam pri sosedih in okoli, če bi ga kje opazil :)

Krajo sem prijavil policiji vendar nisem še dobil nazaj kolesa.

Sedaj imam MTB XC kolo in če grem na kosilo/večerjo, gre kolo z mano v gostilno :) Najboljša ključavnica.
in da mood

blackbfm ::

Ukradli so mi cca 400€ vrednega gorca iz kolesarnice v stolpnici kjer živim. S ključavnico in za dvemi zaklenjenimi vrati.


Podobno je bilo pri kolegu, samo da je šlo za kolo vredno 2-3k eur.

Z nekim drugim kolegom sva pa lutala ponoči po ljubljani (on na skejtu, jaz peš) pa sva čopnila eno ubogo kolo izpred hiše, da sem jaz imel prevoz potem še za domov:P

terryww ::

a je legalno lopova prevzgojit i.e. priklopit tovornjakarski akumolator na kolo, v dobro družbe ipd.? to bo ziher žiga vedel :)
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

jype ::

terryww> a je legalno lopova prevzgojit i.e. priklopit tovornjakarski akumolator na kolo, v dobro družbe ipd.? to bo ziher žiga vedel :)

Sem ga že spraševal - ni.

Jaz sem imel sicer idejo, da bi v okvir kolesa pod visokim pritiskom natlačil veliko količino strupenega plina, potem naj ga pa kar ukradejo (in si predstavljal slovenske novice z naslovko ŠOKANTNO: V GARAŽI KOLESARSKIH TATOV NAŠLI 15 TRUPEL)!

OrkAA ::

Ukradli so mi eno ali dve kripi, predvsem zaradi nezaklepanja in slabih kljucavnic. Ko sem nabavil eno ABUS, ki je drazja od kolesa, so se problemi nehali. Zanjo sem dal nekih 60, 70 ojro ampak sedaj lahko kolo puscam prakticno kjerkoli, pa me vedno pocaka.

terryww ::

@jype
no, ampak tak malo, da jih požgečka, non lethal, ampak vseeno potencial za spreminjanje vedenjskih vzorcev.. ona finta ko so te v 60. malo pajtlali, če si se malo čudno obnašal. to tud ne?
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

jype ::

Ne :)

šernk ::

Sicer je bilo vedno zaklenjeno, pa je vedno tudi ostalo, pa tudi če bi ga kdo ukradel bi najbrž ga v prvem grmu dobil, kolo kljub temu da je zgledalo odlično je bilo praktično z enim uničenim pedalom in brez omembe vrednih zavor, tako da lopov daleč ne bi prišel >:D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

darkolord ::

Security through obscurity... :P

49106 ::

Ja, ukradli so mi kolo znamke Nakamura(plačal sem ga 90.000SIT). Ukradli so mi ga kar doma, bil je na hodniku, vhodna vrata pa so bila odklenjena :)

root987 ::

A je pa kdo kdaj gledu, če se dobi za kolesa specializiran (da ga daš npr. v uno cev v kateri je zic) GPS+GSM on-a-chip, da bi lahko ukradeno kolo prijavil na policiji skupaj z GPS koordinatami kje je kolo?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

kr1ženska ::

jeseni so mi ukradli jubilejni 10 bicikel v 5h letih odkar sem v lj. Vsi bili zaklenjeni. Prvi trije vredni 100€+. Dva bicikla sem si sama sestavila iz biciklov katerih deli ležijo okoli študenta, zadnjega mi je skup spravil naš faca hišnik. :)

Bicikli so v Lj očitno potratno sredstvo. Poznam enega tipa, ki so mu za rojstni dan kolegi kupili velike klešče s katerimi lahko krade bicikle. To mu je vedno v veselje počti, ko je pod dozo. Ukrade bicikel, se pelje z njim po centu in ga nekam odvrže.

Sicer pa, kraja biciklov je baje kar organizirana. Se nabere folk in ukrade par biciklov v Rožni, isti čas en folk na Bežigrdu ukrade bicikle, se dobijo v centru in si jih izmenjajo ter prodajo naprej.

Mi je bilo pa v užitek na Nizozemskem videt 3nadstropno parkirno hišo polno koles. Prav tako v centru dvopasovnico namenjeno kolesarjem in en pas avtom. :)

arnidio ::

Ukradli so mi takrat cca. 3200€ vredno downhill kolo z vso zascitno opremo (čelada, želva in ščitniki za noge in roke) na Mariborskem pohorju medtem, ko sem pil kavo. Prasc* sem 3 ure kasneje našel v Mariboru, kjer sem mu zlomu nos, obe nogi in eno roko (sem se zelo potrudu), sedaj plačujem 300€ mesečno še cca. 2 leti. Sm pa kolo dobu nazaj :) No, sedaj imam že drugega, ki je kadar ni v uporabi zaklenjen v garaži z dvema "home made" ključavnicama in pod alarmom. Ko sem na terenu, ali pa na "pavzi" ob kakšni kavi, pa ga imam vedno pred učmi in zaklenjenega z "homemade" ključavnico iz nerjavečega jekla. So mi pa skozi otroštvo vsega skup pokradl 4 kolesa, katerih nikdar več nisem videl. (policija gor ali dol). Ko vidim lopova, bi ga še vedno popolnoma zdemoliral. Pa naj me stane kolikor me hoče.

kr1ženska ::

"homemade" ključavnico iz nerjavečega jekla
. Loh nardiš kako ekstra? kuk računaš? :)

mihec87 ::

Klešče ali pa žaga odpreta katerokoli-samo dost velika motivacija more bit zaklenjena..

