» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
28 / 40
»»

podtalje ::

Adapter za zvok preko DVI na HDMI za ATI kartice se ponavadi dobi zraven kartice. Trenutno pa ne vem, kje bi ga lahko kupil v prosti prodaji.

Ampak, če imaš zvočno kartico z optičnim izhodom, potem bo tako, kot si zamislil, čisto super.
Optičen kabel za zvok in SPDIF optičen kabel pa je eno in isto. Ker je prenos digitalen, tudi ni preveč pomembna kvaliteta, tako da vzemi najcenejšega.

Blisk ::

ja za kabel vem, kupujem na ebay kjer so najcenejši.
hdmi že za 3EUR s poštnino.

fr!Xy ::

LP

Pri kolegu smo povezali tv z računalnikom tako, da se na obeh ekranih vidi ista slika! Vse deluje ok ampak ko pa gremo gledat film se pojavi da je pol ekrana na tv in računalniku malo temnejši! kot da bo pol ekrana bilo malo zasenčenga. zanimivo je to da se to dogaja samo pri gledanju filmov pri igrah pa ne! recimo na youtubu posneke predvaja normalno. poskusili smo z št. predvajalniki ampak problem ostaja isti!
Mogoče kdo ve kaj bi lahko bil problem?

Hvala ža vnaprej!

firbec ::

mene pa matra nekaj drugega

S kavča bi preko prenosnika gledal sliko na TV-ju. Preko VGA kabla vse dluje OK, zanima pa me, ali obstaja kakšna brezžična varianta, ker tisto drkan= in opletanje s predolgim kablom mi najeda nerve. Obstaja kaj (na prenosniku VGA out in na TV-ju karkoli- VGA, HDMI IN). Važna mi je slika, zvok je lahko samo na prenosniku.

Okapi ::

Seveda obstaja, samo ko boš videl ceno, te bo minilo. http://www.gefen.com/kvm/dproduct.jsp?p...
Sicer pa guglaj wireless vga.

O.

firbec ::

me je minilo, pa še mislil sem, da je kakšen VGA stick varianta, ne pa spet ena ne tako mala škatla, pa poleg napajanje...
Bo treba kar naprej previdno čez gumitvist (kabel) skakat ;)

Okapi, vseeno thx za trud

GrimReaper ::

Theater mode se da nastavit na Nvidii? TV imam priklopljen preko DVI-HDMI. V Nvidia Control Panelu ni čist nič več nastavitev kot so že zraven Win7, Clone in Extend, oboje deluje, samo je treba potem vedno enablat in disablat (imam 1920x1200 in 1920x1080, tko da ne morm met vedno na clone, pri extend pa miška uhaja čez mmonitor), pa še bližnjice za to si ne znam naštimat.
Tole kar je v Monitorjevem članku pa ne deluje:
PC namesto podaljska
Ko si nastavim bližnjici za obe ločljivosti in kliknem nazaj na 1920x1200 mi noče nastavit, ker mi prej ne disabla TV-ja.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

barocco ::

gigabyte nvidia 8800gt 512 mb z lcd LG 32"!
imam dvi-hdmi converter---> nato ,pa povežem , KABEL hdm---->hdmi ma Lcd LG 32"!!
Nekateri pravite ,da na te povezavi imate zvok iz LCD TV!
ZANIMA ME kako nastavite v nastavitvah za zvok na računalniku (mam visto premium) da ga zazna LCD ,da ne gledam filma iz lg32" iz In poslušam zvok iz rač. zvočnikov! bom dodal sliko da boste videli katere opcije imam na voljo v gonilnikih za zvok!!


hvala za nasvete

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: barocco ()

bibip ::

Je možno, da bi tv-out "crknil"
Je. En tak primer konkretno poznam.

O.


Očitno je pri meni tudi tako. Sem poizkusil z driverji v pakcih CCC od 9.5 do zadjih na "svežem" sistemu, pa nič. Mrtev očitno.

