Forum » Zvok in slika » PC na TV - splošni nasveti
PC na TV - splošni nasveti
gumilar ::
Prebral sem celotno temo slika s PC na TV in nisem zasledil nikjer problema, ki ga imam jaz. Ni ne vem kakšen problem ampak vseeno. Imam Radeona 9500 pro, povezava s TV je S-video. Mogoče kdo ve, kako odpraviti črne robove, široke okrog 2 cm na vrhu in dnu TV ekrana. Saj se slika ne raztegne čez celoten zaslon kot je to pri monitorju. Uporaba opcije overscan pa mi zopet malce preveč poveča sliko čez TV zaslon, tako da so robovi slike na vseh straneh malce odrezani. Iskal sem rešitev na spletu in nisem našel nič uporabnega glede teh črnih robov. Našel nisem tudi nobenega programa, ki bi bil primerljiv s TV Toolom za NVidije. Saj sem prej imel Geforca 2 in s TV Toolom se je lepo dalo robove slike raztegniti do robov TV zaslona. ATIjevci baje pravijo, da naj bi bil to hardwareski problem, tako da ne vem če to drži. Če kdorkoli ima kakšen predlog glede odprave ali vsaj zmanjšanja teh robov, mi prosim naj pomaga. Hvala!
a13misko ::
Imam problem ker mi grafična gigabyte 6600gt ne pokaže barv na TV za povezavo je uporabljen s-video kabel! Slišal sem da se da to urediti tudu z nekim tv-programom ali nekja takega! Dajte pomagajte mi prosim?
JamesBond ::
Kaj a je kdo že rešo težavo z LCD + TV Out? Jaz mam isti problem, nikakor ne morem TV outa usposobit (na ATIju). Sem probal vse mogoče, pa ne gre. Sumim, da ma to nekaj veze s tem, da pod primary display piše PNP monitor (LCD) za secondary pa da je Default monitor. Skratka, lahko spremenim v driverjih/display settings kaj čem, pa ne dobim slike na TV, niti televizorja ne zazna. Povezal sem pa z rumenim činčom in tistim VIVO kablom, vse original od grafične.
leftfinger ::
Ok, sem precital vseh 12 strani threada in odgovora na moj problem ne najdem. Namrec do vceraj mi je tv-out delal normalno (Geforce 4400 MX se na tv z scartom preko rumenega činča, uporabljam najnovejše nvidia driverje), ko sem pa odklopil scart iz tv-ja in priklopil nazaj mi pa slike nikakor ne prikazuje. Poskusil sem z prisilno zaznavo, odstranjevanjem in novim nalaganjem gonilnikov, ma vse mozno. Pa se kar ne. Sicer ce dam prisilno zaznavo mi tv kaze v nastavitvah, slike pa ne in ne na tv-ju. Izcrpal sem vse moznosti. Ce izklopim prisilno zaznavo ne zazna tv sploh, ce je vklopljeno pa sicer tv zazna samo slike pa ne da.
Naj me kdo razsvetli ce le ve...
Naj me kdo razsvetli ce le ve...
IČA ::
Ponovni zagon pri prižganem TV si probal? Ponavadi pomaga.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.
Ja sm dau not pa vn scart pa dela samo zej mam črno-belo sliko, ok sicer je serviser reku da je tisti kratki kabel (žal ne vem imena) dvomljiv in bo mogoče povzročal č/b sliko, samo sem do zdaj z ponovnim zagonom pri prižganem tv-ju vedno lahko vzpostavil barvno sliko. tudi to sedaj ne deluje več.
žal imam nvidia driverje... ja tudi to sem probal z primarnim zaslonom kot tv. pa ne deluje. kaj tisti kratki kabel ko dobis zraven graficne (ki naj bi povzrocal tezave) se da kupit kje - v lj?
IČA ::
Po moje ga dobiš v vsaki trgovini z rač. opremo ali pa kak Biga-Benga, pa Bofi naprimer.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.
trto ::
Hello
Mene pa zanima ali mora bit nastavleno na tv in al na tv out na unem adapterju, ki je peiklopljena na scart na TV?
