» »

Redni servis dražji od dogovorjenega. Kaj storiti?

Redni servis dražji od dogovorjenega. Kaj storiti?

«
1
2 3 4

Veron ::

Torej predno sem delal redni servis vozila, sem poslal email in klical na 2 različna pooblaščena servisa (zanemarimo znamko).
Servis 1: cena 200eur
Servis 2: cena 220eur

Oba servisa preverila kaj je potrebno storiti po VIN številki (avto vedno servisiran na pooblaščenem), tako da je bilo rečeno, servis olje, oljni filter + delo in diagnostika vozila = 200 oz. 220eur (oba enako delo opravita).

Torej nimam kaj razmišljat, se odločim za ugodnejšega, za teh 20eur grem raje na sladoled...
Zjutraj odpeljem vozilo na servis 1, kot dogovorjeno, me kličejo, da lahko pridem prevzet in da so mi dali dodaten 15% popust zaradi starosti vozila (4+ leta). Si pravim super, bo še manj... končna cena 249eur (s popustom).

Dodatno razloži, da je vozilo v dobri kondiciji in ni bilo potrebno nobenih dodatnih del.

Sicer ne bo me pobral zaradi teh 50eur, ampak kaj zaboga se je zgodilo s ceno, ki so mi jo povedali preden sem pripeljal (in se odločil)?
Torej odločil sem se za ugodnejšega ponudnika, na koncu (bom) plačal več??

Najraje bi jim rekel, ali naj računajo kot je bilo dogovorjeno ali naj vrnejo vozilo v stanje pred prihodom (skoraj nemogoče). Ampak nevem kakšna je tukaj zakonska podlaga, kaj sploh lahko storim, razn požrem drek in se nikoli več ne vračam na Servis 1.

PS: zvečer ali jutri bom dopisal za kateri servis se gre.
  • spremenil: Veron ()

koyotee ::

Drugič naj ti natisnejo predračun.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

dj_uro ::

Si dobil ponudbo? - so gor cene za vsako postavko posebej?
Primerjaj z računom in pojdi nazaj...
vw-klub.si

Veron ::

Za drugič vem kaj in kako. Ampak kaj storiti v trenutni situaciji? Avto prevzamem popoldan.

Žal Servis 1 ni poslal predračuna po mailu, so me zgolj klicali in sporočili ceno in kaj obsega ta cena.

bobby ::

Prevzameš avto, s sabo prineseš ponudbo in to je to. Potem pa naj zbijejo ceno na dogovorjeno.
Če se misliš zajebavat, potem pač naj se držijo dogovorjenega, avto ti itak morajo izdat, ne glede na račun, ker avto je tvoja lastnina in se kasneje hecaš tako ali drugače.
Avta ti ne morejo in ne smejo zadržati ne glede na račun. Govorim konkreten primer, ko je model polej poklical policijo in je policaj samo vprašal, čigava je in je bilo to to. Drugače lahko prijaviš odtujitev na policijo :) Brez heca,.. ampak to je že primer, do katerega upaš, da ne bo prišlo.

Jaz bi se kregal, naslednjič naj pa bolj razmislijo, kaj in kako. Za 50eur mora človek delat cca 10ur recimo.

EDIT: aja imaš samo ustno ampak vseeno
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bobby ()

Veron ::

Klici iz tako velikega servisa, bi se skoraj morali beležit nekje.

111111111111 ::

Lepo povej, da je bila po telefonu dogovorjena cena 200€ in vprašaj, kje so dobili tistih 50€. Pol pa presodi po situaciji.

Veron ::

To je namen, ampak, da ne naredim še kaj bolj neumnega, bi bilo dobro vedeti kakšne so moje pravice in dolžnosti v dani situaciji.

dj_uro ::

Drugič vse pisno; takole po telefonu je brezveze, ker nimaš dokazov...
vw-klub.si

Veron ::

Servis 2 je dal pismo ponudbo. Servis 1 je namesto pisne ponudbe po email, klical. Vem za naslednič.

koyotee ::

Tudi ustni dogovor velja. Poišči vodjo servisa pa se pogovorta.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

crazyLIKEme ::

Mogoče so povedali znesek brez DDV?
http://crazyl1keme.deviantart.com/

Veron ::

Fizični stranki se ne govori cen brez ddv ali pač? Do sedaj še nisem doživel, da bi kdo povedal ceno brez ddv in ne dodal zraven, da gre za ceno brez ddv.

