» »

Kaj narediti z avtom - Fiat Stilo 1.9 MultiJet (2007)

Kaj narediti z avtom - Fiat Stilo 1.9 MultiJet (2007)

1
2
»

Tilen ::

- strešno okno deluje, ne deluje pa platno pod strešnim oknom (mehanizem ki spravlja platno ko se strešno okno odpre ne deluje)
- levo vzvratno ogledalo je rahlo počeno na zunanji strani (še vedno je uporabno, pri vožnji se vse lepo vidi, samo majhna "pajčevina" je nastala ob udarcu čisto na zunanji strani)
- vetrobransko steklo je zamenjano in ni original
- notranjost okoli strešnega okna (blago) je umazano ker okno nekaj časa nazaj ni tesnilo (vidni so rjavi fleki na blagu)
- pokrov motorja manjka, notranjost je rahlo zdelana, nekaj prask od zunaj, imamo en original ključ, na katerem ne deluje daljinec in en dodatni, čisto enostaven črn ključ, ki ni original...


Konkurenčna ponudba:
Fiat Stilo 1.9 Multijet 8v Actual
1.790 EUR
Npr:http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=...
(Prodajalec Autocommerce)

Skratka, nehaj sanjat o 2500-3000 EUR, če tvoj avto nima niti pokrova motorja, ima polomljena ogledala in neoriginalne ključe.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Dzhimen ::

nicksonn je izjavil:

Čak, avto je BREZ haube?


Manjka izolacija in plastični pokrov, ki pride nad motorjem (najbrž za estetiko in nekaj za izolacijo hrupa, al nevem točno za kaj je tist).

 Tale kos plastike ki pokriva motor (slika je simbolična)

Tale kos plastike ki pokriva motor (slika je simbolična)



Hauba je! :D


nicksonn je izjavil:


koyotee je izjavil:

400€ za zavarovanje? En te lepo nateguje.

L2R, piše skupaj s cestnino. Zavarovanje pride najbrž ene 210€, ker je TP+podaljšanje+cestnina slabih 190€.


Točno tako, oboje skupaj pride ravno malo pod 400€.

Pa pozabil sem omeniti, da je Stilo karavan izvedbe, tak kot je npr. tale:
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dzhimen ()

TOP ::

Ja sam tale je ziher bolje ohranjen kot tvoj.Ti ga moraš prej porihtat,če želiš dobit vsaj 2000e.

erunno ::

Svojo Prejšno Fiat Pando (1000 Fire, 1.0l letnik 1996 ali 97) sem prodal avtohiši za 54€. Ne nisem se zajebal pri decimalkah. Avto je bil cikra 13 let star, okoli 100k km. Na površju je avto zgledal brezhibno, kaokr dan ko smo ga kupili (uspeli smo avto zaščititi pred točo praskami in karamboli).

Avto je bil redno servisiran, kar se tiče običajnih stvari, ampak na koncu je bil vreden pribljužno toliko kakor so mi zanj ponudili. V resnici so me opozorili na servisu (bil je na servisu ker se je zajla od sklopke strgala) tik preden sem avto peljal prodati, da je treba zamenjati vsaj pol podvozja.

Vedno pa velja, da denar ki ga porabiš na popravilu tik pred prodajo, nikoli ne povrne. Popravi kar lahko sam, brez nakupa novih delov, mogoče če izbrkaš kak res poceni rabljen del.

zobnik ::

Samo ste pa res nerazumni, zakaj bi v avtohišo dajal avto za 1000 evrov, če dobiš čez 2 dni 1600 evrov. Kaj je za večina teh 600 evrov drobiž, to je en ornk dopust na Hrvaškem !
Problem je, ker večina hoče imet 2500 evrov za tak avto pol pa se začne, kličejo švercarji, neresni kupci, resni in ....

zobnik ::

next3steps je izjavil:

zobnik je izjavil:

prodaj ga sam in v pogodbo napiši avto pregledan, stestiran, kasnejših reklamacij od X datuma niso več veljavne, PIKA


Ne gre to tako. Če si ti vedel za skrite napake, a jih nisi omenil, ta tale sestavek v pogodbi nič ne pomaga.

zobnik je izjavil:

Pogodba velja med kupcem in prodajalcem in kar se napiše pod opombo to 100% drži pa zaradi mene obrnite kakorkoli hočte.

Tvoje blodnje nikakor niso nad zakonodajo.

Pogodba res da velja med kupcem in prodajalcem, a je regulator zakonodaje še vseeno RS in ne ti.



Ti bi se še po nakupu kar izmišljeval:P. Nikol mi ni prišlo na misel, da bi po nakup težil prodajalcu, pa sem kupil kar nekaj starih avtov, ki so rabli popravilo....greš do mehanika in zrihtaš ali pustiš kot je. Avto lahko tud sam uničiš v 1 mesecu.