Lp
Mene pa zanima ali mora bit nastavleno na tv in al na tv out na unem adapterju, ki je peiklopljena na scart na TV?
Lp
boštjan ::
IN
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
trto ::
Hello
Imam še eno vprašanje
Vse imam tako naštimano kot prikazujejo slike v tem postu, le da imam namesto navadnega lcd monitor, pa še vedno ne dobim slike na tv. Sem pa opazu, da mi gre kurzor od miške "čez" monitor, kot da bi šel na drug monitor oz. tv.
Pa theatre mode tut ne morem nastavit nič drugače kot je v defaultu, ker mi ne da druge možnosti klikanja.
Kaj bi lahko še naredil? Za nastavljanje grafične uporabljam ati catalyst (mislim da 5.5) imam pa radeona 9200.
Lp Tomaž
Imam še eno vprašanje
Vse imam tako naštimano kot prikazujejo slike v tem postu, le da imam namesto navadnega lcd monitor, pa še vedno ne dobim slike na tv. Sem pa opazu, da mi gre kurzor od miške "čez" monitor, kot da bi šel na drug monitor oz. tv.
Pa theatre mode tut ne morem nastavit nič drugače kot je v defaultu, ker mi ne da druge možnosti klikanja.
Kaj bi lahko še naredil? Za nastavljanje grafične uporabljam ati catalyst (mislim da 5.5) imam pa radeona 9200.
Lp Tomaž
YdoIPonU ::
Prosim pomagatje.
Prejšni teden sem nabavu px6600 GT Extreme, pa nikakor ne znam uštimat TV Out oz. mi v nastavitvah ne zazna zaslona, tako da mi ne prikaže niti črno bele slike.
Prej sem mel Radeona 9100 in slika se je lepo prenesla na TV preko kompozitnega priključka v scart. Zdej pa mi nikakor ne rata uštelat. V bistvu slike sploh ni, bilokaj naredim. Jutri jo sicer nesem nazaj, da mi prodajalci razložijo zakaj ne dela, drugače jo reklamiram. Še preden pa jo nesem nazaj, pa še tukaj vprašam za kakšen nasvet, morda je kdo imel iste probleme in jih odpravil. Se komu kaj sanja zakaj mi ne dela?
Hvala za odgovore!
Prejšni teden sem nabavu px6600 GT Extreme, pa nikakor ne znam uštimat TV Out oz. mi v nastavitvah ne zazna zaslona, tako da mi ne prikaže niti črno bele slike.
Prej sem mel Radeona 9100 in slika se je lepo prenesla na TV preko kompozitnega priključka v scart. Zdej pa mi nikakor ne rata uštelat. V bistvu slike sploh ni, bilokaj naredim. Jutri jo sicer nesem nazaj, da mi prodajalci razložijo zakaj ne dela, drugače jo reklamiram. Še preden pa jo nesem nazaj, pa še tukaj vprašam za kakšen nasvet, morda je kdo imel iste probleme in jih odpravil. Se komu kaj sanja zakaj mi ne dela?
Hvala za odgovore!
jure55 ::
TV in PC imam povezan z S-video kablom (4 pinski + 1 plastični orientacijski). Slika je črnobela. Ali naj na TV vklopim scart ali činče da bom dobil barvno sliko?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jure55 ()
Muzo ::
greš in kupiš pretvornik svideo na činč (oz. kompozitni) in pol povežeš z navadnim kablom u scart ali direkt..
če ma pa tv s-video vhod pol pa pač nimaš z anstavitvami neki uredu
če ma pa tv s-video vhod pol pa pač nimaš z anstavitvami neki uredu
jure55 ::
Mam s-video 4 pinski na tv in računalniku (a obstaja tut več pinski). Pa vse nastavitve mam prov nastavljene in mi kaže črnobelo. A bi bilo s scartam ali s činčam bolje?
da obstaja tudi 8 pinski,na katerega gre 4 pinski kabel BP.če maš black&white,pol al ti TV ne podpira s-videa al pa moraš na TVju še to vključit
Glede na to da piše da ma s-video vtič, pol mu najbrž podpira TV. Mislim da bi mel samo vhod, ne bi pa popiral standarda se mi zdi malo smešno.
urban27 ::
Imam Notebook Compaq Presario 2100. Priklopil sem ga na Tv prek S-videa, vse lepo in prav, slika je skoraj odlična audia pa na Tv-ju ne slišim. Niti osnovnih Windows zvokov, niti, ko gledam film. Kje moram nastavit zvok, da ga bom slišati na Tv-ju?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: urban27 ()
prix ::
Pozdrav!