Uglavn po telefonu je bilo rečeno: "znesek potrebnega servisa vašega vozila bi bil 200eur", nihče ni omenil, da gre za ceno brez ddv

Sami ::

Sploh ne vem kaj kompliciraš, če so ti rekli da je redni servis za tvoje vezilo 200EUR se morajo tega držati. Jaz bi zahteval obrazložitev postavk na računu oz. če preko telefona velja druga cena, v nasprotnem primeru pa seveda pogovor z vodjo servisa.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Heavy ::

Veron je izjavil:

Fizični stranki se ne govori cen brez ddv ali pač? Do sedaj še nisem doživel, da bi kdo povedal ceno brez ddv in ne dodal zraven, da gre za ceno brez ddv.


Meni so tako rekli pri avtoličarju. 300€.... + DDV
#TeamFelix

Utk ::

Tako ti recejo samo ce je ddv opcijski.

BivšiUser2 ::

Poglej / vprašaj kaj točno so ti servisirali. Se mi ravno pred par tedni zgodilo, da sem dal avto na servis in me je skoraj kap zaradi razlike med prvotno ceno in plačanim. Čez par dni so me klicali, da so mi po pomoti zraven zaračunali storitve, ki jih sploh niso naredili. Razliko pa sem dobil vrnjeno.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Veron ::

Sem že po telefonu, ko so klicali, da je končano. Rečeno je bilo, da ni bilo storjeno nič več kot dogovorjeno, olje, oljni filter in diagnostika vozila. Vse na vozilu deluje brez težav.

Netrunner ::

Veron je izjavil:

Sem že po telefonu, ko so klicali, da je končano. Rečeno je bilo, da ni bilo storjeno nič več kot dogovorjeno, olje, oljni filter in diagnostika vozila. Vse na vozilu deluje brez težav.


Vpraši jih zakaj cena tako močno odstopa od dogovorjene in reči, da si se odločil za njih ravno zaradi cene. Odvisno kaj ti bodo rekli in potem ravnaj po občutku.

Glugy ::

Če se spomniš s kom točno si govoril ti bo to znal pomagat. Poskušaj to osebo dobit pa se z njo pogovorit.

Sicer pa ti nimajo kej brez DDV-ja govort razen če izrecno ne rečejo da je to cena brez DDV. Nismo v ZDA kjer je vse po privzetem brez davka mišljen. V Sloveniji se zahteva da so cene napisane z DDV-jem. In ne more bit drgač. Ne morš oglaševat zadeve brez DDV-ja recimo.

Drgač pa imej v rokah tud sprintano e-pošto drugega servisa. Če se kljub vsemu ne bo dal zment in če si probal že vse da bi se sporazumel s tabo jim pred nos porini to e-pošto pa povej. Glej vi ste po telefonu ponudil za 200 evrov; tle so ponudil za 220 evrov. Ni logično da bi bile take velike cenovne razlike med uradnimi servisi. Če se bodo pa zafrkaval pa se norca se tebe delal pa pa lahko poskušaš pisat čimveč medijem. Ne zarad 50 evrov ampak zarad principa pa zarad tega ker se ne dela tako z strankam. Ne vleče se jih za nos.

Lahko pa preden krkol nardiš najprej vzameš v roke telefon ; pa ne svoj telefon ampak en drug telefon pa pokličeš pa vprašaš za iste storitve koliko bi prišlo. Seveda imaš to posneto; da se točno ve za katere storitve koliko denarja in od katerega servisa. Če posnetek ne daš na splet ; ne širiš mislim da ga lahko imaš samo zase brez problemov.
Potem pa ko greš "dvignit" avto in se pogovoriš da cena neki ne štima; če ti ugodijo super si zaključil. Če ne pa zahtevaš da je na računu točno napisano za vsako storitev posebej koliko je stala. Potem jih soočiš s posnetkom iz drugega telefona. Če ti še ne ugodijo potem pošlješ medijem da se govori eno dela drugo; da se nateguje stranke in pa seveda inšpektoratu in/ali policiji. Odvisno kako daleč moraš it.

