» »

Google Pixel

Google Pixel

««
64 / 77
»»

SlimDeluxe ::

Moj Pixel 8 je uspešno prispel včeraj, 4 dni pred rokom. Naročen v DE, prišel iz IT. Je pa na škatli pisalo "Phone charger", not pa je bil telefon + polnilec.
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

black ice ::

Dobro so jih, tatove.

akulp ::

Je kdo poskusil kopirati podatke Pixel->Samsung. Je smiselno ali je vse nekaj na pol, če ste že uporabili kak namenski app?

Predvsem ciljam na app in app data. Do zdaj sem vedno vse nalagal na novo, je bilo najbolj clean. Zdaj pa potrebujem samo začasno prenesti vse skupaj in sem mislil testirati kak namenski backup.

Googlov backup naj bi sicer to naredil, samo predvidevam, da samo za Pixel->Pixel. Tudi v tem primeru ga sicer še nisem nikoli koristil.
Samsungov Smart Switch pa vidim, das sploh ne prenese app in appdata.

Ni pa ne en, ne drug telefon rootan, tako da kak Titanium ipd. odpade.
Lukcc

Kawhi ::

Guglov dela seveda tudi pixel- samsung. Podatkov bančnih in podobnih appov ti seveda ne bo preneslo.

NejcSSD ::

Skupaj naročeno v bundleu pri Google Store, ovitke odposlali isti dan, zakaj ne še telefone...

PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

vinkop ::

NejcSSD je izjavil:

Skupaj naročeno v bundleu pri Google Store, ovitke odposlali isti dan, zakaj ne še telefone...

na katerem amazonu si naročil pixela 8 pro in za koliko ? Jaz še gledam kje naj zakoličim, trenutno ga imam v košari na nemškem ebayu za 912€....

user-pass ::

akulp je izjavil:

Je kdo poskusil kopirati podatke Pixel->Samsung. Je smiselno ali je vse nekaj na pol, če ste že uporabili kak namenski app?

Vceraj sem naredil tocno to in gre vse super, vse gre lepo po korakih, na starem Pixlu sem moral namestiti nek Switch program. Brez zapletov.

Kalibri ::

So res tako dobri? Pri ženi je 7, ki ga je dobila včeraj, na trenutke kar neodziven in zmrzne (stiki). Dela moj xiaomi 11 bolje.... Sem delal uvoz preko blututa, moral bi kao preko kabla, potem se je še posodobil na 14-ko. Saj je fency, predvsem je črnega psa (našega Njufkota) poslikal tako, da ni videti kot črn flek in je celo mogoče zlahka ugotoviti, da je to pes, ne pa črna luknja, kar naredi xiaomi.

Djole ::

Kalibri je izjavil:

So res tako dobri? Pri ženi je 7, ki ga je dobila včeraj, na trenutke kar neodziven in zmrzne (stiki). Dela moj xiaomi 11 bolje.... Sem delal uvoz preko blututa, moral bi kao preko kabla, potem se je še posodobil na 14-ko. Saj je fency, predvsem je črnega psa (našega Njufkota) poslikal tako, da ni videti kot črn flek in je celo mogoče zlahka ugotoviti, da je to pes, ne pa črna luknja, kar naredi xiaomi.

Zena ima ze leto dni 7ko, razen dobre kamere ni telefon nic posebnega, slaba baterija, zna tudi kdaj zamrzniti.

Kawhi je izjavil:

Guglov dela seveda tudi pixel- samsung. Podatkov bančnih in podobnih appov ti seveda ne bo preneslo.

Ja ok, ti "token" app-i, to je jasno, ja.

user-pass je izjavil:

akulp je izjavil:

Vceraj sem naredil tocno to in gre vse super, vse gre lepo po korakih, na starem Pixlu sem moral namestiti nek Switch program. Brez zapletov.

Aha, torej nisi delal z Googlom ampak Swtichem...