Imam majhen problem. Ko hočem preko S-VIDEO kabla povezati moj PC z TVjem. Zadeva dela lepo in brez problema, samo slika je črnobela. 1x mi je že delala barvna slika na isti grafični kartici in nastavitve se niso spremenile, zamenjal pa sem kabel in monitor. Za monitor uporabljam LCD DELL 2001FP, S-Video - S-Video kabel pa je proizvajalca BANDRIDGE, ki naj bi bil High Performance 99.96%OFC Cable dolžina kabla pa je 15m. Tudi na TVju se povezem preko S-Video vhoda.
Na PCju je nastavljen Dual View tudi B/PAL, kot grafična kartica pa služi Gainward Geforce FX 5600 256mb. Driverji so najnovejši 81.95.
Ima kdo kakšno idejo ?
Imam majhen problem. Ko hočem preko S-VIDEO kabla povezati moj PC z TVjem. Zadeva dela lepo in brez problema, samo slika je črnobela. 1x mi je že delala barvna slika na isti grafični kartici in nastavitve se niso spremenile, zamenjal pa sem kabel in monitor. Za monitor uporabljam LCD DELL 2001FP, S-Video - S-Video kabel pa je proizvajalca BANDRIDGE, ki naj bi bil High Performance 99.96%OFC Cable dolžina kabla pa je 15m. Tudi na TVju se povezem preko S-Video vhoda.
Na PCju je nastavljen Dual View tudi B/PAL, kot grafična kartica pa služi Gainward Geforce FX 5600 256mb. Driverji so najnovejši 81.95.
Ima kdo kakšno idejo ?
-------------------------------------------------
Errare humanum est, in errore perservare stultum.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: prix ()
prix ::
Zadeva urejena!
Narobe bila cist banalna stvar, na TVju je bil na vhosd nastavljen F-AV namesto SVHS
:)
Narobe bila cist banalna stvar, na TVju je bil na vhosd nastavljen F-AV namesto SVHS
:)
Vinetou_ ::
Evo, zdaj sem pa se jaz probal povezat comp s tv, in sicer Acerjev laptop z Radeon 9700 in popolnoma nov philipsov tanki lcd. Zvok dela ok, slike pa ni - pise, da ni vhodnega signala, pa tudi pol v nastavitvah graficne ga ne morn izbrat. Sliko sem povezal z DVI kablom, ki sn ga kupil danes, vmes sn pa vrgel se en adapter, da sn priso z dvi na obicni 9pinski za monitor na zadnji strani laptopa. Je treba se kaki software nastavit? Ali pa je mogoce samo kabel kriv...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vinetou_ ()
brzy ::
Tudi jaz imam problem.
Zanima me sledeče ?
V bsplayerju mi vse dela OK, ko pa zalavfam powerDVD pa slike na TV NI, vse je samo črno.
V bsplayerju se to enostavno nastavi v powerDVDju se pa enostavon neda (ne znam :) )
Rad bi pa DVD gledal z powerdvd-jem na TVju. Kaj moram spremeniti da bi mi to zalavfalo ??????????
Zanima me sledeče ?
V bsplayerju mi vse dela OK, ko pa zalavfam powerDVD pa slike na TV NI, vse je samo črno.