Najboljš je da ko kličeš iz drugega telefona da ne kličeš direkt ti ampak recimo nič hudega sluteča ženska; ki pa ve kako speljat goljufe na led. Fajn je da imaš pripravljeno VIN številko; recimo če koga poznaš da ima isti avto k ti in ti je pripravljen posodit VIN številko sam da jih spelješ na led. Če ne pa pač imaš žensko ki pač okvirno sprašuje in ne ve še VIN številke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

Tilen ::

Popust naj popravijo tako, da bo cena identična pisni ponudbi pooblaščenega servisa za katerega se nisi odločil. Vsak naj malo popusti, pa bo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Ganon ::

Veron je izjavil:

pooblaščena servisa


Te bo vsaj izučilo, da se ne hodi k pooblaščencem.

SeMiNeSanja ::

200 EUR + 22% DDV = 244 EUR

Da ni bilo kaj na tej relaciji?

poweroff ::

Pa popust???

Nateguni so.

Jaz sem kupoval avto in je bilo isto. Vsakič malo bolj ugodna cena, na koncu pa precej višja. Tip je seveda vedel, da se mi mudi in si je mislil, da me bo stisnil v kot. Na koncu sem mu vseeno pokazal sredinca.
sudo poweroff

Tilen ::

Kaj pa 15% popusta?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Alamar ::

250 EUR za menjavo olja + diagnostika8-O

Tilen ::

Pooblaščeno olje je drago. :)

Servis je poceni.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Veron ::

Točen znesek je 249,50eur Z 15% popustom (tega popusta ni omenil v telefonskem pogovoru, ampak možno da ga je že upošteval, glede na to, da je imel VIN in vse podatke vozila).

Epilog: Uradni MB servis Autocommerce Ljubljana.
Pridem tja, povem kaj smo bili dogovorjeni, raložim, da ni logike, da bi menjal dosedanji servis za dražjega? (Prigo je B servis vedno računal 220-224eur)
Ampak odgovor v smislu: "ne morem jst nič, tako je napisan na računu".. pa me začne prepričevati, da je to "večji servis", kot da ne poznam zadev (prodajanje buč dobesedno). Kako je lahko olje + oljni filter + diagnostika večji servis? To je NAJMANJ možno.

Res je olje drago, 104eur z ddv za 6.5L Mercedes olja (neko njihovo). Ampak vse sem zelo natančno vprašal, preden sem se odločil AC ali Prigo (do sedaj vednjo na Prigotu servisiran s strani tasta, imam vse račune). Ko sem omenil predračun in prejšnje račune Prigota, začela o forah, mogoče oni nimajo MB olje (na računu je!). Kot pravim, miljon in en izgovor.

Uglavnem, mene Autocommerce ne vidi več v življenju, upam, da se kdo nauči kaj iz tega. Če že vozite na AC, zahtevajte predračun vnaprej v pisni obliki.

Do sedaj nobenih težav nismo imeli pri Prigotu (pooblaščeni), zato nisem pričakoval takih neumnosti od Autocommerce. Šola za naprej.

PS: podarim kupon za pranje vozila na AC, meni ga niso prali, ker je slabo vreme.

Tilen ::

6.5L olja? Dober motor. 8-)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Magic1 ::

Mučkajo pač na polno. Dogovorjeno je bilo za 200€ in naj bo toliko... Kam pa pridemo, če bo vsak majster na koncu postavil ceno, kot se mu zazdi, kljub dogovoru?!?
Magic

...:TOMI:... ::

Očitno je olje z zlatimi lističi.

Jaz jim ne bi plačal teh 50 eur več. Pa naj te dajo na izvržbo, če hočejo. Ustni dogovor ima enako težo, kot pisni.
Tomi

Dr_M ::

Vsi servisi zaracunavajo olje, kot da je zlato.
Za moj avto servis zaracunava olje po cca 18€ liter, 5L v stacuni pride pa nekih 25€. Znamka avta ali olja pri tem nima veze.
Drugace se pa izogibas servisa, kjer te nategnejo. Nateguni so bolj ali manj vsi, ampak folk se vedno najraje vozi k najvecjim nategunom.

Te bo vsaj izučilo, da se ne hodi k pooblaščencem.