Hvala.
Lukcc

Zgodovina sprememb…

• spremenil: akulp ()

Djole je izjavil:

Kalibri je izjavil:

Zena ima ze leto dni 7ko, razen dobre kamere ni telefon nic posebnega, slaba baterija, zna tudi kdaj zamrzniti.

Obratne izkušnje od zgornje:

7 Pro, leto in pol.

Vrhunska kamera, še nikoli ostal brez baterije čez dan (vsaj 4h SOT, 2h Android Auto - Maps, ipd.), da bi zmrznil, dejansko še nisem doživel.
Lukcc

user-pass ::

akulp je izjavil:

Kawhi je izjavil:

user-pass je izjavil:

akulp je izjavil:

Hvala.

Ja, ko sem prvic zagnal S23 Ultro, me je sam peljal cez ta proces, ki vkljucuje Switch. Probaj, vse gre tekoce.

user-pass je izjavil:

akulp je izjavil:

Kawhi je izjavil:

user-pass je izjavil:

akulp je izjavil:

Hvala.

Ja, ko sem prvic zagnal S23 Ultro, me je sam peljal cez ta proces, ki vkljucuje Switch. Probaj, vse gre tekoce.

Hvala, malo zavedejo z opisom aplikacije namreč. :)

"Samsung Smart Switch seamlessly transfers contacts, photos, music, videos, messages, notes, calendars and more to virtually any Samsung Galaxy device."

Potem, če pa bereš FAQ, pa vidiš, da dejansko prenese tudi app.
Lukcc

Zgodovina sprememb…

• spremenil: akulp ()

dr.Akula ::

dr.Akula je izjavil:

Da povem svojo izkušnjo... Se zavedam da ta problem lahko nastane pri katerikoli pošiljki, bolj je need to vent.
Pixel 8 sem prejšnji teden naročil na italijanskem amazonu, danes dostavljen. Prejle odprem in sta notri samo dva case-a, ki sem ju še naročil zraven, telefona ni. Preden kdo vpraša, paket je bil poslan v enem kosu, ni bilo razdeljeno na več pošiljk.
Grem na moj order in na podporo, jim napišem da telefon ni prišel. Po parih stavkih mi je na chatu rekel, naj počakam do 25. novembra, da raziščejo.

Že ko sem paket (kuverto) v avtu odprl, se spomnim občutka ki me je prešinil, da tole se je pa odprlo precej lažje kot se ponavadi te kuverte, ponavadi je kar mali 'pok' ko greš z roko spodaj in pretrgaš lepilo. Mislim da je bilo vse, kar je držalo pokrov zlepljen, tista nalepka za "baterija warning" in malo residue lepila.

Tu je lepilo. Jaz sem sicer šel tu s prsti, ampak vem kako se mora čutit ko je zalepljeno:

Še slika paketa z obema case-oma na tehtnici, kjer pokaže 159g, "label weight" pa piše 2 lbs (SHP WT: 2 LBS), kar je 900g.

Še epilog, zadeva se je rešila. V ponedeljek sem potem jih potem še enkrat kontaktiral na chat. Edino kar me je še dodatno vprašala kot prvič, je bilo če sem dobil ostala dva artikla, ki sta bila naročena. Ko sem odgovoril da ja, je po kakšni minuti napisala da bodo vrnili kupnino za telefon v 3-5 dneh. Tako da ala jim vera, kar se customer servica tiče so top. Ne vem sicer kako bi bilo, če bi bil to moj prvi nakup na kateremkoli Amazonu, mogoče dosedanja zgodovina neproblematičnosti tudi kaj šteje... Upam pa da čim prej polovijo podgane v njihovi shipping verigi.
ni podatka

malo sem zbegan, ebay ponuja pixel 8 pro 128gb črn za 912€, amazon pa za 1059€ enakega...nimam izkušenj z nakupi telefona z ebaya ali amazona in bi potreboval kakšno mnenje. Vidim, da ni nihče omenjal tukaj ebaya, ko je kupoval pixla ?

