Forum » Na cesti » Subaru
Subaru

WizzardOfOZ ::
Niti ne. Te zadeve so izredno pokvarljive in rabijo ogromno servisiranja proti "civilnem" subaruju. Meni je civilni subaru všeč zato, ker ga vozim lahko 15 let, pa vem da me ne bo enkrat pustil na cesti. Večina teh, ki jih imaš ti na sliki, ne naredi 250k kilometrov brez vsaj ene generalke na motorju.
Jaz sem si kupil starega foresterja z 290.000km na števcu, pa sem šel z njim mesec dni po nakupu v Maroko čez celo evropo in se vozil 2 tedna po puščavi v Maroku, potem pa še nazaj (vse skupaj čez 10k kilometrov v treh tednih)). Prodal sem ga potem s 470.000km, pa še sedaj je ta avto na cesti. Motor nikoli odprt.
Jaz sem si kupil starega foresterja z 290.000km na števcu, pa sem šel z njim mesec dni po nakupu v Maroko čez celo evropo in se vozil 2 tedna po puščavi v Maroku, potem pa še nazaj (vse skupaj čez 10k kilometrov v treh tednih)). Prodal sem ga potem s 470.000km, pa še sedaj je ta avto na cesti. Motor nikoli odprt.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
profii ::
WizzardOfOZ je izjavil:
https://subaru-slo.net/forum/viewtopic.... ... praktično še ne ulaufan ;)
Jaz mam tut takega. Ista oprema, isti letnik, samo kilometrov parkrat več. Ga ne menjam za nobeno nemško kanto al pa kitajske polizdelke. Dela brez problemov, pleza po vsakem makadamu.
Edino žal mi je, da v opremi nista že všteti jeklena plata pod motorjem in druga pod menjalnikom. Jih je treba dokupit. Motor in menjalnik imata karter, kjer je olje in tega nočeš poškodovat na terenu, zato se to splača dokupit.
Tukaj dobiš za XV-ja šus plato za pod motor 5x ceneje kot pride original od subaruja (za od 2018 letnik naprej):
https://www.skid-plate.com/steel-skid-p...
Za pod menjalnik je pa subaru niti ne dela, tukaj jo pa imajo:
https://www.skid-plate.com/steel-gearbo...
Sej ne da bi s trebuhom stalno praskal po podnu, ampak kaka skala je pa včasih v napoto.
Nam je XV skoraj dovolj velik za vse kar počnemo. Zadaj sem ga dvignil še 1.5cm, da ne drajsam s thuletom za bicikle po podnu, ko grem čez kak oster prehod v kak klanec. (pa sedaj se manj posede, ko ga polno naložim).
Gume se splača celoletne dat na ta avto, ker gre tudi po snegu odlično, pa sistem proti zdrsavanju je svetoven. Poleg tega imaš pa še x-mode, kjer ti prilagodi pogon za sneg ali blato in niti ne zna več zavrtet gume v prazno. Odpelje se pa povsod.
Kako pa menjaš olje s to šusplato? Filter vem da je iz vrha, a odprtina za izpust ostaja odprta?

WizzardOfOZ ::
šusplato lahko umakneš, pa zamenjaš olje, enako kot originalno plastično zaščito. Sej je prišraufana na standardne luknje (bolt on na iste luknje kot original plastična). Lahko pa imaš že narejeno luknjo in čez pokrov, da samo umakneš pokrov.
Jaz jo sicer umaknem celo pa še pregledam motor in podvozje, ki ga drugače zakriva celotna plata, da preverim, če kje olje pušča in če so kake druge poškodbe vidne.
Za menjalnik velja enako. 4 vijaki in je odstranjena.
Tukaj na dnu se vidita 2 vijaka, ki pokrivata plato za izpust olja. (desno spodaj na sliki)
Jaz jo sicer umaknem celo pa še pregledam motor in podvozje, ki ga drugače zakriva celotna plata, da preverim, če kje olje pušča in če so kake druge poškodbe vidne.
Za menjalnik velja enako. 4 vijaki in je odstranjena.
Tukaj na dnu se vidita 2 vijaka, ki pokrivata plato za izpust olja. (desno spodaj na sliki)
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nasvet za star avto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 13789 (10314) | a_borlak |
| » | Zakaj se CVT ne uporablja oziroma ni razširjen? (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Na cesti | 114757 (66181) | WizzardOfOZ |
| » | Nakup rabljenega avta do 7000EUR (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 78808 (69769) | Mato989 |
| » | Avtomobili s trpežnim podvozjem (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 92523 (84972) | krneki0001 |