Dokler je garancija, si neumen, ce ne vozis na pooblascenca, vsaj lahko nekoga za vrat stisnes.
Jest se vedno vozim svoj 15 let star avto na pooblascen servis, ker sm sit teh garaznih mehanikov. Vedno sem se moral jaz prilagajat, pa se redkokdaj je bilo zrihtano tako kot je treba, pa zali se komur se hoces potem.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

NikolormousB ::

Dokler je garancija, si neumen, ce ne vozis na pooblascenca, vsaj lahko nekoga za vrat stisnes.


Servisiranje na pooblaščenem servisu ni pogoj za garancijo.

Med "garažnimi mehaniki" in pooblaščencem imaš še en kup legit servisov s sodobno opremo in sposobnimi mehaniki. Jaz vozim v lokalni BHS. Storitev vedno vsaj na nivoju pooblaščenca, cena nižja, prihranka časa pa sploh ne bom omenjal (uradni servis imam 45 minut vožnje stran).

Veron ::

Da malo pojasnim še zakaj pooblaščeni servis (še letos).
Avto ima elektronsko servisno knjigo in glede na to, da je tast (do lani, ko so kupili novega, jst pa tega) vseskozi servisiral na pooblaščencu (razlogi niso pomembno). Ker ne računam imeti avta ravno dolgo (mi je prevelik avto), ampak vsaj še letos ga bom imel. Zato mi bo naslednje leto bistveno lažje prodati, če bom imel elektronsko servisno kompletno potrjeno.
Ampak to je debata za kako drugo temo.

Enostavno se počutim pri Autocommercu nategnjenega na suho. Sicer so rekli, da me jutri pokliče še vodja delavnice. Ampak upanja nimam več. Pojedu drek, slabega okusa, nikoli več.

Predhodno sem imel VW in servisiral na Porsche Verovškova, nikoli težav. Ko sem vprašal, koliko bo servis, toliko je bil. Če je prišlo do odstopanja, so me prej klicali za odobritev. Po vrh vsega, plačal sem redni (mali, torej olje + oljni filter + diagnostika) 135eur za 2.0TFSI 266hp VW.

NikolormousB je izjavil:

Dokler je garancija, si neumen, ce ne vozis na pooblascenca, vsaj lahko nekoga za vrat stisnes.


Servisiranje na pooblaščenem servisu ni pogoj za garancijo.

Med "garažnimi mehaniki" in pooblaščencem imaš še en kup legit servisov s sodobno opremo in sposobnimi mehaniki. Jaz vozim v lokalni BHS. Storitev vedno vsaj na nivoju pooblaščenca, cena nižja, prihranka časa pa sploh ne bom omenjal (uradni servis imam 45 minut vožnje stran).

To drži, ampak vsa podaljšana jamstva so vezana na servisiranje na pooblaščenem servisu. Medtem ko tovarniška garancija ni, ampak ta traja zgolj 1-2leti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Veron ()

NikolormousB ::

Tovarniška garancija je odvisna od znamke. Jamstva so pa običajno vezana na prodajalca. Torej, če bi kupil avto pri AC in bi imel njihovo jamstvo, ti servisiranje pri Prigo ne bi pomagalo, jamstvo bi izgubil.

Mavrik ::

Jamstva so ekvivalent tistih BigBang "sezgodi" garancij, kjer te potem na drobni tisk drkajo ko hočeš uveljavljati okvaro.
The truth is rarely pure and never simple.

Veron ::

NikolormousB je izjavil:

Tovarniška garancija je odvisna od znamke. Jamstva so pa običajno vezana na prodajalca. Torej, če bi kupil avto pri AC in bi imel njihovo jamstvo, ti servisiranje pri Prigo ne bi pomagalo, jamstvo bi izgubil.

Mercedes podaljšana garancija (oz. jamstvo) ni vezano na točno določen servis ampak izključno na katerikoli pooblaščeni servis. Preverjeno.

Ampak moj MB je star 5let, tako da je tudi podaljšana garancija potekla. AC sem izbral zaradi nižje cene servisa (po "predračunu", v končni fazi so bili dražji od Prigota) in lažje logistike odložit avto in pridt iskat. Za pooblaščeni servis sem se odločil, ker ima avto malo kilometrov in naslednje leto računam vozilo prodati. Iz tega razloga je pomembno, da je elektronska servisna knjiga potrjena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Veron ()

jinzo ::

Sicer se v druga nebi spustil, ker klko jaz delam z uradnimi servisi, me težko prepričaš da v povprečju delajo boljše kot konkretni privat servisi. Ampak mi je pa vsekakor jasno da MB servis košta več kot VW servis. Tudi verjetno so kake razlike pri servisu Dizla in Bencinarja.