Sedaj pa vprašanje:
Je kakšna možnost to pripeljati ven kako drugače? USB ali kakšna PCI varianta (ne predrago)?

stc78 ::

Potrebujem pomoč. Imam grafično kartico NVIDIA GeForce 9600 GT, monitor LG W2361v in lcd tv Philips 5604. Uporabljam kabel DVI v HDMI. Imel sem instalirane XP in zadeva je delovala odlično. Ko sem instaliral Win 7, imam pa težave s sliko na televizorju. Instaliral sem najnovejše gonilnike za kartico in monitor, pa zadeva ne dela (motnje na TV). Ali mi kdo lahko pomaga ?

fr!Xy ::

LP

Pri kolegu smo povezali tv z računalnikom tako, da se na obeh ekranih vidi ista slika! Vse deluje ok ampak ko pa gremo gledat film se pojavi da je pol ekrana na tv in računalniku malo temnejši! kot da bo pol ekrana bilo malo zasenčenga. zanimivo je to da se to dogaja samo pri gledanju filmov pri igrah pa ne! recimo na youtubu posneke predvaja normalno. poskusili smo z št. predvajalniki ampak problem ostaja isti!
Mogoče kdo ve kaj bi lahko bil problem?

Hvala ža vnaprej!


Lahko prosim pomagate!

bibip ::

@fr!Xy
Problem je lahko pri kodekih ali directx-u.

fr!Xy ::

hvala

biasko ::

ŽIVJO!

Imam problem glede zvoka.

Imam W7 in TV Sony BRAVIA 40W4000. Računalnik je priklopljen na TV preko HDMI kabla. Vendar na televiziji ni surround zvoka. Oz, zvok na televiziji je, ampak sedaj sem poiskusil v zvočnih nastavitvah SPDIF / supported formats in ne deluje nobena varianta DTS Audio, ali Dolby ne špila na televiziji. Sklepam da tudi surronud ne deluje pravilno.

Problem sem opazil ko sem TV priklopil preko optičnega kabla na DENONa ki ima podporo surround-a in mi pravtako pokaže koliko kanalov zazna. Zazna namreč samo 2 kanala FL in FR.

Imam sicer možnost speljati računalnik s HDMIjam preko DENONa na TV in potem bi najbrž bil surround, vendar je malce komplicirano vse to preklapljanje.

Zanima me če je surrond na TVju sploh možen in kako?

HVALA!

Okapi ::

Kako si sploh predstavljaš surround na televizorju, če ima samo stereo zvočnike? Televizor 5.1 zvok očitno pretvori v stereo, in potem ta stereo tudi naprej posreduje. Poglej, če je kje v nastavitvah televizorja, da gre na optičnem izhodu naprej "nepredelan" 5.1 zvok.

Pa preveri, če računalnik sploh da ven 5.1 zvok (s priklopom na Denona).

O.

biasko ::

Ja točno to sem sedaj naredil.
Priklopil HDMI iz rač. v Denona. In mi Denon kaže stereo signal. Potem sem se igral v nastavitvah AC3 in uspelo mi je da je Denon pokazal 5.1 kanal. Zlodal sem en testen DVD ki igra na različnih zvočnikih, ampak mislim da mi stvar ne deluje pravilno.
Ali obstaja še kakšen program s katerim prisilim da zašpila določen zvočnik? Da vidim če je vse ok.
Pa še to me zanima kakšne so optimalne nastavitve za AC3, ker jaz sem na blef nekaj preklapljal v nastavitvah.

Obstaja mogoče kakšen slovenski članek o tem kako računalnik predvaja surround, ker ta testni DVD ki ga predvajam iz računalnika ima 5.1 signal na Denonu le v Media Playerju, v VLCju in MP Classic tega ni.

Hvala za vse odgovore!

lp

Okapi ::

Namesti Spdifer ali AC3Filter, v nastavitvah izberi passthrough za DD/AC3 in DTS in bi moralo delati. Tako ti bo šel ves zvok nedotaknjen na optični izhod in se bo z njim ukvarjal Denon.

O.

biasko ::

Nimam zvezano preko optike ampakr preko HDMIja...je to ok?
Kje pa nastavljam te filtre. V AC3 nastavtvah, ali obstajajo windows nastavitve, ker kot sem rekel, dela mi samo v MP.

Okapi ::

Ja, v bistvu bi moralo biti vseeno, kateri digitalni izhod je. Spdifer in AC3Filter imata svoje nastavitve.



O.

biasko ::

Aha , hvala, ugotovil sem da na Denonu moram nastaviti DIRECT vhod ali pa DOLBY DIGITAL, to sem pa ugotovil ko sem vstavil en DVD ki fino zaigra vsak zvočnik posebej.

