Forum » Zvok in slika » PC na TV - splošni nasveti
PC na TV - splošni nasveti
boklavdi ::
Ja sem si naložil Media Player in tam pod nastavitvami enostavno ne najdem strojne podpore delovanju....očitno sem blond....
morda lahko še dodatni namig...?
hvala vnaprej.
lp Boris.
morda lahko še dodatni namig...?
hvala vnaprej.
lp Boris.
boklavdi ::
carsko,....dela,...sem šel skozi,...pa še kodeke sem si instaliral,...morda so bili kodeki krivi, ker jih ni bilo (frišna instalacija Win7).
Vsekakor fulllll hvala Okapi!
lpB
Vsekakor fulllll hvala Okapi!
lpB
FeniksX ::
Js mam eno majhno prošnjo. Kje bi se dalo dobit kabl, da bi povezu PC z TV, grafična je GTX 260 tak da ma tist TV put al ka je že :P Aja bližina celja.
Hvala
Hvala
823483 ::
Imam prenosnik Acer TravelMate 5520G, ki ga želim povezati z novim Samsungovim full HD televizorjem. Grafična kartica je ATI Radeon HD 2400 XT. Ko sem napravi povezal z VGA kablom in želel pogledati HD film mi na računalniku pravilne ločljivosti ni uspelo nastaviti. Ali grafična kartica ne podpira višje ločljivosti od 1280*800 ali je potrebno spremeniti še kakšno nastavitev?
Bi mogoče šlo z DVI-HDMI kablom?
Hvala za odgovore že v naprej.
Bi mogoče šlo z DVI-HDMI kablom?
Hvala za odgovore že v naprej.
Rambo ::
Lep pozdrav!
Kje se v VLC playerju izklopi "overlay", da bom imel sliko filmov tudi na TV-ju. Pa če mi lahko napišete cel postopek. Hvala
lp
Kje se v VLC playerju izklopi "overlay", da bom imel sliko filmov tudi na TV-ju. Pa če mi lahko napišete cel postopek. Hvala
lp
clemense ::
Pozdrav!
ezadeva se mi pojavlja, ko zalaufam comp. preko tvja (vmes gre še preko receiverja Yamaha) mi slika občasno zgine za kako sekundo. Probal nove driverje - isto, nazaj na stare - isto!? Zakaj je prej vse laufalo, zdej pa naenkrat tole?!
ezadeva se mi pojavlja, ko zalaufam comp. preko tvja (vmes gre še preko receiverja Yamaha) mi slika občasno zgine za kako sekundo. Probal nove driverje - isto, nazaj na stare - isto!? Zakaj je prej vse laufalo, zdej pa naenkrat tole?!
themix ::
do kakšne dolžine je s-video kabel še uporaben?
v mislih imam nekje 3 do 5m.....bi bila slika na tv-ju še gledljiva?
do kakšne dolžine je s-video kabel še uporaben?
sploh ni panike, sam ne preveč šparat € pri kablu ;)
Na moj problem pa zgleda noben ne ve odgovora....btw, sformatiral comp zaradi drugih problemov pa je isto sranje-blinka na cajte prek Yamahe, direkt v tv pa ne...samo sranje mater....
Očitno pač Yamaha nekaj prekinja signal. Povezi sliko direkt na TV, pa bo.
O.
Ne vem zakaj mi bo pol Yamaha?! Itak, da sem že na to pomislil, sam moram pol zvok posebej spelat pa še to sam dts ipd, yamaha mi pa podpira vse nove Hd zvočne standarde! Pa tud to ni tak problem, ampak zakaj kar naenkrat blinka - prej pa nič!? Neka rešitev sigurno obstaja...če nem vse skup pobasal pa fu...o čez balkon....
NazgulRR ::
če kdo rabi mogoče HDMI-DVI kabel naj pove. Jaz sem enga po pomoti kupil..zlati konektorji, 90cm, ne-rabljen. Dam ga za 3€!
biasko ::
Na hitro sem preletel tole temo ampak nisem našel.
