» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
11 / 40
»»

Tea Time ::

Sem še probal s TV tool... Nič ne dela... HELP!
Have a break!

Pyr0Beast ::

Snem si dol najnovejše forcevare, Nvtveak in jih inštalirej, v nvtweaku obkljukaj vse možnosti in pojdi v nastavitve gonilnikov. Ti zazna da maš TV prključen gor ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

J4CK1 ::

KontraCepec:
Kje je funkcija "exend my desktop" jst je nisem najdu pod nastavitvami:\

Tea Time ::

Pyr0Beast. Vse naredil ze prej. Slika na TV je. Barvna. A zanič, da oči žge..
Have a break!

Pyr0Beast ::

Na izhod nastav na činč drugače lotanje kondija.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Jackass ::

Živjo!

Po dolgem času, sem odkril vzrok svoje težave.

Težava: Nazobčeni robovi na TV-ju, nerazločne in težko berljive zaslonske pisave. Priklopljen sem imel na navaden video izhod.

Rešitev: Z S-Video kablom sem težavo odpravil. Robovi so gladki, zaslonske pisave berljive, sama slika je lepša in bolj podrobna.:D

Tko da zlo priporočam S-video kabl, ker je kr precejšna razlika.0:)
jAcKaSS

BigWhale ::

hm, se sem...

Banzai!

Takole gre zgodba. Notebook z vgrajeno doticno graficno kartico, ki uporablja shared memory. Kako usposobiti TV-Out oziroma S-VIDEO port niti ni tako tezko izvedeti. Problem je sledec, da zadeva deluje tako kot se ji sprdne. Priklopim kable, priklopim TV, preklopim na S-VIDEO kanal na TVju, startam racunalnik in slika se pokaze, vse lepo dela. Veselo klikam nekaj casa in pritisnem CTRL-ALT-BSPC, ubijem Xorg. Ko se xdm zlozi nazaj slike na TVju ni vec.

No, ce sem cisto natancen nekaj celo je na ekranu. Ampak slika leti gor in dol po ekranu in je cisto out of sync. Kaj je narobe nimam pojma. Potem nobena kombinacija restartanja masine in priziganja TVja ne pomaga vec. Slika je zjebana in to je to. Turobne misli se mi pletejo po glavi, iscem sekire, ampak se premagam in ugasnem vse skupaj. Pridem cez cas nazaj, probam se enkrat in slika spet je. Ubijem Xorg. Slika spet vsa sfedlana. (In tako kar nekajkrat). Potem sem razvil teorijo, da mora biti notebook na primarnem napajanju, ne na baterijah. Pa se ni izsla. Je bilo vseeno kaj sem kam prikljucil. Vrstni red prikljucevanja kablov (oziroma kabla S-VIDEO) in priziganja naprav.

Vse kar sem uspel najti je to, da so pri intlu rekli, da ima kartica vcasih probleme z detekcijo teveja. Nevem ali je kaj na tem ali ne.

Ali kdo pod Linuxom uspesno uporablja to kartico in mu deluje TV-Out tako kot treba? Mi odstopi xorg.conf? :)

PS: Po nedelovanju tega stvora sem zmanjsal reiser particijo, zraven butnil se Win2000, instaliral driverje in stvar v bistvu lepo deluje. Jezi me to, da Xorg vcasih delajo vcasih ne in ni nekega kljuca po katerem bi lahko ugotovil kdaj in kako je to...

F1? Anyone? man? info? ;)

---------

> glede na to da ti slika skače in da ti v win lepo dela.. se poigraj
> z vertikalno frekvenco (probaj 50 in 60 Hz), sej si tudi sam povedal
> da je out of sync.

Vse nastavitve, ki delujejo z drugimi karticami so dale isti rezultat. Isti rezultat je bil na dveh razlicnih TVjih. Enkrat z SVIDEO kablom, drugic z SVIDEO-Y/C kablom in priklopom SCART

> si probal predno ubiješ xorg vun potegnit kabl? pa potem ko se xorg
> spet nazaj postavi ga dat nazaj not?

Ja.

> a imaš možnost rumenega činča namesto svideo?

Ne.

(guglanje po webu in usenetu ni obrodilo sadov)

-----

Se dodatna informacija. Po tem, ko se enkrat slika na TVju sfuzla lahko masino ugasnem in ugasnem tv in odklopim vse kable in priklopim nazaj in stvar se vedno ne dela. Potem pa kar na lepem, spet zacne delati. Brez kakrsnega koli pametnega razloga ali pa da bi se vse skupaj dogajalo po kaksnem vnaprej dolocenem kljucu in vrstnemu redu priziganja naprav in vtikovanja kablov.