Hvala za vse odgovore, mislim da sem zadevo rešil, čeprav še vedno deluje le v MP.

treker ::

Kupujem novo grafično kartico in me zanima (na netu nikjer ne najdem) kako povezati grafično kartico Sapphire 5770 in TV. Tv je CRT in ima samo scart/rca vhode.
Ta kartica (http://www.sapphiretech.com/presentatio... nima TV-out, oz. ma samo hdmi.
Ali obstaja kakšen pretvornik?? Je sploh možno, ali naj razmišljam o drugi kartici? Pomoč dobrodošla...

Okapi ::

Če kartica nima tv out (ali video ali S-video out), razmišljaj o drugi kartici. Ali pa še bolje, o drugem televizorju;)

O.

podtalje ::

Na žalost bo res tako, kot je dejal Okapi.

Sicer bi se dalo dobiti pretvornik iz HDMI na S-video, samo zadeva je po vsej verjetnosti precej draga.

treker ::

Hvala... potem bom pa kar 4870 nabavil.

erly ::

Živjo,
imam DVI izhod in SPDIF (oba). Ali obstaja kabel, ki bi združil ta dva v HDMI. Na Tv imam namreč samo HDMI vhod za zvok (sicer je tudi navaden 3.5 za zvok)
LP, eRLy

biasko ::

Zakaj mi na računalniku Intel Core 2 Duo 2,8GHz, malce štekajo nekateri filmi 1080p ko gledam na TVju. Grafična GeForce 9400 GT 512MB in 4GB rama.
Procesor dela samo z 20-40% , imam Cora AVC, predvajam z novim Media Playerjem.
Je možno da je grafična kriva?

hvala!

maratonec5 ::

Imam en velik problem in sicer ne vem, kako naj speljem sliko z radeona 5770, ki ima dva dvi izhoda, en hdmi in displayport, na analogni crt televizor sony trinitron, ki ima tri vhode, dva scart, med katerim en podpira rgb signal, drugi pa s-video, tretji pa samo s video. nabavil sem vivanco kabel scart-vga in adapter dvi->vga ter vse skupaj priklopil. graficna zazna TV in lahko operiram z njim, vendar pa ta ne pokaze nobene slike, na nobenem od dveh scartov. kaj mi je sploh storiti? Se sploh da kaj v gonilnikih postimat, ali je probelm v televizorju, ki ne zna razbrat signala?

http://www.napeto.com/vivanco-kabel-sca...

ali obstaja displayport-scart kabel?
ali je mozno, da nimam pravega dvi->vga adapterja?
kolikor vem, imajo vsi izhodi vga mode support. zakaj potem ne dela?

bi bilo smiselno poskusiti se z vga->s-video kablom, katerega bi potem del v scart adapter z in/out preklopnikom, ki ima tudi s video vhod?

Okapi ::

VGA > RGB na TV je kriza. Mora grafična kartica podpirati PAL (50 Hz interlace v pravi ločljivosti, 640 x 480 ali tam nekje). V glavnem, ne vem, če se sploh splača komplicirati, ker je, tudi če uspe, slika bolj boga.

O.

NazgulRR ::

Rad bi povezal laptop (avdio in video) na CRT TV.

Na laptopu mam HDMI na TVju pa tiste 3 kompozitne RCA vhode (rumen, rdeč in bel).

A se kje dobi kabel, ki mi enostavno poveže to dvoje?

Zadnjič sem kupil tega (nisem še dobil): http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?... Ampak mislim, da sem zaj**** in da mi ne bosta delovala zvok in slika preko tega. Ali?

Okapi ::

A se kje dobi kabel, ki mi enostavno poveže to dvoje?
Ne.

Ampak mislim, da sem zaj**** in da mi ne bosta delovala zvok in slika preko tega. Ali?
Ne bo delalo nič. Ta kabel je za komponentni video (video ločen na tri komponente), tvoj televizor pa ima en vhod za kompozitni (sestavljani ali navadni) video (rumen) + 2 vhoda za stereo zvok (rdeč, bel).

O.

NazgulRR ::

aha, škoda :(. Kakšne mam še druge možnosti?

Na laptopu mam VGA in HDMI, na TV pa scart in te tri kompozitne.

Okapi ::

Bolj slabe, vsaj za razumen denar. Na računalniku bi moral imeti tv out.

