» »

Obstaja kdo ki ima izpit in nima denarja za nakup avtomobila?

Obstaja kdo ki ima izpit in nima denarja za nakup avtomobila?

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3

nokia6310 ::

Pozdravljeni, naslov sem namenoma napisal morda malo provokativno. Imam sledečo težavo. Kot verjetno večina uporabnikov tega foruma že ve sem slep od rojstva. Računalnik uporabljam s posebno tehnologijo imenovano screeen reader oz. po slovensko bralnik zaslona kateri mi glasovno prebere vse kar piše na ekranu. Torej da preidem k bistvu. Imam v lasti avtomobil VW Passat karavan. Če ima kdo ki ima voznišk izpit preveč časa bi se lahko kam odpeljala tako na izlet, malo naokrog. Seveda to velja tudi za ženski spol, da ne bo pomote. Zelo rad se vozim in uživam v vožnji. Imam pa sledeči predlog: Možno je, da ta oseba uporablja avtomobil zase. Vendar bi bilo zaželjeno da mi je na voljo, ko imam posebne potrebe npr: Ko mora it v trgovino, ko bi si zaželel kak daljši izlet, itd. Sem pripravljen za kakšno tako varianto če je kdo pripravljen mi pomagat pri tem.

vostok_1 ::

Predvidevam, da si na društvu za slepe in slabovidne že vprašal? Poskusi še na kakem mladinskem centru ali organizaciji. Tam se vedno najdejo prostovoljci. Tudi taki, ki bi avto jim koristil a si ga ne morejo privoščit. Po mentaliteti so prav tako bolj dovzetni na deljenje avtomobila in podobno. Best of luck. Upam da je pravilno prebralo. Nasmešek.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

nokia6310 ::

vostok_1 Po pravici povedano na društvu še nisem vprašal. Drugače pa hvala za dober nasvet. Jaws bere tudi smajlije ja. Jih kar sam poimenuje. BTW ve kdo za dobrega serviserja za VW v Ljubljani?

nokia6310 ::

Pozdravljeni, nekaj ponudb sem dobil. Ampak še vedno je zadeva aktualna.

nokia6310 ::

Pozdravljeni, še vedno je zadeva aktualna. Da se preveč ne ponavljam ko ne bo več, bom sporočil. Lp vsem.

shintaro ::

To je okej ideja... Mogoče je pa problem to, da ko človek uporablja tvoj avto za svoje namene, ti odgovarjaš če naredi kakšn prekršek (manj pomembno) / -- nesrečo (se zna zakomplicirat) --. Mislim da je tle samo stvar , 'če si mu dal dovoljenje za uporabo' in 'če je uporabljal avto brez soglasja' --Enkrat ko ti privoliš da lahko uporablja, boš tudi odgovarjal kot lastnik za morebitne težave.
Seveda če ni tako, naj me kdo popravi. Samo svarim. Zato glej da dobiš nekoga k ni problematičen.

fosil ::

V bistvu je ravno obratno.
Nokia verjetno nima izpita, kar pomeni, da mora, če hoče avto registrirat, nekoga z izpitom določit kot uporabnika.
In potem ta navedeni uporabnik odgovarja za prekrške.
Tako je!

shintaro ::

Prvo seveda gredo na uporabnika, če je problematičen in nima za burek (ni kako za plačat) bodo se spravili tudi na lastnika. Verjetno je pa od primera do primera ocenjeno vse skupaj , pri morebitnih zapletih. TLDR: Problematične kenslat, kako boš ugotovil kdo je problematičen, pa nevem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: shintaro ()

vostok_1 ::

Temeljit razgovor je esencialen.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

nokia6310 ::

Fosil imaš čisto prav. Točno tako je kot si napisal. Ravno zato ker nimam izpita gre vse na uporabnika oziroma niti ne na uporabnika ampak na tistega ki je vozil. Uporabnik mora biti samo zato, da je formalnostim zadoščeno. Vozi ga pa lahko kdorkoli ki ima izpit saj bi v nasprotnem primeru moral vedno ko menjam voznika menjat tudi prometno kar pa nebi bilo smotrno niti iz praktičnega niti iz ekonomskega vidika. Kako vedet kdo je problematičen no ja saj to se kmalu vidi že po načinu vožnje in po tem kako rešuje neke situacije ki nastanejo. Npr Če je živčen ko mora čakat ko je gužva, če se mu stalno mudi tak že ni primeren za to. Pa tudi z avtom mora znat ravnat. Neka sunkovita hitra vožnja, prehitevanje v škarje hitro čez ovinke tudi meni ni všeč. Pa tudi skozi nek pogovor na daljši rok se da kar dobro spoznat človeka. Drugo je ko bi se našel nekdo, ki bi hotel imeti avto tudi za svoje potrebe in bi bile le te v ospredju.

