» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
26 / 40
»»

pierch ::

AFAIK noben kabel DVI-HDMI ne podpira prenosa zvoka. Na DVI izhodu je samo slika, brez zvoka.

O.

Se pravi rabim tudi DVI-HDMI pretvornik....nice. Hvala za vso pomoc.
LP
Pierch

Okapi ::

Ja, ampak ne kar katerikoli. Potrebuješ "certified DVI-to-HDMI adaptor", ker vsak prav tako ne podpira zvoka.

O.

pierch ::

Ja, ampak ne kar katerikoli. Potrebuješ "certified DVI-to-HDMI adaptor", ker vsak prav tako ne podpira zvoka.

O.

To mi je jasno ja....verjetno bom prej novo graficno nabavil, kot tak pretvornik nasel :(

LP
Pierch

deki_s ::

Pozdravljeni, ne dolgo nazaj sem kupil novi lcd tv in bi ga rad povezal s svojim laptopom. Kupil sm HDMI-HDMI kabel ter ju povezal in slika je, toda zvok še vedno prihaja iz laptopa namesto iz tvja.. Sem iskal malo po tv opcijah zvoka, toda nisem ničesar koristnega uspel najti. Lahko kdo pomaga?

Poglej, če ti tole kaj pomaga:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/fast...

O.

deki_s ::

Je pomagalo... najlepša ti hvala Okapi

lp deki

dba ::

En smešn problem imam:

Na comp imam priključen en 22" lcd monitor in pa en starejši tv. Imam ati grafično kartico. A lahko naredim clone slike, da bi gledal na tv isto kot na pc, ampak da bi vseeno vsak zaslon (monitor, tv) imel svojo resolucijo (drugače grdo raztegne)?
Druga možnost: extended desktop; na drugi mašini mi je prav lepo delovalo, da sem dal play (okno na primarnem na monitorju) in sem imel nastavljeno v nastavitvah grafične overlay v theater mode, da je avtomatsko na tv bil film full screen. Hecno je to, da mi na stari mašini to lepo deluje na novi pa ne - nastavitve v catalistu imam enake... Hvala... Če rabite lahko dam slikce nastavitev...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dba ()

nooxet ::

Kupil sem novi kabel: hama Audio/Video scart PC/DVD kabel

In ko povežem vse lepo imam na TV črno belo sliko. Probal se večkrat vtaknit not ampak je vse eno črno bela slika. Računalnik je Acer Aspire 7520 z grafično nVidia GeForce 7000m.

Če potrebujete še kakšno informacijo mi povejte samo da to čim prej popravim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nooxet ()

podtalje ::

Ena možnost je, da imaš v nastavitvah grafične kartice nastavljeno na NTSC namesto PAL.

Druga možnost pa je, da je kabel primeren samo za televizorje, ki na SCART vhodu podpirajo s-video signal,
kar pa znajo samo novejši. Malo poglej prvo objavo v tej temi za rešitve.

Alfa Dog ::

Iz grafične kartice Nvidia GeForce 7600 GT bi rad na DVI izhodu dobil ločljivost 1366x768 za povezavo na TV (preko VGA kabla). Sedaj imam na voljo samo 1360x768, kar pa ni tisto pravo.
Driverje imam najnovejše, tako da ne vem kaj naj naredim. Ima kdo kako idejo?

OK.d ::

evo še moj problem:lcd sony32W4000 + ati9600xt, vga-vga/3,5 banance na obeh straneh (video/audio) povezava,
driverji zadnji, naložen catalyst, zadeva uspešno povezana, težava naslednja;

1.clone varijanta
-resolucija 1680x1050 monitor slika v redu/lcdtv črna 10cm robova ob straneh ni v redu
-sem pa probal tudi 1920x1080 lcdtv slika v redu/monitor ni slike ne podpira te ločljivosti
-sem probal tudi extended varijanto resolucije na obeh v redu, vendar na secundarnem monitorju-lcdtv se ne prikažejo ikone ampak samo enako ozadje

kako sedaj nastaviti, da bodo resolucije v redu ter da bo namizje identično(z ikonami)??