V bsplayerju se to enostavno nastavi v powerDVDju se pa enostavon neda (ne znam :) )
Rad bi pa DVD gledal z powerdvd-jem na TVju. Kaj moram spremeniti da bi mi to zalavfalo ??????????
ulepos ::
Hallo
Dej prosim povej mi kje se to nastavi v BSplayerju, ker imam jaz take težave z Bs-om
Hvala
Dej prosim povej mi kje se to nastavi v BSplayerju, ker imam jaz take težave z Bs-om
Hvala
konec
dean444 ::
Sam imam Geforce MX440- sam sem prebral celo temo in ko sem šel v katerekoli nastavitve nisem imel teh možnosti , ki so pisale naj jih označim ali kaj podobnega.
Nvidia-nview - samo informacije na drugo ne morem kliknit, v glavnem iz teh odgovorov na forumu se ne znajdem najbolje.
Mi lahko kdo bolj po domače pove kaj in kje moram nastaviti da bo delal zvok in slika.
Hvala za odgovor.
Nvidia-nview - samo informacije na drugo ne morem kliknit, v glavnem iz teh odgovorov na forumu se ne znajdem najbolje.
Mi lahko kdo bolj po domače pove kaj in kje moram nastaviti da bo delal zvok in slika.
Hvala za odgovor.
xy
podtalje ::
Verjetno imaš še originalne Windows gonilnike. Pojdi na Driver Page in si naloži zadnje gonilnike.
Potem bi morale biti vse nastavitve, o katerih je v tej temi govora, na voljo.
Potem bi morale biti vse nastavitve, o katerih je v tej temi govora, na voljo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: podtalje ()
No sedaj mi je uspelo- sprva sem imel črnobelo sliko in zelo lepo in tudi podnapisi so bili dobri brez neke obrobe.
Sedaj imam barvno sliko sam ni tko lepa pa tud podnapisi imajo obrobo- recimo ikone z monitorja so ful motne in se ne vidi kaj piše pod ikono- kdo ve kaj bi lahko bilo narobe.
Še eno vprašanje- namizje se mi je sedaj povečal na 1024*768- taka nastavitev mora biti da lahko normalno gledam filme na tv- a lahko nekak spremenim da bom na namizju imel manjše ikone in da to ne bo motilo TV-ja.
Sedaj moram le še zvok urihtat ki ga ni na tv.
Hvala za pomoč.
Sedaj imam barvno sliko sam ni tko lepa pa tud podnapisi imajo obrobo- recimo ikone z monitorja so ful motne in se ne vidi kaj piše pod ikono- kdo ve kaj bi lahko bilo narobe.
Še eno vprašanje- namizje se mi je sedaj povečal na 1024*768- taka nastavitev mora biti da lahko normalno gledam filme na tv- a lahko nekak spremenim da bom na namizju imel manjše ikone in da to ne bo motilo TV-ja.
Sedaj moram le še zvok urihtat ki ga ni na tv.
Hvala za pomoč.
xy
Mal je bilo potrebno eksperimentirat- vsaj pri meni, ampak mi je končno ratalo.
Sedaj mi vse dela zvok, slika , barve.podnapisi. Sam vsaj pri meni imam neke čudne fore za obkljukat ali pa pustiti oba kvadrata prazna pri use this device... in extend my windows....- in pa šaltanje med display 1 in 2- ampak končno vse dela- brez tistih for v nvidia in clone in podobno- tam mi ni ok delalo ne slika ne zvok.
Seveda pa je potrebno nastavit Pal b se mi zdi.
Sedaj mi vse dela zvok, slika , barve.podnapisi. Sam vsaj pri meni imam neke čudne fore za obkljukat ali pa pustiti oba kvadrata prazna pri use this device... in extend my windows....- in pa šaltanje med display 1 in 2- ampak končno vse dela- brez tistih for v nvidia in clone in podobno- tam mi ni ok delalo ne slika ne zvok.
Seveda pa je potrebno nastavit Pal b se mi zdi.
xy
~Panter~ ::
Huh, bi še jest neki vprašou.
Gledam tole temo pa nisem zasledu da bi imel kdo takle problemčk.
Radeon 9600 TV out, nanga prklopen še LCD z resolucijo 1280x1024
Slika na TVju je, samo je pa slika večja kot pa zaslon, se prav da se ne vidi cele slike, ko se premakneš z miško na tisto stran kjer se ne vid sslika, se slika na TVju premakne, da se vid potem tis del kjer je miška.