Natually the computer graphics (VGA) and normal broadcast television (NTSC,PAL or SECAM standard) are very incomatible with each other. With suitable conversion it is possible to show VGA picture on TV screen with somewhat degraded quality. This conversion can be done with some external hardware or the conversion hardware can be built into the graphics cards ...

http://www.epanorama.net/circuits/vga2t...

Moraš torej kupit VGA to TV konverter, nekaj takega.



Obstaja sicer tudi možnost, da zna grafična kartica na VGA izhod dati televizijski signal, ampak je bolj teoretična. V tem primeru bi potreboval takšen vmesnik.



Obstaja še tretja (tudi bolj teoretična) možnost, da televizor na scart priključku podpira RGB signal. Guglaj VGA to RGB.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

ManDriver ::

Zakaj mi na računalniku Intel Core 2 Duo 2,8GHz, malce štekajo nekateri filmi 1080p ko gledam na TVju. Grafična GeForce 9400 GT 512MB in 4GB rama.
Procesor dela samo z 20-40% , imam Cora AVC, predvajam z novim Media Playerjem.
Je možno da je grafična kriva?
hvala!

Mislim, da ni grafična kriva. Meni namreč GF 9400M 256MB brez problema prebavi 1080p. Probaj z drugim playerjem...
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?

urkov ::

Probaj GOM player, pa v preferences-video izberi output type (video output)overlay mixer.
http://www.gomlab.com/eng/GMP_download....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urkov ()

edi123 ::

mene pa zanima če je v teh kablih kakšna razlika razn v ceni ?

http://www.mimovrste.com/artikel/172001...

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnisk...

http://www.bigbang.si/zvok/dodatki-in-o...

zadnji je zlat koliko se to kaj pozna ali samo marketing fora neka?

pa zanima me ko imaš prikloplen TV z LCD TV in predvajaš FULL HD film preko PCja in ga samo vržeš preko extendeed desktop na LCD tv, če je potrebno še kaj nastavit da imaš FULL HD sliko (VLC player,classic player) ?

uros21 ::

Pozdravljeni.

Še jaz bi prosil za pomoč. Sem preletel malo vašo debati. Sigurno je tudi moj primer
opisan, a ga nisem našel...

imam 42 lg plazmo in HP prenosnik z ATI integrirano grafiko.
prenosnik ima samo VGA izhod, preko VGA-VGA bi se rad povezal na plazmo.
ne uspem slike na plazmi centrirati na sredino. približno 10-15% zaslona na plazmi je črnega.
tudi reset nastavitev na plazmi ne pomaga. ko dam ponastavitev zaslona plazme sicer poravna čez ekran,
a spet skoči desno.

Kaj delam narobe. Testiral sem vse možne povečave. nizke resolucije delujejo (800x600), pri večjih
pa so težave. Predvsem rabim za bsplayer filme.

kako nastavljate catylys? je plazma kot extended monitor al clone monitor.
[url=http://www.Slikomat.com/slika/4167849.h...




hvala
uros

janezJ ::

Zdravo
Problem je sledeči:
Pc imam preko dvi-hdmi adapterja povezan z hdmi kablom na lcd, potem pa iz tv na spidf out preko koaksialnega kabla na domači kino. Ko zaženem mkv datoteko z dts zvokom v bsplayer-ju mi na domači kino pošlje samo digitalni stereo. Sem mislil, da mi tv ne podpira passthru, ampak če pa zaženem to isto datoteko v windows media player-ju mi pa domači kino avtomatsko prestavi na dts, skratka to kar hočem. Zanima me, kateri kodek uporablja windows media player 12, ker ac3 sigurno ne, le tega imam v bsplayerju, preizkuševal ne vem kaj vse v ac3 pa mi sploh ne rata! Inštaliran imam pa en kodek pack (baje je vse not). To bi rad rešil, ker veliko raje uporabljam bsplayer, pač več možnosti pri predvajanju.
Hvala za pomoč, lep pozdrav vsem ter prijetne praznike.

janezJ ::

Zdravo
Problem je sledeči:
Pc imam preko dvi-hdmi adapterja povezan z hdmi kablom na lcd, potem pa iz tv na spidf out preko koaksialnega kabla na domači kino. Ko zaženem mkv datoteko z dts zvokom v bsplayer-ju mi na domači kino pošlje samo digitalni stereo. Sem mislil, da mi tv ne podpira passthru, ampak če pa zaženem to isto datoteko v windows media player-ju mi pa domači kino avtomatsko prestavi na dts, skratka to kar hočem. Zanima me, kateri kodek uporablja windows media player 12, ker ac3 sigurno ne, le tega imam v bsplayerju, preizkuševal ne vem kaj vse v ac3 pa mi sploh ne rata! Inštaliran imam pa en kodek pack (baje je vse not). To bi rad rešil, ker veliko raje uporabljam bsplayer, pač več možnosti pri predvajanju.
Hvala za pomoč, lep pozdrav vsem ter prijetne praznike.