2.predvajanje video vsebin recimo z bsplayerjem;
-monitor v redu slika/zvok, lcdtv slike v okvirju od bsplayerja ni/zvok pa je

kako rešiti da bo naenkrat predvajalo na obeh sliko in zvok ali pa vsaj na lcdtv-ali je to sploh mogoče?
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OK.d ()

5er--> ::

Ko si v extended mode, primi eno okno in ga premikaj preko robov monitorja, pa boš videl v čem je finta. ;)
Edit: Ko to delaš glej še na TV.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 5er--> ()

kaj pa recimo točka 2. kako pa je z bsplayerjem ne v clon načinu ne v extended se ne pojavi slika na lcdtv -kdo ve zakaj ne gre
p.s. dočim dvd-je lahko predvajam z powerdvd-jem na obeh monitorjih hkrati
LPOK.d

Bsplayer -> desni klik -> properties -> Video -> Video rendering -> Rendering mode: Naj ne bo izbrano Overlay mixer, ampak RGB rederer (ali nekaj takega)... govorim na pamet.
Po tem bi moral sliko dobit na obeh monitorjih.

cesy ::

Imam problem s prikazovanjem slike iz PCja na TV.
Menjal sem driverje, iz Viste prešaltal na XP, menjal svideo adapterje,...zadeva noče delovati.
Najbližje sem prišel v XPjih...
Grafična mi enostavno noče prikazati slike na TVju. Prikaže se mi samo v določenih primerih...Naprimer, če se sprehajam po nvidia control centru in ko kliknem na nvidia ikono v system trayu, pa še to samo za trenutek.

Grafična kartica je PCIe 8600gt 512.
Priklapljam pa na SVideo iz grafične -> Chinch adapter -> Chinch kabel -> Chinch video vhod na TVju...

Imate mogoče kakšno idejo kaj bi bilo lahko narobe? Probaval sem z raznovrstnimi nastavitvami, vendar mi ne uspe...
Obstaja možnost, da je fuč tv out na grafi? problemi z gonilniki? nameščeni so novi gonilniki...

Kabli in adapterji delujejo na drugem računalniku.
LP Cesy

Po mojem tisti Chinch adapter zafura situacijo. (Tudi, če na enem pc-ju dela, ni nujno da bo na drugem.)

Druga stvar bi mogoče bila, da izbereš "Force TV detection" ali nekaj takega v gonilnikih...

Bi mogoče poskusi s s-video -> s-video priklopom?

Bsplayer -> desni klik -> properties -> Video -> Video rendering -> Rendering mode: Naj ne bo izbrano Overlay mixer, ampak RGB rederer (ali nekaj takega)... govorim na pamet.

ja v force RGB mode - deluje na obeh monitorjih, tnx
LPOK.d

evo še moj problem:lcd sony32W4000 + ati9600xt, vga-vga/3,5 banance na obeh straneh (video/audio) povezava,
driverji zadnji, naložen catalyst, zadeva uspešno povezana, težava naslednja;

1.clone varijanta
-resolucija 1680x1050 monitor slika v redu/lcdtv črna 10cm robova ob straneh ni v redu
-sem pa probal tudi 1920x1080 lcdtv slika v redu/monitor ni slike ne podpira te ločljivosti
-sem probal tudi extended varijanto resolucije na obeh v redu, vendar na secundarnem monitorju-lcdtv se ne prikažejo ikone ampak samo enako ozadje

kako sedaj nastaviti, da bodo resolucije v redu ter da bo namizje identično(z ikonami)??