Ko priklopim računalnik preko HDMIja na moj Sony bravia 40W4000 (imam nov računalnik), mi na TVju nekolko poreže sliko, ne vidi se vse. Imam inštalirane Windows 7 in mi kaže da je resolucija 1080. Kaj bi to lahko bilo??
To sem opazil že pri prejšnjem računalniku a sem upal da bo nov to zadevo odpravil.
(nisem menjal računalnika zaradi tega problema :))
Poiskusil sem že 2 HDMI kabla in povsod isto. Je to nastavitev televizije?
hvala
Ko priklopim računalnik preko HDMIja na moj Sony bravia 40W4000 (imam nov računalnik), mi na TVju nekolko poreže sliko, ne vidi se vse. Imam inštalirane Windows 7 in mi kaže da je resolucija 1080. Kaj bi to lahko bilo??
To sem opazil že pri prejšnjem računalniku a sem upal da bo nov to zadevo odpravil.
(nisem menjal računalnika zaradi tega problema :))
Poiskusil sem že 2 HDMI kabla in povsod isto. Je to nastavitev televizije?
hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: biasko ()
biasko ::
hvala, očitno so se nastavitve na TVju morale enkrat resetirat
Full pixel ni bil vključen in ostrino sem dal na 0, sedaj je 98% kakovost slike ;)
Full pixel ni bil vključen in ostrino sem dal na 0, sedaj je 98% kakovost slike ;)
jedateruk ::
Se opravičujem, če nisem originalen (se mi ne da vsega nazaj brati).
Mislim, da moj pc nima HDMI izhoda (ta naj bi izgledal tako kot na sliki levo zgoraj: Moja grafična je ATI Radeon HD 2400 - opomnite me, če mislite, da bi HDMI izhod moral biti na moji škatli :)
Imam pa klasični s-video izhod, vendar pa menda rabim še nek kabel, ki bo pokrival še zvok, saj s-video pokriva sam video.
Kaj moram torej naredit, da bom na svoji plazma TV Panasonic TX-P37X10Y imel zvok in sliko z računalnika?
Mislim, da moj pc nima HDMI izhoda (ta naj bi izgledal tako kot na sliki levo zgoraj: Moja grafična je ATI Radeon HD 2400 - opomnite me, če mislite, da bi HDMI izhod moral biti na moji škatli :)
Imam pa klasični s-video izhod, vendar pa menda rabim še nek kabel, ki bo pokrival še zvok, saj s-video pokriva sam video.
Kaj moram torej naredit, da bom na svoji plazma TV Panasonic TX-P37X10Y imel zvok in sliko z računalnika?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jedateruk ()
Okapi ::
Grafična ima izhod DVI. To je, kar se slike tiče, isto, samo vmesnik DVI-HDMI moraš kupit, ali pa kar kabel, ki ima na eni strani DVI in na drugi HDMI. Zvok pa boš moral speljat ločeno.
O.
O.
Če ta DVI izhod na škatli izgleda drugače kot na sliki, mi lahko daš link do druge slike, kjer bom videl, kako izgleda ta stvar? :)
Na mimovrste.com sem že gledal za kabel HDMI/DVI, a potem ta kabel (če ga lahko vtaknem v pc) pokriva samo sliko, za zvok pa rabim še drug kabel? Kako se imenuje tak kabel za zvok?
Na mimovrste.com sem že gledal za kabel HDMI/DVI, a potem ta kabel (če ga lahko vtaknem v pc) pokriva samo sliko, za zvok pa rabim še drug kabel? Kako se imenuje tak kabel za zvok?
Na grafični kartici imaš dva priključka za monitor, VGA in DVI (ta je večji). Uporabiš kabel DVI-HDMI za sliko (v PC vtakneš DVI, v televizor HDMI), za zvok pa kabel, ki ima na vsakem koncu "malo banano" - na PC ga vtakšen v izhod za zvočnike, v televizor pa tam, kjer piše audio (rgb/dvi).