Res nobeden? Tale zadeva me res muči, sploh ne najden rešitve!

Okapi ::

69charger ::

Mi kdo lahko pomaga? Sem priklopil Radeon X1650 prek S-Video v razdelilec S-Video to SCART in priklopil na analogno televizijo.Dobim samo črno belo sliko.Kaj naj naredim?

podtalje ::

Preberi prvo objavo te teme.

axxxe ::

Cao! Imam Radeon 9200 in sem prek s-video priklopil na tv(klasični)...me zanima kaj in kje naj še na računalniku spremenim da bo delovalo???

hvala!

SuperStipe ::

Jaz pa imam sledeč problem.

Povezal sem preko HDMI-HDMI Philips 42PFL7404 ter ATI 4850. Sedaj pa je problem v tem, ker na TVju imam levo in desno cca. slabih 5cm črnine, desktop se ne raztegne do konca. Kako čem prepričat TV oz. nastavitve mogoče v driverjih da bi šlo na full screen.

Recimo na prejšnem TVju Sony 37v5500 je pa to delalo bp.

podtalje ::

@axxe: V nastavitvah od grafične kartice moraš vklopiti TV izhod. Greš v catalist control center in tam obkljukaš.
Če malo pobrskaš nazaj po temi boš tudi verjetno našel odgovor.

keba ::

Sem povezal Tv in računalnik, snel 1080p film in sledilo je razočaranje, slika ni nič posebnega, skoraj taka kot pri DVD filmu, če ne kar ista.

Naredil sem vse tako kot je treba, prek hdmi kabla in tako naprej. A sem mogoče kaj spregledal?

Tv je Samsung 40 inčna, full HD.

SuperStipe ::

Rešitev, če ni dovolj raztegnjena slika (roba do roba, levo ter desno).

V control centru od graficne, greš na:
DTV (HMDI)
Scaling options pa na 0% overscan in spodaj kljukica na Use the ....

Keba, razlika med 1080p ter 720p je praktično zelo majhna, med DVD kvaliteto ter HD pa je.

T-h-o-r ::

Sem povezal Tv in računalnik, snel 1080p film in sledilo je razočaranje, slika ni nič posebnega, skoraj taka kot pri DVD filmu, če ne kar ista.

Naredil sem vse tako kot je treba, prek hdmi kabla in tako naprej. A sem mogoče kaj spregledal?

Tv je Samsung 40 inčna, full HD.



buy new eyes
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Triny ::

Zanima me ali kdo ve kako povezati TVC Samsung cx5944w na PC?
Rad bi gledal filme z računalnika na tvju. Moja grafična kartica računalnika ima le izhod za monitor, zato sem uporabil vmesnik, ki ima dve varianti : s-video in navadni video out in preko tega povezal na tv -rumeni video out .Vendar slike ni. (Tv ima 2 scarta od tega je en RGB video signal, zgornji je pa navaden in tudi ima rumeni video out) .
Sem probal tudi s pretvornikom scart -video out na tvju pa tudi ni slike. Kaj narobe delam?
Ali mogoče lahko kar monitor(Sony gdm-3001PT) priklopim direkt na tv pa tako dobim sliko??
Prosil bi za nujno pomoč, hvala

Okapi ::

Kakšen vmesnik točno si uporabil? Lahko daš link do modela?

O.

Triny ::

linka ne najdem. Je pa na eni strani VGA, ki gre v isto vtičnico v računalniku kot monitorjev kabel , ki se razdeli na s-video out in video out rumeni. Na kablu pa piše low voltage computer cable haurtian
««
28 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219643 (9156) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610112 (9173) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458305 (7700) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
513804 (3311) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
505913 (4818) bbobst

Več podobnih tem