2.predvajanje video vsebin recimo z bsplayerjem;
-monitor v redu slika/zvok, lcdtv slike v okvirju od bsplayerja ni/zvok pa je

kako rešiti da bo naenkrat predvajalo na obeh sliko in zvok ali pa vsaj na lcdtv-ali je to sploh mogoče?

me je kar malo sram, ker sem nahitro prebral navodila od lcd-ja, tv ima možnost razširitve slike z opcijo full 2 varijanto( s tipko na daljinskem upravljalniku in ne na meniju od tv-ja)tako da lepo raztegne- prilagodi sliko v clonu načinu brez črnih 10 cm robov na obeh straneh
LPOK.d

seljo ::

jaz imam pa problem ko dam kopija namizja. Se pravi da imam namizje na compu in na tvju. Problem nastane ko poženem dvd film mi začne slika na tvju prikazovati tako crto ki skače. pojavlja se cca vsake 3s oz ko so kaksna hitrejska gibanja. Ko pa ekran ugasnem dela dvd na tvju brez problema....Sedaj me zanima kje je tukaj problem? Grafa je 8600gt. Verjetno je grafična prešvoh?Sedaj me zanima v primeru da je kriva grafična katero naj kupim da bo to poganjala. Lp
u zivotu sve se vraca sve se placa

a mogoče kdo ve kako nastaviti tv tuner v rač. da bo prikazoval v clone načinu sliko tudi na lcdtv (sedaj je samo zvok slike ni črn ekranček)
-tv kartica winfast 2000 pro+njihov program pvr
tnx
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OK.d ()

Verjetno je problem overlay. Poglej si 4. točko v prvi objavi te teme.

sem si prebral a lahko še če si tako dober poveš kje se skriva ta overlay, imam pa ati 9600xt in catalystov control c.
tnx
LPOK.d

Overlay je najbolje nastavljati v programu, v katerem predvajaš video.

Malo poglej v nastavitvah, če lahko nastavljaš overlay.
Ena varianta je, da ga izklopiš, druga, boljša varianta pa je,
da nastaviš na VMR9 Windowless, v kolikor to program omogoča.

v tem programu od tv kartice - pvr nikjer ne najdem tega overlaya, a mogoče kdo ve če sploh obstaja
LPOK.d

Lahko tudi poskusiš s kakšnim drugim programom, saj jih je kar nekaj.
Za začetek lahko poskusiš z brezplačnim ChrisTV Lite: http://www.chris-tv.com/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podtalje ()

ali mogoče še kdo ve za nastavitve iste zadeve(predvajanje videa na dveh monitorjih hkrati) v VLC playerju?
LPOK.d

Gorky ::

Še moj problem:

Imam 2 LCD-ja za splošno uporabo in 1 TV. Zdaj imam povezavo obeh LCD-jev na oba DVI na grafični in navaden TV na S-video. Ker bom kupil v kratkem nov LCD-TV, bi seveda tja rad spravil HD signal iz kompa. And the question is: bo delovalo, če dam v pc še eno grafično kartico tipa ATI Radeon HD 4550 in na njo povežem signal za tv? Bi se dalo switchat potem v OS ali je to misija nemogoče? Oziroma drugo vprašanje, v kolikšni meri trpi signal, če kupim navaden DVI splitter, da bom imel signal hkrati na TV in monitorju...

Thanks,

lp
Jutri pa je že nov dan.

v kolikšni meri trpi signal, če kupim navaden DVI splitter,

AFAIK ne trpi nič, vsaj če je splitter spodobno narejen. To je ena od prednosti digitalnega signala.

O.

primo77 ::

Prosil bi za pomoč. Če PC preko HDMija povežeš na LCD Tv (grafična Radeon 4890), ali je možno da na Tv ju gledaš film z Power DVDjem ali VLCjem , na računalniku pa delaš kaj drugega? V Catalystu nisem našel nobenih nastavitev.