Alamar ::

V 15 letih v Lj mi niso ukradli kolesa. Imam starega mestnega roga, puščam nezaklenjenega, ko se kam odpeljem. Doma je v bloku neprivezan v kolesarnici.8-)

kr1ženska ::

mihec87 je izjavil:

Klešče ali pa žaga odpreta katerokoli-samo dost velika motivacija more bit zaklenjena..


Pa sem že za kratek čas upala... :) Škoda 8-O

Ena štorija. Je kolega posodu cimru svoj en teden star (ukraden) bicikl. Ta mu je nazaj vrnil nek drug bicikel s tem, da je bil prepričan da je ta njegov. No ja, naslednji dan so mu ta bicikel že ukradli naprej.

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

OrkAA je izjavil:

Ukradli so mi eno ali dve kripi, predvsem zaradi nezaklepanja in slabih kljucavnic. Ko sem nabavil eno ABUS, ki je drazja od kolesa, so se problemi nehali. Zanjo sem dal nekih 60, 70 ojro ampak sedaj lahko kolo puscam prakticno kjerkoli, pa me vedno pocaka.


ABUS Kette Catena 685 Shadow L= 75cm, Ø 6mm brown Schloss Fahrrad BIKE Schlösse

Fahrrad Schloss Abus Steel-O-Chain 810 / 85 mit Rahmentasche statt

ABUS Kabelschloß Primo 580 smoke L= 65cm, ø 12,5mm Schloss Fahrrad BIKE Schlöss

ABUS Spiralschloß Primo 590 L= 150cm, Ø 8,5mm smoke Schloss Fahrrad BIKE Schlöss

ABUS Spiralschloß Winner 885 L= 185cm, Ø 9,5mm KF k.A. Schloss Fahrrad BIKE Schl

Nekaj takega? Tudi sam sem trenutno pred nakupom ključavnice. Kateri model imaš, če ni skrivnost?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Gregor P ::

V mojem "rajonu" so mi ga že ukradli, ampak pri nas pač vsi vedo, kdo je to bil in je potem odvisno od hierarhije v družbeni lestvici (tebe in zmikavta), ali boš zvedel, kdo ti ga je vzel in če si dovolj visoko, da ga boš lahko zahteval nazaj - ljubljanska "najstniška" mafija;) ... policija ga običajno ne bo našla. No, vsaj tako je bilo pred najmanj 15-imi leti, ko so mi nazadnje ukradli kolo, morda je danes boljše:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Lion29 ::

arnidio je izjavil:

Prasc* sem 3 ure kasneje našel v Mariboru,


ma kako vam to rata???


pzida moras biti res prizadet v glavo, da ukrades tako kolo in se z njim vozis okoli par km stran???? in to takoj? wtf?


jaz osebno, ce bi dobu takrat prasca, ki je ukradel moje kolo, bi ga tudi prvo nalomil in pol prasal, kje ga je dobil
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

arnidio ::

http://www.dailyhack.net/2009/04/homema...

Tule je en zanimiv guide za ključavnico. Veriga je lahko narejena po želji. Sam sem si iz 5cm debelega jekla naredil nekakšne kvadratne obroče, katere sem povezal tako, da so tvorili neke vrste verigo, katero sem zaključil z ključavnico debeline 2cm. Je pa res, da kot je že mihec dejau, z velik volje, se vse razreže. Študiram pa zdej, da bi poleg ključavnice na svoje "mestno" kolo prilimal še spisek poškodb in obtožnico iz zgoraj omenjenega primera, da bi potencialni lopov lahko videl kaj ga čaka, v primeru, da mi kolo odtuji.

kr1ženska ::

Brat je dal za bicikel 500€, za ključavnico 70€. Medtem ko je bil v službi, je sodeč po posnetku varnostne kamere sredi belega dne nekdo rabil nekaj več kot 3min, da mu je vdrl v ključavnico in se odpeljal z njegovim biciklom. Seveda tatu kljub posnetku na varnostne kamere niso nikoli našli.
Tapravi tatovi ne rabijo klešč za krajo biciklov.

compaq ::

