» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
30 / 40
»»

KTr1sk ::

Okapi je izjavil:

Klikneš z desno miškino tipko na namizje in izbereš ločljivost zaslona (screen resolution, ali kar pa je po angleško).

O.

Uh zdaj sem pa našel, joj kako nisem to najdel mi ni jasno heh, hvala ti!
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Kleemen ::

Kleemen je izjavil:

Bom kar tukaj vprašal...
Če imaš pretvornik v mpeg2 signal in povezan na računalnik, tako da lahko sprejemaš mpeg2 programe in gledaš na kompu, me zanima če se da iz tega pretvornika (ali z kakšnim programom na računalniku) pretvorit iz mpeg2 signala še na mpeg4 signal, da bi lahko gledal slovenske programe na računalniku iz tega mpeg2 pretvornika.
Kateri programi pa sploh delujejo na mpeg2 signal v sloveniji? Hvala.

Okapi ::

Ne moreš. V Sloveniji so vsi MPEG-4. Potreboval boš nov sprejemnik.

O.

Kleemen ::

Aha to me je zanimalo. Hvala za odgovor.

Ahblez ::

Bohdej Gospoda!

Imam eno pitance glede priklopa PC-ja na HD Tv oz bolj detajlno, kaj dejansko bi bilo, če bi priklopil Radeona HD 5850, ki ima HDMI izhod in zna dekodirati HD zvok - torej lahko zvočni signal dolby trueHD in DTS-HD MA spustiš skozi HDMI izhod v sprejemnik - hišni kino. Ne vem, če sem se prav izrazil, rad bi zaposlil vse 4 zvočnike, center in woofer hišnega kina.

Okoliščine..
Imam Radeona HD 4850 z dvema DVI izhodoma. Pred slabim mesecem sem kupil LG- jev tv 42SL9000 in hišni kino LG HT903Ta. PS3 priklopim prek HDMI-IN-a v hišni kino, ter le-tega prek HDMI-ja povežem na TV. Vse špila, fino, fajn.
V Radeona zadegam DVI/HDMI vtič, s kablom HDMI ga povežem direktno v TV. Slika se pokaže, stereo dela - expected. Tv in hišni kino povežem z optičnim kablom, ker bi nekako po logiki pričakoval, da comp v TV pripelje sliko in stereo zvok, prek optičnega kabla pa bo šel zvok v hišni kino. Oglasita se sprednja dva zvočnika (stereo), woofer in zvočniki od TV-ja neki jamrajo zraven - ok, tudi to je bilo expected.. No, upal sem, da bodo čudežno delovali vsi zvočniki, čeprav samo v stereo tehniki, žal temu ni bilo tako.. upanje umre zadnje, pravijo :).

Srž vprašanja:
Možgan nekje iz globin potegne informacijo, ki sem jo prebral nekaj mesecev nazaj v reviji Joker, da je ATI splavil grafikulje serije 5800, ki zmorejo dekodirati HD zvok. Hmm, fino fajn. Kaj zdej to natanko pomeni? Če bi svojega Radeona zamenjal z recimo modelom HD 5850, ki je bojda najboljši nakup glede na zmogljivost in dani cekin, ali to pomeni, da če bi ga priklopil prek HDMI-ja (ta grafikulja ima dva DVI in en HDMI izhod) na TV, bi vse skupaj izpljunilo recimo 5.1 zvok na mojem hišnem kinu?


Nekako sem razmišljal v tej smeri, da če bi recimo igral špil, ki podpira 5.1 sistem, bi grafikulja sliko in zvok peljala na tv. Slika bi bila zagotovo, zvok pa bi šel preko optike v hišni kino. Le-ta ima opcijo AUX OPT(ical), kjer zdaj z Radeonom 4850 zna izpljuniti stereo zvok.


Je kdo že sprobal to zadevo na svojem računalu v podobni obliki? Nekako ne bi ravno menjaval kartice in se spluval za dodaten cekin in na koncu ugotovil, da smo še kar na stereu :).