Heavy ::

zobnik je izjavil:

Ti bi se še po nakupu kar izmišljeval:P. Nikol mi ni prišlo na misel, da bi po nakup težil prodajalcu, pa sem kupil kar nekaj starih avtov, ki so rabli popravilo....greš do mehanika in zrihtaš ali pustiš kot je. Avto lahko tud sam uničiš v 1 mesecu.



V neki temi je nedavno nekdo napisal, da je nekomu podaril TV. Slednji mu je začet težit, da mu je poleg dal pokvarjen daljinec. Če smo mi takšni, še ne pomeni, da so vsi taki :)
#TeamFelix

matobeli ::

Ah, veliko stvari sem podaril prek podarimo.si pa mi imam mešane občutke. Obdarjenci so bili različni, nekateri revni, nekateri korektni, nekateri manj revni ter nekateri manj korektni. Mešanica vsega.

Podarjam pa sedaj samo večje stvari, pride v 2 štuk, odnese in je mir. Nobenega testiranja in probavanja. En mi je celo par pirov dal :D

zobnik ::

Danes prodat avto za normalno ceno je nemogoče, če boš hotel prodat avto v srednjem stanju je boljš dat v štartu nižjo akcijsko ceno pa ga v roku nekaj dni prodaš.

GrimReaper ::

erunno je izjavil:

Vedno pa velja, da denar ki ga porabiš na popravilu tik pred prodajo, nikoli ne povrne.

To sem tud sam že razmišljal, ampak da velja tudi do enega leta po popravilu. Pa še to, da se povrne seveda ne, ampak (dosti) na izgubi pa tudi nisi, če popraviš.
Recimo meni je šel sedaj sinhron 3. prestave, popravilo nekje 500-1000€, če prodam avto sedaj ali drugo leto brez popravila, pa tudi dobim 500-1000€ manj, s tem da prej 1000€.
Ampak če bi to popravil, potem bi verjetno reskiral in predvideval da ne bo več večjih okvar, in bi dal popravit še ostale malenkosti in bi imel avto še nekaj let.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Dzhimen ::

Jah epilog zadeve je bil na koncu tak, da so nam pri avtohiši, kjer smo nov avto kupili, za odkup tega stilota ponudili med 500-1000€, zato smo se odločili ga obdržat. Ima 225k km, z malo sreče in zmernimi popravili računamo da zdrži še kake par let kot drugi avto pri hiši, ko ga zgonimo do konca gre pa na odpad ali za dele. Glede malo dražje registracije bomo pa že preživeli. :)

Hvala vsem v tej temi za vaša mnenja! :)

Utk ::

Recimo meni je šel sedaj sinhron 3. prestave, popravilo nekje 500-1000€

Pravilno. Ker si ti en čas nazaj nikakor ni dalo dopovedat, da je hitra vožnja draga. Še najmanj zarad višje porabe.

GrimReaper ::

Eh, to ni drago (na letni ravni, na 2-3 mesečni že). Drugače je to serijska napaka in gre že pri 20k km, pri meni je šel šele pri 70k km, ker ga je prej vozila ženska.
Ko se popravi, bo za časa mojega in še naslednjega lastništva ali dva, ok.
To je pač športni avto s parimi serijskimi napakami in se že pred nakupom ve, da se ne bo menjalo samo olja. Čeprav take stvari so tudi enkrat letno in ne mesečno, bo že skoraj leto dni od zadnjega servisa, ki je bil 1300€.
Z navadnim avtom pa še nikol nisem imel problemov, ki bi bili povezani direktno s športno vožnjo. To vse komponente tolk mal trpijo, da komot lahko teraš kokr hočeš.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

zobnik ::

Vzameš asistenco in se ne sekiraš z rahlimi problemi pri avtu...meni je pred 2 leti na enem avto 3 leta ropotal v motorju/menjalniku pa se še danes vozi po cesti s 300.000km, dvomim da so kej popravljal. Tud moj mehanik pravi, se poznamo že 20-30 let, da samo vozi, ko bo crknil pa pršlepaj sem pa bova zrihtala.

Utk ::

Čeprav take stvari so tudi enkrat letno in ne mesečno, bo že skoraj leto dni od zadnjega servisa, ki je bil 1300€.

Če delaš tako malo km kot ti, je to enkrat letno, za marsikoga bi bilo pa vsake 3 mesece. To si lahko malokdo privošči. Oz. malokdo je tako neumen, da si bi to privoščil.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaupanja vredni prodajalci rabljenih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
228163372 (4370) fujtajksel
»

Avtohiša, ki vrti kilometre rabljenim vozilom (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
35880053 (49139) hojnikb
»

Kupil nov avto, ugotovil, da je že bil registriran (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
38783704 (33828) FlyingBee
»

Nakup avtomobila pri avto hiši. (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8932598 (15342) Nvuko
»

Zakon o varstvu potrošnikov in rabljen avtomobil (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5920482 (10919) bambam20

Več podobnih tem