Pri amazonu (če prodaja in pošilja amazon, to tudi poglej) ni težav ne z varnostjo dobave in ne z garancijo. Ebay je pa bolj kot bolha, si sicer zaščiten nekaj pri dobavi/nakupu preko ebay, garancijo pa imaš samo pri samem prodajalcu.

pero50 ::

na ebayu imaš dostikrat napisano ime prodajalca oz trgovine. Ker ebay pobere % provizije imajo običajno nekaj % ceneje direktno na spletu.

aha, se pravi je preko amazona vse skupaj varneje, je pa kar precej razlike v ceni...bom spremljal, ravno na prvo žogo ne bom udaril...upam, da bojo cene še kaj padle v decembru....

Mato989 ::

acookook je izjavil:

Kaj točno vas napeljuje, da še naprej kupujete Pixle (8ico sedaj) konkretno? Čist iz firbca.....sem sicer na svojemu zamenjal lih baterijo in opažam, da je framerate animacij manj choppy in se legit sprašujem, če tudi Google namerno upočasnjuje fone, al je kaj povezano s tisto prilagodljivo porabo baterije?

Iskreno sem sej az odločil zanj ker je 7 ali koliko let garancije za update...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

suzu ::

Mimogrede, tisti, ki ste si nabavili pixel 8, lahko fino profitirate z grapheneosom, kar se varnosti tiče:

https://twitter.com/GrapheneOS/status/1...

8th generation Pixels also bring a massive upgrade to the CPU cores including one of the biggest hardware-based security features in the history of computing: hardware memory tagging. Stock OS doesn't use memory tagging in production yet, but GrapheneOS will be shipping it soon.

https://twitter.com/GrapheneOS/status/1...

GrapheneOS will be making heavy use of the hardware memory tagging on the new ARMv9 cores in hardened_malloc.Going to be a massive improvement to exploit protections provided by GrapheneOS and will increase gap with stock Pixel OS even with their memory tagging dev option on.

Pred dvema dnevoma so poslali update na telefone, zaenkrat so notificationi (uporaba memorije po dealokaciji, write čez mejo alokacije, izven alokacije - sem se potrudil in v slovenščini spisal :))), izklopljeni, ker bi jih bilo preveč šuma zaradi samih aplikacij, ki so v kurcu spisane, da pa se jih vklopiti, če vas zanima kako v kurcu je spisan android in kakšno sranje od aplikacij imate nameščeno.

Mimogrede, ker se memory tagging da lepo uporabljati za odkrivanje raznih potencialnih lukenj v aplikacijah in seveda sistemu, si lahko mislite, da ga že uporabljajo tudi tisti, ki bi luknje radi našli in izkoriščali, tako, da so vsi, ki tega nimajo vklopljenega, do popravkov aplikacij seveda, še bolj na udaru 0-day exploitov kot so bili prej, tudi, če bojo imeli od googla updatan telefon. Samo omenim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: suzu ()

acookook ::

Mato989 je izjavil:

acookook je izjavil:

Kaj točno vas napeljuje, da še naprej kupujete Pixle (8ico sedaj) konkretno? Čist iz firbca.....sem sicer na svojemu zamenjal lih baterijo in opažam, da je framerate animacij manj choppy in se legit sprašujem, če tudi Google namerno upočasnjuje fone, al je kaj povezano s tisto prilagodljivo porabo baterije?

Iskreno sem sej az odločil zanj ker je 7 ali koliko let garancije za update...

Fer, mojemu se je uradno podpora kao končala (čeprav potihem upam, da bo še kakšnih par updatov deležen, just because je 5a skor identičen fon. Če bi novega kupoval, se sicer nebi branil kakšnih fičrjev, tako kot ima iPhone 3D scanning. Bomo vidli.
.

pegasus ::

suzu je izjavil:

biggest hardware-based security features in the history of computing: hardware memory tagging.
Končno. S tem že desetletje in pol težim vsem, ki želijo poslušati. Intel je to že imel v military verziji i960mx, amdju razumljivo ni visoko na lestvici prioritet. Prav, bomo pa paranoični arme uporabljajli.