Hvala za odgovor-e.
cya

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ahblez ()

Okapi ::

A na računalniku nimaš optičnega izhoda za zvok (na zvočni kartici)? Tega povežeš na hišni kino in boš imel že sedaj 5.1. Ali pa računalnik poveži enako kot PS3 (PC HDMI -> hišni kino -> TV). Če hišni kino nima dveh HDMI vhodov, pretikaj kable ali kupi HDMI razdelilec.

O.

Ahblez ::

Okapi je izjavil:

A na računalniku nimaš optičnega izhoda za zvok (na zvočni kartici)? Tega povežeš na hišni kino in boš imel že sedaj 5.1. Ali pa računalnik poveži enako kot PS3 (PC HDMI -> hišni kino -> TV). Če hišni kino nima dveh HDMI vhodov, pretikaj kable ali kupi HDMI razdelilec.
O.


Ello!
Sem že na začetku sprobal in povezal prek dvi/HDMI vmesnika na grafični direktno v HDMI IN na hišnem kinu. Iz HDMI OUT-a na kinu pa v TV. Playstation 3 na ta način dela - zvok in slika, kot se šika :).
PC pa v tem načinu sliko sicer izriše, vendar se kažejo svetle pikice, zvok je pa samo stereo - delujeta le levi in desni zvočnik. Center, woofer in zadnja dva vztrajno molčijo.
TV ima zgleda bolje narejen odkodirnik oz kakorkoli se tisti zadevi reče, tako da te pikice (domnevam da so to šumi) odstrani in je lepa slika. Sem opazil, da na TVju zadaj prav piše Hdmi/DVI in.

Zvočno imam inegrirano in nima optičnega priključka.

Playstation ima očitno ful HDMI izhod, zato stvar špila tako, kot je treba. To me je tudi napeljalo na idejo, da bi ob kartici z pravim HDMI izhodom (in ne dvi prek vmesnika) znalo biti enako. Če bi bila to rešitev, bi se tud cekin za to našel, bi pa rad to prvo preveril. Nisem ravno nek techno freak, so mi znane osnove, to je pa to :).

Upajmo, da boste techno znalci o tem vedeli povedat več :).

Dejan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ahblez ()

thexfale ::

Pozdravljeni!

Nameravam povezati PC s TV, da bom lahko gledal filme. Kakor razumem, potrebujem S-video kabel, adapter video scart in pa audio kabel. Zanima me, kako je z zvokom (ali bo deloval zvočnik na televiziji) in če ne, kakšen kabel potrebujem, da bo deloval. Imam grafično kartico 9500GT PCI-E 1024MB DDR2 TV-OUT.

Najlepša hvala za pomoč!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thexfale ()

MAJHEN ::

Pozdravljeni!

Imam en problem, prej sem imel atijevo grafično pa mi je laufala slika na tv brez problema, preko S-video konektorja (S-video se pretvarja v rumen pinč, nato grem direktno z pinčem za video v tv) Sedaj sem kupil drugo grafično geforce 7600 gs in mi nikakor ne rata niti črnobele slike predvajat na tv mi lahko kdo pomaga?

kumby ::

Zdravo

Imam eno vprašanje.Tudi sam imam doma stari tv samsumg.Na prenosniku pa imam samo dvi in hdmi priklop.Zdaj pa me zanima, da če si kupim dvb-t digitalni hd tv sprejemnik, če bom lahko preko tega sprejemnika povezal prenosnik z mojim tv-jem ki ima samo scart priklope in 3 činče??????

Hvala za odgovor

Lp

Okapi ::

Ne.

O.

kumby ::

potem preko dvb-t sprejemnika nebo šlo?Potem bo res treba kupit nov tv z hdmi vhodom, če bomo htel gledal filme iz računalnika na tvju.

Okapi ::

Nabavit si moraš ustrezen pretvornik (HDMI-video). Samo niso ravno poceni.
http://www.svideo.com/hdmi2svideo.html

Če imaš na DVI tudi analogni izhod, lahko uporabiš poceni DVI-VGA vmesnik ali kabel in potem PC-TV pretvornik, recimo tale.
http://www.mimovrste.com/artikel/234001...

O.