nokia6310 ::

Zdaj pa imam naslednjo težavo: V avto sem že kar nekaj vložil pa ne vem kaj naj naredim. Prodajalec mi ponuja možnost vračila celotne kupnine brez stroškov katere sem vložil v avto. Zamenjan silen blokov, novi originalni gumirani tepihi, opravljen mali servis, nove letne gume 16 col Continental, zamenjani zadnji in sprednji diski in ploščice, nov akumulator, nov smernik v ogledalu, nove grelne svečke, nova tesnila pod EGR ventilom, ter globinsko sčiščeni sedeži. Dobro če ga dam nazaj bom nekaj zgubil to je jasno. Če ga pa ne dam bom pa še več, ker cena iz dneva v dan pada. Zdaj pa ne vem kako naj se odločim. Po eni strani je neumnost da bi ga dal nazaj. Po drugi pa je še večja če ga mam, pa ga ne morem uporabljat. Mogoče zveni vse skupaj malo čudno, pa vendar upam, da je kdo pametnejši od mene.

Invictus ::

Vložek v avto je kot vložek v kurbe...

Noben ti ga ne more povrnit ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

anketar ::

obdrž avto, pa najt stalnega voznika magar prek študenstkega servisa, pa plači minimalno postavko, al pa če hočeš kej na črno, na roke denar unih par urc, da te voz

prodajat ga ne avtohišam ampak ga dej sam boš več dobil. če se boš za to odloču

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: anketar ()

link_up ::

voziti te zal ne morem, ceprav bi te z veseljem veckrat zapeljal krog, dva, tri...

razlog, da odgovarjam tici nekje drugje. Sem zelo, zelo osrecen, ko vidim, da se ljudje s tako tezkimi tezavami, tako ucinkovito in se vedno z iskrico v oceh(se opravicujem, taka je pac fraza :) ), spopadejo s svojimi zeljami in cilji! Cesa vsega je clovek zmozen...vesel zate, res!

Poleg tega je pa na vidiku ze tehnologija, ki bi zivec ponovno povezala. Predvidevam, da nimas le mrene?
In and Out

Phantomeye ::

Čisto tako, kako to, da imaš v lasti avto?

nokia6310 ::

Linkup: Ja res je. Težava je v vidnem živcu posledica glavkoma. Če boš našel kdaj čas za kak krog se priporočam. Seveda velja vabilo tudi za vse ostale. Dam jaz za bencin ni problema. Sem se lotil projekta, da bi dal oglas na prevoz.org. Sam pol bi nastopila težava ko bi prišel npr: v Mursko soboto. Nazaj za v lj pa nebi blo nobenga.
Phantomeye: Glede na moj hendikep je moja največja težava v mobilnosti. Saj mi ni problem grem lahko sam kamorkoli tudi z busom. Ampak po domače povedano avto je bol komot. Kupil sem si ga zato, ker uživam v vožnji in ker sem si z njim želel olajšat vsakodnevno življenje v smislu da ne porabim eno uro da pridem iz enega konca mesta na drugega. No pa tudi na kak izlet grem zelo rad. Mimogrede avto sem kupil pri podjetju Avto lazar v Litiji. Mogoče nebi bilo slabo odpret teme v kateri bi se na dolgo in široko razpisal na kaj mora bit kupec pozoren pred nakupom avta. Oglas mam že na avto-netu. Sam so ene stare slike gor. Spet pa bi rabu nekoga da bi ga poslikal pa nardu oglas malo bolj atraktiven. Pričakovana cena? Minimalno 7.600 eur glede na dosedanji vložek. P.s. Pozabil sem omenit še alu platišča in nove zimske gume Bridgestone.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

Ko tole berem ti lahko rečem samo kapo dol. Kaj bi sam napravil na tvojem mestu me raje ne vprašaj...skratka občudovanja vredno kako se držiš.

sesobebo ::

morda sem spregledal ključno informacijo, ampak: iz kje pa si?

nokia6310 ::