Če je na LCDju resolucija nastavljena na 1024x768 je slika na TVju CELA!
Čeprou je pod display pr TV naštiman vedno na 800x600
Kakšna rešitev da bi bila slika na TVju vedno cela? Brez da bi spreminjal resolucijo na LCDju?
Gledam tole temo pa nisem zasledu da bi imel kdo takle problemčk.
Radeon 9600 TV out, nanga prklopen še LCD z resolucijo 1280x1024
Slika na TVju je, samo je pa slika večja kot pa zaslon, se prav da se ne vidi cele slike, ko se premakneš z miško na tisto stran kjer se ne vid sslika, se slika na TVju premakne, da se vid potem tis del kjer je miška.
Če je na LCDju resolucija nastavljena na 1024x768 je slika na TVju CELA!
Čeprou je pod display pr TV naštiman vedno na 800x600
Kakšna rešitev da bi bila slika na TVju vedno cela? Brez da bi spreminjal resolucijo na LCDju?
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu
mito1 ::
Imam isti problem kot Panter. Radeon 9600 Pro. Vse dela zahvaljujoč temu forumu. Edino sliko, ki pošlje PC na TV ne vidim v celoti. Nekaj cm roba lahko vidim, če miško premikam od roba do roba. Nočem pa uporabit 400g UNIOR Tool.
mito
mito
Quin ::
Tudi jaz imam en velik problem s TV Out-om in glede na to, da mi (nam) ga do sedaj še ni uspelo rešiti me zanima, če ima kdo od vas kako uporabno idejo. Imam Nvidio GF6600 GT, prek S-video kabla priklopljeno na TV. Problem pa je črno bela slika, Med bootanjem in nalaganjem windowsov barve so, takoj ko se windowsi naložijo pa je slika črno bela. Po igranju z vsemi možni nastavitvami (Pal, izbira output kabla,...) in dodatnimi programi (TV-tool; v njem sicer nisem mogel spremeniti vseh nastavitev, saj je program javil, da ima kartica lasten TV encoder), sem končno odinštaliral driverje in zadeva je čudežno začela delovati. Torej brez driverjev (uporabljal sem najnovejše nvidine) zadeva dela. Takoj ko pa naložim katerekoli driverje (nvidia, omega, gigabyte) katerekoli verzije pa slika postane črnobela. Ne pomaga nič, niti vse možne nastavitve ne. Ima kdo kako uporabno idejo? Trenutno je edina možnost, da vsakič, ko želim uporabljati TV-out odstranim driverje (praktično nemogoče+težave, ki nastanejo ob predvajanju (slika v bsplayerju je npr. obrnjena)) ali pa da v rač. vržem še eno mrežno kartico, jo povežem z aminotom prek switcha in gledam filme kar na TVju prek enega od testnih kanalov. Obe možnosti sta tako tako, poleg tega pa se mi zdi neumno, da stvar ne deluje, konec koncev je vse skupaj normalno delovalo z Radeonom 9100 in 9600 XT, da ne govorim o tem, da se mi zdi čudno, da pri Nvidii ne b znali napisati driverjev, oz. bi bil v njih tako bebav bug.
xlarge ::
Tudi jaz imam problem...
Imam grafično mobile intel(R) 915GM/GMS,910GML Express chipset family na prenosniku.
Problem je v tem, da pri standardu NTSC-J pokaže lepo, vendar črnobelo sliko, pri PAL-B,PAL-G... pa barvno vendar popačeno(kot slovenija 1 pri navadni sobni anteni).
Uporabljam s-video prek scart adaptra.
Ali je kakšen problem s kabli, ali je softwersko?
In še, a kdo pozna mogoče podoben program kot TVTOOL, le da bi podpiral večino grafičnih?
(ali pa vsaj mojo)
Imam grafično mobile intel(R) 915GM/GMS,910GML Express chipset family na prenosniku.