Igi.M ::

Imam PC priklopljen na LCD TV prek HDMI kabla , vendar mi nikakor ne pokaže slike. TV mi prepozna in pokaže , ko odklukam da mi poveže na TV se nič ne zgodi
v čem je to problem? Imam nvidia grafično katera ima HDMI izhod in imam naložene novejše gonilnike.

primo ::

Imam osnovno ploščo Asus P6T, zvočna integrirana. Grafična ATI Radeon HD 4800. Na PCju imam HDMI vmesnik in s kablom HDMI-HDMI povezano na TV. Vse deluje OK slika in zvok. Želel pa bi sledeče. Recimo na TVju gledat film z recimo Windows media playerjem, na PCju pa poslušat glasbo z VLCjem. Torej dam na Extend mode, na zaslon TVja povlečem WMP in na PCju odprem VLC. Deluje OK. Samo kako razdelim zvok, da bo na TV zvok od WMP in na PCju od VLCja.Imam Win7. Se da v njih kaj nastavit? Ali je obvezna še ena zvočna kartica? Samo ne vem, če je to rešitev saj v omenjenih playerjih nisem opazil nastavitev za izbiro zvočne kartice.
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: primo ()

Markoff ::

Jaz imam pa malce drugačno vprašanje - ali je morda kdo kupil LCD TV namesto LCD monitorja (torej ne samo za predvajanje filmov, ampak vsakodnevno delo). Kolikor vidim, je ceneje kupiti manjši LCD TV kot večji LCD monitor, pa še vsaj dodatno funkcionalnost TV-ja imaš. Kako se kaj obnese pri večurnem delu (pisanje dokumentov), igranje iger (takšnih, kjer je 50 FPS ultra preveč, ne takšnih, ki zahtevajo 100+ FPS) ipd.?
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Okapi ::

Manjši LCD televizorji navadno niso full HD. Kar je čisto OK, če imaš dovolj veliko pisalno mizo, da je lahko tv malo bolj odmaknjen, ali pa če ne vidiš ravno najbolje vseh tistih drobnih črkic pri 1920 x 1200, ali kolikor je pač že ločljivost monitorja. Moj brat recimo uporablja 32" TV, ki ni full hd, namesto monitorja in je čisto zadovoljen.

O.

Markoff ::

Na enaa sem takoj našel vsaj 5 32" FullHD LCD TVjev, vsi nekje od 380 do 400 EUR. Pri isti štacuni je 27" AOC monitor 275 EUR, 27" LG 320 EUR (vse ostalo je manjše - 24" - ali dražje - 400 EUR+). Naslednji rang so že 30" z 2560x1600, a čez 1.000 EUR.

Na 19" LCD se mi zdi ločljivost 1280x1024 optimalna. Sploh si ne predstavljam, da bi delal ure in ure na 17" pri enaki ločljivosti - verjetno bi moral vsake par let menjati očala. Velikost piksla pri 32" in 1920x1080 se mi zdi prav tako optimalna, a ne bi se spuščal v tak nakup, če se izkaže, da kakovost slike ni primerljiva z monitorji. Če praviš, da je že 1366x768 na takem ekranu dovolj dobra, potem bi morali FullHD TVji morali delovati izvrstno.

Mimogrede - ali je kdo opazil kakšno posebno razliko v kakovosti slike med DVI in HDMI vmesnikom/kablom na istem monitorju/TVju? Mislim, dejansko razliko, ne neke cinefilske neumnosti?
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Okapi ::

potem bi morali FullHD TVji morali delovati izvrstno.
Vsekakor. Sicer pa je to podobno, kot če imaš dva monitorja. Evo, sem ravno pomeril in pri mojih dveh 19" (en je pokonci postavljen) je diagonala ravno 30".

Kakovost slike pa je odvisna od modela, ampak načeloma je lahko celo boljša kot pri nekem povprečnem monitorju.

O.