Veron ::

Pustimo kakšna je cena med servisi MB in VW. To je irelevantno glede na tematiko, ki jo želim izpostavit.

Težava tiči v tem, da so mi dejali, da bo servis stal 200eur, po opravljeni storitvi pa je bil znesek 250eur.
S tem, ko so dejali, da bo servis stal 200eur, so me prepričali, da sem se odločil za njih namesto konkurence. Konkurenca je želela 220eur (in v predhodnjih servisih toliko tudi računala). Torej so me zavedli in na koncu računali več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Veron ()

poweroff ::

Dr_M je izjavil:

Jest se vedno vozim svoj 15 let star avto na pooblascen servis, ker sm sit teh garaznih mehanikov. Vedno sem se moral jaz prilagajat, pa se redkokdaj je bilo zrihtano tako kot je treba, pa zali se komur se hoces potem.

Moj sosed je delal na enem takih servisov in mi je pravil polno zgodb o teh nategih. Na kratko - vedno ko ti avto servisirajo bodi zraven. Če ne ti bodo fiktivno zamenjali še kup filtrov in vsega...

Uradni servisi so definicija nateguna.
sudo poweroff

Netrunner ::

poweroff je izjavil:


Moj sosed je delal na enem takih servisov in mi je pravil polno zgodb o teh nategih. Na kratko - vedno ko ti avto servisirajo bodi zraven. Če ne ti bodo fiktivno zamenjali še kup filtrov in vsega...

Uradni servisi so definicija nateguna.


To še ne pomeni, da so vsi uredni servisi taki. Sam sicer nimam izkušenj z njimi vendar dvomim da ni enega dobrega uradnega servisa. Mogoče se motim ... upam da ne.

Tilen ::

Ni čisto tako. Recimo uradni servis na svoje delo ponudi tudi garancijo. V primeru velikega servisa, karkoli to pač pomeni, ta znaša 2 leti. Se pravi, če nastane napaka zaradi neustrezno opravljenega dela v tem času, bodo krili stroške iz naslova garancije.

Prav tako imajo tudi uradni servisi svoje varčevalne pakete. Porsche Inter Auto ima recimo - http://audi.varcevalni-paketi.si/. Originalni deli in vse pod garancijo, kar lahko pri popoldancu samo sanjaš.

VAG ima tole še najbolje urejeno. Servis lahko pri pooblaščencu naročiš kar preko portala Bolha in si takoj v varčevalnem paketu. Recimo : Servis / motorno olje + filter / Audi A4/A4 Avant 2.0 TDI 105,57 EUR

Tega seveda ne ponudijo, če na info pultu takoj na široko odpreš denarnico. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

D3m ::

Mavrik je izjavil:

Jamstva so ekvivalent tistih BigBang "sezgodi" garancij, kjer te potem na drobni tisk drkajo ko hočeš uveljavljati okvaro.


Lupa te pride 6 - 7 eur z DDV.
|HP EliteBook|R5 6650U|

jinzo ::

@Veron
Saj pa nisem jaz prvi omenil klko je prišel VW servis :)

@Tilen
Ljudje se bodo počasi morali zavedat da garancija na storitev velja toliko koliko zaupaš temu, ki ti jo proda. Ker je dokazat karkoli človeku, ki tega noče priznat, zelo težka oz. v večini primerov praktično nemogoča. Sicer res da smo več kot očitno v čist drugih svetovih, ampak tu vsi resni servisi (ki niso original) kar konkretno skrbijo za to da ostanejo na dobrem glasu, ker nimajo zagotovljenega dela v obliki "Čuj, treba it na original servis, da bo štempl". Je pa nekih upravičenih garancijskih popravil pri avtomobilskih servisih zelo malo, ker zadeve načeloma če enkrat delajo tud držijo, če pa nečesa ne popravijo pa tako ali tako ne morejo zaračunat. Kar se pa cen tiče, je kar logično da lahko en resen mehanik, ki ima dobro urejeno delavnico (z mogoče malo pisarno) dela z manjšo maržo kot pa pooblaščeni VW ali MB servis in prodajalec, ki mora imeti razstavne in sprejemne prostore po njihovih predpisih in kjer je en kup ljudi ki so tam zarad sistema. Da te sprejmejo, en posebaj na blagajni ki večino časa gleda v luft,... Pač vsaj tako jaz tu okrog v našem štajerskem koncu občutim in vidim. Je pa vsekakor razlika in treba najt sposobne ljudi, pa bodisi pooblaščeni bodisi nepooblaščeni, ampak v povprečju so pooblaščeni malo bolj "sproščeni" (= se jim jebe) ker se ne rabijo tako zelo borit za stranke kot nepooblaščeni.