Se mi zdi, da stvar deluje takrat, ko se kartica in TV zgolj slucajno ujameta. Zakaj je temu tako, pa nimam pojma.

PS: Ima kdo kak osciloskop? Ce se bom lotil driverja? :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

DrMrky ::

Imam GF5700 in zadnji driver.
Na TV-out imam priklopljen TV. Zanima me kako bi lahko gledal film na TVju, medtem pa na računalniku delal druge stvari?
Kurim drva, olje in ojačevalce

Damjan Jagar ::

To je bilo že tolikokrat napisano, da se nobenmu ne da ponavljat. Potrudi se in malo preleti temo.
http://jagar.si

svecka ::

Imam geforce 2 GTS z TV-out, zraven sem dobil kable (BELEGA NISEM DOBIL):

Zanima me kako naj priklopim s temi kabli na TV, Tv podpira: scart, S-video konekotrja nima, ima pa še tri vhode- video, levi in desni audio (rumeni, rdeči, beli)

Katere kable naj kupim in kako naj povežem (zanima me samo hardware) in kako naj povežem zvok.

sm56 ::

v 1.postu imas vse.
s kompozitom (rumen) povezi sliko na tv. (kupi adapter, če nimaš kompozita na rač.) s katerimkoli činčem + y adapter poveži zvok na tv ali hifi.

svecka ::

Ok imam težavo, povezal sem Tv z pcjem preko S-video kabla. S-video je nato priklopljen v SCART prikljucek v TV.

Problem je sledeci, da mi noče prepoznati monitorja, lahko imam vkljucen samo monitor ali pa samo PC ekran, obojega ne morem (clone), pa ceprav sem se trudil prek programov (tvtools, in prek čarovnikov).

Ali ima še kdo kake podobne težave? Vglavnem monitor ima 2 scart, eden je navaden (črnobela slika), drugi pa je namenjen za S-video scart (na njem mam barvno sliko).

Ali je lahko ta problem zaradi starosti grafične kartice (geforce 2 gts 64 mb S-video)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

SodVina ::

Lep pozdrav, malo sem prebiral tole temo, pa nisem nasel nic pametnega. Imam geforce (mx460), tv-out nastavljen na kopija , tako da je na tv-ju in na monitorju ista slika. Problem je v tem, da se film vidi samo na primarnem zaslonu. Torej rad bi, da bi se zadeva enako videla na obeh zaslonih, pa ne samo v celozaslonskem nacinu ali v bsPlayerju(kot je razlozeno ze v tej temi). Zanimivo je, da mi je to do sedaj delovalo, pa nisem imel nobenih drugih orodij, kot le driver za graficno. FIlm se mi je kazal na obeh zaslonih v vseh predvajalnikih. Pa sem namestil nov driver, pa zadeva ne deluje vec.(prejsnjega driverja nimam vec). Torej kaj naj popravim, a se komu sanja?

Jan987 ::

probi prejsni driver potegnit z neta (če še opstaja)

SodVina ::

Zal ne vem, kateri driver sem imel prej.

Jan987 ::

probej

bastadu ::

Imam eno težavo, in sicer imam grafično GF 6600GT iz katere imam preko TVout-a povezan še TV. Na začetku, ko sem vklopil drugi izhod na grafični, sem lahko predvajal 2 neodvisna filma, enega na TV in drugega na monitorju. Sedaj pa že nekaj časa tega nisem prakticiral in zadnjič spet poskusim, pa mi naredi popačeno sliko (slika spodaj). Slika je takšna neglede, ali predvajam kaj na sekundarnem monitorju ali ne, pač ko ga vklopim tvout je slika popačena. V čem bi bil problem?

murban ::

Mogoce ne spada ravno v to temo, ampak vseeno.
Namen imam sestaviti PVR (beri "personal video recorder").
Probleme mi dela predvsem izbira komponent za zajemanje in nato predvajabje videa na tv-ju.
Imam naslednje komponente ki bi jih rad povezal:
Philips 32PW9509
Kaon digitalni satelitski sprejemnik
HTPC (kot sem dejal je se v delu - uporabljal se bo predvsem za snemanje)

Vse naj bi bilo povezano z najboljšo mozno povezavo, ki jo moje komponente trenutno premorejo - RGB scart.
Povezavo sem si pa zamisljal nekako takole Kaon-HTPC-TV.

Zanima me katere graficne oz. tv kartice priporocate, vase izkusnje in nasveti.

Hvala za info.

LP

drejc ::

Obstaja kak tool za radeone?