DarwiN ::

Jap. Sem pred par tedni kupil ta Panasonic 32" full HD in ga uporabljam kot monitor.. Fenomenalna stvar. Od oči je oddaljen slab meter, slika je ostra, tekst je oster za branje (kljub temu, da sem malo povečal pisavo), IPS alfa matrika, barve so seveda lepe, horizontalni vidni kot je praktično 180 stopinj, vertikalni pa malo manj.

Skratka, v primerjavi z 30" IPS monitorjem, ki stanejo ~1500EUR (torej 3x več), ima zgolj par slabosti, ki pa so zame praktično zanemarljive:
1. Nima naklona (niti po horizontali, zato ga je treba s stojalom vred premaknit)
2. Resolucija je ~30% manjša, vendar je 1920x1080 več kot dovolj in se ne opazi nobenih slabosti v sliki.
3. Povezan je preko hdmi-mini hdmi kabla in mi žal "potegne" signal šele ko se pričnejo nalagat windowsi. Torej če hočem it v bios ali karkoli, moram na pilotu preklopit na PC povezavo, torej vga kabel, ki ga imam pravtako priključenega ravno za te redke primere.

Prednost pa je daljinski upravljalec in pa gledanje TV, kar pa ne uporabljam.

Skratka, monitor v prihodnosti kupim samo še, če bo 40", 2160p resolucija in pa poštena cena.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

arozma ::

Rad bi povezal LCD tv in PC s HDMI kablom. Imam grafično kartico Ati HD 4890 in HDMI priključek na matični plošči. Če kabel dam v HDMI na matični ne dela nič. Sedaj imam to priklopljeno na DVI z vmesnikom DVI-HDMI ki je bil zraven grafične. Kako torej usposobiti priključek na matični?

Ali tako kot imam sedaj (DVI) lahko gledam full HD filme na TV ali mora biti za to HDMI-HDMI in ne DVI-HDMI?

DarwiN ::

Hmmm. Ne moreš uporabljat hkrati ATI kartico in pa hdmi izhod onboard grafične na matični.. Ali eno, ali drugo.

Če hočeš hdmi na matični usposobit, potem moraš 4890tko ven iz računalnika vzet, oziroma v biosu prestavit, da je onboard grafična primarna. Vendar v tem primeru pozabi na morebitne igre. Za filme in ostalo bo pa v redu..

Sicer imaš pa v redu že zdaj, če prav razumem. Saj lahko normalno gledaš FHD filme na DVI-HDMI priklop, le za zvok moraš posebej poskrbet. Če pa uporabiš matično in pa hdmi-hdmi, boš pa po kablu tudi zvok dobil na zvočnike od televizije.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

arozma ::

DarwiN je izjavil:

Hmmm. Ne moreš uporabljat hkrati ATI kartico in pa hdmi izhod onboard grafične na matični.. Ali eno, ali drugo.

Če hočeš hdmi na matični usposobit, potem moraš 4890tko ven iz računalnika vzet, oziroma v biosu prestavit, da je onboard grafična primarna. Vendar v tem primeru pozabi na morebitne igre. Za filme in ostalo bo pa v redu..

Sicer imaš pa v redu že zdaj, če prav razumem. Saj lahko normalno gledaš FHD filme na DVI-HDMI priklop, le za zvok moraš posebej poskrbet. Če pa uporabiš matično in pa hdmi-hdmi, boš pa po kablu tudi zvok dobil na zvočnike od televizije.

Saj nisem mislil oboje naenkrat. Sicer pa če takole dela FHD pol sploh ni problem. Tud zvok ni problem, saj moram samo v control panel dat na Ati HDMI outpoot pa dela zvok po istem kablu.

themix ::

Glede sledečega problema sem našel samo rešitve s spajkanjem, izdelave lastnih kablov,...za kar pa nisem ravno usposobljen zato me zanima če se lahko reši kako drugače?

Na prenosniku HP nc6400 imam integrirano grafično intel gma 945 z izhodom s-video(7 pin). Na tv-ju(gorenje) nikakor ne morem dobiti barvne slike. Sem sprobal že vse različne kombinacije driverjev, nastavitev, kablov,...a slika je še vedno črno-bela!
Čudno mi je da HP-jev laptop namenjen za Slovenijo ne deluje na naših tv-jih.

kaj mi je storiti?

podtalje ::

Si pogledal prvo objavo v tej temi?

