» »

SSD disk napaka

SSD disk napaka

ernest1A ::

Včeraj sem brisal večjo mapo in je začasno zamrznil računalnik, zato sem ga ugasnil s tiščanjem switch on tipke. Nato sem podobno ponovil, ker mi je zamrznil zaradi druge zadeve. Nakar se ni več zagnal. Javi napako Detection error on HDD0 (Main HDD). Probal sem še parkrat, enkrat je prišel do tja, da je probal zagnat windowse, vendar je spet ustavilo.

Če dam disk ven in ga preko probam preko usb priklučit na drug računalnik, mi javi da ga moram formatirati. Nato sem zagnal preko cdja linux in probal tam dostopati do diska preko usb. Pridem do seznama map, po x poskusih mi celo uspe kakšen fajl skopirati na usb. Vendar zelo hitro neha nalagati seznam mape in moram ponovno odstraniti in vstaviti disk preko usb-ja, da ponovno nalozi seznam map. Ni pa mozno, da bi skopiral kaj obseznega. Vcasih traja celo vecnost da nalozi, vcasih sploh ne nalozi. V ene 30 poskusih pa mi je celo ratalo, da sem iz mape zbrisal brez problemov 70 fajlov.

Sklepam, da v tem primeru ni problem da je porusilo "tabele" ampak je kaksna mehanska napak. Prodajalec racunalniske opreme je rekel, da nima kaj naredit, ker ne pride niti do particije. Zdaj pa ne vem ali je smiselno dat disk na popravilo ali ne. Je kaksno orodje, ki bi mi prav prislo za ta primer?
  • spremenilo: ernest1A ()

hojnikb ::

kater ssd ?
#brezpodpisa

Blast Patriot 120GB.

znana napaka. Bo treba menjat pod garancijo, ce nemores updejtat firmwarea. Na podatke pozabi.
#brezpodpisa

Prosim za malo več info o tej znani napaki. Je mehanska napaka? Če bom vztrajal in ene 200x vstavil usb mi bo mogoce celo ratalo dobit tiste glavne podatke kot so certifikati in podobno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ernest1A ()

lahko vztrajas, ampak ssd je pecen. Problem v firmwareu, ker ni pravnilno hendlal trim ukaza.

https://www.newegg.com/Product/Product....

ce ti rata updejtat firmware, ga mogoce se resis, sicer pa uveljavlaj garancijo, bos dobil drug ssd :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Gre se mi za podatke, tistih 60€ bom ze pozrl.

velik srece pri tem. S teh ssdjov je zelo tezko karkoli dol dobit, ko so enkrat v taksnem stanju.

Bo to lekcija za drugic, da backup je treba _vedno_ met.
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1074334663 (4743) BCSman
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490441333 (7014) jedateruk
»

Počasen SSD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10722266 (9533) nsa_ag3nt
»

1152: error exctracting to the temporary location

Oddelek: Pomoč in nasveti
292902 (2579) JOKER
»

Poskus oživetja diska z bad sektorji?