Niso mi ga še ukradli, sem pa zjutraj ko sem prišel v šolo pozabil zaklenit(skupi dat verigo) in sem mirne volje odšel, pridem po koncu šole do kolesa in kolo tam odklenjeno, sem imel kar srečo takrat, se mi je pa zgodilo večkrat, da sem kolo pripel na levi strani kolesarnice, pridem nazaj je pa na sredini stal, haha.
Pa dobil sem tudi modela, ki mi je hotel gumo spustiti, na koncu mi je častil kavo, sem bil ravno dobre volje da jih ni fasal :)

arnidio ::

Mam pa kolega, kateremu so lani odnesl isti model kolesa, kot ga imam zdaj jaz, vrednega 4800€ in je odšel in sistematično tepu in klofutu vse, bom reku odvisnike od težkih drog, dokler, ga le ti niso pripeljal do človeka, ki ukradeno robo prodaja naprej, tovori v tujino. Pri njemu je tudi našel kolo, prav tako pa za seboj pustil zloman nos in ovadbo z strani policije. (Celje) Se mi pa zdi, da se tle zdej mal manj krade :) Skratka, dokler bomo ljudje mirno gledal in klical na policijo v primeru, ko nam kaj okradejo, se v tej smeri ne bo popolnoma nič spremenilo. Ko bomo pa sami urigiral in se spravl na potencialne bom reku zločince, se bojo pa stvari začele spreminjat. Pa dobr, tut če me zdej nekdo okliče za primata, ker z pestmi rešujem tako nekomu banalne probleme, nej me. Sm vsaj enmu lopovu dau za mislat in mislim, da nikoli več ne bo kradel. Je pa res, da za kolo vredno 500€ tega ne bi šel počet ;)

garamond ::

Preventiva -> kurativa?

Ali ne obstajajo kakšni GPS trackerji, ki bi se jih dalo namotirati v kolo?

mr1two ::

Meni ga še niso ukradli, so pa enga spizdili moji punci in še enga skor spizdili(bila je sama kriva, ker je pustila kolo čez praznike zunaj v rožni)- med prazniki spraznejo skoraj vsa stojala za bicikle, če je kaj približno vredno.
Sam si bom verjetno v sam okvir vgradil gps modul, tako da v primeru če slučajno kaj zmanjka, vem kam it. In verjetno bom s sabo še kakšen kol vzel. Noben, ki bo meni kaj sunil, ne bo ostal cel. Seveda bom na biciklu pustil listek/nalepko, ki bo lepo opozorila potencialnega tatu, da se ni dobro hecat s tem biciklom.

Oberyn ::

Meni so razložili, da kovinsko ključavnico polijejo s tekočim dušikom (to bi blo -196), počijo s kladivom in gre na koščke. A je to res? Potem sploh ni pomembno, kakšna je veriga ali zajla, lahko je od žerjava, šibki člen je ključavnica.

blackbfm ::

Sam si bom verjetno v sam okvir vgradil gps modul, tako da v primeru če slučajno kaj zmanjka, vem kam it.


če ima tat hipotetično gledano gps jammer pol neveš;) V bistvu je verjetno dovolj da ga skrije nekam v klet pa ti gps odpove.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Meizu ::

Meni so tudi že spičili dva 500€+ bicikla, oboje prijavljeno policiji, nikoli najdeno. Ko jih jebe, plavušarje nesposobne. Za 53km/h v naselju bom pa dobil listek.

PaX_MaN ::

panteist je izjavil:

Meni še nikoli, je pa res, da imam obešen gor listek:

I don't know who you are. I don't know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don't have money. But what I do have are a very particular set of skills; skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my bike as it is, that'll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don't, I will look for you, I will find you, and I will kill you.


True story!

Luc Besson & Robert Mark Kamen se neb' strinjala.

murmur ::

mimogrede a se se komu zdi, da se je "lopovscina" vsega zivega zadnje case totalno razrasla? obcutno vec stvari mi zgineva. ce ne celo kolo, pa samo kaksen del. in podobno velja tudi pri ostalih stvareh. sicer zagovarjam tezo, da naj se "stvari" porazdelijo, samo zadnje case pa je vse skupaj precej huh!?

Gregor P ::

Dejansko govorijo, kako je kriminal pri nas narasel, ampak jaz se spomnim za vsaj deset let nazaj, kako sem gledal povsem izropane gole kolesne okvirje po evropskih velemestih; in teh ni bilo malo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

marvin42 ::

murmur je izjavil:

mimogrede a se se komu zdi, da se je "lopovscina" vsega zivega zadnje case totalno razrasla?


Trenutno odrašča generacija, ki smo jo v 90-ih letih sprejeli kot begunce.
Mostly Harmless
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ključavnica za kolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
709648 (3553) Samael
»

Najboljš zaščita prot kraji pecikla (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13944996 (32739) Daliborg
»

Iskanje ukradenega kolesa po malih oglasih

Oddelek: Na cesti
3610460 (6564) Kaj
»

Ukradeno kolo Nakamura Catch 70 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7524660 (21915) mihec87
»

Parkiranje kolesa - Lj Center (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
6511611 (10354) ---

Več podobnih tem