Na kakšen način imaš sedaj povezano? Ima TV S-video vhod?

T-Majo ::

Da res ne bom bral čisto cele teme:

Rad bi preko HDMI pripeljal zvok na TV.

Prenosnik HP Elitebook 8730W z ATI FireGL V5725 = Radeon HD3670 (imam kar za Radeona driverje, ker zadnje čase ne delam v 3D)

TV je LG 42LD550. Slike daluje ok, imam kar kot primarni zaslon TV. Sicer morem dati Cinema zoom, drugače mi malo črnega roba naredi okrog.

Rad bi pa pripeljal tudi zvok, da ne rabim imeti računalniških zvočnikov pri televiziji.

Kabel je HDMI-HDMI. TV ima zdmi izhod, prav tako prenosnik. Hvala za info.

inbox ::

T-Majo je izjavil:

Da res ne bom bral čisto cele teme:

Rad bi preko HDMI pripeljal zvok na TV.

Prenosnik HP Elitebook 8730W z ATI FireGL V5725 = Radeon HD3670 (imam kar za Radeona driverje, ker zadnje čase ne delam v 3D)

TV je LG 42LD550. Slike daluje ok, imam kar kot primarni zaslon TV. Sicer morem dati Cinema zoom, drugače mi malo črnega roba naredi okrog.

Rad bi pa pripeljal tudi zvok, da ne rabim imeti računalniških zvočnikov pri televiziji.

Kabel je HDMI-HDMI. TV ima zdmi izhod, prav tako prenosnik. Hvala za info.

V nastavitvah za zvok si naštimaš HDMI.

kikicar ::

Bom kar tukaj da ne odpiram nove teme...

Zanima me namreč ali je možno povezati hišni kino z računalnikom, tako da zvok iz računalnika igra prek hišnega kina?

računalnik je navaden laptop z integrirano zvočno, hišni kino pa je philips Philips HTS6120.

hisni kino



avdio vhodi - FM antena, priključek za iPod, USB, optični digitalni, MP3 Line-in
avdio izhodi - Easy-Fit konektorji

Ima kdo idejo kako, če se sploh da?

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

Okapi ::

Izhod za zvočnike iz prenosnika poveži na mp3 line-in in bo delalo.

O.

kikicar ::

hvala...se mi je zdelo nekako logično ja. bom probal.

svetetko ::

Pozdravljeni! Imam podobno situacijo kot kikicar. Trenutno imam zvocnike Creative T6060 na zvocni creative audigy. Ker mi malce nagajajo, pa tudi zelim si mocnejsih, se ogrevam za nakup novih.
Ponudba 5.1 zvocnikov je precej cudna; imas sisteme za slabih 100 evrov (npr Logitech x-530, kar je zelo podobno mejim trenutnim), potem pa dolgo nic in nato nekaj v rangu Z-5500.
Zato sem zacel gledati komplete za hisni kino. Za dobrih 100 evrov dobis LG ali pa Philips 5.1 hisni kino s 300W RMS, kar je po stevilkah sodec superiorno Logitech x-530. Kako bi se to obneslo v praksi? Sistem bi lahko priklopil na zvocno kartico (ce se seveda sploh da) ali pa kar direktno na tv LG 32LH3000, ki ga uporabljam za primarni racunalniski zaslon (ter potem zvok prek hdmi kabla, spet, ce je to mozno).
Kako bi se to obneslo? Je sploh smotrn nakup hisnega kina za priklop na PC? Bi slo brez ojacevalca, ali le tega nujno potrebujem?
Rad bi nabavil nekaj kar bo obcutno boljse od trenutnega stanja, cenovna omejitev pa je nekako 150 evrov (bi dal tudi kaksen evro vec, ce bi bila stvar res mocnejsa).
Vnaprej hvala za kaksen predlog, nasvet ali pa obrazlozitev kako je s temi zadevami, saj se ne spoznam prevec na to. LP

IamApple ::

Zdravo.
Kupil sem Samsung LED LCD TV 37c5100 in ga s hdmi kablom priklopil na GeForce 9800 GT, updatal driverje za grafično, naštimal HDMI zvok kot privzeta naprava, vendar mi TV še vedno kaže samo sliko, ne predvaja pa tudi zvoka. Ve mogoče kdo, kje je tukaj vzrok temu problemu?