Kolega ima namrec svideo to scart (kupljen v BB jasno !? ), pa mu na dveh tvjih kaze sam crnobelo sliko. Nastiman je format PALB, ampak sm probu tut vse ostale formate, pa je ravnotko ista crnobela slika. Mrbit je nastiman na ntsc skoz, pa drajverji ne preklapljajo. Probu na dveh tvjih k nista lih nova, ampak mi je ze na starejsmu delal.

tnx

p.s.: a ste tote kable k jih v bbju kups lah zamenja al vrne?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Brainstorm ::

Tut js mam pc prkloplen na tv prek s-vhs kabla, in mam na enmu vhodu črnobelo sliko, na drugem pa barvno.
Nej večkrat pritisne na source tipko mogoč nima na tapravev vhod naštimano.

Moj Problem:

Drugač pa jst nimam problema z kabelsko tv kot večina, da bi mogu anteno odklaplat, pač pa se tut sprehajajo črte in motnje čez ekran koker hiter vklopim s-vhs kabel, zgleda da se tepeta pc in tv, antena je odkloplena in tut s kakim drugim kablom nimam povezan tv in pc.
Ka se da tuki nardit da izničim motnje?

Hvala!

Zgodovina sprememb…

alum ::

Radeon 9550 Tv-out tezava

Omenjeno graficno kartico sem priklopil na televizijo. Vse je ok, slika, zvok, vse se prenasa, edina tezava, ki jo imam, so barve. Na televiziji je namrec slika prikazana crno-belo.

Ve kdo mogoce, kako odpraviti to tezavo?

jurcek ::

zaj mam pa še jaz vprašanje.

testiram 7" LCD preko TV-outa in imam samo en problem. Slika je vredu, barve so,...pol pa pride do problema. Ko gledam kaki film na računalniku (npr. v BS playerju) je na LCD-ju samo črno --> ni slike!
kaj bi lahko blo narobe z nastavitvami?
kartica je 9800 AIW.

nihče ne ve kaj bi lahko blo narobe?

CaqKa ::

pa imaš vklopljen tvout v driverjih?

tv out dela, če to misliš. slika je ok, samo pri filmih je črno.

SebaR ::

na tistem kjer gledaš film naj bo 'primaren' monitor. to pa poišči v nastavitvah
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

ok...hvalal za info. bom probal.

ok...zadeva je taka, da za tv-out ne moreš nastavit, da je primarni zaslon ali pa jaz tega nisem našel. ker na tv out je slika monitorja, ki pa je nastavljen za primarni zaslon. jaz pa namesto slike filma vidim samo črno. tudi če je film v oknu je okno črno, ostali del namizja pa se normalno vidi,..

aha.. ok to pa je že malo drugače..
v predvajlaniku (bsplayer, media palyer) se malo poigraj z overlay nastavitvami. pa v driverih menda tudi pomaga če vklopiš ali pa izklopiš theatre mode.

CaqKa hvala za pomoč! Se vidi da je to moja prva ATI grafična. Hvala še enkrat!

hm...da se zopet jaz dodam na konec...

torej je imel kdo tezave z katerimkoli radeonom (ali 9550, ce smo natancnejsi)...na televiziji je vidna le crno-bela slika. TV je ok, prav tako tudi kabel, ker z geforcom dela barvno!

preberi prvi post v tej temi.

poglej...prebral sem prvi post in, ce bi ga se 1x prebral tudi ti, bi ugotovil, da v njem ni napisano nic, kar bi resilo mojo tezavo.

Da se enkrat ponovim za tebe:
- problem je v softwaru (ja, druga graficna kartica dela brez tezav) ali pa v graficni kartici (recimo, da te moznosti ne izkljucujem, ampak naj ostane le rezerva)
- slika se pojavi, ampak je crnobela! vidim namizje!

torej se enkrat! zanima me, ce je kdo pri usposabljanju Tv-out izhoda naletel na podobno tezavo (radeon kartice) in kako jo je resil, ce je!

Upam, da zdaj razumes kje je tezava in zakaj bi bilo boljse, ce bi bilo vprasanje nekje za sebe, kot pa da moram vsake toliko znova opisovat problem!

tole: 5. Z nastavitvami za TV v gonilnikih se ne igrajte preveč, saj se lahko potem zgodi, da pristanete na čudnih mode-ih s črnobelo sliko, kar otežuje odpravljanje težav, ki morda ležijo drugje (nepravilna povezava). Za pravilno delovanje TV-izhoda na vaši grafični kartici uporabljajte gonilnike proizvajalca kartice, ne pa proizvajalca grafičnega čipa. Za pravilno delovanje morate v gonilnikih imeti nastavljeno tudi PAL-B (to velja, če je TV kupljen v Sloveniji).

in tole:
slika na TV je filma pa ne si tudi pregledal?

sicer pa namesto z svideo kablom priklopi z rumenim činčom.

ja sem prebral tudi to.