Tilen ::

Precej se trudijo, bodi brez skrbi. Sem jim enkrat zalimal 2 zvezdici v anketi pri enem zame dvoumnem vprašanju in so me v istem dnevu trikrat klicali na telefon. Tukaj je predvsem problem v zaupanju. Zavedajte se, da je v njihovem interesu, da obdržijo stranke. Vzdrževanje vašega vozila, ki brezhibno deluje, jim je zelo v interesu. Zato tudi dajo popuste, če jih zahtevate.

Enako, kot Telekom. Večina misli, da Telekomu ni v interesu čimprej odpraviti napak na omrežju. Še kako jim je, ker bodo tako dlje časa obdržali naročnike in tudi tisti, ki so v njaemu (T-2, A1, Telemach), bodo plačali več in poslali manj reklamacij.

Skratka, pooblaščeni servisi so postali bistveno bolj fleksibilni, kot so bili včasih. Zavedajo se, da v kolikor ne spustijo cene, bodo izgubili stranko. Volk sit, koza cela. Razlika v ceni med kvalitetnim popoldancem ali neuradnim servisom in uradnim servisom, se je bistveno znižala. Še posebej to velja za servisne posege, ki so izven garancijskega obdobja.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

cekr ::

Pa kaj hudiča imaš zaen samohod, da plačuješ toliko za en minoren servis?

Na uradnem servisu mi z najboljšim oljem in filtri ne pride nikoli nad 90€.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Tilen ::

Verjetno ti ne gre notri 6.5L presvetlega pooblaščenega olja. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

poweroff ::

Tilen je izjavil:

Ni čisto tako. Recimo uradni servis na svoje delo ponudi tudi garancijo. V primeru velikega servisa, karkoli to pač pomeni, ta znaša 2 leti. Se pravi, če nastane napaka zaradi neustrezno opravljenega dela v tem času, bodo krili stroške iz naslova garancije.

Pri menjavi olja in zavornih ploščic ne more priti do tega, da bi moral uveljavljati garancijo. ČE so seved apribližno strokovni ljudje, ki to opravljajo.

Po drugi strani ti mora vsak podjetnik dati garancijo na svoje delo. Pri "fušarju" imaš pa še dodaten argument, da ga stisneš, če smo že pri tem.

Tilen je izjavil:

Originalni deli in vse pod garancijo, kar lahko pri popoldancu samo sanjaš.


Originalni del stane 10x več od "ponaredka", zdrži pa 1x dlje... računica je jasna.
sudo poweroff

Tilen ::

Ni vse tako enostavno, Matthai. Najcenejši ponaredki zavornih ploščic tudi cvilijo in ne vem kaj vse. Skratka, takoj, ko želiš nekaj približno enako dobrega, se razlika v ceni precej izniči.

Ja lahko stisneš, ko ga drugo leto sploh več ne najdeš, recimo. Meni se to ne splača, je pa res, da ne delam veliko kilometrov.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

blackbfm ::

Dejte mir s to garancijo, kr noben ne bo su v stroske ce mu ni treba, ti se pa lepo heci z dokazovanjem..

Olje in take stvari je najbolje da si menjas sam.. Pa najceneje
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Porsche Slovenija bolana cena servisa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12431471 (14034) bbbbbb2015
»

Kia Ceed - redni pooblaščeni servis (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9529048 (5304) LeQuack
»

Mali servis - cena? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6324454 (22089) Tilen
»

Menjava olja ob vožnji na kratke razdalje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7012189 (9988) krneki0001
»

Drag servis? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
27669079 (43023) D3m

Več podobnih tem