» »

Prekinitev razmerja Telemach

Prekinitev razmerja Telemach

CleanPower ::

Pozdravljeni
Pri telemachu imam sklenjen paket največ cca. 6 mesecev sedaj, in bi ga rad prekinil. Telefon odplačujem še po pogodbi iz prejšnjega paketa(Še več), in ga moram odplačevati še do julija 2018.
Koliko bi znašali moji stroški približno?

smacker ::

Plačaš telefon + sorazmerni del pridobljene ugodnosti + prekinitev naročniškega razmerja (temu se morda celo izogneš, če se sklicuješ na podražitev paketa). Za točen izračun zavrti 080 pa ti bojo povedli ;)

CleanPower ::

To se pravi €3.83x6 za telefon+
+število dni za tekoči mesec+
+prekinitev(opcijsko)
če prav razumem?
Sem jim napisal meil ze vceraj ampak so leni k stu mater..

Dimnik ::

Jaz sem danes klical v poslovalnico in v lj na brezplačno številko, glede prestopa.

Prekinitev je nekih 12e, in 5e prenos številke, potem pa v mojem primeru še 12e priključnina pri a1..

Glede prekinitve zaradi povišanja paketa, pa plačaš teh 12e in potem moraš račun reklamirat in se sklicevat na povišanje cene paketa

Nekak sem odločen, da pač ostanem pri telemachu, imam trojček in 3x paket več...bom pa enega spremenil v še več, cena je tam,tam, kot pri a1 svobodni40, razen tam imam samo eno leto popust 12.50e, ampak 40gb mobilnih podatkov, pri telemach pa 15gb....so mi pa pri telemachu še obljubili tri mesece brez naročnine, če grem na večji paket

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dimnik ()

duh1 ::

Če mislijo komplicirat samo AKOS omeniš. Jaz bom najprej prenesel številko (ne bom prekinil razmerja), potem pa odšel v poslovalnico in zahteval prekinitev naročnine, ker se ne strinjam s povišanjem cene (imam paket VEČ in sem vezan samo iz naslova popusta, ker imamo tudi trojček doma). Na zadnji položnici, ki jo bom dobil ima da je "extra" znesek samo 5 € za prenos številke, za ostale zneske nimajo pravice, da mi jih zaračunajo.

Od objave obvestila o spremembah do njihove uveljavitve, imajo naročniki-potrošniki, druge osebe pa, v kolikor ravnajo v skladu s 129. členom ZEKom-1, v skladu z določili 2. odst. 129. člena ZEKom-1 pravico brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni odstopiti od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne strinjajo.


Imajo lepo napisano. Če se zakomplicira, samo AKOS.

Dimnik ::

Saj bom šel v poslovalnico in še enkrat povedal, ter omenil tudi ta zakon, tista vezava na popust pa je že pretekla pri meni, ampak potem moram v mojem primeru po enem letu spet preiti na drugi paket...ker pri a1 je popust, samo eno leto in opet dodatni stroški...

smacker ::

CleanPower je izjavil:

To se pravi €3.83x6 za telefon+
+število dni za tekoči mesec+
+prekinitev(opcijsko)
če prav razumem?
Sem jim napisal meil ze vceraj ampak so leni k stu mater..

+ sorazmerni delež pridobljene ugodnosti. Primer: vezal si se za 24 mesecev in pridobil 200€ popusta na telefon. Če ti je preostalo še 6 mesecev, moraš odplačat še cca. 50eur za to ugodnost.

modelno1 ::

Ko sem jaz spomladi prekinjal naročniško razmerje pri Telemachu, sem imel isti načrt kot duh1. Prenesel sem številko brez prekinitve in potem v poslovalnici zahteval prekinitev po ZEKom-1. Najprej je fant "pozabil" označiti, da prekinjam po ZEKom-1, ampak ok, na podpisanem papirju je bilo jasno označeno. Potem pa je prišel račun, na katerem je bila prekinitev razmerja obračunana dvakrat. Ja, pri njih lahko očitno eno razmerje prekineš večkrat. Reklamiral brez uspeha. Šele pritožba na AKOS je zalegla.
Pa še nekaj, tudi Telemach obračuna celoten mesec naročnine, ne samo sorazmernega deleža do dneva prekinitve.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: modelno1 ()

Dimnik ::

Po pritožbi na akos, si dobil vrnjeno?
Saj prekinil, bi sedaj ko je konec meseca..mogoče že jutri

IL_DIAVOLO ::

Za cel evro so podrazali in so spet vsi v luftu. Celih 12 evrov bos vec placal, kaj si ti ja nor, ko ti pa zastonj dajo 10 giga podatkov pa je vse ok.