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Kako se reče temu kablu za zvočno povezavo pc-ja in televizorja? Res sem noob na hardware področju :)
Zgodovina sprememb…
mastah ::
radeon kartice podpirajo tudi zvok preko dvi-hdmi, samo rabis original konverter ki si ga dobil zraven grafe
T-h-o-r ::
na eni strani je dvi, na drugi strani pa hdmi, tako da lahko uporabiš tudi hdmi kabel, prek katerega gre tudi zvok in ne rabiš posebej kabla za zvok in za sliko
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
Danes sem nabavil hdmi-dvi kabel in prodajalec mi pravi, da kabel pokriva tudi zvok. No, zdaj oba konca vtaknem pač tja, kamor spadata, ampak slike z računalnika na tv ni. Je treba še kaj dodatnega naredit, kot pogledat nastavitve na tv-ju? :)
Edit: sem že zrihtal, stvar je v nastavitvah na tv :)
Slika je ok, zvoka pa ni, čeprav bi po prodajalčevih besedah moral biti.
Edit: sem že zrihtal, stvar je v nastavitvah na tv :)
Slika je ok, zvoka pa ni, čeprav bi po prodajalčevih besedah moral biti.
Zgodovina sprememb…
Tudi na PC-ju moraš usposobit dual monitor in nastavit pravo ločljivost in frekvenco, da jo bo televizor prepoznal.
O.
O.
Na DVI(PC)--->HDMI(TV) ni zvoka so navodila za usposabljanje zvoka:
No, izbiranje "ATI HD Audio rear output" pri meni ne dela.
Lahko objasniš dual monitor in frekvence? Nimam pojma o čem ti to :)
Čez HDMI dela prevrjeno slika in zvok.
Zvok bo delal če nastaviš:
-control panel
-sound and audio devices
-na vrhu klikneš tretji zavihek audio
-sound playback (tam kjer je naslikan zvočnik) izberi napr. ATI HD Audio output
-spodaj v kotu istega ekrana postavi kljukico Use only deafult devices
Tako bo sigurno delovalo.
No, izbiranje "ATI HD Audio rear output" pri meni ne dela.
Lahko objasniš dual monitor in frekvence? Nimam pojma o čem ti to :)
Zgodovina sprememb…
Lahko objasniš dual monitor in frekvence? Nimam pojma o čem ti to :)Na računalnik imaš verjetno priključen monitor in televizor, ne? V programu za nastavitve grafične kartice (Catalyst Control Center) poglej, če sta prepoznana dva monitorja (monitor in tv) in kakšna je ločljivost in frekvenca televizorja. Osnovne nastavitve so v oddelku Display Manager. Frekvenca (refresh rate) mora biti 50 ali 60 Hz, ločljivost (desktop area) pa tista od televizorja.
Tule so navodila za priklop Sonyjevih televizorjev, verjetno si boš lahko pomagal.
http://support.sony-europe.com/TV/tutor...
O.
Ločljivost in frekvenco sem dal na isto kot za monitor. Next :)
Imaš msn messenger, da ti ne bom tukaj težil s svojimi noob sranji?
Nekaj iz Sonyjeve strani:
"DVI The Digital Visual Interface is capable of transmitting high definition video, but does not transmit sound. You will need to use the audio connectors of your device (usually Optical/Coaxial digital, or RCA). It is possible to connect an HDMI device to a DVI device using a HDMI to DVI adapter (video only, no sound). "
Torej kako si lahko naštimam zvok na AVI CCC, če DVI tega ne podpira? :)
Imaš msn messenger, da ti ne bom tukaj težil s svojimi noob sranji?
Nekaj iz Sonyjeve strani:
"DVI The Digital Visual Interface is capable of transmitting high definition video, but does not transmit sound. You will need to use the audio connectors of your device (usually Optical/Coaxial digital, or RCA). It is possible to connect an HDMI device to a DVI device using a HDMI to DVI adapter (video only, no sound). "
Torej kako si lahko naštimam zvok na AVI CCC, če DVI tega ne podpira? :)
Zgodovina sprememb…
Ločljivost in frekvenco sem dal na isto kot za monitor. Next :)Ne smeš dati isto kot monitorju - moraš dati tako, da paše televizorju. Poglej v navodila od televizorja, kako se priklopi na PC (bi moralo vsaj okvirno pisati).