Problem je v tem, da pri standardu NTSC-J pokaže lepo, vendar črnobelo sliko, pri PAL-B,PAL-G... pa barvno vendar popačeno(kot slovenija 1 pri navadni sobni anteni).
Uporabljam s-video prek scart adaptra.
Ali je kakšen problem s kabli, ali je softwersko?
In še, a kdo pozna mogoče podoben program kot TVTOOL, le da bi podpiral večino grafičnih?
(ali pa vsaj mojo)
brajdo ::
Eno vprašanje k ni čist za kle, ampak ste pametni pa boste zihr vedl
Mam TV ki ima samo antenski vhod, pa me zanima če dobim sliko na TV če priklopim DVD player preko scart kabla na videorekorder od tam gre pa slika preko antenskega priključka na TV!
zvok bom peljal posebej.
Mam TV ki ima samo antenski vhod, pa me zanima če dobim sliko na TV če priklopim DVD player preko scart kabla na videorekorder od tam gre pa slika preko antenskega priključka na TV!
zvok bom peljal posebej.
KWAN ::
Kaj ko bi že kdo napisal odgovor kako poštimat sliko če imaš črnobelo na TVju, na zaslonu prenosnika pa je barvna!?
Poskusil sem že dva različna kabla in tudi brezžičen prenos pa ni šlo! Preprosto ne vem zakaj ni barvne slike na TVju! TV ima scart priključek prenosnik pa S-video. Grafična kartica pa je ATI X700. Za vsak odgovor ki bi mi lahko pomagal se zahvaljujem!
Poskusil sem že dva različna kabla in tudi brezžičen prenos pa ni šlo! Preprosto ne vem zakaj ni barvne slike na TVju! TV ima scart priključek prenosnik pa S-video. Grafična kartica pa je ATI X700. Za vsak odgovor ki bi mi lahko pomagal se zahvaljujem!
A je mogoče? Iz atijeve strani copy paste:
lack and White image on Television using 3rd party SCART adapter with an S-Video jack
The information in this article applies to the following system configurations:
* TV OUT using 3rd party S-VIDEO to SCART adapter
* PAL or MULTISYSTEM TVs (most often found in European countries)
The symptoms described are not specific to ATI products. This Infobase is provided for the convenience of users especially in Europe. The signal on the TV set may show up black and white using a 3rd party S-VIDEO to SCART adapter.
A SCART connector only supports composite video. If you connect an S-VIDEO cable directly into a SCART adapter, the result will be a black and white signal, regardless of the type of graphics card being used.
There are preferred S-VIDEO to SCART adapters from 3rd party vendors that will properly give you colour display.
Third party S-VIDEO to SCART adapters are available from:
* http://www.svideo.com
Zakaj pa se potem prodajajajo taki adapterji pri nas!?!?
lack and White image on Television using 3rd party SCART adapter with an S-Video jack
The information in this article applies to the following system configurations:
* TV OUT using 3rd party S-VIDEO to SCART adapter
* PAL or MULTISYSTEM TVs (most often found in European countries)
The symptoms described are not specific to ATI products. This Infobase is provided for the convenience of users especially in Europe. The signal on the TV set may show up black and white using a 3rd party S-VIDEO to SCART adapter.
A SCART connector only supports composite video. If you connect an S-VIDEO cable directly into a SCART adapter, the result will be a black and white signal, regardless of the type of graphics card being used.
There are preferred S-VIDEO to SCART adapters from 3rd party vendors that will properly give you colour display.
Third party S-VIDEO to SCART adapters are available from:
* http://www.svideo.com
Zakaj pa se potem prodajajajo taki adapterji pri nas!?!?
"A SCART connector only supports composite video. If you connect an S-VIDEO cable directly into a SCART adapter, the result will be a black and white signal, regardless of the type of graphics card being used."
Ta izjava ni popolnoma pravilna.
