Forum » Zvok in slika » Postaja Rock radio?
Postaja Rock radio?
MrStein ::
A to sta dve neodvisno postaji?
Shranjeno imam frekvenco 94,4 MHz, ki je do zdaj delovala, danes pa vidim (slišim), da je na kanalu samo šum z nekimi prizvoki. (signal dejansko je, iskanje ga ujame, le vsebina je polna šumov).
Sem opazil, da je "en drug" Rock radio na frekvenci 90,8 MHz (ki vsaj trenutno deluje).
(govorim za območje Maribora)
Shranjeno imam frekvenco 94,4 MHz, ki je do zdaj delovala, danes pa vidim (slišim), da je na kanalu samo šum z nekimi prizvoki. (signal dejansko je, iskanje ga ujame, le vsebina je polna šumov).
Sem opazil, da je "en drug" Rock radio na frekvenci 90,8 MHz (ki vsaj trenutno deluje).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Spc ::
Analogni:
94.4MHz, 62dB, navadna "drot" antena.
Signal je zelo dober ampak trenutno samo tišina na tej frekvenci.
Torej analogni signal oddajajo ampak je noter samo tišina.
Analogni:
90.8MHz, 62dB, navadna "drot" antena.
Ker je čisto enak signal (62dB) je to verjetno enak oddajnik.
Digitalni DAB+ Deluje normalno:
Mogoče so dobili novo frekvenco ?
94.4MHz, 62dB, navadna "drot" antena.
Signal je zelo dober ampak trenutno samo tišina na tej frekvenci.
Torej analogni signal oddajajo ampak je noter samo tišina.
Analogni:
90.8MHz, 62dB, navadna "drot" antena.
Ker je čisto enak signal (62dB) je to verjetno enak oddajnik.
Digitalni DAB+ Deluje normalno:
Mogoče so dobili novo frekvenco ?
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Mavrik ()
Yossarian ::
A to sta dve neodvisno postaji?
Ne vem, če je lastnik isti, ampak predvajata različno glasbo. Res pa je, da sem tudi jaz včeraj opazil na ROCK MARIBOR motnje oz. glasbo si lahko slišal, vendar je v ozadju šumelo; pa tudi ni pisalo, katera glasba se trenutno predvaja.
No, pravkar pa spet vse dela normalno
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yossarian ()
OvCa77 ::
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB
mat11 ::
Sem ga ravno inštaliral. :) Inštaliral tudi program SDR, ročno našel nekaj FM postaj, DAB nič. Za anteno sem uporabljal tisto palčko ki jo dobiš poleg in pa kar priklop na TV zunanjo anteno, ki pa ni obrnjena proti Krvavcu ker sem za Šmarno goro. Bi moral vseeno kaj dobiti?
mat
OvCa77 ::
Sem ga ravno inštaliral. :) Inštaliral tudi program SDR, ročno našel nekaj FM postaj, DAB nič. Za anteno sem uporabljal tisto palčko ki jo dobiš poleg in pa kar priklop na TV zunanjo anteno, ki pa ni obrnjena proti Krvavcu ker sem za Šmarno goro. Bi moral vseeno kaj dobiti?
Probaj v normalnem in ne sdr načinu inštalirat dabplayer.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
mat11 ::
Bom.
Imam pa še en problem, vedno ko inštaliram RTL2832(in tudi po inšalaciji), če dam računalniku ukaz restart mi restart (po vpisu šifre) traja okoli 7minut. Če dam izklop sistema in nato vklop je vse uredu. WIN10 sistem.
Če RTL odinštaliram je pa vse uredu????
Imam pa še en problem, vedno ko inštaliram RTL2832(in tudi po inšalaciji), če dam računalniku ukaz restart mi restart (po vpisu šifre) traja okoli 7minut. Če dam izklop sistema in nato vklop je vse uredu. WIN10 sistem.
Če RTL odinštaliram je pa vse uredu????
mat
Spc ::
Kako sprejemaš Dab radio na pc-ju?
USB ključek za 5EUR uporabiš.
Sem poglej:
https://slo-tech.com/forum/t687292/p534...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
billy ::
Si lahko sposodim malce tole temo...
Za namen predvajanja radia iz spletne strani http://www.rockradio.si/ bi moral v FW odpreti potrebne porte? Ve kdo katere, oz mogoče je dovolj da dodam samo IP, pa ne vem kateri je
Za namen predvajanja radia iz spletne strani http://www.rockradio.si/ bi moral v FW odpreti potrebne porte? Ve kdo katere, oz mogoče je dovolj da dodam samo IP, pa ne vem kateri je
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: billy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DAB stanje pri nas (strani: 1 2 3 4 … 70 71 72 73 )Oddelek: Zvok in slika | 532922 (3788) | duh1 |
» | Dab+ povezavaOddelek: Zvok in slika | 1449 (987) | hojnikb |
» | Rtl-Sdr TunerOddelek: Zvok in slika | 3678 (2185) | veso266 |
» | Kateri DAB + radio vmesnik/tuner?Oddelek: Zvok in slika | 7582 (6334) | nokia6310 |
» | USB tv/radio tuner in razširitev radijskih frekvenc (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 11092 (7944) | radmannsdorf |