V gonilnikih nisem nastavljal vec kot PAL B (Region).

ok.. na eno vprašanje na koncu katerega je vprašaj si odgovoril.. kaj več pa ne..

sicer pa namesto z svideo kablom priklopi z rumenim činčom.

in v cem je razlika, ce priklopim z rumenim cincom? izhod iz graficne je se vedno isti, vmes je le pretvornik. z kablom in pa televizijo pa je, kot sem ze rekel, vse ok, saj z drugim racunalnikom (istim kablom in isto televizijo) deluje. Barvno.

Za pravilno delovanje TV-izhoda na vaši grafični kartici uporabljajte gonilnike proizvajalca kartice, ne pa proizvajalca grafičnega čipa.

So to gonilniki, ki so prilozeni graficni kartici?
Cip je: ATI RADEON™ 9550 Chipset
Proizvajalec pa Saphire

>>> in v cem je razlika, ce priklopim z rumenim cincom? izhod iz graficne je se vedno isti, vmes je le pretvornik. z kablom in pa televizijo pa je, kot sem ze rekel, vse ok, saj z drugim racunalnikom (istim kablom in isto televizijo) deluje. Barvno.

pa si probal sploh?

>>> >>> Za pravilno delovanje TV-izhoda na vaši grafični kartici uporabljajte gonilnike proizvajalca kartice, ne pa proizvajalca grafičnega čipa.

tole je veljalo vglavnem še v času ko sta nvidia in ati delala samo čipe, proizvajalci pa so limali tvoute in podobne fore gor.. tako da danes več nima kaj dosti veze.. je pa zaželjeno.. itak imaš lahko samo ati ali pa nvidia..

ok. zdaj sem sprobal in je rezultat isti. CB slika.

// EDIT: kaj se mi preostane?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: alum ()

nastavitev na PAL B (pravtako piše na prvi strani)

V gonilnikih nisem nastavljal vec kot PAL B (Region).

hmm možno da je s kablom kaj narobe.. nevem ugibam.. trenutno sem brez idej.

z kablom in pa televizijo pa je, kot sem ze rekel, vse ok, saj z drugim racunalnikom (istim kablom in isto televizijo) deluje. Barvno.

napaka je torej verjetno na graficni kartici.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

ma ni nujno da bo z istim kablom delalo enako na vseh grafičnih karticah..
s totimi kabli je zmešnjava ker imajo grafične ponavadi svideo za tvout in imajo nekatere drugačne pine.. pa nevem zakaj, skratka ne dela vsak kabl z vsako grafično.. priloženega uporabit

to pomeni, da ko grem v trgovino recem, en kabel za ati kartico? oz celo za kateri model?

sicer, pa bi se mi ne zdi, da je zmesnjava s kabli...imas svideo in kompozitnega...crno al belo...ce bi bili razlicni pini, pa kabel itak nebi pasal...

ok. ce ne znamo resit pac neznamo. hvala vseeno.

IČA ::

Pazi:
Na adapterju in grafični preveri število pinov, se mora ujemati, drugače imaš ČB sliko.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

marjanaj ::

Čao...

Imam grafično ATI radeon 9600 Pro (256MB)...
Do sedaj sem imela CRT monitor in povezava s kablom s-video na TV je delala normalno.
Po zamenjavi CRT monitorja z LCD-jem, računalnik sploh ne prepozna več TV-ja...

Please help!
Tnx pa LP

SebaR ::

Katere gonilnike uporabljaš? Imaš mogoče Catalyst Control Center naložen?
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Nik8 ::

mam winfastovo 6600gt na agp vodilu, ker sem kupu rabljeno nimam tistga adapterja hdtv/s-video + 4je činči se mi zdi. pa me zanima če je kdo zasledil v kakšni trgovini ta adapter kr ga nisem najdu.

če ga pa kak lastnik 6600gt ne rabi pa če bi mi ga prodal bi ga rade volje kupo.
Nik

fxah ::

Zanima me ce kdo zna nardit da mas na ekranu od racunalnika desktop kot obicajno, edino da film k ga gledas se predvaja na tvju. Jest mam povezano, ampak mi gre na zivce ko morm skoz preklaplat na tv sliko. Nekaj sem probaval v tistem programu k je popularn za TV pa zej nevem kater je. Probal sem tudi da bi imel 2 desktopa oziroma klon ampak pol seveda resolucije ne stimajo.
««
11 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5220252 (9765) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610347 (9408) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458578 (7973) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
514279 (3786) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
506286 (5191) bbobst

Več podobnih tem