Kaj je to memory tagging ? V originalu je to izklopljeno kolikor berem, se pa da vklopiti, ampak nisem še dognal kakšno funkcijo ima izklopljen ali vklopljen memory tagging na pixel 8 telefonih ?

¤janezvalva× ::

¤janezvalva| je izjavil:

nabavil pixel 6a iz amazon co uk z uvoznimi dajatvami poštnimi stroški in premijo 8€ na menjalni tečaj za 367€

uh... sem se načakal

Jerry000 ::

Uporabniki pixla 8. Kako ste zadovolni? Sam sem imel Pixel 2XL ki je mel res vrhunski foto. Kako se kaj obnese Pixel 8 s kamero, še vedno držijo kvaliteto?

KoMar- ::

Pixel 8 here. Fotke so fajn, jaz sem bil sicer čisto zadovoljen s tistimi na P5 že.

Glavni issue mam z BT, ki ga uporablja Urbana app. Mogoče ga zmede, ker sem velikokrat hkrati povezan prek Android Auto, who knows. Na P5 je delalo brezhibno.
Trenutni workaround, ki dela še kar OK: tik preden hočem zapeljat na parkirišče, dam Flight mode ON ter nato OFF, potem hitro kliknem "Uporabite Urbano"
in ponavadi prime. Če tega ne naredim in naivno hočem uporabit app as-is, potem nikoli ne zazna čitalca.

Zdele sem se pa prijavil v https://www.google.com/android/beta in se mi je zlovdal 2,3 GB velik updejt, ki naj bi prinesel tudi nekaj popravkov za Bluetooth "app"
in upam, da bo mogoče to pomagalo. Poročam!

Pat_MaGroin ::

Enaa je imel Pixel 7 Pro Hazel 256GB za 670 eur (odprta embalaža).

Nisem vzel, ker piše samo 1 leto garancije + stanje telefona ni pisalo.

https://www.enaa.com/pametni-telefoni/p...

Zgodovina sprememb…

Evo včeraj sem dobil pixla, laufa super, slike super, ampak FUCK no, tale gumb za vklop in izklop je NAD +/- glasnostjo... to pa je tako moteče da joj... vsak normalen telefon ma prvo gumb za vklo/izklop nad tem pa gumba za +/- glasnost, neeee Dajmo invoacijo usekat in zjebat tole...

jaz imam problem s plačilom s kartico, legalna virtualna, ki lepo deluje s paypalom, na amazonu pa noče. Ko vnesem podatke o kartici, mi amazon pošlje nek signal za card verification v revoult, vendar se nič ne zgodi. Kupujem pixla 8 pro preko amazon.fr, ki je trenutno najcenejši pri njih, ampak nikakor ne uspem. S fizično revoult kartico še nisem probal, saj v bistvu bi morala virtualka to sprocesirat. Kakšna ideja kje ga polomim ?

EDIT: z nemškega amazona je šlo brez problema. Izgleda, da mi je francoski jezik delal probleme in sem nekje zafrknil.

MadMicka ::

A pa vas nič ne moti, da je po ocenah pri tem telefonu problem procesor in baterija, da sta slabša kot pri konkurenci v tem rangu?

p.s.: kje ma gumbe, je pa res vseeno, ker ko zadevo naštimaš, gumbov itak ne uporabljaš

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

MadMicka je izjavil:

A pa vas nič ne moti, da je po ocenah pri tem telefonu problem procesor in baterija, da sta slabša kot pri konkurenci v tem rangu?

p.s.: kje ma gumbe, je pa res vseeno, ker ko zadevo naštimaš, gumbov itak ne uporabljaš

Procesor je nepomemben ce meni deluje os dovolj hitro..... Igrc skor gor ne nazigam

Kako gumbov ne rabis jaz si vedno telefon nastavim klasika vse izklopim samo na vklop na gumb ga mam in 6 mestni pin pa vse zvoke cimvec grafike adijo pa je

Pol pa gor banko pa konec

MadMicka je izjavil:

Toliko slabši pa spet ni, to so malenkosti. Tudi Samsung in Iphone nista povsem brez napak...Popolnega telefona na tržišču ni....