Hvala za komplimente. Sem iz Ljubljane. Ja drži. Včasih se podam v kakšno situacijo ki je še videčim težka. Ampak zakaj nebi bil optimist. Vedno se za vsaki problem najde rešitev. Ja tale zgodba o avtu je zanimiva. Kupil sem ga zato, da bi si z njim oljašal življenje. Čeprav drži, da splaniranega načrta do popolnosti kdo me bo vozil nisem imle. Prepričan, da je zrihtan vsaj za nekaj časa kar je dokazovalo potrdilo o veljavnosit tehničnega pregleda, vsi papirji, večina računov od prejšnjega lastnika vključno s servisno knjigo. Zimske gume so bile 8 let stare. Po profilu sicer v redu. Ampak po času pa nikakor ne. Najprej se je pokazalo, da je potrebno zamenjat silen blokov in na novo narediti optiko. Seveda ko sem ga dal za tem ko je bilo to popravljeno preventivno pregledat mi je mehanik povedal kaj bi priporočal da na avtu zamenjam. Seveda sem to moral narediti na svoje stroške katerih mi prodajalec noče povrnit saj se omenjeni deli tretirajo kot potrošni material. Torej iz tega sledi, da avto ni bil samo za tankat in vozit kot je bilo ob prodaji obljubljeno. Prodajalec mi je šel še toliko na roko, da mi je šel za uporabnika za en teden samo da je avto prodal. Ker se razume če mi nebi šel, avta nebi mogel nase napisat.

Pika na i ::

Zakaj si preko Zveze slepih in slabovidnih, ne skušaš najti kakega prostovoljca?
Zagotovo bi ti lahko pomagali ali ti povedali, kam se obrnit.

Urkee ::

Dlje kot sledim tej temi, več imam spoštovanja do tebe...

Kapo dol.

Redko kdaj "spoznas" človeka s tako močno voljo.
Sem ti pripravljen pomagat pri zgoraj omenjenih zadevah, če seveda še potrebuješ.

Lp

nokia6310 ::

Pika na i: Zveza slepih ima omejeno število ur spremljevalcev na mesec katere nažalost niso zastonj. Nekaj jih mislim da 10 sicer financira zveza. Pa še tu nažalost ni ravno velike izbire. Ponavadi so to bodisi starejši, bodisi taki, ki nimajo vozniškega izpita. Tisti pa ki ga imajo pa so nažalost preveč zasedeni, da bi jih lahko nekdo okupiral vsak teden. Sploh če so njegovi opravki bodisi izleti, bodisi nekaj, kar ni ravno življenjskega pomena. V družbi je nažalost še preveč predsodkov in stereotipov o slepih. Naj na tem mestu omenim nekaj izkušenj. Ko sem se zanimal na ministrstvu za promet za dovolilnico za parkiranje me je človek vprašal sledeče: Kako pa lahko vozite če ste slepi? Sem mu odgovoril težko, ampak gre. Torej upravičeno se sprašujem: Kakšen je inteligenčni kvocient nekoga ki v enem stavku ugotavlja da nekdo ni sposoben vozit. V naslednjem ga pa sprašuje kako to počne? Naslednji primer pa je ta ko me sprašujejo če imam vozniški izpit. Ponavadi jim rečem da sem ga imel ampak so mi ga vzeli, ker sem preveč napihal. Seveda so potem vsi užaljeni, ker ne znajo brat med vrsticami in ker ne razumejo mojega humorja ki je ponavadi samoironično naravnan. Je pa tale naša slovenska zakonodaja smešna, da ne rečem žaljivo naravnana do vseh ki nimamo izpita in je tu povsem nepomembno ali smo invalidi ali nismo, saj se prekrški avtomatično pošiljajo uporabniku. Sam bi če bi imel takšno možnost uvedel povsem drugačen sistem takšen, kot ga ima npr rentacar. Uvedli bi dnevne kupončke in vsakič ko bi nekdo vozil avto nekoga ki sam nima izpita, bi moral preden bi pričel z vožnjo podpisat tak kuponček kateri bi bil v nadaljevanju merodajen za vse morebitne prekrške. Jasno da bi bilo potrebno napisat tudi čas veljavnosti saj bi z morebitno menjavo uporabnika na upravni enoti bilo preveč dela, pa še avto bi zaradi tega zgubljal na vrednosti. Takih cvetk imam kar nekaj. Najboljše so pa tiste, ko moram tiste ki imajo izpit učit kako deluje elektronska ročna zavora in da dela tudi v primeru ko je voznik privezan da je ni potrebno posebej odtegovati. Ali pa tisti ki ne vejo kje se odprejo vratca za tank. Najboljša je bla pa tista ko me je nekdo prosil naj mu nastavim sedež ker sam ne ve kje in kako se ga nastavlja. Če bi mel možnost bi mu tisti trenutek vzel izpit. O tehnični plati dpf filtirh, prižiganju raznih lučk za to in ono in razlogih povezanih s tem nebi rad zgubljal besed. Sem pa vse skupaj precej dobro naštudiral. Zlato pravilo dizla je sledeče: Ne tišči ga mrzlega, in ne ugašaj ga vročega. Tega se vse premalo ljudi zaveda. Ampak najboljša je bla pa tista ko me je nekdo vprašal če sem mehanik. Pa sem mu rekel ja, zate verjetno sem. Mi je pa fascinantno to ker ne razumem zakaj oz. s čim sem si zaslužil takšno občudovanje oz. spoštovanje. Saj nisem nič takega naredil. Zastavil sem si nekaj ciljev v življenju katere sem izpolnil. Letel sem s helikopterjem. Kupil sem si idealen avto zame za katerega sem se dve leti zanimal in ga tudi aktivno uporabljam. Žal pa to ni odvisno samo od mene. Urke: Seveda sem na voljo kadarkoli boš mel čas. Piši prosim na zs ali tu.