Žiiga ::

Pozdrav, prosil bi za pomoč.
Do pred kratkim sem imel tv-out urejen na drugem kompu s prastaro mx440. Ima 9pinski s-video izhod. Na tv out izhod sem imel priključen pretvornik v composite, naprej 15 metrski podaljšek, pretvornik composite-scart in priključeno v scart vhod na televiziji.
Na glavnem računalniku sem imel radeonko 9800pro, ki ima 7pinski s-video izhod in ker s tem pretvornikom&podaljškom ni delalo, sem na hitro zaključil, da mi pač tv-out ne dela.

Zdaj pa sem si do glavnega računalnika speljal siol tv in bi ga občasno rad gledal tudi na tvju. Kupil sem novo grafično, hd3850 agp, preizkusil pretvornik, podaljšek... in nič ne dela. Oz. bolje rečeno CCC ne zazna tvja. Ne morem ga enablat, ne forcat. Tako da ali tudi na tej grafični ne dela tv out, ali pa je nekaj narobe s povezavo.
Poleg nove grafične sem dobil pretvornik iz s-videa na "composite", vendar pa ta razdeli signal na 3 kanale, rdeč-zelen-moder. Se mi ne sanja kako naj to peljem do tvja.

Kakor razumem tole, je razlika med 9 in 7pinskim s-video priključkom. Najelegantnješa rešitev bi bila če bi kje dobil 7pinki pretvornik v composite, ampak ga zaenkrat ne najdem. Ima kdo kako idejo kako naj se tega lotim?

Prilagam še slike obeh pretvornikov:

original pretvornik, mx440

novi pretvornik, hd3850

Tisti rdeče/zeleno/modri verjetno ni composite, ampak component. Ampak če bi imel televizor, na katerem to lahko uporabiš, bi verjetno že sam ugotovil.

O.

themix ::

vem da je bilo o temu rečeno že veliko in ne najdem druge rešitve:
imam prenosnik brez s-video izhoda in ga želim priklopiti na tv

tako da iščem zunanjo tv kartico (tv tuner) s katero lahko na tv prenašaš sliko (ne samo tv ampak tudi video) in bi rabil pomoč, če kdo že ima tak model

Verjetno imaš klasičen katodni tv? Potem potrebuješ pc-tv (vga-pal) pretvornik.
Recimo na prvo žogo:
http://www.nakupovanje.net/pretvornik-p...

O.

@themix: to tv kartico si si ti malo čudno zamislil (beri: tv tuner je mišljen le temu, da ti prikaže TV kanal v enem oknu na PC-ju, ne pa prenosu PC signala na TV).
Poslušaj Okapi-ja.

Žiiga ::

Vse urejeno, monitor sem prestavil iz desnega v levi dvi. :P
Hvala za pomoč.

themix ::

@okapi in 5er hvala za pomoč

sem originalno tole zadevo iskal a je ne najdem že kakšno leto, pa sem obupal
in ker sem nekje slišal, da imajo nekateri tv tunerji tudi to možnost sem se preusmeril :D
tako da rešen problem...HVALA!!!

mozzicone ::

Živjo živjo!

Preko laptopa (MSI ex620), ATI HD3470, Realtek HD audio, windows XP professional skušam ob pomoči HDMI kablov prenesti tudi zvok na hišni kino (YAMAHA RX-V663). Laptop je z ojačevalcem povezan prek HDMI, prav tako ojačevalec z LCD (Sony 46W5720).

Grafika deluje odlično, zvoka pa nikakor ne uspem dobiti.

Prosil bi za kak nasvet, hvala.

damjan1980 ::

v nastavitvah od realtek hd audio si dal vse nastavitve skozi?

_Blaze_ ::

V nadzorni plošči imaš "Sound and audio devices", notr izbereš treti jeziček "audio" in za default device izbereš "ATI HD rear audio". To morš narest preden zalaufaš film. Pol bo delal, sam ti bo pa crknu zvok na kišti. To mene matra ker morm skos šaltat, ne morm imet zvok na obeh hkrati pa sm uspodi izklopu "use only default devices". Tko da če kdo ve kako v XP narest da zvok dela na obeh hkrat bi bil hvaležen.

axxxe ::

Zdravo! Povezal bi laptop z navadnim Tv-jem...Tv ima 2 scart priključka, audio(left, right), video (rumeni) in pa S-VHS (4pin). Na laptopu pa imam DVI in pa mislm da je s-video (7pin, rumen).

