Forum » Na cesti » Odnos avtomobil kolesar
Odnos avtomobil kolesar
Temo vidijo: vsi
LeQuack ::
kuvanasarma je izjavil:
111111111111 je izjavil:
Ne kvasi neumnosti. Kolesarji imamo tudi avtomobile, a se večinoma vozimo s kolesi.
Res? Ojoj, kako se počutite kot glavni morilci na naših cestah?
Čist vsak k voznika avtomobila takoj enači z morilcem je itak za psihiatrijo.
Se vid da vam pajkice preveč zategujejo dotok krvi v obe glavi...
Sicer pa ta teden, prekolesaril nekih 70 km po mestu (ni velik, vem) in niti enkrat se nisem počutil ogroženega, niso mi je**bal vsega po spisku, noben me ni zagazil, pa sem šel po kolesarskih kjer so, po cesti kjer jih ni...
Do mene so se obnašali čisto kulturno, tako kot se jaz do kolesarjev.
Ampak to je drugo, nisem s specialko drekal po cesti, pa peljal v rdečo, izsiljeval samo zato ker mi kolesarska ne odgovarja...
Sj vem, čudn sem...
Glede na sovraštvo do kolesarjev nekako dvomim da si kdaj šel s kolesom.
Quack !
Invictus ::
kuvanasarma je izjavil:
Sicer pa ta teden, prekolesaril nekih 70 km po mestu (ni velik, vem) in niti enkrat se nisem počutil ogroženega, niso mi je**bal vsega po spisku, noben me ni zagazil, pa sem šel po kolesarskih kjer so, po cesti kjer jih ni...
Prevel folka je na dopustih, ni relevanten termin.
111111111111 je izjavil:
Nimam pajkic, samo mestno kolo in se nikoli nisem počutil ogroženega. :)
Sevea, če se voziš okoli z avtom...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
jype ::
Invictus ::
Sevea, če se voziš okoli z avtom...Pomoje sam pravi, da nima pajkic, v resnici pa avto vozi v pajkicah samo zato, da se počuti bolj ekološko.
Ne, ne...
Špara na bencinu zaradi aerodinamike .
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
r3dkv1c4 ::
Koliko pa vas je takih, da vas je ze zbil avto?
Mene je.
Na specialki, k sreči sem bil ravno odpet....sem poletel po levem stebričku čez avto.....obležal s pretresom možganov in odrgninami.
Po mnenju avtorja izjave si sam kriv, ker si zihr kdaj v preteklosti ali pa mogoče v prejšnjem življenju prekršil CPP.
Objasni, po kakšnem kriteriju si ti zvalil krivdo name...pa četudi sem v prejšnjem življenju letel sedeč na dronu po kolesarski stezi pol metra od tal.
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
111111111111 je izjavil:
Tolk kot je mene skup, mi nobene pajkice ne pomagajo.Men prov pridejo, k gre švic zlo hitr skoz, drugač jih tut js ne bi nosu. Če maš bombaž na seb k šibaš je res k bi se v mokre vroče brisače zadekal.
Pa se da kje odspilat to sobo? Jo mas na disketah?Mam. A prideš iskat?
Sevea, če se voziš okoli z avtom...Pomoje sam pravi, da nima pajkic, v resnici pa avto vozi v pajkicah samo zato, da se počuti bolj ekološko.
Ne, ne...
Špara na bencinu zaradi aerodinamike .
...s pobritimi nogami
perci ::
111111111111 je izjavil:
Tolk kot je mene skup, mi nobene pajkice ne pomagajo.Men prov pridejo, k gre švic zlo hitr skoz, drugač jih tut js ne bi nosu. Če maš bombaž na seb k šibaš je res k bi se v mokre vroče brisače zadekal.
Pa se da kje odspilat to sobo? Jo mas na disketah?Mam. A prideš iskat?