MPM ::

Evo še moja izkušnja s p8: Pred nekaj dnevi sem šel iz p6 na p8.. glavni razlog mi je bila velikost. Tako da če še koga zanima, če se razlika pozna, lahko potrdim da se :)
Kar se tiče slik, na hitro bi rekel da so malenkost boljše (nič drastičnega), ampak zares ne slikam prav dosti. Mogoče še največja sprememba pri fotkah je ultra HDR (z zdajšnjo posodobitvijo kamere so to funkcijo dobili tudi starejši pixli).
Kar se tiče hitrosti, prav tako ni neke opazne razlike (govorim o sami uporabi telefona, ker raznih benchmark appov in iger ne uporabljam). Baterija je ok, drži čez dan. S samim omrežjem nimam težav. Glede morebitnega pregrevanja bo pa potrebno počakati na toplejše dni.
Skratka meni deluje tekoče in gladko. Če ga ne bi imel možnosti dobiti iz US (Black friday deal), bi sigurno počakal še kakšno generacijo.

PrimozR ::

MadMicka je izjavil:

Kako pa spreminjaš glasnost pa prižigaš/ugašaš displej/telefon kot pa z gumbi?? o.O

Kar se razporeda tiče, kot dolgoletni uporabnik Nexusov in Pixlov se ponavadi pizdim ravno nad PWR gumbom POD gumbi za glasnost :)

GupeM ::

PrimozR je izjavil:

Kar se razporeda tiče, kot dolgoletni uporabnik Nexusov in Pixlov se ponavadi pizdim ravno nad PWR gumbom POD gumbi za glasnost :)

Točno to. Nexus 5 je imel gumbe za glasnost še na levi strani, nato sem imel še Nexus 5x, Pixel 2XL, Pixel 4a in sedaj Pixel 6 pro. Vsi imajo vse 3 gumbe na desni in vsi imajo power gumb nad gumboma za glasnost. Ko primem karkoli drugega v roke mi gre res na organ, da je power gumb pod gumboma za glasnost :)

Double tap vedno uporabljam za prižiganje/ugašanje zaslona. Gumbe za glasnost uporabljam, za prižig pa takrat redko samo ko vklopim sam telefon.

MadMicka ::

Imam Nokio 8, display prižgem z "gumbom" na ekranu, ugasne se sam po 30 sec, utišam ga pa tako, da telefon obrnem, in dejansko gumbov za glasnost in izklop, ki so na strani en nad drugim, ne uporabljam. Ko je bil telefon nov, brez heca, mi je zdržal tam 4 do 6 dni, danes ga filam enkrat na dan. Nočem kupiti telefona, da ga bom filal dvakrat na dan npr.

krho ::

Jaz imam Nothing phone (2). Battery life je cca 4 dni, od tega je Screen time cca 6-7h. Novi Pixel telefoni so najbrž za kak dan slabši. Prižigam ga z double tap, utišanje je enako z flip the phone. (Ampak isto ima Pixel). Nima pa Pixel recimo tega, da telefon zavibrira, ko kličeš in ti klicoči dvigne.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Pixel 8 pro plačan včeraj, mogoče ga dobim še letos, datum je sicer 29.12., ampak sploh ni pomembno. Mene bolj zanima kako bolj na enostavno kaj prenesti na novega pixla. Moj trenutni telefon je samsung galaxy s10+ in rad bi prenesel vsaj telefonski imenik, arhiv SMS-ov in slike. Slike imam na google photo in imenik kopiran na google račun. Predvidevam, da bom to imel tudi na novem telefonu brez prenašanja, ker je vezano na moj google račun ??? Imam tudi dve zakupljeni aplikaciji, nine aplikacija za e-mail ter blokada aplikacija za ves internetni promet, da mi blokira reklame in podobna nesnaga. Kako je s tema dvema aplikacijama, da mi bojo delovale v novem telefonu ?? Ostale aplikacije, katere sem uporabljal do sedaj, bom inštaliral na novo....