Hvala za pomoč

BoLhCa ::

OK imam težavo, katera mi je totalno nejasna.

Imam LCD TV, kateri je povezan z 10m HDMI kablom na GTX260 (SLi, če slučajno kaj vpliva). OK, kaj je problem, vžgem TV, zalaufam film gledam 20min ali pa 40min ali pa pač neko random številko minut in potem se TV ugasne in prbije "Ni video signala" in po tem, jo ni po bogu ne morem več pripravit dab delala...

Uporabljam pa Windows 7 in pa MPC Home Cinema oz. VLC.... (pri obeh se to zgodi)

Imel kdo podobno težavo ?

[brisana kletvica. podtalje]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: podtalje ()

podtalje ::

Možno je, da je problem v kablu. V splošnem je običajno HDMI namenjeni do 5m.
Za več pa rabiš že bolj kvaliteten kabel. Če je že nek kabel daljši od 5m,
še ne pomeni, da je tudi OK, še posebej ne pri kakšnih eksotičnih znamkah.

Tako da, če imaš možnost poskusi z drugim, po možnosti krajšim kablom.

BoLhCa ::

Bi morda šel tudi na varjanto, da je problem v kablu, vendar to je nova napaka, kajti prej v Visti je delovalo več kot pol leta, tako da težavo s kablom bi jaz izpustil.

Bellzmet ::

Aloha,

zanima me, če je kvaliteta filmov na LCD TV-ju preko grafične kartice ATI HD5450 (oz. serija 5xxx) ista/primerljiva, kakor če so predvajani preko namenskega playerja (Egreat, WD TV, Xtreamer)?

Vse povezano s HDMI.

lp

mihant ::

Zdravo,

rad bi povezal računalnik s TV-jem, da lahko gledam filme na večjem TV zaslonu namesto na zaslonu računalnika.

Na računalniku imam grafično kartico Radeon X1650 (baje ima svideo priključek), TV ima naslednje priključke:
- AV in
- vhod komponente (Y,Pb,Pr)+avdio
- USB 2.0
- HDMI in
- RF in
- Full Scart
- RGB In (D-sub 15pin)
- PC avdio vhod
- RS-232C

Rad bi z enim kablom imel zvok in sliko najboljše kakovosti. Prosim za nasvet s slikami.

mihant ::

Nekaj sem še gledal po netu in videl, da lahko na kartici povežem DVI na računalniku s HDMI na TV. Baje tako dobim kar rabim, torej kvaliteten zvok in video na TV?

mihant ::

OK, zgoraj napisano bi verjetno preneslo sliko na TV, zvoka pa ne. Device manager namreč pravi, da zvok ni povezan na zgornjo kartico.

mihant ::

OK, sedaj pa še tole in ne težim več.

Za sliko potrebujem:
- Adapter HDMI/DVI
- Kabel HDMI/HDMI 10m

Za zvok potrebujem:
- Podaljšek za audio kabel 3.5mm MŽ 5m
- Audio kabel 3,5 mm jack - 2xM Chinch 5 m

Ali bo to delovalo?

Okapi ::

Bo.

O.

mihant ::

Zdravo,

danes dobil kable, slika deluje BP, preko HDMI (na TV-ju izberem HDMI vhod). Težava je pri zvoku, ga TV sploh ne zazna - predvidevam, da ker sem izbral HDMI vhod TV pričakuje tudi zvok preko te povezave. Kako dosežem, da bo jemal zvok preko Chinchev?

dadoble ::

uporabljam nvidia 9500gt in imam monitor prriklopljen preko dvi priklučka, lcd tv (lg 42ld450) pa preko vga kabla.
vsakič ko prižgem pc in ko pride v windovse se monitor začne ugašati in prižigati (isto naredi če klikneš zaznaj v nastavitvah), spreminja resolucijo...(tv je izklopljen),
edina rešitev je da prižgem tv in potem pc verjetno vidi oba in je vse vredu, samo jst nočm zmeri tv-ja pržigat. namizje imam raztegnjeno na tv.