Pri zvoku je tako, da nekatere grafične kartice kljub temu, da imajo DVI, podpirajo zvok. Imeti moraš ustrezen vmesnik DVI-HDMI in pride zvok čez. To moraš pogledati v navodila od grafične kartice.
Drugače pa pač povežeš sliko posebej in zvok posebej, kot smo zgoraj že obdelali.
O.
Ja, saj vidim, da bo treba še kabel za zvok nabavit. Sama slika je na tv ok in s tem nimam problemov. Če najprej "vžgem" CCC in potem vtaknem kabel v tv, mi pokaže, da je potrebna ločena povezava za zvok.
Koliko približno stane nek tak 2 metra dolg kabel za zvok? :)
Koliko približno stane nek tak 2 metra dolg kabel za zvok? :)
Zgodovina sprememb…
Kje ga dobiš za 1,5EUR? Jaz sem dal 6EUR v Big Bangu. No pa saj ni važno, zdaj imam zvok in sliko iz pc-ja na tv-ju in oboje je dobre kvalitete - včeraj sem tako na tv že gledal Slumdog millionaire :)
no99 ::
za vse lastnike PS3: naložte si "PS3 Media Server" in glejte vse filme na TV brez dodatnih kablov. Vse kar rabte je router na katerega je prkloplen PS3 in PC.
Saintek ::
Imam windows 7 x64 grafična je HD 4890 VAPOR-X 1GB DDR5 PCIE HDMI/DP/DVI LITE, gonilnike z CCC-jem sem instaliral najnovejše, ki so na amd strani. TV LG42 inch hd-ready ne vem točno modela trenutno. Tv mam z grafično povezan z 5m hdmi-hdmi kablom. CCC mi ne zazna tv-ja in posledično tudi ni slike. Ima kdo kakšno idejo ? :) . V prejšnjem računalniku, ki je imel noter hd 4850 512 je nekaj časa povezava delovala preko DVI-hdmi adapterja in se kar naenkrat poslovila, tako da razmišljam tudi v smeri, da je šel papa hdmi kabel.
podtalje ::
Potem je prvi korak, da poskusiš (vsaj začasno) dobiti kakšen HDMI kabel in poskusit, če je res krivec kabel.
lukamarti ::
Pozdrav!
A se da s kakšnim programom urejat kam naj se ti zaslon razširi?
Primer: prenosnik priklopim na LCD in se mi pač monitor "podalša" v desno in tako moram vse prestavljati na desno kjer imam pač še eno namizje. Se da torej kje naštimat da bi jaz to prestavljal GOR.
imam grafično kartico ATI Mobility Radeon HD 3650(512 MB)
A se da s kakšnim programom urejat kam naj se ti zaslon razširi?
Primer: prenosnik priklopim na LCD in se mi pač monitor "podalša" v desno in tako moram vse prestavljati na desno kjer imam pač še eno namizje. Se da torej kje naštimat da bi jaz to prestavljal GOR.
imam grafično kartico ATI Mobility Radeon HD 3650(512 MB)
matejkor ::
mene sam zanima če bi prklopu prenosnik k je HD rady na lcd k ma pa Full HD a se bo to poštekal da bi jest lahko pol gledu filme full HD na lcd al bo kej narobe zarad različne resolucije
grafiča je pa ati HD 3470
grafiča je pa ati HD 3470
Predvajalo bo brez problemov, slika pa bo pač taka, kot jo boš dal na izhod iz prenosnika, v tvojem primeru 720p.
Blisk ::
Tudi jaz imam probleme s priključitvijo imam grafično ATi z dvema DVI priključkoma in en "s-vhs" na sredini.
Kako naj spravim kvalitetno lsiko na TV.
ČE nastavim v Catalystu, da je LCD TV 1080, ali karkoli drugega imam ali črnobelo sliko, ali pa sploh skače slika in je negledljivo.
ČE nastavim, da je to še en monitor ampak največ na 1024x768 potem imam lepo barvno sliko na TVju.
Priklopil pa sem na TVju na SCART preko composite kabla, ker S-VHS kabel sploh ne dela.
Razmišljam pa o DVI HDMI adapterju.
Tudi ne vem kaj to pomeni?