Zgodovina sprememb…

nokia6310 ::

Ja ne bom preveč pisal kje sem vse bil, ker bo potem zgledal ta post kot nekakšen dnevnik. V dveh mesecih, sem naredil cca 5.000 km. Bil sem na Hrvaškem, pa v Avstriji v Celovcu, pa po Sloveniji. NO včeraj sem bil npr v Prekmurju v vasi Krajna, če je komu poznano. Avto pa zdaj res odlično teče. Ni nobenega problema za enkrat samo ne smem ga preveč hvalit.

Dimnik ::

Škoda, da nisi prej omenil....bi lahko kakšno rekla, nisem daleč vstran pa bi prišel do tja...

PrihajaNodi ::

Ni nobenega problema za enkrat samo ne smem ga preveč hvalit.


Made my day:))

nokia6310 ::

Ale123, ne skrbi. Se bom še oglasil na tistem koncu, ker imam tudi sam nekaj znancev od tam. Ta tura mi je všeč. Posebej ac od Maribora do Murske je zakon. No vsaj meni.

Machete ::

Najboljše vino in zelo dobra hrana je tam v okolici Ljutomerja. Ljudje pa dobričine. Bo treba kmalu spet kaj gor mahnit za kak vikend :D
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Utk ::

Nekaj malega vseeno vidiš, ne?

bambam20 ::

nokia6310 je izjavil:

Linkup: Ja res je. Težava je v vidnem živcu posledica glavkoma. Če boš našel kdaj čas za kak krog se priporočam. Seveda velja vabilo tudi za vse ostale. Dam jaz za bencin ni problema.


Zdravo. Jaz grem jutri v tvoje konce bi imel čas za tebe od 9 ure zjutraj do 15 ure in se lahko malo zapeljeva naokoli, pomeniva o očesnih težavah ( tudi sam jih imam, a ne tako hudih kot ti) , če bi te zanimalo.

Vozniški izpit imam več kot 15 let. Sem pozoren voznik in vozim odlično, ter varnost mi je na prvem mestu

Če želiš se mi javi na ZS, da dorečeva zadevo.

Utk je izjavil:

Nekaj malega vseeno vidiš, ne?



zagotovo nekaj vidi, samo vprašanje koliko.. zagotovo pa ima problem z finim centralnim vidom.

nokia6310 je izjavil:

Pika na i: Zveza slepih ima omejeno število ur spremljevalcev na mesec katere nažalost niso zastonj.


Lahko pa dobiš pomoč pri kakšnem od društev, kjer delajo prostovoljci.

Invictus je izjavil:

Vložek v avto je kot vložek v kurbe...

Noben ti ga ne more povrnit ;).