Ne morem, nimam specialke.
mirator ::
Je pa res. Virtuoz nekaterih kolesarjev se niti Chuck Norris ne bi sramoval.
Zadnjič sem v Izoli opazoval enega takšnega. Brezročna vožnja, v levi roki sladoled, v desni brskanje po iPhonu in s slušalkami v ušesih.
Zadnjič sem v Izoli opazoval enega takšnega. Brezročna vožnja, v levi roki sladoled, v desni brskanje po iPhonu in s slušalkami v ušesih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirator ()
Odlično! Če bi več takih bilo na biciklih, bi bilo manj takih za volanom, kar je velik doprinos k splošni varnosti!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Kaj pa disketar, maš?
v kleti, 1,44" ...problem je, da nimam več desktop mašine in ga nimam kam vštekat. Nekje bi se sicer moral valjat tudi nek usb disketar...samo, da poiščem.
Problem, ki ga vidim, je tudi, da ne najdem disket od wolf 3d... ti imaš verjetno samo add on za kolesarje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
BlaY0 ::
mirator ::
Odlično! Če bi več takih bilo na biciklih, bi bilo manj takih za volanom, kar je velik doprinos k splošni varnosti!
Ampak taki ste najbolj glasni na forumih in pametujete o varnosti v cestnem prometu in spoštovanju predpisov.
GizmoX ::
kuvanasarma je izjavil:
Ampak to je drugo, nisem s specialko drekal po cesti, pa peljal v rdečo, izsiljeval samo zato ker mi kolesarska ne odgovarja...
Če se omejim samo na to sredo popoldne, sem po mestu prekolesaril 27 km.
Sem se počutil ogroženega? Znam pazit nase, tako da niti ne.
Mi je kdo j* vse po spisku? Verjetno ne, ali pa prepotihom.
Me je kdo zgazil? Jim nisem dovolil.
Ravno tako sem šel po kolesarskih, kjer so, ter po cesti, kjer jih ni.
Moje kolo je sicer specialka, a brez pajkic: kavbojke, srajca, čevlji (pač poslovno). In čelada. Brez kravate.
Je prihajalo do neprimernih situacij? Le običajnih, ki se jih kolesarji navadimo in jih niti ne jemljemo več kot ogrožanje.
Na vsake toliko nas jype opomni, da tako obnašanje avtomobilistov kljub naši navajenosti le ni kul.
Kaj se mi je torej zgodilo v teh ubogih 27 km?
1) Avto želel iz stranske zapeljati na glavno cesto, pri tem pa ustavil na kolesarski in čakal, da se lahko vključi na glavno cesto. pričakoval, vozil počasi; obvozil po levi
2) Voznik avta parkiral na pločniku (kjer ni bilo parkinga, ampak ok), pred menoj odprl vrata in mi s tem zaprl kolesarsko. pričakoval, vozil počasi; zaustavil in obvozil po levi
3) Avto parkiran na kolesarski. obvozil na dovolj veliki razdalji po levi
4) Avto peljal vštric z mano in pri zavijanju v desno zavil pred mene in mi zaprl kolesarsko. pričakoval, upočasnil; zaustavil in počakal, da gre mimo.
5) Avto pripeljal iz moje desne, zavijal na njegovo desno v križišču, pri tem pa meni zaprl kolesarsko čez križišče. pričakoval, vozil počasi; skoraj zaustavil in potem nadaljeval
6) Kombi speljal pri zeleni vštric z menoj, nakar začne zavijati desno na kolesarsko (vame) in parkiral na pločnik. Ni bilo križišča, semafor zaradi zebre. to je bilo prvič zame; ko je bilo preveč sumljivo, sem se zaustavil, nato pa nadaljeval po kolesarski. Seveda je potem tudi takoj odprl vrata...