MPM ::

vinkop je izjavil:

Pixel 8 pro plačan včeraj, mogoče ga dobim še letos, datum je sicer 29.12., ampak sploh ni pomembno. Mene bolj zanima kako bolj na enostavno kaj prenesti na novega pixla. Moj trenutni telefon je samsung galaxy s10+ in rad bi prenesel vsaj telefonski imenik, arhiv SMS-ov in slike. Slike imam na google photo in imenik kopiran na google račun. Predvidevam, da bom to imel tudi na novem telefonu brez prenašanja, ker je vezano na moj google račun ??? Imam tudi dve zakupljeni aplikaciji, nine aplikacija za e-mail ter blokada aplikacija za ves internetni promet, da mi blokira reklame in podobna nesnaga. Kako je s tema dvema aplikacijama, da mi bojo delovale v novem telefonu ?? Ostale aplikacije, katere sem uporabljal do sedaj, bom inštaliral na novo....

Na začetku te vpraša če želiš prenesti iz starega telefona. Potem je opcija da ju povežeš s kablom in naredi prenos. Lahko pa na s10+ narediš backup na Google račun in kot si že sam ugotovil, se kontakti (če so na Google računu), slike (Google Photos), appi prenesejo na pixla. Seveda pa ta backup/restore ni kot pri iPhone-u, zato nekatere aplikacije ne prenesejo nastavitev.

krho ::

Drugače pa SMS backup & restore za SMSje in klice. Za Kontakte vklopi sinhronizacijo z Google računom.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

PrimozR ::

SMSi se iz Google Messages appa sinhronizirajo pri Googlu.

Ma vse se preko gugla backupira, call history, sms/mms, appi, device settings, wifi, bluetooth..... povsem enako kot pri iphonu. Le vhodni podatki bančnih in podobnih appov se seveda ne, tako kot ne na iphonu. Pojdi na account and backups in si poglej.

to grem pod google account preverit kaj se mi sinhronizira in backupa ???

nimam sedaj pri sebi pixla, na samsungu je pod Settings/Accounts and backup/Google drive/Back up data

GupeM ::

Na Pixlu imaš Settings/Google/Backup. Tam potem vidiš backup details. Če klikneš na Google Account data pa še bolj natančno vidiš kaj od Googla se ti sinhronizira.

Kawhi je izjavil:

nimam sedaj pri sebi pixla, na samsungu je pod Settings/Accounts and backup/Google drive/Back up data

Očitno imam vse to varnostno kopirano z mojim google računom. Potem recimo se v pixla samo prijavom z svojim računom in se mi vse pojavi nazaj v telefonu ali bom moral še kaj postoriti ?

Ko nastavljaš nov telefon te vpraša ali preneseš ali postaviš na novo ter nato ali preneseš iz drugega telefona ali iz backupa. Izbereš iz backupa ter kaj se naj prenese. In to je to. (razen bančnih, finančni appov...)

¤janezvalva× ::

jaz sem že updejtal na android 14. a kdo laufa grapheneOS na pixlu?
««
64 / 77
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Hočem mali Android telefon" (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
36271501 (476) Hudobec82

Google pixel 7 pro kupil pokvarjen

Oddelek: Loža
121122 (704) mangoslo
»

Samsung in Google: partnerstvo za izdelavo novega Tensor G4 procesorja za Pixel 9

Oddelek: Novice / Android
123619 (1770) stara mama
»

Mobitel z zelo dobro kamero (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8815693 (12569) Leko

Več podobnih tem