Če je kurba dobra, je bil denar dobro naložen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

nokia6310 ::

Da povem malo, kako sem preživel zadnja dva dni. Predvčerajšnjim torej v soboto sem bil v Pilštajnu na kozjanskem. Včeraj pa sem bil v Ormožu. Ker pa je bila moja velika želja it malo naokrog smo se zapeljali do Hrvaške do Varaždina. Bil je prav čudovit izlet. Kar se tiče mojega vida sem že nekajkrat omenil, da sem slep od rojstva. Torej nimam ostankov vida. rupsi31 in ostali ki vas ponudba zanima, Od jutri naprej imam čas kadarkoli. Če je kdorkoli za kakšno daljšo vožnjo ali izlet v neznano, prosim sporoči na zs. Hvala že vnaprej.

bambam20 ::

nokia6310 je izjavil:

Da povem malo, kako sem preživel zadnja dva dni. Predvčerajšnjim torej v soboto sem bil v Pilštajnu na kozjanskem. Včeraj pa sem bil v Ormožu. Ker pa je bila moja velika želja it malo naokrog smo se zapeljali do Hrvaške do Varaždina. Bil je prav čudovit izlet. Kar se tiče mojega vida sem že nekajkrat omenil, da sem slep od rojstva. Torej nimam ostankov vida. rupsi31 in ostali ki vas ponudba zanima, Od jutri naprej imam čas kadarkoli. Če je kdorkoli za kakšno daljšo vožnjo ali izlet v neznano, prosim sporoči na zs. Hvala že vnaprej.

Ne morem pisat v ZS ( admini smotani). Ti mi piši. Ko obm kdaj v tvojih koncih se lahko predhodno slišiva in te lahko vozim naokoli.

nokia6310 ::

Včeraj pa sva bila za rupsi31-jem na enem dolgem dolgem izletu. Odpeljala sva se do Lendave in nazaj. Naredila sva cca 440 km. Celo pot tja in nazaj ni mogel prehvalit Passata. Zvezno pospeševanje je takšno kot mora bit. Od kar so zamenjane grelne svečke in očiščen EGR ventil se lučka za dpf filter ni niti enkrat prižgala. Do 180 km je šel kot mora it. Več pa si nisva upala čeprav bi ga rad enkrat sprobal kolk gre. Ko sem napisal da od 150 km naprej rabi 10 sekund da pospeši naprej sem se očitno zmotil. Ali pa so omenjeni posegi pripomogli k temu da zdaj del akot mora. Turbine se ne sliši, kar je odlično. Pa tudi kar se tiče ohranjenosti je kot nov. Če koga zanima sem ga pripravljen tudi prodati ali pa zamenjat za kaj cenejšega. Ampak zdaj je pa avto v redu. Lahko pa še rupsi kaj napiše.

bambam20 ::

nokia6310 je izjavil:

Včeraj pa sva bila za rupsi31-jem na enem dolgem dolgem izletu. Odpeljala sva se do Lendave in nazaj. Naredila sva cca 440 km. Celo pot tja in nazaj ni mogel prehvalit Passata. Zvezno pospeševanje je takšno kot mora bit. Od kar so zamenjane grelne svečke in očiščen EGR ventil se lučka za dpf filter ni niti enkrat prižgala. Do 180 km je šel kot mora it. Več pa si nisva upala čeprav bi ga rad enkrat sprobal kolk gre. Ko sem napisal da od 150 km naprej rabi 10 sekund da pospeši naprej sem se očitno zmotil. Ali pa so omenjeni posegi pripomogli k temu da zdaj del akot mora. Turbine se ne sliši, kar je odlično. Pa tudi kar se tiče ohranjenosti je kot nov. Če koga zanima sem ga pripravljen tudi prodati ali pa zamenjat za kaj cenejšega. Ampak zdaj je pa avto v redu. Lahko pa še rupsi kaj napiše.



Jaz bi se brez problema peljal tudi 210 km/h, kot je Passatu končna hitrost samo kdo bo pa plačal kazen?

Ja, ja. Avto je odličen. Nobenih vibravcij na volanu in ročici menjalnika v prostem teku, volan nima znakov obrabe oz je pri 224.000 km kot nov, podvozje je zanimivo izjemno udobno in dejansko odlično požira luknje, klima deluje vrhunsko in avto pospešuje odlično. Ima tudi odlične vozne lastnosti in zelo dobre pospeške.

Da ne pozabim, da ima 2010 B6 že merilnike in potovalni računalnik ima v led osvetlitvi.

Vožnja je udobna in voznikov sedež ima električno napihljiv ledeni del.

P.s. Druga prestava gre najmanj 100 km/h.

Pri 140 km/H ima zgolj 2.100 obratov..

