» »

Fiat 500s - prevzem poškodovanega vozila, ki nisem opazil

Fiat 500s - prevzem poškodovanega vozila, ki nisem opazil

jocko ::

Na lizing sem vzel novi Fiat 500s, ki sem ga prevzel 7. 9. 2017. Ob prevzemu nisem opazil, da ima poškodovan pokrov motorja. Ima dve jamici, brez poškodbe laka, približno kot poškodba od toče in še na enem mestu ima poškodovan lak.
To sem opazil komaj drugi dan, po naključju, zaradi svetlobe garažnih luči. Imam tudi fotografije poškodb.
Ker Fiat noče priznati garancije na te poškodbe, bo avtohiša popravila na svoje stroške z nekakšno hladno metodo ravnanja pleha. Poškodbo laka tudi ne priznava.
Je kakšna možnost, da se te poškodbe v celoti sanirajo brez mojih dodatnih stroškov oz. še najboljše, če se to zamenja z novo?

St235 ::

Če lahko dokažeš, da si vozilo prevzel poškodovano, kar bo pa precej težko.

jocko ::

Vem, da je težko. Tudi poškodba laka je na takem delu mesta, ko je težko poškodovat samo tisti določen del.

eales ::

Pustimo ob strani dejstvo, da je bilo novo vozilo poškodovano...groza.

Glede hladnega ravnanja: tudi meni so s to metodo poravnali posledico toče in nimam pripomb. Se ne pozna, da je bilo karkoli kdaj poškodovano.

TOP ::

Čakaj kaj ti si opazil po 2 mesecih,da ima avto poškodbe.Lahko da res sam jaz močno dvomim,da si kupil nov avto in tega nisi videl,tega ziher ti ne bodo priznali,lahko da si parkiral pod kak kostanj ki sedaj pada dol z dreves.Drugače pa hladno popravljanje majhnih udolbinc je super lepo potegne ven,sam lak se pa ne da,razen ponovno farbanje,popravljanje.

shadeX ::

To sem opazil komaj drugi dan

TOP ::

A pardon slabo prebral ja mislim,da bi morali oni tole kriti.Čeprav bi morda lahko zahteval drug avtomobil,to bi treba se mal pozanimat.

St235 ::

Vse jebstvar dokazovanja, kostanj na avto lahko pade nasednji dan. Treba se vprasat z obeh strani. Kako naj trgovec, ki je v dobri veri prodal novo vozilo ve, da ni kupec kriv za poskodbe, ki jih prijavi tretji dan?

Tavher ::

Ti jamici bodo odstranili da sploh ne boš vedel da si ju imel in pokrov bo dejansko kot nov. Menjava z novim bi bila slabša izbira verjemi.
Drugo pa je poškodba laka. Če je majhna se spolira, če je večja pa je verjetno na novem avtu ne bi kdo trpel. Po drugi strani pa če barvajo si spet naredil slabše kot če jo pustiš. Raje doseži za to kakšen brezplačen servis pa je. Prask se bo tako kmalu nabralo.

IL_DIAVOLO ::

Nobena firma ti ne bo tega priznala. Je prevec kupcev s slabimi nameni.

jocko ::

Avto je bil prevzet ob 17 30 uri in pripeljan direktno v garažo pod blok. Naslednji dan, ko grem v službo, mimogrede vidim, da je nekaj narobe z odsevom na pokrovu motorja, zato ni možnosti da bi kaj padlo na pleh.
Lekcija za naslednjič, da treba pregledat v detajle. Pri novem avtu, nisem niti pričakoval poškodb..

shadeX ::

Pri novem avtu, nisem niti pričakoval poškodb..


Kdo pa bi, ampak bi moral.

Dober prijatelj je kot študent delal v Luki Koper (vozil avte iz ladje na parkirišče). Povedal je veliko zanimivih stvari, ki se tam dogajajo z novimi avtomobili.

V enem letu kolikor je bil tam je sam zaradi prenatrpanega urnika in teranja nadrejenih podrsal 6 avtov (2 cliota, jaguarja, bmw-ja in še dva ki se jih ne spomnim).

Včasih so z avti tudi "dirkali" po parkiriščih (to so mu zaposleni povedali), tega danes sicer ni več ker imajo avtomobili nek mode, ki ne dovoli da avto ne gre več kot 30,40kmh, dokler ne pride v trgovino, kjer to izklopijo.

Avti, ki so med transportom preveč poškodovani grejo nazaj v tovarno, kjer zadevo popravijo, tisti ne preveč podrsani pa se popravijo v trgovinah. Nekaterih manjših napak, ki jih v trgovini oz. prej ne opazijo pa take prevzame nov lastnik (če tudi on ne opazi).

Jaz OP-ju verjamem, ampak kot v vednost: Vedno preglejte celoten avto preden ga prevzamete.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nesreča na parkirišču (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
35569891 (42433) imagodei
»

Padanje vrednosti avtomobila. (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5313226 (10919) bambam20
»

Na parkirišču ti "sosednji" avto zbije avto z odprianjem vrat-kaj narediti ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12631934 (27791) iso2000
»

Kupovanje rabljenega avtomobila

Oddelek: Na cesti
215869 (5347) SkIDiver

Več podobnih tem