» »

Trenja in politika - kaj menite vi?

Trenja in politika - kaj menite vi?

Maxtor ::

Torej ko gledam oddajo Trenja na POP TV mi gre ponavadi kar na bruhanje. Ljudje ki so večinoma povabljeni v oddajo so politiki in druga živina, katerim je skupna lastnost ta, da imajo vsi nazive dr., mag. ali kaj podobnega. Trenja so lep prikaz, da ta vodstveni (izobraženi) kader sploh ni zmožen enega normalnega pogovora na nekem nivoju. Vsi samo kričijo eden prek drugega, da dostikrat sploh ne moreš slediti pogovoru (beri: kričanju). Saj ni čudno da je država v stanju kakršnem pač je, ko pa se niti pogovarjati ne znajo. In ko razpravljajo o kakem problemu se mi dozdeva, da večina sploh ne ve, kaj govori. Ko se želijo politiki v parlamentu o kaki pomembni stvari pogovoriti, najprej kričijo pol leta en nad drugim, nato pa en butasti minister pripravi nek butasti predlog in ker jim je dovolj prepiranja, predlog pač takoj sprejmejo, čeprav je morda 99,9% ljudem jasno, da gre za norost. Zakaj to pišem. Pred dnevi sem zasledil, kako traparijo imajo v 9. letni osnovni šoli glede ocen in skoraj nisem mogel verjeti.

Torej pri predmetih MAT, SLO in tujem jeziku imajo učenci ocene od 1 do 10, pri vseh ostalih pa 1 do 5. Dobro OK si mislim, gre pač za pomembnejše predmete in to poudarijo na tak način. Zdaj pa poslušite dalje. Negativna je ocena 1, od 2 do 10 pa so pozitivne. V čem je smisel? Če že nekaj kopirajo iz fakultete, zakaj ne dobesedno, torej negativne od 1 do 5? Da pa je vse skupaj še bolj trapasto, se te ocene, ki so v redovalnici zapisane od 1 do 10 na koncu preračunajo nazaj v ocene od 1 do 5 in se s tako oceno tudi zaključijo. Zdaj pa ne vem, ali sem jaz nor ali pa....?

In za take in podobne ideje dobiva ta golazen plačo tam okoli milijona na mesec? Pa dobro, glede teh ocen še ni taka zguba denarja. Kaj pa vladno letalo, za katerega so sedaj ugotovili, da ga sploh ne rabijo in da ga ne morejo dati v najem? Potem pa govorijo o nekem varčevanju. Narod pa šopajo s tem, kako bo to letalo služilo vojski in za prevoz ranjencev? Halooo? Kaj s Falconom mislijo iti bombardirat????? Ali pa prevežat kakega ranjenca, kjer stroški leta samo med letališči presežejo 10x stroške leta s helikopterjem, s katerim je možno prileteti kar na kraj nesreče. Potem pa je potrebno ranjenca pripeljati še do letališča, v tem času pa itak umre.

Takih in podobnih stvari je še ogromno. Razpišite se še ostali, glavno da sem jaz sedaj malo sprostil svojo jezo in jo izlil na papir (beri:Slo-tech).

DMouse ::

Mal pa že morjo en drugemu skakat v besedo, če ne ni zanimivo :D. Če bi vedno čakal na vrsto, bi jo dobil ko bi bila tema že nekje drugje in tisto kar si hotel povedat, sploh ne bi bilo več aktualno. Torej: ja, a do neke mere.
Kar se državnega zbora tiče, pa itak vsi vemo kako je. Vladna koalicija ima takšno glasovalno premoč, da so praktično vsi predlogi, dobri ali slabi, sprejeti. Včerajšnji dan je to dokazal že n-tič. Vseeno pa je dobro, da opozicija bedi nad tem in opozarja na napake (če jim slučajno pride kaj pod roke... če bi bile javne finance bolj transparentne, bi se napak in nepravilnosti pokazalo na tone... v to sem prepričan), lahko naredi protestno obstrukcijo, kaj več pa že ne. Žal.

DavidJ ::

Moja mama je do sedaj učila 1. in 2. razred. Sedaj z devetletko pa bo 2. in 3., kar je enako. Samo je vedno, odkar je slišala za devetletko, govorila, da je to bedarija. Pa ne le ona, ampak celoten učiteljski zbor na tisti šoli.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

asPeteR ::

Eden od razlogov uvedbe devetletke je poleg visje ravni znanja tudi padanje natalitete. Ker so v osnovnih solah uvedli dodatno stopnjo so s tem malo zaustavili tendenco rasti odvecnih ucitlejev.

cekr ::

Sploh cel šolski sistem je za na odpad.

Moralo bi biti tako kot je v nekaterih evropskih državah;
-osnovna šola do 18 leta ( vse osnovne in splošne predmete se podela v osnovni šoli)
- srednja šola (trajanje 2 leti - v predmetniku samo predmeti, ki imajo veze s poklicem)
- višja šola (2 leto - nadgradnja srednje šole)
-visoka šola (1 leto - nadgradnja višje šole)
-....

pri nas pa če narediš neko stopnjo, te pa zafrkavajo(razni diferencialni), če želiš malo več.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Maxtor ::

He he he, devetletka in višji nivo znanja??? Domače naloge niso obvezne, torej jih nihče ne naredi. Teh raznoraznih kulturnih, športnih in podobnih dni je več kot prej. Tako učenci skozi celo leto praktično nič ne delajo, na koncu pa pišejo nacionalni preizkus, kjer je pozitivna ocena za 20%, naloge pa otročje lahke in tako se zaključi ocena iz nacionalnega preizkusa. In to je seveda zelo visok nivo znanja. Učenci po končani OŠ niti ne ločijo med kocko in kvadrom, ne da bi še kaj znali. Šolstvo je v pi***. Pa tudi na srednjih šolah in fakultetah je tak. Učijo ogromno balasta, ki ga nikoli ne boš rabil. Ker je snovi ogromno, pač sproti vse pozabljaš in ko končaš šolo tedaj ne znaš praktično nič.

asPeteR ::

Maxtor: Priznam, da se ne spoznam na osnovno solstvo ... Toda govorim, kar pravi sestricna. Ona pa studira na pedagoski ...

Sicer pa dvomim, da je situacija tako kriticna! Lej, kot pravis imajo vec kulturnih sportnih dni ... Ja, sej kultura in sport je tudi pomemben del clovenskega individuma in s tem posledicno tudi vpila na intelekt, tko da je to prej pozitivno kot ne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzgoja otrok in učiteljeva avtoriteta (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6210361 (9055) gruntfürmich
»

Zakaj je naše šolstvo v tako obupnem stanju kot je (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
596294 (4566) SavoKovac
»

Katere šole imajo slab glas?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7015064 (13273) OmegaBlue
»

kazenski test 13. junij, a ni da 2 tedna pred koncem... (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
779578 (8158) ERGY
»

"Bedastoce" v srednji soli (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1159158 (7236) glinik

Več podobnih tem