Poraba s povprečno vožnjo 130-150 km/H je bila nekje 4.8 litra in naredila sva nekje 480 km.

Turbina se ne sliši sploh, na splošno je avto izjemno tih, kar je znova precej presenečenje za dizelski agregat. Traktorskega zvoka ta avto nima.

Govoril sem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Utk ::

Ja tako, povprecna hitrost je bila 130-150, tu nekje, zakaj jo nisi prebral z racunalnika? Pri porabi se pa naenkrat najde natancnost, poraba je tocno 4,8.
Pa kolkrat bomo se te neumnosti brali? Passat pri 150, niti pri 130, nima porabe 4,8. Ti ne ves niti kaj je povprecna hitrost niti povprecna poraba.

bambam20 ::

Utk je izjavil:

Ja tako, povprecna hitrost je bila 130-150, tu nekje, zakaj jo nisi prebral z racunalnika? Pri porabi se pa naenkrat najde natancnost, poraba je tocno 4,8.
Pa kolkrat bomo se te neumnosti brali? Passat pri 150, niti pri 130, nima porabe 4,8. Ti ne ves niti kaj je povprecna hitrost niti povprecna poraba.


Ker znam za razliko od tebe računat na pamet! Računalniki imajo odstopanja.

Lej. ne ti pametovat, ker ga nimaš. Pa lepo živi v svojih iluzijah z rožnatimi zajčki.

Pri 120 km/H ima obrate na 1900.

Utk ::

Nimam ga ne. Daj mi en kredibilen link, da pri 130 porabi 4,8 pa ga grem jutri narocit.
Iz takih neumnosti pridejo pol teme "na avtocesti mi tdi trosi 6 litrov, kaj je narobe".

bambam20 ::

Utk je izjavil:

Nimam ga ne. Daj mi en kredibilen link, da pri 130 porabi 4,8 pa ga grem jutri narocit.
Iz takih neumnosti pridejo pol teme "na avtocesti mi tdi trosi 6 litrov, kaj je narobe".



Lahko greš zram se vozit. EVo ponudbe.

Utk ::

Zguba casa. Sigurno je kdo to ze izmeril.

bambam20 ::

Utk je izjavil:

Zguba casa. Sigurno je kdo to ze izmeril.



Zguba časa? Zraven greš.- Ne stane te nič. Bomo natočili polni rezervoar in se vozili do spraznitve. Evo.

Utk ::

Seveda je zguba casa, ce sem se v takih avtih ze zadost peljal, da vem da se motis. In ne vem od kod tako presenecenje nad tisino in pospeski, a ne vozis take avte vsak dan petkrat? Pameten si ze tolk. Aja ne, ti imas 840 kilsko 100 konjsko raketo...za katero me res zanima katera je.

xda develope ::

rupsi sklepam da ima ročni menjalnik? Naš dsg (b7 sicer) ima v šesti pri 160km/h 3000 obratov. Za vsakih 400se pa hitrost poveča za
okrog 20kmh.

David83 ::

Utk je izjavil:

Ja tako, povprecna hitrost je bila 130-150, tu nekje, zakaj jo nisi prebral z racunalnika? Pri porabi se pa naenkrat najde natancnost, poraba je tocno 4,8.
Pa kolkrat bomo se te neumnosti brali? Passat pri 150, niti pri 130, nima porabe 4,8. Ti ne ves niti kaj je povprecna hitrost niti povprecna poraba.


ma kaj boš s takšnimi mlinčki..če nima avto 15l+/100km in vsaj 350ps ni avto:))

Mare2 ::

bambam20 je izjavil:



Zguba časa? Zraven greš.- Ne stane te nič. Bomo natočili polni rezervoar in se vozili do spraznitve. Evo.


Dobil boš lažen podatek. Glede na to, da avto, ko na števcu kaže 140 v resnici pelje 131 km/h je logično, da števec laže tudi, ko kaže koliko kilometrov prevoziš. To lahko preveriš z navigacijo.

Recimo, nek kraj je oddaljen od starta 300 kilometrov, števec na Pasatu bo pokazal, da si jih prevozil 380. LOL. :)

RED_line ::

Dej nehajte jomat glede te porabe. Vazno je da se pride nekam ne p koliko je porabil. Sam bi najraje imel avto z porabo +20, ker tako vem da se slednji posteno premakne.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: matobeli ()

IL_DIAVOLO ::

Druga brzina najmanj 100 km/h :))

Alien123 ::

RED_line je izjavil:

Dej nehajte jomat glede te porabe. Vazno je da se pride nekam ne p koliko je porabil. Sam bi najraje imel avto z porabo +20, ker tako vem da se slednji posteno premakne.


kam pa se ti v življenju tak mudi da bi mogo met taki avto?