V osnovni specifikaciji za SCART je podprt samo kompozitni video signal. Vendar pa je SCART zgolj tip vmesnika in že
dolgo obstaja "standard", kako lahko preko SCART vmesnika priključiš tudi S-video. V tem primeru mora biti
tudi TV kompatibilen s to rešitvijo. Velika večina današnjih TVjev ima danes tako možnost priklopa (ponavadi
je tak SCART na TVju posebej označen), res pa je, da večina starejših TVjev tega ne podpira.
Rešitev je nakup kabla, ki pretvori S-video v kompozitni signal. Tak kabel si lahko naredite tudi sami,
saj je vse, kar je potrebno, da signala iz S-videa združite v enega, ter vmes dodate en kondenzator.
Sam sem to rešil tako, da sem odprl SCART vmesnik in notri prispajkal kondenzator in zadeva deluje zadovoljivo.
Več si lahko preberete na: S-video to composite video adapter
Upam, da so stvari sedaj nekoliko bolj jasne.
Ta izjava ni popolnoma pravilna.
V osnovni specifikaciji za SCART je podprt samo kompozitni video signal. Vendar pa je SCART zgolj tip vmesnika in že
dolgo obstaja "standard", kako lahko preko SCART vmesnika priključiš tudi S-video. V tem primeru mora biti
tudi TV kompatibilen s to rešitvijo. Velika večina današnjih TVjev ima danes tako možnost priklopa (ponavadi
je tak SCART na TVju posebej označen), res pa je, da večina starejših TVjev tega ne podpira.
Rešitev je nakup kabla, ki pretvori S-video v kompozitni signal. Tak kabel si lahko naredite tudi sami,
saj je vse, kar je potrebno, da signala iz S-videa združite v enega, ter vmes dodate en kondenzator.
Sam sem to rešil tako, da sem odprl SCART vmesnik in notri prispajkal kondenzator in zadeva deluje zadovoljivo.
Več si lahko preberete na: S-video to composite video adapter
Upam, da so stvari sedaj nekoliko bolj jasne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: podtalje ()
cojss ::
A je mogoče komu uspelo spraviti sliko iz HP-ja nx8220 z x600 na tv? Jaz sem poskušal in nisem mogel nastaviti frekvence osveževanja na manj kot 60 Hz. Slika je bila negledljiva, vsa skoraj bela in meglena.
meni je uspelo z nx8220 na TV. imam s-video na kompozitni pretvornik, sem samo vključil TV v display properties in potem z Fx+f3 (ali f4?) prekopil sliko samo na TV. Je brezhibno delovalo.
lp
lp
Zgleda da ni problem z nastavitvami v softvaru, ampak s kabli. Vsaj tako pravi ATI in NVIDIA, vsak S-video kabel naj ne bi bil sposoben pretvoriti signala dovolj dobro da bi lahko videl na TV v barvah...
cojss ::
Sem imel nastavljeno na pal/slovenija. Možno je da bi bil kabel, ampak ta je od r9600pro, tako da bi moralo delat. Barve pa so bile, in sicer precej svetle ter slika ni imela pravih razmerij.
A ne bi moglo bit tukaj na voljo tudi 50 Hz?
Bom pa probal tudi na kakem drugem tv-ju, ker ni izključeno, da ta ne dela vredu.
A ne bi moglo bit tukaj na voljo tudi 50 Hz?
Bom pa probal tudi na kakem drugem tv-ju, ker ni izključeno, da ta ne dela vredu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cojss ()
Še enkrat preberi moj post zgoraj. Čisto VSAK S-video je sposoben prikazati barve. Problem je, če ga priklopiš na kompozitni vhod.
A mi lahko potem ti "preurediš" ta kompozitni vhod? Ali svetuješ kerega si naj kupim, da bodo barve, ker mam tega sranja z barvami že....
Ker na novi TV doma, ki gre direktno iz Svidea v Svideo dela vse OK!
Lahko kda tudi kdo link to internetne trgovine kje se da to kupit in ve da bo 100% delalo v barvah.
Ker na novi TV doma, ki gre direktno iz Svidea v Svideo dela vse OK!
Lahko kda tudi kdo link to internetne trgovine kje se da to kupit in ve da bo 100% delalo v barvah.