7) Kombi vozil v nasprotni smeri, ter v križišču zavil v njegovo levo, s čimer mi je zaprl kolesarsko čez križišče. Na sredi križišča me je opazil, a prepozno, zato mu je uspelo ustaviti šele na kolesarski. pričakoval, upočasnil; skoraj zaustavil in previdno obvozil po zebri
8) Avto vozil v nasprotni smeri, ter v križišču zavil v njegovo levo, s čimer mi je zaprl kolesarsko čez križišče. Ni me opazil, ali pa vsaj ni reagiral. pričakoval, upočasnil; zaustavil in počakal, da gre mimo
Katero številko voznika si upate zagovarjati?
Sicer pa, kako se že glasi popravljen 3. odstavek 4. člena ZPrCP? "Udeleženec cestnega prometa mora pričakovati, da bo kadarkoli in kjerkoli nekdo ravnal v nasprotju s predpisi o pravilih cestnega prometa."
udirač => uni. dipl. inž. rač.
Sicer pa, kako se že glasi popravljen 3. odstavek 4. člena ZPrCP? "Udeleženec cestnega prometa mora pričakovati, da bo kadarkoli in kjerkoli nekdo ravnal v nasprotju s predpisi o pravilih cestnega prometa."
Zakaj se torej sekiraš ko kolesarji kršijo CPP, če pa to pričakuješ? To je tko kot da bi se sekiral da je zunaj vroče, čeprav si vedel da je poletje.
Quack !
111111111111 ::
Predstavljajte si, da bi se v primeru, dokumentiranem v https://slo-tech.com/forum/t699061/p559... v vozilo zaletel kolesar.
Koliko manj težav bi bilo!
Koliko manj težav bi bilo!
ttommy ::
Sicer nimam toliko srečanj z avtomobili kot vi v Ljubljani, ampak vseeno- danes sem se naučil novo lekcijo. V krožišče (je speljan kolesarski pas poleg) zapeljem vedno samo, če vidim šoferja v oči in vem da me vidi, ali pa če avto zaustavi. Danes je pa skozi krožišče pripeljal prav počasi (zato sem normalno pred njim zapeljal v krožišče, ampak vseeno z dvignjeno roko) avto s precej toniranimi stekli in zaradi sonca nisem videl šoferja, ter sem bil prepričan, da me vidi ampak, če ne bi imel dvignjene roke, bi me podrl.
Ne zapeljem čez več, če se s šoferjem ne vidiva v oči, ali če avto zaustavi.
Ne zapeljem čez več, če se s šoferjem ne vidiva v oči, ali če avto zaustavi.
Gamer
fikus_ ::
Ste dali nekaj posnetkov, na katerih se vidi, da dane "pravice" niso samoumevne in absolutne. Vedno se najde nekdo, ki iz nekega razloga odvzame "pravico" npr. pešcu pri prečkanju ceste na označenem prehodu, kolesarju na kolesarski stezi, ali na cesti.
Tako da mora vsak imeti najprej sebe rad in paziti na sebe ter opazovati promet, potem so šele na vrsti prometni predpisi in pravice iz tega naslova!
Tako da mora vsak imeti najprej sebe rad in paziti na sebe ter opazovati promet, potem so šele na vrsti prometni predpisi in pravice iz tega naslova!
Opazovat promet in okolico! Tako da ne zbiješ otroka, ki ti skoči na cesto pred tvoj avto ali 81-letnika, ki pade s kolesa pred tvoj avto...
fikus_ ::
To so pa predvidevanja, če vidiš starega ateja na kolesu, se ga poskušaš izogniti v velikem ovinku! V naselju kjer je 50 omejitev in je nepregledno, lahko voziš tudi 30, . . .
Utk ::
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika...
Spet je en kolesar ubil avtomobilista.
Najbrž je 81 letnik bral ta forum kako so avti zlo, in da se da povsod prit s kolesom, ne glede na vreme, starost in stanje na cesti. Ta gre na vaš račun.
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika...
Spet je en kolesar ubil avtomobilista.