David83 ::

Alien123 je izjavil:

RED_line je izjavil:

Dej nehajte jomat glede te porabe. Vazno je da se pride nekam ne p koliko je porabil. Sam bi najraje imel avto z porabo +20, ker tako vem da se slednji posteno premakne.


kam pa se ti v življenju tak mudi da bi mogo met taki avto?


Gre se preprosto samo za "tisti filing" ko daš po gasu, ko slišiš cilindre in prostornino, ter začutiš vse te konje pod haubo. 3/4 od vas, ki vozi 2.0tdi ali pa še manj, žal ne boste zastopli, kaj mislim, samo je vredno vsakega centa več, ki gre za tankanje, cestnino, registracijo, zavarovanje in dokler mi gre skozi da si lahko privoščim takšen avto, tako dolgo ga bom tudi imel. Ker ti ne znam opisat niti z besedami, kakšen užitek je vozit kaj takega, avto imam že 3 leta in mi še vedno vsak dan, ponovno nariše nasmeh na obraz ko dam po gasu. Za mene osebno je totally worth it!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: David83 ()

chucki ::

Zato pa jaz se kar vozim bmw e46 6cyl, ampak sem za vecino cudak... lastnik ze 11 let :)
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chucki ()

bambam20 ::

chucki je izjavil:

Zato pa jaz se kar vozim bmw e46 6cyl, ampak sem za vecino cudak... lastnik ze 11 let :)


Ja, ker voziš 150 konjskega, ki nikamor ne gre. Namesto,da bi si omislu 2.8i ali pa 3.0i.

Mare2 je izjavil:

bambam20 je izjavil:



Zguba časa? Zraven greš.- Ne stane te nič. Bomo natočili polni rezervoar in se vozili do spraznitve. Evo.


Dobil boš lažen podatek. Glede na to, da avto, ko na števcu kaže 140 v resnici pelje 131 km/h je logično, da števec laže tudi, ko kaže koliko kilometrov prevoziš. To lahko preveriš z navigacijo.

Recimo, nek kraj je oddaljen od starta 300 kilometrov, števec na Pasatu bo pokazal, da si jih prevozil 380. LOL. :)



Ne vem za tebe. Do lendave je 240 km. V eno smet. Nazaj je enako 240 km. Koliko je to? Kaj ma veze števec?

IL_DIAVOLO je izjavil:

Druga brzina najmanj 100 km/h :))


Ne vem kaj je teb smešno? ENi res živite v kameni dobi. Peta gre brez problema 180 km/H. Pa to še sploh blokada ni.
Se ti vidi, da se nis še pelu z avtom v pravem pomenu, ki ima dolga prestavna razmerja in končno tam 210 km/H:

xda develope je izjavil:

rupsi sklepam da ima ročni menjalnik? Naš dsg (b7 sicer) ima v šesti pri 160km/h 3000 obratov.


Je tako. Kvačkalica. Iskreno nism gledal, koliko obratov sem imel not pri 160-180 km/H.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

David83 ::

IL_DIAVOLO je včeraj ob 20:45:56 izjavil:

Druga brzina najmanj 100 km/h :))


Ne vem kaj je teb smešno? ENi res živite v kameni dobi. Peta gre brez problema 180 km/H. Pa to še sploh blokada ni.
Se ti vidi, da se nis še pelu z avtom v pravem pomenu, ki ima dolga prestavna razmerja in končno tam 210 km/H:

Kaj si nor, celih 5 prestav ima avto in končno 210km/h. To je ja sam višek nemške tehnologije no :))
Saj nevem če se hecaš ali res misliš, da je to avto v pravem pomenu?:|
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri družinski avto rabljen (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
509020 (7174) videc
»

Nakup avtomobila za na AC (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
28440090 (29529) Sparkxl
»

Kakšne izkušnje imate s Porše Slovenija? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
21147053 (40179) xmetallic
»

Astra K 1.6T 200 in podobni (nadaljevanje teme Čakanje na avto) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22832714 (27496) bambam20
»

Prvi avto (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26141523 (31630) matobeli

Več podobnih tem