"vgrajen aktivni hladilnik, ki zaseda dodatno režo HDMI kompatibilnost 7.1 kanalna audio podpora"
Kako naj spravim kvalitetno lsiko na TV.
ČE nastavim v Catalystu, da je LCD TV 1080, ali karkoli drugega imam ali črnobelo sliko, ali pa sploh skače slika in je negledljivo.
ČE nastavim, da je to še en monitor ampak največ na 1024x768 potem imam lepo barvno sliko na TVju.
Priklopil pa sem na TVju na SCART preko composite kabla, ker S-VHS kabel sploh ne dela.
Razmišljam pa o DVI HDMI adapterju.
Tudi ne vem kaj to pomeni?
"vgrajen aktivni hladilnik, ki zaseda dodatno režo HDMI kompatibilnost 7.1 kanalna audio podpora"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blisk ()
bibip ::
Imam ATI 3850 na AGP-ju. Nikakor ne morem spraviti slike na tv. Pred časom je šlo, preden sem dal gor firegl driverje. Sedaj sem preizkusil razne variante, tudi sistem je na novo na eni particiji samo za probo, pa ne gre.
Hecno je, da mi ves čas kaže, da je TV priklopljen, četudi ni. Včasih pa, ko potegnem ven adapter s-video na composite, računalnik zablokira. Zmanjkuje mi idej.
Kje brcam v temo?
Hecno je, da mi ves čas kaže, da je TV priklopljen, četudi ni. Včasih pa, ko potegnem ven adapter s-video na composite, računalnik zablokira. Zmanjkuje mi idej.
Kje brcam v temo?
@Blisk: Vsekakor, če hočeš lepo sliko, potem moraš uporabiti DVI-HDMI varianto.
Lahko kupiš pretvornik ali pa kar kupi kabel, ki ima na eni strani DVI, na drugi pa HDMI.
Jaz sem ga recimo kupil v Mercatorju in dela čisto super.
Zvok boš pri tej varianti moral speljati posebej, razen če dobiš poseben adapter za ATI kartice, ki zna na HDMI pripeljati tudi zvok.
@bibp: Lahko, da je problem z driverji. Kaj pa če naložiš nazaj originalne driverje?
Lahko kupiš pretvornik ali pa kar kupi kabel, ki ima na eni strani DVI, na drugi pa HDMI.
Zvok boš pri tej varianti moral speljati posebej, razen če dobiš poseben adapter za ATI kartice, ki zna na HDMI pripeljati tudi zvok.
@bibp: Lahko, da je problem z driverji. Kaj pa če naložiš nazaj originalne driverje?
bibip ::
Jutri grem v klet po originalne. Z njimi je delovalo. Vmes sem jih pa kar nekaj zamenjal. Tudi kot firegl dela kartica čisto ok. Ampak sedaj bi pa prav prišel en composite izhod. Trenutno ne gre s trenutnimi driverji. Je možno, da bi tv-out "crknil"?
Bom sporočil kako je z prvotnimi driverji.
Bom sporočil kako je z prvotnimi driverji.
Blisk ::
@Blisk: Vsekakor, če hočeš lepo sliko, potem moraš uporabiti DVI-HDMI varianto.
Ok, potem bom kar adapter nabavil, ker HDMI kabel že imam naročen.
Ali mi lahko malo več poveš o tem adapterju za zvok na HDMI?
Ker v PCju imam creative zvočno kartico in namen imam povezati preko optike predvajalnik z zvočno kartico in predvajalnik z HDMI kablom na TV.
Seveda pa tudi TV z računalnikom.
Ali je za povezavo zvočne kartice in predvajalnika z optičnim kablom, vseeno kakšen optičen kabel je, samo da je za zvok, ali mora biti SPDIF optičen kabel?
Kakšen nasvet kako to povezati, da bo najbolje delovalo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blisk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20244 (9757) | kozorog |
» | povezava PC-TV?Oddelek: Pomoč in nasveti | 10346 (9407) | LordTado |
» | PC NA TVOddelek: Strojna oprema | 8578 (7973) | opeter |
» | Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4270 (3777) | KTr1sk |
» | uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 6284 (5189) | bbobst |