Najbrž je 81 letnik bral ta forum kako so avti zlo, in da se da povsod prit s kolesom, ne glede na vreme, starost in stanje na cesti. Ta gre na vaš račun.
Stanje na cesti?
Ne vem, če si kej pogledal ven te dni - ni snega, ni dežja. Suhe ceste, vidljivost odlična.
Poleg tega je tipa povozil na Pesarski v LJ, v čisto rezidenčnem območju, zraven igrišč in sprehajalnih poti, kjer lahko komot pričakuješ tudi otroke na cesti.
Starost? Ja, pri 81ih je treba prepovedat vozit bicikel. Ne pa avtomobila. Avto lahko vozimo do smrti. Tudi smrti koga drugega, če je treba.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
Ja ampak 35 letniku se je zihr bolj mudilo, zato je upravičeno povozil starega koelsarja. /s
Quack !
Ata je premalo agresivno kolesaril, pa je to plačal z življenjem. Če bi voznika motornega vozila dovolj močno prestrašil, bi se mu ta zagotovo izognil.
Ni kolesaril, ležal je na tleh. Ležanje na cesti pa je prepovedano, tako da ga je upravičeno povozil. Pa še pokojninsko reformo izvajamo na ta način. Dvojni plus.
Saj mogoče pa je bil umor, zakaj zmeraj vsak pomisli na nesrečo samo ker se je na cesti zgodilo?
Quack !
Ja lahko se delate bedake (sami iz sebe), ampak nekdo, ki ne more pokonci držat bicikla, nima kaj vozit med avti. In po cesti vozijo avti, ne glede na vse vaše mokre želje.
Kaj pa, če je sicer čisto sposoben vozit bicikel pa je imel srčni napad?
Vsak lahko iz takega ali drugačnega razloga pri vožnji bicikla pade po tleh.
Ti si očitno mnenja, da je treba vse, ki s kolesom padejo, povozit. Kar se sklada z mentaliteto dobršnega dela avtomobilistov.
Vsak lahko iz takega ali drugačnega razloga pri vožnji bicikla pade po tleh.
Ti si očitno mnenja, da je treba vse, ki s kolesom padejo, povozit. Kar se sklada z mentaliteto dobršnega dela avtomobilistov.
Ne, vse, ki niso sposobni normalno vozit, bi treba odstranit iz avtov in biciklov. Če so sposobni ali ne, bi pa najprej morali sami vedet. Ne pa da jih kreteni še vzpodbujate in fantazirate, da bo itak cel svet pazil na njih, in da tudi če grejo čez rdečo, padejo po cesti itd., jih nihče ne sme povozit, majkemi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
K0l1br1 ::
sesobebo ::
... da bo itak cel svet pazil na njih, in da tudi če grejo čez rdečo, padejo po cesti itd., jih nihče ne sme povozit ...
jebiga. pod temi pogoji si dobil vozniski izpit za avto. deal with it.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sesobebo ()
next3steps ::
Ne more, ker je predebel in mu pajkice lezejo v rit, med tem ko vozi 2 tonsko smrdalo.
... da bo itak cel svet pazil na njih, in da tudi če grejo čez rdečo, padejo po cesti itd., jih nihče ne sme povozit ...
jebiga. pod temi pogoji si dobil vozniski izpit za avto. deal with it.
Poglej okoli sebe. Si pripravljen stavit življenje, da bojo ti debili pazili nate? Nekateri še rampe pred sabo ne vidijo.
Na, poglej tega kretena naprimer:
next3steps je izjavil:
Ne more, ker je predebel in mu pajkice lezejo v rit, med tem ko vozi 2 tonsko smrdalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 23368 (16195) | zmaugy |
» | Semafor velja tudi za kolesarje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šport | 19849 (8145) | Invictus |
» | Miti, zmote in nepoznavanje predpisov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 41214 (36085) | St235 |
» | se malo o cpp (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 62543 (55733) | jype |