Dimnik ::

Saj ni panike, ampak imam za isti denar 40gb proti 15gb

Podražili so paket več za 1.5e, imam jih tri in 2e silver paket, pa zdaj preračunaj koliko plačam na leto več...

6151 ::

Pojdi na T2 boš imel 3000/3000/20GB za 9,99€ (prvo leto 7,99€)
https://www.t-2.net/brezcasni-maxi
Pa še 5€ dobroimetja dobiš ob prenosu številke
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

strom_15 ::

6151 je izjavil:

Pojdi na T2 boš imel 3000/3000/20GB za 9,99€ (prvo leto 7,99€)
https://www.t-2.net/brezcasni-maxi
Pa še 5€ dobroimetja dobiš ob prenosu številke


in pa "zajebancijo" z roaming 1 in roaming 2 v tujini ;-)

FireSnake ::

duh1 je izjavil:

in zahteval prekinitev naročnine, ker se ne strinjam s povišanjem cene


Tako je .... če se je komu cena spremenila, potem ni dolžan pačevati penalpov zaradi predčasne odpovedi pogodbe (ampak, tudi samo so tako napisali).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

misek ::

Sam sem prekinil pogodbo pri Telekomu (oz. spremenil paket). Stroškov s prekinitvijo naj ne bi imel, sem pa imel strošek pri sklenitvi nove pogodbe. Tako da vedno izgubiš :)

duh1 ::

Ubistvu ne, jaz bom cifro prenesel po vsej verjetnosti na HoT, SIM-ka bi me prišla 2 €, berem pa tudi da ti povrnejo strošek prenosa številke do 31.1.2018. Torej je moja čista izguba 2 €. Bom preživel. ;) Še boljše pa bi bilo, če bi se naročniško številko dalo direktno spremeniti v Free2Go predplačniško. Si na zalogo nabavljaš akcijske vrednostnice -50% in te Revolucija preračunano potem pride 3,50 € na mesec (oz. 30 dni). Bomo videli kaj bo januar prinesel glede 10.000 enot.

modelno1 ::

Nekje na forumu sem prebral, da Telemach noče spreminjati naročniških številk v predplačniške.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

misek ::

A za Telekomov Mobi še obstaja možnost nakupa kartic s podvojeno vrednostjo? Če se prav spomnim se je to občasno dobilo v Šparu?

duh1 ::

modelno1 ja res je, ne da se spremeniti. Čeprav mi na centrih že skoraj eno leto govorijo, da se bo dalo. ;) Nima veze, če bo Revolucija z 10.000 enotami redna ponudba, bom tudi 2x prenesel številko. ;)

MadMax ::

Ko ste ravno pri spremembah, morda kdo ve, ali gre spremeniti predplačniški net2go v free2go? (všečna številka pač...)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

CoreySteel ::

Za prekinitev razmerja s Telemachom je verjetno treba iti nujno v eno od poslovalnic, na teh "posredniških mestih" se verjetno ne da?
Twitter: @CoreySteel_

mmcmmc ::

CoreySteel je izjavil:

Za prekinitev razmerja s Telemachom je verjetno treba iti nujno v eno od poslovalnic, na teh "posredniških mestih" se verjetno ne da?



Če ti pri posrednikih lahko pogodbo sklenejo zakaj je tudi ne bi mogli prekinit?

CoreySteel ::

Zato ker o ničemer drugem nimajo pojma :) Pa vračati je treba modem in sprejemnik, nisem čisto siguren, če jim zaupam tam :P
Twitter: @CoreySteel_

SG_101 ::

Da ne odpiram nove teme, ker se moje vprašanje prav tako na naša na prekinitev naročniškega razmerja in sicer pri A1 (simobil).

27.1.2018 se mi izteče 24 mesečna vezava, ki je ne nameravam podaljšati, saj želim številko prenesti na hofer.

Zanima me naslednje:

Ali moram prvo prenesti številko na HOT ali pa se prvo na A1 poda izjavo, da s koncem vezave prekinjaš naročniško razmerje? Ali je ravno obratno?

Kot sem razbral iz njihove spletne strani, prekinitev razmerja stane 9,99 EUR. Enkrat poleti se je za moj paket povišala cena za 1 EUR, torej so se spremenili pogoji, ki so veljali ob sklenitvi 24 mesečne vezave. Kolikor berem zgoraj navedeno pravno podlago v ZeKom (2. odst. 129. čl), lahko uporabnik brez plačila stroška prekinitve naročniškega razmerja (teh 9,99 EUR) odstopi od pogodbe in sicer v roku 30 dni od objave o spremembi pogojev. Si to pravilno razlagam? Da torej tudi za potrošnika velja 30 dnevni rok in se jaz na ta člen ne morem več sklicevati?