Kupi pretvornik S-video -> kompozit. Malo boš moral pogledati, verjetno pa bi ga dobil v Big-bangu ali podobnih trgovinah.
Nato priklopiš to na SCART ter nato na TV in boš imel barvno sliko.
Nato priklopiš to na SCART ter nato na TV in boš imel barvno sliko.
alum ::
Imam se jaz eno vprasanje.
Zakaj se mi po namestitvi hydravision (graficna ATI Radeon 9550), v oknu (Display->Settings->Advanced) ne prikazejo zavihki, kot so Display, Color in ostali, ki vsebujejo ikonico ATI. Prikaze se mi le en ATIjev, in sicer Catalyst Control oz. nekaj takega(ne vem na pamet, ker sem na drugem racunalniku).
Brez zavihka Display pa ne znam usposobit Tv-out izhoda.
Lp
Zakaj se mi po namestitvi hydravision (graficna ATI Radeon 9550), v oknu (Display->Settings->Advanced) ne prikazejo zavihki, kot so Display, Color in ostali, ki vsebujejo ikonico ATI. Prikaze se mi le en ATIjev, in sicer Catalyst Control oz. nekaj takega(ne vem na pamet, ker sem na drugem racunalniku).
Brez zavihka Display pa ne znam usposobit Tv-out izhoda.
Lp
Bidox14 ::
emm, imam en problem, mi lahko kdo pomaga:
imel sem pred 2 mescoma ati radeon 9200 se, pa sem mel preko onega rumenega činča in scarta prikloplen komp na tv in je delalo vse normalno... Nato sem nabavo geforce 6800 a slika na tv je črna, poskušal sem vse, tv primarn / sekundarn... pal b, g.... nič. Priklopleno imam vse normalno, kot je bilo a slike na tv ni
mi lahko kdo pomaga?
imel sem pred 2 mescoma ati radeon 9200 se, pa sem mel preko onega rumenega činča in scarta prikloplen komp na tv in je delalo vse normalno... Nato sem nabavo geforce 6800 a slika na tv je črna, poskušal sem vse, tv primarn / sekundarn... pal b, g.... nič. Priklopleno imam vse normalno, kot je bilo a slike na tv ni
mi lahko kdo pomaga?
MSI K9N Platinum, x2 4000+, 2GB Geil Ultra 800MHz, 7600GT, 450GB SataII
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bidox14 ()
z novimi driverji si se že kaj poigral
BloodyMan ::
Pozdravljeni!
Znorel bom!!! Pred kratkim mi je tv-out na Geforce mx 460 delal super. Slika na tv je bila odlicna, vglavnem vse lepo in prav, dokler nism formatiral racunalnika. Po tem pa bum!! Nikakor ne morem dobiti slike na tv-ju, ceprav sm vse probal kar je mozn. Ugotovil sm da se slika od rac. na tv-ju pojavi dokler se racunalnik zaganja, cim pa pride okno za logirat v win pa slika izgine ! Tako da slike od winodwson nikakor ne morem spraviti na tv.
Aja povezava med rac. in tv pa je s-video kabel.
Prosim za kakrsnokili pomoc.
Znorel bom!!! Pred kratkim mi je tv-out na Geforce mx 460 delal super. Slika na tv je bila odlicna, vglavnem vse lepo in prav, dokler nism formatiral racunalnika. Po tem pa bum!! Nikakor ne morem dobiti slike na tv-ju, ceprav sm vse probal kar je mozn. Ugotovil sm da se slika od rac. na tv-ju pojavi dokler se racunalnik zaganja, cim pa pride okno za logirat v win pa slika izgine ! Tako da slike od winodwson nikakor ne morem spraviti na tv.
Aja povezava med rac. in tv pa je s-video kabel.
Prosim za kakrsnokili pomoc.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20256 (9769) | kozorog |
» | povezava PC-TV?Oddelek: Pomoč in nasveti | 10347 (9408) | LordTado |
» | PC NA TVOddelek: Strojna oprema | 8578 (7973) | opeter |
» | Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4279 (3786) | KTr1sk |
» | uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 6286 (5191) | bbobst |