a kdo ve kk se tega rešt??
hvala

OK.d ::

-imam asrock ion 330 z nvidio: na vga imam priklopljen monitor
na hdmi pa lcdtv
-problem pa imam, ko ne dobim zvoka čez hdmi v tv no pa tudi slika ni popolnoma prilagojena tv-ju - je malenkost večja ampak to bi se še dalo preživet, nekaj sem gledal za zvok kje bi bila ta nastavitev pa jo ne najdem, ali mi lahko malo kdo pomaga s kakšnim printscreenom, hvala
LPOK.d

OK.d ::

še kar imam problem z zvokom, ali res nobeden ne ve:'(
LPOK.d

Primoz78 ::

OK.d je izjavil:


-problem pa imam, ko ne dobim zvoka čez hdmi v tv no pa tudi slika ni popolnoma prilagojena tv-ju - je malenkost večja ampak to bi se še dalo preživet, nekaj sem gledal za zvok kje bi bila ta nastavitev pa jo ne najdem, ali mi lahko malo kdo pomaga s kakšnim printscreenom, hvala


Na TV-ju poisci funkcijo za Overscan in jo izkljuci...ima razlicna imena in je odvisno od proizvajalca...v SLO je pa prevedeno na vec nacinov, pri Panasonic plazmi sem mel isti problem, in ko sem to nasel je zadeva resena (Za WIN7 za OS X pa ne...). Za zvok pa poglej pod Nvidia dodatnimi nastavitvami in poisci malo ker imas razne variante glede HDMI vhoda in kaksne resolucije bos nastavil...jaz sem isto na ION (2) in sem vceraj to BP porihtal iz prve. Imas opcijo izhod 1080p z zvokom ali brez itd itd....ce se ne najdes mi poslji ZS bom naredil printscreen proti veceru.

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

OK.d ::

zadevo s sliko sem našel na sony-tv-ju pod featurs in moraš izbrati photo prej je bilo pa na video, za zvok se pa priporočam, tnx
LPOK.d

Primoz78 ::

Sem iskal pa nisem nasel odgovora ali pa ne znam iskat zato vprasam kar tukaj....pri Windows media centru sem poskusal snemat SIOL TV in je slo vse OK skozi edino kar me moti je to, da nikjer ne vidim kake znaka ali se zadeva snema ali ne...a obstaja kak plug-in za to ali kaj podobnega, da bi imel recimo kje na screenu znak rdec krogec ali karkoli drugega, da vidim ali imam vkljucen snemalnik ali ne?

Vceraj sem montiral dodatni vent (120mm) direkt na cooler od AT5ION plate in sicer da zrak gre tako kot potekajo reze in zadeva je ocitno hladnejsa...iz cca. 65°C pri predvajanju IPTV ali HD (720p) je padla na 45-48°C.

Lp Primoz

OK.d proti veceru dobis screen kaj ma instalirano, upam da ti uspe porihtat.
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

neki4 ::

na display properties windowsov naštimam ločljivost 1920x1080 vendar mi prek hdmi na full hd tvju ne prikaže take ločljivosti. če priklopim na drug tv, ki je hd ready in v display properties naštimam 1366x768, prikaže hd ready sliko na tvju v lepi sliki. zakaj ima probleme na full hd tvju?

quaror ::

Zdravo

Kupil sem nov PC, in grafična kartica ima tako DVI kot HDMI izhod, obstoječi LCD zaslon pa zgolj DVI vhod, zanima me če bo kaj razlike v kvaliteti slike če imam HDMI->DVI kabel v zaslon ali če imam DVI->DVI kabel? Za odgovor in pomoč se vam vnaprej zahvaljujem
««
30 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219615 (9128) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610099 (9160) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458288 (7683) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
513786 (3293) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
505900 (4805) bbobst

Več podobnih tem