Kako bi bilo zdaj najbolje da povežem to?

hvala in lp!

Će ima res S-video (tv-out), potem preprosto uporabiš S-video kabel. Načeloma bi moral standarden 4-pinski vtič iti v 7-pinsko vtičnico. Zvok moraš povezati posebej.

Če tisto ni tv-out, si moraš pa nabavit pc-tv pretvornik, recimo nekaj takega.
http://www.mimovrste.com/artikel/234001...

O.

axxxe ::

mislm, da je s-video ja...ne vem kaj drugega bi lahko bilo:D in to samo povežem in deluje? kaj pa slika, je gledljivo to?

Če boš predvajal filme oziroma video, bo OK, drugače je pa računalniška slika na navadnem televizorju bolj boga. Ločljivost je približno 640 x 480, pa še interlaced (prepletena) je in malo utripa.

O.

mndrin ::

Pozdravljeni!

Imam naslednji problem. Ko priklopim PC na LCD TV preko HDMI kabla, slika ni čez cel zaslon (3 cm okoli in okoli je črn rob). Če pa priklopim preko VGA kabla je slika čez cel zaslon. V obeh primirih imam na PC-ju izbrano resolucijo 1920x1080.

V nastavitbah za grafično kartico spremeni s 60 na 50 Hz, pa preveri, kako je s over/underscan.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

rabim nastavitev v mpc playerju za hkratno predvajanje filma na monitorju in lcd-ju, enkrat mislim da mi je že okapi pomagal pri bs-playerju, za nastavitve se še enkrat zahvaljujem
LPOK.d

V nastavitvah nastavi overlay način na VMR9 windowless in bi moralo delati.

deluje tnx
LPOK.d

boklavdi ::

Imam problem. Pred kratkim sem kupil novo pasivno grafično kartico ATI Radeon HD 4550. Ker igric ne igram sem nekako ugotovil, da bi morala biti dovolj zmogljiva za gledane filmov prek 5m kabla na LCD Full HD TVju in za poganjanje Win7.

vir "Go Beyond HD Video
Add an ATI Radeon HD 4550 graphics card to your PC and watch the latest Blu-ray and HD movies play with incredible fidelity1 – upscale to nearly twice the display resolution of HD content.4 Take full advantage of Blu-ray functionality with dual-stream, picture in picture (PIP) capabilities.

Support for the latest audio visual interconnects ensures you can take advantage of the latest display technology."

Sedaj pa nastopi moj problem. Sliko mi v VLC playerju vleče, cuka, skratka je le delno gledljivo. Vedno, ko se pojavi hiter kadar ali zakasni ali pa razmaže. Poizkusil sem že nekaj različnih predvajalnikov, a vse je isti "šmorn".

Sedaj se seveda sprašujem, ali je grafična prešvoh? Tudi če gledam le na računalniku je zgodba identična, torej lahko izključim problem predolgega HDMI kabla (5m).
Gonilniki so ta zadnji.

Kje naj pravzaprav iščem vzrok?

lp Boris.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boklavdi ()

Sama kartica ti skoraj nič ne pomaga, če program (predvajalnik) ne podpira strojne podpore predvajanju. Poskusi z Media Player Classic HomeCinema (v Options / Playback / Output imaš nastavitve za strojno podporo predvajanju).

Problem je lahko tudi kje drugje (preslab glavni procesor, preveč fragmentiran disk ...).

O.
««
26 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5220247 (9760) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610346 (9407) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458578 (7973) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
514274 (3781) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
506284 (5189) bbobst

Več podobnih tem