Hvala

CleanPower ::

Jaz sem šel na Telemach, pa so mi rekli da vse, vključno z prekinitvijo urejam preko hoferja. To velja za primer, ko želim prenesti številko.
samo sedaj je pa vprašanje koliko časa hofer rabi da prenese številko, oziroma da telemach prekine naročnino? Najbolj se to namreč splača konec meseca, ker itak plačaš celi mesec.

Kdo ve do kdaj velja ugodnost brez stroškov prekinitve pri telemachu, ker so povečali cene paketov, mislim da je 30 dni od obvestila, to drži?

duh1 ::

@SG 101
Ti ne rabiš nič hoditi na A1, vse urejaš preko HoT-a. Ob opciji prenesi številko označiš, da bi rad prekinil razmerje s prejšnjim operaterjem. In v tvojem imenu to uredi HoT. Glede na to da je podražitev bila že poleti zate sklicevanje na to ne velja več. Na to se sklicuješ lahko od objavljene informacije glede dražitve pa do datuma podražitve.

@CleanPower
Brez stroškov prekinitve lahko prekineš naročnino do zvišanja cen paketov, se pravi do 31.1.2018. Svetujem pa ti, da ne čakaš ravno na zadnji dan. ;)

CleanPower ::

Torej kdaj naj bi jaz to prekinil ta se zadeva izpelje gladko s čimmanjšimi stroški in brez izpada mobilnih storitev? nekje okoli 25.1.?

moram pa v hofer po simko, kajneda?

Zgodovina sprememb…

fr4nc ::

Zgolj za info (mogoče komu kaj koristi)

Jaz sem 3.1 prekinil naročniško razmerje s Telemachom zaradi menjave operaterja (nisem bil vezan, saj pri njih nisem vzel telefona)...


Sedaj pa sem dobil položnico za mesec januar 18,86€
- 11,9€ prekinitev naročniškega razmerja
- 5€ prenos številke k drugemu operaterju
- 1,96€ mobilni paket ŠE VEČ
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

modelno1 ::

Si prekinil zaradi podražitve? Imaš na obrazcu z zahtevo za prekinitev označeno, da prekinjaš po ZEkom? Če da, reklamiraj.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

fr4nc ::

Ne nisem.
Prekinil sem zaradi norčevanja iz stranke (da s strani Telemacha do mene).

Šel sem direkt do drugega operaterja - tako nisem imel nobene zahteve za prekinitev.
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

brez-imenko ::

Ja potem bi moral napisat v dopis, da se odjavljaš zaradi neresnosti do stranke, če se je že treba malo lepše izraziti in upati, da so te upošteval. So nam isto zaračunali kot tebi, ker storitve niso delale, izgleda je to postala kar praksa in si jo še kar ugodno odnesel. Sedaj ob prehodu pa vidimo, da nam ni nič žal, saj je 1500 enot pogovora na predplačniškem paketu vrh glave pa še ceneje je in brez podražitev.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

Morientes ::

fr4nc je izjavil:

Zgolj za info (mogoče komu kaj koristi)

Jaz sem 3.1 prekinil naročniško razmerje s Telemachom zaradi menjave operaterja (nisem bil vezan, saj pri njih nisem vzel telefona)...


Sedaj pa sem dobil položnico za mesec januar 18,86€
- 11,9€ prekinitev naročniškega razmerja
- 5€ prenos številke k drugemu operaterju
- 1,96€ mobilni paket ŠE VEČ



Sem na istem. Škoda da se prej nisem pozanimal, da moraš rečt, da grem stran zaradi podražitve.

Ta telemach je prov en smrad. Tko kot sem že vsem kolegom reku, da ne grem več na ta telemach, pa če majo vse đabe.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 šalabajzerji

Oddelek: Omrežja in internet
3813379 (949) Motion
»

Telemach mobilna telefonija (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
632168289 (24497) neosonic
»

Prekinitev naročnine pri A1 in novi operater

Oddelek: Pomoč in nasveti
1812804 (11934) smacker
»

Menjava operaterja in strošek prekinitve naročnine

Oddelek: Mobilne tehnologije
198146 (7163) Sami
»

Avtomatično podaljšanje naročnine za telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
151979 (1630) Invictus

Več podobnih tem